Ağlamaktan içim şişti?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Ağlamaktan içim şişti sabahtan beri. Sevgilimin iki gün önce arkadaşı ölmüş benim haberim yoktu dün söyledi farklı şehirlerdeyiz çünkü. Bende elimden geldiğince dün destek oldum. Bugün konuştuğumuzda hep şakalaştık eğlendik bende normale döndüğünü düşündüm haliyle. Son kavgamızdan sonra aramız eskisine nazaran yeni yeni düzeldiği için birazcık böyle mesafeliydi. Akşamda uyumadan önce hafif soğuk konuşunca bende sen isteksizsin dedim. Bunu dedikten sonra bana demediğini bırakmadı ne şımarıklığım kaldı ne düşüncesizliğim. O nelerle boğuşurken benim derdim neymiş. Bende ölüm olayını hala atlatamadığını düşündüm ve hemen özür diledim hatalı olduğumu söyledim. Ama haliyle birden öyle üzerime gelince kendime engel olamadım ağladım ve hala ağlıyorum benimle böyle çocuk azarlar gibi konuşması aşırı canımı sıktı. Herkesin derdi var herkes nelerle uğraşıyor ben ne olursa olsun karşımdakini böyle kırmam sinirimi ondan çıkarmam şimdi sorgulamaya başladım seni böyle ağlatmasına neden izin verdin dedim. Ben mi yanlış yaptım ödün mü veriyorum yoksa başka bir görüşe çok ihtiyacım var şu an mantıklı düşünemiyorum ne olur düşüncelerinizi iyi kötü esirgemeyin.

Yani bir ilişkide saygı yoksa,
Haddini bilmek yoksa bunlar normal.
Bugün ağzına geleni söyler,yarın evlenince eline geçerse herhalde.

Kalbinizi kıran,ağlamanıza sebep olan elin adamı için karar vermeyi çok düşünmemek gerek.
Bu ilişkide siz alltan alan tarafsınız galiba.
Ve her zaman da bu şekilde devam eder..

Yani bir ilişkide saygı yoksa,
Haddini bilmek yoksa bunlar normal.
Bugün ağzına geleni söyler,yarın evlenince eline geçerse herhalde.

Kalbinizi kıran,ağlamanıza sebep olan elin adamı için karar vermeyi çok düşünmemek gerek.
Bu ilişkide siz alltan alan tarafsınız galiba.
Ve her zaman da bu şekilde devam eder..

O aslında genelde alttan alır ben çok fevriyim ama sinirlenince böyle kırıcı konuşabiliyor. Normalde dikkat eder aslında ben sert biriyimdir terslerim hemen ama bu sefer ağlamama neden bu oldu aslında alışık değilim bu haline.

Hayatin adi ölüm kalım yeridir. Kimse bu dünyada kalıcı degildir. Kötü ve zor zamanlarimizda yanimizda olana tum öfkemizi kusarsak kotu ve zor zamanlar aslinda bahane olmuş olur ve karakterimizin kötü yanini ortaya cikarir. Seni güzel zamanlarda seven ama kötü zamanlarda sanki sebep senmiscesine hınç çıkaran insan iyi karakterde değil ve sana lâyık değildir. Lutfen devam edip de kendini daha da kötü duruma sokma. Yol ver gitsin.. lütfen karşınızdakine verdiginiz deger kadar kendinize de deger verin ki beş kuruş etmeyen insanlar iyi anne babaların yetiştirdiği gözlerinin nuru olan evlatlarini ezmesin üzmesin.NOKTA

Hayatin adi ölüm kalım yeridir. Kimse bu dünyada kalıcı degildir. Kötü ve zor zamanlarimizda yanimizda olana tum öfkemizi kusarsak kotu ve zor zamanlar aslinda bahane olmuş olur ve karakterimizin kötü yanini ortaya cikarir. Seni güzel zamanlarda seven ama kötü zamanlarda sanki sebep senmiscesine hınç çıkaran insan iyi karakterde değil ve sana lâyık değildir. Lutfen devam edip de kendini daha da kötü duruma sokma. Yol ver gitsin.. lütfen karşınızdakine verdiginiz deger kadar kendinize de deger verin ki beş kuruş etmeyen insanlar iyi anne babaların yetiştirdiği gözlerinin nuru olan evlatlarini ezmesin üzmesin.NOKTA

Bende ağladığımda böyle sorgulaya başladım. Bana bir kez sesini yükseltmeyen annem babam elin adamı için böyle ağladığımı görse kahrolurlar. Canım çok sıkkın gerçekten. Özür diledi sonra ama içim soğumadı.

