ağlamaktan yoruldum

kayraecrin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
52
0
36
İstanbul
nasıl başlayayım cümleye bilmiyorum hata mı ettim desem yoksa yok hata değil bu bir sınav mı desem bilemiyorum. 13 ay önce mutlu bir evlilik yaptım. görücü usulü gibi birşey uzak şehirlerde yaşadığımız için çok ta yakından tanıyamadık birbirimizi, her ne söylenirse ona inanmak zorundaydık. aslında aynı memleketli oluşumuzun verdiği bir rahatlama vardı iki taraftada ortak tanıdıklar güven veriyordu bize derken evlendik. eşimin ailesinin evine gelin geldim ayrı bir evim yok başta öyle anlaşmıştık kayınbiraderim onlara göre kötü bir evlilik yaptığı için bende gelin ne demekmiş görmek istediler hani ben saygılıyım cevap vermiyorum cinsinden. 2 ay beraber oturucaz sonra yavaş yavaş bizim eşyalarımız alınacak ve ayrılacaz diye anlaştık başta bu bir babanın normal bir isteği gibi geldi 2. ayın sonunda eşya ev hayali kurarken aslında bu sürenin 2 ay değil 2 yada 3 sene olduğunu öğrendim kendilerine ait 4 tane ev var bu arada sıkıntı yok yani. neyse bunu öğrendiğim gün dünyam başıma yıkıldı tabi bununla bitmedi ünv mezunuyum diyen eşimin aslında lise mezunu olduğunu 2 yıllık meslek yüksek okulunu terk ettiğini öğrendim ben öğretmenlik mezunuyum ama atanamadım. benim için sigarayı bırakan adam eşim, aslında bu alışkanlığından hiç vazgeçmemiş bunu öğrendim. zamanla öğrendiklerim katlanarak devam etti her geçen gün kandırıldığımı aldatıldığımı hissettim eşimin gözündeki değerimin aslında 2. konumda olduğunu annesinin sevgisinin daha başka olduğunu öğrendim klasik ana kuzusu yani annesi boşa bu kızı dese bir an olsun tereddüt etmez o derece yani.neyse hemen hergün kavga ediyoruz zaten sevdiğini biliyorum bende seviyorum onu ama bazen ne konuştuğunu bilmiyor gerçekten. dün akşam yine kavga ettik benim annem babam çok yaşlı babam 75 yaşında keza annemde öyle çok fark yok ve ikiside hasta en son temmuz ayında gördüm onları ve çok özledim onlarda beni özlemişler rüyalarımdan ağlayarak uyanıyorum kötü olduklarını görünce hergün arayıp soruyorum sesimi duymadıklarında üzülüyorlar para gönderelim gel diyorlar. bir haftalığına gitmek istediğimi söyledim yol parasını falan annemler ödüyor. kabul etmedi aklınıza parayı annemler ödediği için etmemiştir gibi bir şey gelmesin bu ilk yardımları değil babamın verdiği harçlıkları bile gayet rahat bir şekilde elimden alan biridir. neyse kabul etmedi gedeceksen kapı orada dedi buyur canın ne kadar kalmak istiyorsa kal dedi arkasını dönüp yattı horul horul ben ağladım tabi yapacak bir şeyim yok yapı itibariyle cevap veren biri değilim susmayı tercih ederim herzaman sadece ağlarım bu gün içimi dökmek istedim sadece . mutlu değilim kayınvalidemin kayınpederimin davranışları çileden çıkarıyordu zaten birde eşimin davranışları artık tak etti canıma başkası olsa belki boşanır bu hayatı çekmez ama ben anama babama kıyamıyorum onların üzülmelerine tahammül edemiyorum yapamıyorum ne yapacağımıda bilmiyorum sadece yazmak istedim hepsi bu.

