• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ağlamaktan yoruldum

"her geçen gün kandırıldığımı aldatıldığımı hissettim eşimin gözündeki değerimin aslında 2. konumda olduğunu annesinin sevgisinin daha başka olduğunu öğrendim klasik ana kuzusu yani annesi boşa bu kızı dese bir an olsun tereddüt etmez o derece "

Annesinin sözüyle sizi boşayacağına inandığınız birini halen seviyorum diyorsunuz .. :19:

"her geçen gün kandırıldığımı aldatıldığımı hissettim eşimin gözündeki değerimin aslında 2. konumda olduğunu annesinin sevgisinin daha başka olduğunu öğrendim klasik ana kuzusu yani annesi boşa bu kızı dese bir an olsun tereddüt etmez o derece "

Annesinin sözüyle sizi boşayacağına inandığınız birini halen seviyorum diyorsunuz .. :19:

belki bağlılık belki sevgi belki de alışma ya da iyi olacağına dair bir umut

cok ozur dileyerek soyluyorum
benim ailemde sizin ailenizin yasindalar
babam 75 annem 65
bir korku dusuyor kimi zaman icime bir sey olacak diye
ve elimden geldigince ziyaret ederim (ayri sehirlerdeyim)
bir kac gun kalir gelirim cunku calismiyorum esimde eslik eder bana
bu ayda bir kac kez tekrarlaniyor
bu kadar fazla gitmemizin sebebi onlarin yasli ve hasta olmalari
bu yuzden temmuzdan beri gormemissiniz ailenizi
nasil dayaniyorsunuz
yani gercekten degermi esiniz icin?
sizi kandirmis deger vermeyen bir adam icin
"kapi orda" diyip sirtini donup uyurken
ertesi gun sabah uyanip kahvaltisi yemegi hazir oluyor bu adamin?
bu adamin degeri ne kadar
ailenizin degeri ne kadar?
biraz adaletli olun 'esim kiziyor" diye korkup
sizi siz yapan sizi seven sizi yetistirenleri ertelemeyin derim..
ailenizin yuregi buyuktur uzulselerde paylasin derim
onlarin evlatlari olarak inanin yaslida olsalar hastada olsalar
size en yakin olan onlar!

bir anne olarak asıl üzerine titrediğim ,ömrümden ömür vererek büyüttüğüm evladım bu haksız yaşantıyı yaşarsa bana kıyar.. bunları sineye çekerseniz arkadaşım daha fazlasını yapmaları için hak verirsiniz,fırsat verirsiniz o insanlara..susmak bir erdem değil bu zamanda hakkını söke söke aramak erdem.. öğretmenlik mezunuymuşsunuz gidin bundan daha zor değildir kpss e çalışmak atanın ayaklarınızın üzerinde durun... Allah yardımcınız olsun

Ne kadar doğru bir söz, arkadaşım kendini ezdirme bu durumda aileni görmeni istemeyen biri ne kadar vicdanlı olabilir.. Susma, kavgada etme ama hakkını ara..

bence de kendinizi çok ezdiriyorsunuz. çok üzüldüm.ne demek kapı orda yaaa:47: ay çok sinir oldum.bu kadar kolay mı yani:44:
konuşmuşsun ama tekrar dene eşinle konuşmayı. aynen burada anlattığın gibi anne ve babanı özlediğini anlat:43:

Son düzenleme:
umarım sınavı kazanırsın

ama şunu bil ki senin susup bunları yaşaman aileni daha çok üzer sıkıntıdan yorulup onlara koşman değil

o kadar ailesinin lafına bakan bir insanın da senin peşinden geleceğine inanamıyorum umarım haksız çıkarım

dışarıdan bakan biri için benim anlattıklarım eşimin tutarsız tavırlarıyla buluşunca kaos halini alıyor ama şunu ilave etmem gerekiyor anlatamadım belkide eşim babasının eline bakmıyor aldığı maaşı babasına veriyor bundaki amaç ne derseniz bina yeni yapı ve eksiklikleri var dış cephe falan yapıldı merdiven mermerleri derken masraflar arttı tabi borç aşağı yukarı 20 bin civarında bunuda eşimin yardımı olmadan altından kalkamaz e haliyle bizimde aynı evde yaşamamızı gerekli kılıyor. tutarsız tavırları ve hatta yeri gelip benim elimdekini alan adamın tek sıkıntısı hem anneye hem babaya hem eşe yetişmesi benimde kişisel ihtiyaçlarım oluyor karşılamıyor mu karşılıyor tabi ama bu üçgen içerisinde sıkışıyor doğal olarak en yakınına bana koşuyor sıkıştım sende var mı hesabı bunun dışında evet yalan söyledi ama yalan kadar pişman olmakta önemli benim için. evet ailemin yanına göndermiyor sebep babasına nasıl anlatacak bu durumu kısaca şunu söyleyeyim bizim eşimle boşanmamız birşey ifade etmez bizim eşimin ailesinden boşanmamız gerekir sıkıntı bu anlatabiliyormuyum evet beni dövmüyor sövmüyor yalan söyledi ama an olduki sarılıp beraberce ağladığımızda oldu onun sadece babasının iplerinden kurtulması gerekir yıkmak en kolayı yapmak için benim gayretim ok.

