• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlayakta gözden mi olak???

Sabahi degerlendirin o zaman,hem bak bu ay sizin icin daha ozelmiss. Gun asiri devam edin. Yum gunlerinde full cekin ama:1:

Oyle kuzum sanirim geçti bnm yum gunleri akintim vardi azaldi baya ama yine de devam tabiki :1:
Aysem bata yakin iliski olmali mi sence

Tansiyonunuzun yükseldiğini fark ettiğinizde sol tarafınıza yatarak dinlenin. Hamilelikte tansiyon yükselmesi anne ve bebeğin oksijen teminini tehlikeye sokar. Bu nedenle enerji sarfiyatını en aza indirgeyip vücudu dinlendirmek gerekir.
-Anne adayının düzenli olarak gün içerisinde dinlenmek gerekir. Dinlenmek için fazla aydınlık olmayan sakin ortamlar seçilmeli.
-Ödem oluşmasını önlemek için protein açısından zengin gıdaları - süt, yoğurt, et, yumurta, kurubaklagil gibi - tercih etmekte yarar var. Mümkün olduğunca tuzdan uzak durmalı.
-Bol miktarda sıvı tüketin.
-Damar kasılmasına ve tansiyon yükselmesine neden olduğundan stresli ve gergin ortamlardan uzak durun.

Devamını Oku: http://www.tupbebek.com/makaleler/h...-hamileler-nelere-dikkat-etmeli#ixzz2qYCmjmLB

Canim benim cok sagol. Yaa onceden hic tansiyon sorunum olmadi yaa,o yuzden bende rahatim biraz. Dun heyecanlandim mi acaba:1: heyecandan o kadar firlar mi acaba:1:

heyecanda yapar sonuçta endişeyle gidiyorsun doktora acaba iyi mi acaba içeride ne haltlar karıştırıyor gibisinden belkide ondandır canım :9:

onu söledim aldı hemen ama fayda etmemiş o bile
benimde vardı canım o günkurusu şahane bişey yaaa :9:

canımmm inşallahhh geçici bi sorundur doktor demedimi nelere dikkat etmen gerek napmalısın üzülür tabi yaa

kIZLAR bende de kürtajdan sonra oldu kabızlık hayatımda böyle kabız olmamıştım.. Her sabah ılık su limonla içiyordum kayısı yiyorum ve gün içinde bir kaç kere bi yemek kaşışı saf zeytin yağı içiyordum çok iyi gelmişti.. Yarım kilo zeytin yağının yarısı içmiştim sanırım :9:

canım benim ve eşimin değerlerim normal çıktı fakat 1 senedir gebelik oluşmadı diye süreci hızlandırmak ve yumurtalarımın çatlamama ihtimaline karşı doktor klomene başlattı adetin 5. günü alıyosun günde 2 tane 5 gün toplam 10 adet içiyordun sonra 2 gün ara verip doktora gidiyosun bakıyo ne durumda yumurtalar gelişmeye başlıyor zaten
bu duruma göre yönlendiriyo seni
ama bazısının bu ilaca rağmen yumurtası oluşmuyor gelişmiyor yada çatlamıyor
ben çatlaması için çatlatma iğnesi vuruldum

14. günümde vuruldum.. çatladımı çatlamadımı nolduuu beklemedeyiz :1:

canım çok tşk ederm bilgilerini paylaştıgın için bana doktorum femera verdi bide progestan kullandım gittim doktora yumurtalarımı göremedi adetimin olmasını ve 1 gün lyclonova diye bi ilaç verdi onu kullan dedi ve 2 ay sonra aşılama yapalım dedi ne çatlatma ignesini tavsiye etti nede klomen felan verdi sanırım klomende femera gibi işvi var ama direk aşılamaya geçmemizi söyledi hiç bi sorun yok eşimdede bende de bende sadece yumurtalar yavaşmış ama çok büyük sorun degil dedi fakat direk aşılama demesi benim kafamı karıştırdı :40::40::40:

Tansiyonunuzun yükseldiğini fark ettiğinizde sol tarafınıza yatarak dinlenin. Hamilelikte tansiyon yükselmesi anne ve bebeğin oksijen teminini tehlikeye sokar. Bu nedenle enerji sarfiyatını en aza indirgeyip vücudu dinlendirmek gerekir.
-Anne adayının düzenli olarak gün içerisinde dinlenmek gerekir. Dinlenmek için fazla aydınlık olmayan sakin ortamlar seçilmeli.
-Ödem oluşmasını önlemek için protein açısından zengin gıdaları - süt, yoğurt, et, yumurta, kurubaklagil gibi - tercih etmekte yarar var. Mümkün olduğunca tuzdan uzak durmalı.
-Bol miktarda sıvı tüketin.
-Damar kasılmasına ve tansiyon yükselmesine neden olduğundan stresli ve gergin ortamlardan uzak durun.