Bende ağladığımda böyle sorgulaya başladım. Bana bir kez sesini yükseltmeyen annem babam elin adamı için böyle ağladığımı görse kahrolurlar. Canım çok sıkkın gerçekten. Özür diledi sonra ama içim soğumadı.
Tek bir şey dicem eğer birakmazsan bu kişiyi kendine bu durumlari layik goruyorsun dicem. Telafisi mümkün olmayan seylerin izahi gereksiz

Dünyayı kendi etrafında dönüyor zannettiğin için her hareketi yine kendinle ilgili zannedip yok isteksizsin yok Soğuksun... Kusura bakma ama ben olsam soverdim bile. :)

İnsan azıcık şaka yapti diye 2 günde ölen arkadaşını unutacak değil. Başka sıkıntıları da olabilirdi, insanın her daim modu yukarda olmuyor en ufak şeyde "soğuk davrnysn???" Tripleri zamanında beni de baya bezdirmisti :D

O aslında genelde alttan alır ben çok fevriyim ama sinirlenince böyle kırıcı konuşabiliyor. Normalde dikkat eder aslında ben sert biriyimdir terslerim hemen ama bu sefer ağlamama neden bu oldu aslında alışık değilim bu haline.
Demek ki saygısızlık çift taraflı öyle mi?
Size de tecrübe olsun,
İlişkilerde karşı taraf insanın aynasıdır.
Herkes sinirleniyor.
Ufacık bebeğin bile siniri var.
Ama sinirliyim diye ağzıma geleni söyleyemem haddimi bilirim.

Eşimin de annesi öldü.
İlla ki ufak tefek söylemlerim oldu o dönem.
Ama bu eşimin bana ağzına geleni söyleyebilir anlamına gelmiyor...
Saygı her türlü ilişki de önde gelir.

İsteksiz olan birine “isteksizsin sen/ isteksiz misin?” türevi sorular sorulduğunda hiçbir zaman “aa evet öyleyim” diye bir cevap verildiğini düşünmüyorum. Böyle bir şeyi seziyorsanız konuşmanın yolu başka.

İyi de siz normalde sevgilinizin bugün size davrandığı gibiymişsiniz. Bir kere size yapılınca mı ağır geldi?
Eğer öyleyse iğneyi kendinize batırın, siz karşınızdakine kendini nasıl hissettiriyorsunuz.

Adam size şımarık ve düşüncesiz demiş, yalan bir şey söylememiş ki!
Arkadaşını kaybeden, toprağa veren birine ‘amaa aşkıım sen isteksiz isteksiz konuşuyoosun bölee’ derseniz, bence bu dünya üzerinde duyabileceğiniz en naif hakaretleri duymuşsunuz.
Yaşamayan bilmez, Allah kimseye de yaşatmasın.
Yıllar geçer izi kalır, bir gece ansızın gelir adını bile unutsanız, acısı kalır, sizi bugün nasıl ağlatıyorsa, öyle ağlatır adamı bu genç kayıpları...

Adamın arkadaşı ölmüş sen trip yapma derdindesin. Anlayış göstermiş halin bu mu gerçekten?

Dünyayı kendi etrafında dönüyor zannettiğin için her hareketi yine kendinle ilgili zannedip yok isteksizsin yok Soğuksun... Kusura bakma ama ben olsam soverdim bile. :)

İnsan azıcık şaka yapti diye 2 günde ölen arkadaşını unutacak değil. Başka sıkıntıları da olabilirdi, insanın her daim modu yukarda olmuyor en ufak şeyde "soğuk davrnysn???" Tripleri zamanında beni de baya bezdirmisti :KK70:

Bende sonra böyle düşündüm özür diledim o yüzden.
Ama sizlerden bir görüş almak istedim ben mi yanlış düşünüyorum hatalı o mu yoksa dedim.
Aslında buraya yazmamın sebebi onu sevdiğim için kendimi mi kandırıyorum acaba hala kafası bozuk haklı sinirlenmekle demekle dedim. Ama benim gibi düşünen de varmış. Belki de haklısınız ben trip yaptım gereksiz yere.