herkes su zamana kadar hemen hemen ayni yonde yorum yapmis.
bu duruma bi sekilde son vermeniz gerektigi yonunde.
bu,dayanamadiginiz noktada bosanma ile sonuclanir yada bi sekilde yasadiklarinizin ustesinden gelmeye bakarsiniz.
yukarida yaptiginiz yorum bi nevi her yoruma cevap gibi olmus.
madem yasadiginiz sorunlarin sebeplerini bu kadar acik bi sekilde biliyordunuz niye konu basinda esinizin olumsuzluklarindan bahsettiniz?bunlari kendinize sorun haline getirdiniz?
esinizin neden boyle davrandigini gerekceleriyle yazmissiniz.
bizden ne soylememizi bekliyorsunuz bu durumda?

Son düzenleme:
arkadaşım sende çok tutarsız yazılar yazmışsın.eşim özünde iyi ama annesi istese beni boşar vs.vs.seni annenin yanına bile göndermeyen (babamn yol masrafını karşıladığı halde),dersaneni ve harçlığını evli olduğun halde karşılayan,anesininin sözünden çıkmayan ve annesi istese seni silecek biri için niye temmuzu bekliyorsun.annenin yanına git.daha huzurlu ve mutlu olursun.sınavıda kazanırsın.başlığın bile ağlamaktan yoruldum.iyi düşün.birde siz niye kayınbabanın borcunu ödüyorsunuz.evi size mi verecek.diğer evlerin kirasından öder durumu iyi yani.birde eşin maaşını neden babsına veriyor anlamadım. babsı oğluna evini bile vermemiş.eşinin kişiliği oturmadığı için sana mutluluk görmüyorum o evde.anne sözünden çıkmayan biri hiç bişey yapamaz.sana bakan baban niye bu insanları çekecen.birde eşin annesinin dibinden ayrılamazken erkek olduğu halde kaç aydır seni göndermiyor ailenin yanına.hemen ailene koş.onların ölüm sebebi olma.özlem kadar kötü birşey mi var ya.sen nasıl evlatsın.elinde harçlığın annene gitsene.ne biçim evlatsın.elin oğlunu çok seviyormuşda gidemezmiş.ailesini üzemezmiş.sen aileni özleminle çooooooooook üzmüşsün.ağır olacak ama sanada eşinede yazıklar olsun.seni büyütenlere üzmeye hakkın yok.benimde bir tane oğlum var.allah senin gibi evladı kimseye vermesin.sen hayırsız bir evlatsın.

ben kolay kolay boşan demem kimseye ama senin durumun çok saçma.
bence kapı orda diyen bir adamla hayat geçirme. yazık olur.
git annenin babanın yanına. sınavına çalış. işine başla. kendi hayatını kur. bak keyfine.
kimin derdini ne uğruna çekiyorsun o evde.
kaç sene daha çekeceksin.
bulmuşlar ses çıkarmayan kızı. çok ezilirsin benden söylemesi.

Isiniz gercekten cok zor, hele esiniz tipik anakuzusuysa gercekten cok zor.
Yapabileceginiz seyler ya susmak, ya da hakkini istemek.. Bana verdigin sözleri yerine getir de, ama sevgiyle askla söyle bunlari..
Askim bak kendi evimiz olsa söyle söyle yapariz de, annenlere yakin oturalim ama yeter ki kendi kapimiz olsun de..