Devamını Oku: http://www.tupbebek.com/makaleler/h...-hamileler-nelere-dikkat-etmeli#ixzz2qYCmjmLB

Oyy fundam yerim senii:38:
Dun bunu okudum cnm. Cok yorulmayin diyor. Sonrada sola yatmak onemliymis. Ya bulantu bitti dedik sevindik.simdide tansiyon:1:

kIZLAR bende de kürtajdan sonra oldu kabızlık hayatımda böyle kabız olmamıştım.. Her sabah ılık su limonla içiyordum kayısı yiyorum ve gün içinde bir kaç kere bi yemek kaşışı saf zeytin yağı içiyordum çok iyi gelmişti.. Yarım kilo zeytin yağının yarısı içmiştim sanırım :9:

canım çok tşk ederm bilgilerini paylaştıgın için bana doktorum femera verdi bide progestan kullandım gittim doktora yumurtalarımı göremedi adetimin olmasını ve 1 gün lyclonova diye bi ilaç verdi onu kullan dedi ve 2 ay sonra aşılama yapalım dedi ne çatlatma ignesini tavsiye etti nede klomen felan verdi sanırım klomende femera gibi işvi var ama direk aşılamaya geçmemizi söyledi hiç bi sorun yok eşimdede bende de bende sadece yumurtalar yavaşmış ama çok büyük sorun degil dedi fakat direk aşılama demesi benim kafamı karıştırdı :40::40::40:

zeytinyağı faydalıda iyi yapmışsın canım ılık limonlu suyuda söleyelim sedoşa z.yağınıda :34:

femerayı hiç duymadım canım bir sefer bunu deneseydi sonuç alamayınca geçseydi aslında aşılamaya ama bilemiyorumm ki :44:

Yaa fundo su anda doktor direk tansiyonun var diyemedi.sadece 10 gun boyunca duzenli olcuceksin.sonra kontrole geleceksin dedi. Tansiyonum hergun yuksk cikarsa hap verecek galiba. Bu yasta tansiyin haplarina baslayacam kizlar:1:

Sosyos heyecandan olabilir diye dusunuorum. Sonucta insanin icinde bi korku oluyor hep doktora girmeden.

Yaa fundo su anda doktor direk tansiyonun var diyemedi.sadece 10 gun boyunca duzenli olcuceksin.sonra kontrole geleceksin dedi. Tansiyonum hergun yuksk cikarsa hap verecek galiba. Bu yasta tansiyin haplarina baslayacam kizlar:1:

Sosyos heyecandan olabilir diye dusunuorum. Sonucta insanin icinde bi korku oluyor hep doktora girmeden.

ne kadarda sakin ol desek olmayacaksın biliyorum bari bu 10 gün içinde az sakin olmayı dene canım :51:

zeytinyağı faydalıda iyi yapmışsın canım ılık limonlu suyuda söleyelim sedoşa z.yağınıda :34:

femerayı hiç duymadım canım bir sefer bunu deneseydi sonuç alamayınca geçseydi aslında aşılamaya ama bilemiyorumm ki :44:

Hakkaten canım ya başta dedim herhalde içemem sonra ağrın sızın olunca bişiyi gözün görmüyor lıkır lıkır içtim valla :9:

Oyy fundam yerim senii:38:
Dun bunu okudum cnm. Cok yorulmayin diyor. Sonrada sola yatmak onemliymis. Ya bulantu bitti dedik sevindik.simdide tansiyon:1:

evet canım bendede gastrit var ondan hep sola yatmaya çalışırım çok iyi gelir sağda mide salınımı rahatsızlık verirmiş bedene
sen annendeykende çok yorulmuştun misafirler varken demekkiiii yormayacan kendini bebiş gelene kadar
loş ortamda dinlenki seviyosun bunu bende öle :1:
şu tablete bakmak bile bi stres yorucu iş haaa bilgisayar çok rahat ama akşamları tablette deliriyorummm midem bulanıyo parmaklarım ağrıyo :25:

Memnun oldum canım bide hangi şehir biriniz ankara idi..

Bende 32 yaşında ama 33 oldum :1: 3 büyüklerden galiba en büyüğü benim :1:
1 yıl 5 aydır evli ve 5 aydır bebek istiyoruz.. İstanbulda yaşıyorum.. Adetlerimde düzen neyim kalmadı şu anda 40 günde bir oluyorum..
Rabbim verecek çok inanıyırum

ben ben ankardayım :))) yaş 30 az kaldııı :))))

offff yaaaa şimdide farlutal verdi adet olmam için 2. günü gidecem artık söyleyecem allahım hayırlısıyla bebek nasip etsin ama ben diyecemki öncelikle aşılama şimdilik istemiyorum sizz benim yumurtalıkları bi takip edin diyecem :20::20::20::20::20:

Canım ya mesela bebiş yumyumlara ilk gün tutundu sonraki günlerde de tutunduğunu bilmiyoruz ya mik mik yapmak zararlı mı oluyo ki :44:

Canim mesela ben 13. Gun yumurtladim. 14-16 birde 18 gun olmali.calisma yaptik:1: ama daha sakin:1: cok sukur birsey olmadi.ki cogu insan bole yapio.ne zaman yum oldugunu bilemiosunki tam.
Ben ovu testinde tam koyu cizgiyi gordugum halde sansa birakmadim.

Canim mesela ben 13. Gun yumurtladim. 14-16 birde 18 gun olmali.calisma yaptik:1: ama daha sakin:1: cok sukur birsey olmadi.ki cogu insan bole yapio.ne zaman yum oldugunu bilemiosunki tam.
Ben ovu testinde tam koyu cizgiyi gordugum halde sansa birakmadim.

Yani sadece o ara mı yapmalıyız mik mik i.. Sonrasında yaparsak zarar veriyor muyuz onu tam anlamadım... Ayy ben ilkinde zaten gebe olacağıma ihtimal vermezdim hep olmuştu acaba ondan mı gelişmedi bebeğim :S

Back
X