Ev üstüne ev olmazmış bu söz ne kadar doğru.
Tam anlamıyla tanıyamadığınız biriyle evlenmek bu gibi yalanlarında olacağı anlamına gelir.
Son cümleleriniz de başkası olsa boşanır ama ben annemle babamın üzülmesine dayanamam demişsiniz.
İnanın kimse sizin kadar üzülmeyecektir.Başkalarını düşünmek yerine biraz kendinizi düşünün.
Hangi anne baba ister evletlarının mutsuz evliliğini.
Başkaları için yaşamayın kendiniz için ve kendiniz için doğru kararlar verin

bir anne olarak asıl üzerine titrediğim ,ömrümden ömür vererek büyüttüğüm evladım bu haksız yaşantıyı yaşarsa bana kıyar.. bunları sineye çekerseniz arkadaşım daha fazlasını yapmaları için hak verirsiniz,fırsat verirsiniz o insanlara..susmak bir erdem değil bu zamanda hakkını söke söke aramak erdem.. öğretmenlik mezunuymuşsunuz gidin bundan daha zor değildir kpss e çalışmak atanın ayaklarınızın üzerinde durun... Allah yardımcınız olsun

onlar gerçeği bilmiyorki uzaktalar hasta oldukları için seyehat bile edemiyorlar saklıyorum işte bazı şeyleri ama şunu söyleyeyim ne kadar tanıdım desenizde aynı evde yaşamadıkça gerçekler ortaya çıkmıyor

atanacağınız bölüm için gereken 90 puan sa zor oluyor çalışıyorum zaten sınava yani. olumsuzlukları bertaraf etmeye çalışıyorum takmıyorum ama elden birşey gelmiyor eş anlayışsızsa yapacak çok şey yok temmuzda sınav var onun için hayallerimide üzüntümü de erteliyorum sınavım kötü geçmesin diye

arkadaşım benim bölümümünde puanı çok yüksek 92 ile atanmıştım ben şöyle düşün en azından imkansız değil,birileri yapabiliyorsa sen de yapabilirsin..bu çıkmazdan kendini kurtarmanın tek yolu bu gibi göründüğü için kazan sınavı diyorum sana.yoksa seni ezer bunlar yalanla başlayan iş yalanla devam eder...eşinle de konuş tavrını ky buydu buydu bu olacak bu olacak de.. önceden de dediğim gibi susman onlar için erdemin değil daha çook şey yapabilmelerinin nedeni olacaktır

elbetteki çok haklısınız dikkat ederseniz umutsuz konuşmuyorum zaten sığındığım şey o aslında inanın sırf bunun için evde bile çalışmıyorum sabah erken kalkıp kütüphaneye gidiyorum akşam 5 te eve geliyorum bu gün gece uyuyamadığım için ve çok dolu olduğum için gitmedim geçen senede çalıştım olmadı ama bu sene umutluyum 0 matematiği olan ben bu uğurda 15 e çıkardım net sayımı yani imkansız oln buydu benim için onu yaptıktan sonra gerisi gelir allahın izniyle maddiyat olarak eşime bağlı değilim ailem karşılıyor sağ olsunlar sıkıntım yok yani bu anlamda sabrımda var gayretimde dedim ya temmuza kadar bekliyorum olumsuz etkilenmemek için anlayınız ve ilginiziçin teşekkür ederim inşallah kendimi ifade edebilmişimdir bölük pörçük oldu biraz

bunları paylaşabılceğin sana sahip çıkacak bir abin veya ablan yokmu?

elbetteki var çok şükür ama dedim ya ailem bilmiyor eşimi çok seviyorlar aksine olumsuz hiçbir şeyi yansıtmadım bir kaç arkadaşın dışında ve burada yazdıklarımı okuyanlar dışında bilen yok durumu temmuza kadarda bilmeyecekler

Isiniz gercekten cok zor, hele esiniz tipik anakuzusuysa gercekten cok zor.
Yapabileceginiz seyler ya susmak, ya da hakkini istemek.. Bana verdigin sözleri yerine getir de, ama sevgiyle askla söyle bunlari..
Askim bak kendi evimiz olsa söyle söyle yapariz de, annenlere yakin oturalim ama yeter ki kendi kapimiz olsun de..