can en temzi sınava gir istediğin puanı al ve kazan git

** Mesaj tekrarı / Alttaki mesajın ilk versiyonu (Tek bir harf değişikliği yapmıştım oysa=)

Son düzenleme:
Severken ayrılmak zor..
Bunu yapamazsınız.. yapsanız da, çok uzun bir sürenizi heba edersiniz düzelmek için..
Çünkü ortada elle tutulabilecek bir hata yok... Kulp bulabileceğiniz, "aslında şöyle miydi" diye değiştirebileceğiniz hatalar var...
Yani mesela aldatılmak gibi değil.. Bazı zanlardan (annesi boşa dese boşar), bazı çıkışlardan (kapı orada git) ve derin kırgınlıklardan oluşan bir hayal kırıklığı içindesiniz..
Sizin için boşanmak şu an için çözüm değil bence.. Neden değil? Dediğim gibi... Sonradan aslında kızdığınız ve aslında haklı olduğunuz şeyleri beyniniz değiştirip "acaba öyle miydi, ben yanlış mı düşündüm.. şöyle yapsaydım farklı mı olurdu?" haline getirecek ve haksızlığınıza inanacaksınız... Allah uzun ve sağlıklı ömürler nasip etsin, ailenize bir şey olsa Allah korusun.. bu kez yine kendinizi suçlu hissedeceksiniz.. İki ucu çoklu denklem...
Yerinizde olsam ne yapardım?
Elbette annemlere giderdim ve kalırdım... Mutlaka bir bahane bulurdum... (Bu durumda bulmak gerekiyor) Onlar benim ailemdir çünkü... Ve hakkımdır gitmek.. Kimse hiçbir şekilde karışamaz... Sonrasında döndüğümde karşılaştığım bir manzara olursa.. işte o zaman durumum nedir onu da anlardım...
Ya elle tutulabilecek bir hata olurdu bu kez.. ve ardıma bakmamak için haklı bir neden...
Ya da aslında zanlardan oluşmuş dünyamı birazda kendi ellerimle sıkıntıya sokmuş olduğumu anlardım...
Eşinize bir şans verin.. Kötü bir şey yapmıyorsunuz.. Ve ailenize evet gidin... Ömür boyu vicdan azabı mı?
Bıçak gibi hızlı, keskin, soğuk ve fakat yine de hızlı kuruyacak bir yarayı mı tercih edersiniz?

Umarım herşey gönlünüzce olur,

bir anne olarak asıl üzerine titrediğim ,ömrümden ömür vererek büyüttüğüm evladım bu haksız yaşantıyı yaşarsa bana kıyar.. bunları sineye çekerseniz arkadaşım daha fazlasını yapmaları için hak verirsiniz,fırsat verirsiniz o insanlara..susmak bir erdem değil bu zamanda hakkını söke söke aramak erdem.. öğretmenlik mezunuymuşsunuz gidin bundan daha zor değildir kpss e çalışmak atanın ayaklarınızın üzerinde durun... Allah yardımcınız olsun

bir anne olarak asıl üzerine titrediğim ,ömrümden ömür vererek büyüttüğüm evladım bu haksız yaşantıyı yaşarsa bana kıyar

hiç böyle düşünmemiştim...:44: kendi evliliğim için

hep aksini düşündüm,aman duymasınlar üzülmesinler,

işin birde bu tarafı var dimi....

çok güzel yorum olmuş..yüreğinize sağlık..:70:

ben aileni görme konusunda taviz verme derim. çık git ailenin yanında kal bir süre. bunun için ayrılanacağını sanmıyorum. ayırlmayı istiyorsa da benim ailemi hiçe sayan beni hiçe saymıştır. kimse kusura bakmasın. taviz tavizi doğurur.

beni yıllarca büyüten eğiten annem babam benim yüzüme hasret kalmış üzgünken dünya üstüme gelse farketmez.

bence annenin babanın yanına koş, şöyle bir sarıl onlara,doya doya hasret gider çok özlemişsin belli. bir nefes alırsın senin için değişiklik olur.

Son düzenleme:
yorumlarınız için teşekkür ederim ben toplu bir cevap yazmayı tercih ediyorum şimdilik hepinize hak veriyorum kızana hayırsız evlat diyene bile. insan hata yapınca duyduğu ilk şey pişmanlıktır bende pişmanım 13 aylık evlilik sürecimin belkide en büyük pişmanlığıdır bu ilk değil çünkü. ben annemi babamı çok seviyorum dayanamıyorumda zaten çoğu gecenin sabahı ağlayarak uyanıyorum öyle mızıldanarak değil sular seller gibi akıyor gözyaşlarım. gecenin bir vakti telefon gelse korkuyla açıyorum o psikolojiyle yaşıyorum ama dedim ya ben gitmeyi çok istiyorum ama o kadar garip bir anlayışı varki kayınpederimin bir kız baba evinden çıktıysa ya düğünde ya cenazede gider bu zihniyetteki bir insandan ne beklersiniz eşim onun sözünden çıkmıyor falan filan işte
eşimi kötülemek gibi bir niyetim yok kalbimden geçenleri yazıyorum buraya o duygu seliyle yazdıklarım hepsi bu söylediklerini yaptıklarını yazdım hal ve hareketlerini yazdım ama inandıklarım farklı ona olan inancım farklı belki tutarsızlıklar bu yüzdendir 2 gündür konuşmuyorum eşimle suratına dahi bakmıyorum kahvaltı yapmaz evde yemeğinide annesi yapar ben karışmam benim yaptığım yemeği annesi yemediği için yapmıyorum yanlış anlamayın o yüzden kahvaltıymış yemekmiş eşim için ekstra bir gayretim yok akşamda yanında durmadım zaten odamda ders çalıştım uzun bir süre tavrım bu caydırmak için falan değil şurada yazılan her söze katılıyorum dedim ama en çok gitmem konusundaki yazılardı. ocak ayında dersane tatile gidiyor ve bende allah nasip ederse gidip anamı babamı sevindiricem şimdilik durum bu