Ama sizlerden bir görüş almak istedim ben mi yanlış düşünüyorum hatalı o mu yoksa dedim.
Aslında buraya yazmamın sebebi onu sevdiğim için kendimi mi kandırıyorum acaba hala kafası bozuk haklı sinirlenmekle demekle dedim. Ama benim gibi düşünen de varmış. Belki de haklısınız ben trip yaptım gereksiz yere.

Biseyleri yapıp yapıp sonra özür dileyince geçsin bitsin isteği çocukça bişey. Yapmadan önce düşünün. Saçma şeyler yapıp sonra da karşıdaki kişiden mantıklı hareketler beklemeyin yani.

Adamın arkadaşı ölmüş sen trip yapma derdindesin. Anlayış göstermiş halin bu mu gerçekten?

Anneannesi de ölmüştü geçtiğimiz aylarda o zaman gerçekten elimden geleni yaptım çünkü keyifsizdi çok üzgündü. Ama bu çok samimi arkadaşı değildi zaten söylediği gün çok destek oldum ertesi günde yine aynı hassasiyeti gösterdim fakat konuşmamız sohbetimiz normale dönünce güldük eğlendik akşamında da bir konu yüzünden böyle tepki verince ben patladı olay. Ben abarttım demek ki gereksiz tribe girdim.

Kendinize vermediginiz degeri başkasina verdiginiz takdirde asagilanacaksiniz. Su yorumlara baktim da yazik diyorum. Madem en iyi arkadaşı vefat etti acisindan kivraniyor ozaman şaka da yapmicak!! Ölüm kullanilan bir durum degildir. Kimse kimsenin uzerinde ölümun verdigi duyguyu kullanmasin.

Biseyleri yapıp yapıp sonra özür dileyince geçsin bitsin isteği çocukça bişey. Yapmadan önce düşünün. Saçma şeyler yapıp sonra da karşıdaki kişiden mantıklı hareketler beklemeyin yani.

Bende geçsin gitsin demedim zaten. Hatanı anlayıp özür dilemekte bir erdemdir bana göre. Özrümü dileyince zaten sevgilimde bende yumuşadık. Allahtan mantıklı biridir kendisi.

Kendinize vermediginiz degeri başkasina verdiginiz takdirde asagilanacaksiniz. Su yorumlara baktim da yazik diyorum. Madem en iyi arkadaşı vefat etti acisindan kivraniyor ozaman şaka da yapmicak!! Ölüm kullanilan bir durum degildir. Kimse kimsenin uzerinde ölümun verdigi duyguyu kullanmasin.

Aslında benimde sorguladığım nokta bu. Anneannesi öldüğünde gerçekten keyifsizdi bende hassas davranmıştım. Ama bu arkadaşı çok samimi olduğu biri değildi ve ertesi gün normale dönünce bende doğal bir şekilde normal davrandım sonra olanlar oldu.

Yani bir haftası çıksaydı...

Aslında ben güne öyle başladım hassas davrandım.
Anneannesi öldüğü zamanda böyleydi çünkü ve elimden geldiğince destek oldum ona çünkü o zaman doğal olarak keyifsizdi kaç hafta boyunca. Ama bu arkadaşı eski bir arkadaşıydı samimi olduğu biri değildi duyduğumda elimden geldiğince hassas davrandım ama ertesi gün kendi normale dönüp gülüp eğlenince bende normal davrandım. Sonra böyle bir gerilim olunca aramızda arkadaşının durumunu öne sürdü beni şımarıklıkla suçladı. İyi de anneannesi öldüğünde de ben aynı bendim ne değişti. Yapsam o zamanda yapardım. Verilmesi gereken tepki bu mu?

Back
X