- 9 Eylül 2014
- 329
- 133
- 33
- 40
- Konu Sahibi botanikci_85
-
69 günlük oğluma tek başıma bakıyorum. elin elinde kimse yok malesef. yardımcı kimsemde yok. tek konuştuüğum eşim o da malum gündüz işte akşam yorgunum başım ağrıyorlarda...... bazen bebeğim öyle ağlıyor ki elimden de bi şey gelmiyor. ne yapsam susmuyor. karnı altı gazı oher şeyi tastamam
tek yapması gereken uykuya geçmek ama geçmiyor geçmiyor işte. benm gibi zorluk çeken var mı. Allah ım diyorum çok mu erken bebek sahibi oldum. bana göre değil mi bu işler. ben o akdar sabırsız mıyım. bebeğim 2 ayda 3 kilodan fazla aldı ama sorun gelişimi değil ? bazen öyel çaresizim ki... bebek bana ait değilmiş gibi.. biri alsa hayır demem gibi. uykusuz yorgun ve bedbaht haldeyim. annelerin hepsi benm gibi zorluk çekiyor mu yoksa bunalr bi tek benm başıam mı geliyor
aynen arkadaşım aynen bugün ölmek bile istedim ne yapsam susmadı onun ağlaması sanki kalbime bıçaklar soktu allahım ağrısını sızısını bana verse ne kadar güzel seve seve kabul ederdim. bunaldım. bittim. annelik çok zor. şimdi uyuyor Allah ım melekler gibi. yerim nou. uyandırsam sevsem yesem ama gene uyusa. öyle yorgun ve bitkinim kiAynisi bende yaşadim halada yaşiyorum bi arkadaşim yok oturduğun çevrede kaynanam kendi halinde sıkılıyorum bunalıyorum bebeğim yaramaz değil ama Yoruldum bende gerçekten annelik çok çok zor ama yinede onlarin bi bakişı yeter alllahima şükürler olsun onu bana verdiği için kimi insanlar bebek sahibi olamiyor ne yapsalarda biz şansliyiz bunu düşün allah güç kuvvet versin kardeşim
aynen arkadaşım aynen bugün ölmek bile istedim ne yapsam susmadı onun ağlaması sanki kalbime bıçaklar soktu allahım ağrısını sızısını bana verse ne kadar güzel seve seve kabul ederdim. bunaldım. bittim. annelik çok zor. şimdi uyuyor Allah ım melekler gibi. yerim nou. uyandırsam sevsem yesem ama gene uyusa. öyle yorgun ve bitkinim ki
perşembe günü 2. ay aşıları oldu ondan ağlar mı hala. 6 gün oldu acaba ne bileyim. ateşi 36.9 lara kadar çıkıyor. o mu bunaltıyor meleğimi dersiniz?Herkes çekiyor canım o yüzden cennet annelerin ayağının altında bak 2,5 aylık yapmışsın bile. Az kaldı sıkıntıların bitmesine. Bazen çok ağlıyorlar öyle. Kızma ona annesi 3 ay dedin mi hepsi bıçak gibi kesilecek. Şimdi dünyaya alışmaya çalışıyor, tıpkı senin ona alışmaya çalıştığın gibi. 10-15 gün daha sabır. Güven bana
Bide telefonuna anne karnı seslerinden yükle eğer uyumluysa telefonun. Çok yardımcı oluyor. Fön sesi yada süpürgü sesi falan. Biz ilk bebeği onunla büyüttük. Ağladımıydı ayağıma alıyodum açıyodum fön sesini de anında susuyordu. Şimdi 2.si de öyle huysuz olursa diye hazırda bekliyor program. Bakalım daha 8 günlüğüz yavaştan başlıyo gibi sıkıntılar.