Ah ya buna evlilik denemezki size birşey söyleyeyimmi siz çekip gitseniz
yapıcı olmak evet kurrarılacak birşeyler olsaymış keşke
eşiniz için yemek bile yapmanıza izin yok nedemek ya yemiyor yaptığım yemeği
hem türk aile yapısnın başlangıcı değil midir tuzlu kahve? Daha kız istenirken bakılır yaptığı yemek kötüde olsa
yiyormu diye yani sözün özü eşin ve ailesinin sana tahammülü yokki.
Umarım şu sınavda çok başarılı olursun bir an önce uyanırsın senin için dua edicem

arkadaşım küçük cahil değilsin.

okulunu bitirmişsin öğretmen olmuşsun, atamanı bekliyorsun.

74 yaşındaki anneciğin ve babacığın üzülmesin diye susyorsun.

sana yalan söyleyen, gözünde küçülenn ve babanın gönderdiği parayı bile elinden alıp rahatça harcayabilen bi eşin var.

annen babana temmuzda soyleyeceksın o zaman daha azmı üzülecekler söylermisin?

büyük konuşmayım benımde bı erkek evladım var ve bidaha hamıleyım.

hiçte kolaylıklarla yetişmiyor anne baba olmak kolay olmuyor.

ama boşanmandan daha çok bu şekılde yaşaman üzüntü verici bunuda anlaman gerekir.

kimse gözünden sakındığı yavrusunu elin adamına, bu şekılde hor davransın, anlamasın, bu şekilde ağlatması için yetiştirmiyo evladını.

anne babanıza şimdi daha çok üzüldüm.

bence cahil bi insan değilsiniz kendınıze neden bu kötülüğü yapıyosunuzki?

size katılıyorum..bende bunları yazacaktım..izninizle aynısını alıntıladım..işaret ettiğniz noktalar çok doğru..

anne babamı üzmek istemiyorum demek bana hiç bir zaman mantıklı gelmez..neden mi..

onlar bizim anne babamız..onları bazen kızdırırız bazen üzeriz yani herşeyi onları üzmemek adına mı yapmalıyız..
senin mutsuz olduğunu bilseler onlar üzülmeyecek mi,üzüldükleri için seni evlatlıktan mı reddecekler...

artık bu mantığı bırakalım..eşin çok kaba ve sen sevdiğini de hiç düşünmüyorum..

geleceğini onlara hipotek etme..çünkü hiç olumlu bir şey yazmamışsın

evliliğinle ilgili..eşine karşıda alttan alma..o kadar yalan söylemiş de o hiçbir şeyi alttan almıyor

değil m..kendi kendine acı çektirip durma...kendi geleceğine bak..dünyaya bir daha gelmeyeceksin...

kimsenin işkencesini çekmek zorunda değil kimse...

kapı orda git istediğin kadar kal diyen akabinde dönüp arkasını horul horul uyuyan adam sevmiyodur seviyo falan diyip baştan 1-0 mağlup başlamayın bence, babamda anneme 1 yıl oturcaz annemlerle demiş olmuş 10 yıl, annem 34 yaşında şeker hastası oldu şu an 42 yaşında, arada sırada babama sitem ettiğinde hani 1 yıldı dediğinde amaaaaan 0'ın değeri mi var hoh hoh hoo diye gülüyo bide, işte erkek budur, değişmez otur sınavına çalış kazan, Allah seninle olsun

kapı orda git istediğin kadar kal diyen akabinde dönüp arkasını horul horul uyuyan adam sevmiyodur seviyo falan diyip baştan 1-0 mağlup başlamayın bence, babamda anneme 1 yıl oturcaz annemlerle demiş olmuş 10 yıl, annem 34 yaşında şeker hastası oldu şu an 42 yaşında, arada sırada babama sitem ettiğinde hani 1 yıldı dediğinde amaaaaan 0'ın değeri mi var hoh hoh hoo diye gülüyo bide, işte erkek budur, değişmez otur sınavına çalış kazan, Allah seninle olsun

Bu beğen butonunun olmamasına en çok senin yorumlarını okurken üzülüyorum. Çok şekersin:13::52:

Back
X