bunu çok denedim çok söyledim ama ev kendilerine ait babası burayı bırakıp memleketteki eve gidecek eşimde o yüzden buradan çıkmak istemiyor babası ters biri ve onunla kötü olmak istemiyor dahası parayı seven viri 4 tane evi var birinde büyük oğlu oturuyor birinde beraber oturuyoruz diğerleride kirada istese bugün çıkarır ama para kesintisi olduğu için istemiyor eşim bile maaşını babasının eline verir öyle bir durum yani ama asıl faktör anne annenin sözünden asla çıkmaz öyleki bana en ufak bişey alsa aynısını hatta daha güzelini annesine alır böyle biri işte eşim yani kısaca işin içinde hesap kitap mevzuları var

bosanmak da evlilik kadar dogal bisey.
eger bosanirsaniz ailenizi uzmus olacaginizi sanmiyorum.
bi dusunun;
ailenizle gorusmenize dahi engel olunmasi,yapilan saygisizlik ve soylenen yalanlar mi ailenizi daha cok uzer?
yoksa kizinin bosanmis olmasi ama bunun yani sira mutlu oldugunu gormek ve yasanilan skintilardan uzak oldugunu bilmek mi daha mutlu eder?

elbetteki boşanmak normal bir durum anlaşamıyorsanız yapacak başka birşey yoktur fakat bu kararı alırkende iyice düşünmek gerekir bende düşünüyorum yani eşim özünde iyi biri bana karşı yanlışları oldu ama bunların nedenide beni kaybetme endişesi. aklıma koyduğum şeyi yapacağımı biliyor ama kendinide aşağı görmek istemiyor, idareyi ben almalıyım edasında yaptığı bir çok şeyin altında aradaki farkı kapatma endişesi var dahada önemlisi ben eşimi seviyorum oda beni seviyor arada ailesi memlekete gittiğinde bizden iyisi yok parmakla gösterilecek bir çiftiz ama ilişkimizin bir salonu yahut oturma odasıda yok demek istediğim ayrı bir evde olsak durum dahada farklı olacak eminim biz bi yatak odasında sıkışıp kaldık evliliğin tadına varamadıkki evimiz yaşantımız diyemedik kararları kendimiz veremedik çünkü babası bir şeye yok dediyse yada annesi oda sözünden çıkmaz alışverişi biz yapmıyoruz istediklerimizi alıp getiremiyoruz ne gerek var boşa para cümleleri havada uçuşuyor falan filan yani. ben zaten sınavımdan dolayı iyi kötü temmuza kadar sabredicem yok sayıcam temmuzda ben gidiyorum benimle yeni bir hayata varsan buyur gidelim yoksan hakkını helal et buraya kadarmış annenle babanla mutluluklar dilerim derim yapacak bir şey olmaz dönüşüde olmaz

arkadaşım küçük cahil değilsin.

okulunu bitirmişsin öğretmen olmuşsun, atamanı bekliyorsun.

74 yaşındaki anneciğin ve babacığın üzülmesin diye susyorsun.

sana yalan söyleyen, gözünde küçülenn ve babanın gönderdiği parayı bile elinden alıp rahatça harcayabilen bi eşin var.

annen babana temmuzda soyleyeceksın o zaman daha azmı üzülecekler söylermisin?

büyük konuşmayım benımde bı erkek evladım var ve bidaha hamıleyım.

hiçte kolaylıklarla yetişmiyor anne baba olmak kolay olmuyor.

ama boşanmandan daha çok bu şekılde yaşaman üzüntü verici bunuda anlaman gerekir.

kimse gözünden sakındığı yavrusunu elin adamına, bu şekılde hor davransın, anlamasın, bu şekilde ağlatması için yetiştirmiyo evladını.

anne babanıza şimdi daha çok üzüldüm.