69 günlük oğluma tek başıma bakıyorum. elin elinde kimse yok malesef. yardımcı kimsemde yok. tek konuştuüğum eşim o da malum gündüz işte akşam yorgunum başım ağrıyorlarda...... bazen bebeğim öyle ağlıyor ki elimden de bi şey gelmiyor. ne yapsam susmuyor. karnı altı gazı oher şeyi tastamam
tek yapması gereken uykuya geçmek ama geçmiyor geçmiyor işte. benm gibi zorluk çeken var mı. Allah ım diyorum çok mu erken bebek sahibi oldum. bana göre değil mi bu işler. ben o akdar sabırsız mıyım. bebeğim 2 ayda 3 kilodan fazla aldı ama sorun gelişimi değil ? bazen öyel çaresizim ki... bebek bana ait değilmiş gibi.. biri alsa hayır demem gibi. uykusuz yorgun ve bedbaht haldeyim. annelerin hepsi benm gibi zorluk çekiyor mu yoksa bunalr bi tek benm başıam mı geliyor
gerçekten mi. ben de özür diliyor öpüyorum hatta utanıyorum kendimden neden kızdım ona ağlarken hem ağrısıyla uğraşıyor hem de benm kızmalarımla aslında o daha çok çekiyor ama sabredemiyorum işte Allah yarımcım olsuncanim gaz sancisidir kesin.biz de cok.cektik gazdan.komsular duyuyordu aglamak seslerini.susduramiyordum.goturmedigim doktor kalmadi.bu aglamak gaz olamaz diyordum ama gazmis.cok.sukur azaldi aylik olunca.sabret canim.bende bazen kiziyordum kizima.sonra dedigin gibi melekler gibi uyudugunda pisman oluyordum.opub ozur diliyordum.onun ne sucu varki.o da agridan kivraniyor ..merak etme herkesin bunaldigi zaman oldu.gecicek..
Bi şey sorucam yanlis anlamazsan. Bu süreçte esinle aran acildi mi. Ben kocami taniyamiyorum bazen. Bu sevdiğim adam mi diyorum. Neresine asik olmuştum ki.beni anlamiyor. Yorggunlugumu habire eleştiriyor.artik kadin değil de sadece anne olmuştum bu evdebende yazmak istedim aynı şeyleri zamanında yaşamış bir anne olarak hatta daha önce de başka bir konuda da anlatmıştım sanırım ...artık nasıl izler bıraktıysa bende : ))
kızım oldu Allahım hiç uyumaz gece 8 gibi bir düğmesi var ona basılıyor başlıyor ağlamaya ama ne ağlamak tavşan uykusu gibi uykuya dalıyor uyanıyor ağlıyor ,dalıyor uyanıyor ağlıyor ...gece 4 tede gözler fal taşı gibi açılmış sanki saatlerce uyumuş gibi hiç yatmıyordu... ilk zamanlar kardeşim kaldı çok yardım etti sağolsun ama sonra oda döndü...3 ay sonra geçer dediler sonra 6 aya çıktı derken derken tam 18 ay on dakikada bir uyanırdı ....eşimde hep yorgun, hep uykusu var, çalışıyor zatenlerde ....ben bitmiş bir halde arada uyuyakalırdım daha doğrusu sızardım bi bakardım çocuk ayağımda bir bakardım çocuk yatağında arada panik olurdum nerde yok diye : D
o zamanlar insanın vucudu , sinirleri kaldırmıyor uykusuzluk sürekli ağlayan bir bebek çok zor geliyor ama Allah acılarını yaşatmasın onlarla sınamasın bizleri dünyanın en büyük mucizesi sonra herşey özleniyor bebekken nasıl konuşurdu ,nasıl emeklerdi, nasıl ağlardı, cingöz uyumazdı diye tebessümle anlatılıyor...hepsi geçicek bu güzel günlerin tadını çıkar....
bu arada benimki birde yemezdi onuda o konuyu açan olursa anlatıcam : )) çok zordu çoookkkk : )) ama aşk işte herşeyine katlanılıyor....
Olmaz mi özellikle Esim konusunda seni dinleyecegim. Lohusalik bende uzun durdu diyordum ama normalmis. Az daha psikolojik destek bile alacaktim.gerçi bu bebekle nasil giderdim ki.mesajı görünce cevaplamadan geçmek istemedim aynılarını yaşamış biri olarak :) benim kızımda yaklaşık 4 ay boyunca sürekli ağladı ne gece durdu ne gündüz, uyuması sorun gazın sorun herşeyi sorun bi bebekti yani..ama 4 aydan sonra yavaş yavaş düzeldi ağlamaları kesti..bunun böyle olmasının nedeni de hem gaz sancıları hem dünyaya alışma çabaları hemde bişey görüp anlayamamaları..ben ağlamaya başladığında kendimi sakinleştirmeye çalışıyodum hep ona da yazık anne karnındayken değil acıkmasına nefes almaya bile ihtiyacı yoktu küçüçük karından sorunların olduğu koskocaman dünyaya geldi ne olduğunu o da şaşırdı diyodum kendi kendime ama bu hep böyle olmuyo tabi..bazen benim de sinir krizi geçirdiğim onla beraber ağladığım niye ağlıyosun diye bağırdığım oldu :) bu da insanda ihtiyaç oluyo herhalde arada..o doluluğu atmaya çalışıyosun işte..senin yapman gereken sabırla biraz daha beklemen ve eşine aman yorgun uykusuz diye acımayıp görev vermen..evet yorgun olabilir ama nasıl annelik fedakarlık gerektiriyosa babalıkta öyle..uykusundan keyfinden ödün vericek..ayrıca acıma acınacak duruma düşersin diyolar ya erkekler için bu böyle sen ona aman yorgun dedikçe o daha çok nazlanıyo sana daha çok yükleniyo..en azından benim için öyle oldu bunu farkettikten sonra da daha demedim öyle :) biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir
Annem hasta ona rağmen on dokuz gün kaldi. Kayinvaldeyse sevmeye geldi bi haftaya gitti. O da ben idrar ettim diye.yoksa iki günde dönecektianneniz veya kayınvalideniz uzaktamı azcık yardıma gelseler ilk zamanlar çok zor geçiyo merak etmeyin biraz daha büyüsün rahatlarsınız muhtemelen gazı vardır.onun için ağlıyordur yalancı emzik vermeyi denedinizmi kendinizi üzmeyin hafta sonları biraz dışarı çıkın.havalar güzel bebeğinizlede çıkabilirsiniz hem o rahatlar hemde siz o uyuduğu zaman sevdiğiniz şeyleri yapın dizi izleyin internette gezin daha iyi hissedersiniz.
Aynen benim de ablamlarin alimlerin olmuyor benim hemen oldu. Bana sabirsizsin.bebek dediğin ağlar.onu isteyenler var deyip sitem ediyorlarAynisi bende yaşadim halada yaşiyorum bi arkadaşim yok oturduğun çevrede kaynanam kendi halinde sıkılıyorum bunalıyorum bebeğim yaramaz değil ama Yoruldum bende gerçekten annelik çok çok zor ama yinede onlarin bi bakişı yeter alllahima şükürler olsun onu bana verdiği için kimi insanlar bebek sahibi olamiyor ne yapsalarda biz şansliyiz bunu düşün allah güç kuvvet versin kardeşim
psikolojik destek almayı bende düşünmüştüm gerçekten kendimi sağlam görmüyodum ama bugündü yarındı millet ne derdi öyle böyle bi baktım kızım düzelmiş artık :) zaten lohusalıkta dinlenemeyip sürekli ağlayan bebekle uğraşınca bence de o lohusalık bitmek bilmiyo..Allahım onlara sağlık versin yine de herşeyine bi şekilde katlanılıyo..Olmaz mi özellikle Esim konusunda seni dinleyecegim. Lohusalik bende uzun durdu diyordum ama normalmis. Az daha psikolojik destek bile alacaktim.gerçi bu bebekle nasil giderdim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?