bence cahil bi insan değilsiniz kendınıze neden bu kötülüğü yapıyosunuzki?

benim için bu sınav çok önemli yazdan beri çalışıyorum derslerime oluşabilecek huzursuzlukları önlemek adına temmuza kadar bekliyorum yoksa niye çekilir benim 90 puan almam lazım atanabilmem için bu da kolay değil o yüzden çalışıp çabalamalıyım elimden geleni yapı atandıktan sonra ben oları ezerim. şimdilik susuyorum bertaraf ediyorum yeterki şu sınavı kazanayım şuan için tek isteğim bu bi işim olduktan sonra emin olun hayatla başetmem daha kolay olur şimdiden fevri davranıp bu kararı almanın bana faydası olmaz hafta sonları dersaneyede gidiyorum bu imkan memleketimde yok doğunun küçük bir ilçesinde ailem onlarında eti budu belli nihayetinde bu yüzden temmuza kadar beklemem şart

Bence siz ev konusunda ne yaparsanız yapın, çok fayda etmez etsede çok yıpranmış olursunuz zaten
bu konuyu ailenizle konusun , sizinkiler eşinizin ailesine baskı yapmalılar, bişekilde ikna edilmeliler
sigara konusunu eşinizle konusun, bırakması lazım,

birşeyi çok merak ettim
sana yalan söylemiş,bulunduğu vattleri yerine getirmemiş,annesinin ağzına ,babasının eline bakan
senin aileni ve seni hiçe sayan,ama verdikleri paraları gönül rahatlığıyla harcayan adamın
özü nasıl iyi olabilir,yani nasıl bir iyi niyettir bu arkadasım ben hiç anlamadım.

Seni dövmemesi sana sövmemesi soyadını kullanman için izin vermesi kumarı içkisi v.s olmaması
onun iyi biriolduğunu mu gösterir
ben anlamadım

hafta içi tüm gün kütüphane de olmana ve hafta sonu da dershaneye gitmene izin veriyorlar mı?
ilginç..bahsettiğin yapıdalarsa eğer buna da müsade etmezler diye düşünmüştüm.
inşallah başarılı olursun..

parayı ailem karşıladıktan sonra yol paramıda verdikten sonra kim ne diyebilir ki kayınpederimin cebinden para çıkmadığı sürece sorun yok umarım anlatabilmişimdir

dışarıdan bakan biri için benim anlattıklarım eşimin tutarsız tavırlarıyla buluşunca kaos halini alıyor ama şunu ilave etmem gerekiyor anlatamadım belkide eşim babasının eline bakmıyor aldığı maaşı babasına veriyor bundaki amaç ne derseniz bina yeni yapı ve eksiklikleri var dış cephe falan yapıldı merdiven mermerleri derken masraflar arttı tabi borç aşağı yukarı 20 bin civarında bunuda eşimin yardımı olmadan altından kalkamaz e haliyle bizimde aynı evde yaşamamızı gerekli kılıyor. tutarsız tavırları ve hatta yeri gelip benim elimdekini alan adamın tek sıkıntısı hem anneye hem babaya hem eşe yetişmesi benimde kişisel ihtiyaçlarım oluyor karşılamıyor mu karşılıyor tabi ama bu üçgen içerisinde sıkışıyor doğal olarak en yakınına bana koşuyor sıkıştım sende var mı hesabı bunun dışında evet yalan söyledi ama yalan kadar pişman olmakta önemli benim için. evet ailemin yanına göndermiyor sebep babasına nasıl anlatacak bu durumu kısaca şunu söyleyeyim bizim eşimle boşanmamız birşey ifade etmez bizim eşimin ailesinden boşanmamız gerekir sıkıntı bu anlatabiliyormuyum evet beni dövmüyor sövmüyor yalan söyledi ama an olduki sarılıp beraberce ağladığımızda oldu onun sadece babasının iplerinden kurtulması gerekir yıkmak en kolayı yapmak için benim gayretim ok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…