Kekler - Pastalar Ağlayan Pasta....(resimli)

blueangel1771

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2008
883
1
96
37
İzmir
Nazlişimin verdiği bir tariftir bu.tadı enfess.misafirlerinizin için hem çok şık hemde çok leziz ve kolay bir tatlı.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı kakao
Kekin üzeri için ;
2-2,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
krem şanti
çikolata sosu

Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.Daha sonra vanilya,kakao,kabartma tozu ve unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.en son olarakta 4 yemk kaşığı sütümüzüde ilave edip son birkere daha çırpıp yağlanmış borcamımıza döküp ısıtılmışş fırında pişiriyoruz.Fırından çıkınca 10 dk kadar soğumaya bırakıyoruz.Ilıdıktan sonra çatalla rastgele üzerine batırıyoruz ve 2 su bardağı sütümüzü üstüne gezdirerek yeryerini ıslatıyoruz.eğer birz daha ıslak olsun derseniz yarm sau bardağı daha ilave edebilirsiniz.biraz bekledikten sonrada tarifine uygun hazrladğımız krem şantiyi hafif hareketlerle kekimizin üzerini kaplıyoruz ve buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.bir iki saat kadr soğuduktan sonra servise hazırdır.çikolata sosu eşliğinde servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsun...
Not : resim yarın eklenecektir..

not ettim tarifi. nefis görünüyorcokacimcoook
teşekkürleropuyorumnanaktan

ya ben bu tarifin aynisini internetden bulup yapmistim cok kuru bisey olmustu sutu cok az onla alakali olabilirmi niye benimkisi olmadikimafoldumben

akşam yaptımm..ve yedik bitirdik:)
fotoğraf makinemi hazırlamam rağmen çekemedim:):)
süper bişey..ben dedim ilk başta 1 bardak unla ne olur ki:):):)
ama mükemmel bi tadı vardı
aynen anlattığın gibi yaptım..
çok teşekkür ederim...
akşam misafirim vardı
hatta krem santisini o sürdü..bayıldılar ..tarifini yazdırmıştım..istedi ona verdim..
sırada böreğin ama onu günüme yetiştiremicem sanırım..önceden denemeden o akşam yapmıyım diyorum..

sn bilirsn canımcım ama bn o böreği ilk yaptğmda eşim bayılmıştı.zatn onunda yapımı 10 dk pişmesi ise 30 dk filan sürüyor.tabi sn bilirs yinede.
kek içinde evet ya bnde diordum 1 bardk un azmı gelir filan die ama harika oluyor.içine çok sıvı birşey girmedğinden yetior bir bardk un.misafrlerine hem şık hemde kolay tatlı olmştr.afiyet olsn canımcım:1hug:

ya ben bu tarifin aynisini internetden bulup yapmistim cok kuru bisey olmustu sutu cok az onla alakali olabilirmi niye benimkisi olmadikimafoldumben

canım dediğin gibi sütünü az dökmüşsndr.kekin hamuruna 4-5 kaşık süt dök.piştikten sonra biraz ılıyıncada kek heryerini çatalla batır çıkar ve sonra 2-2,5 bardk süt gezdir.ama soğuk süt.aynen bnm yaptğm gibi yap görücksin bu sefer süper olucak :1hug:

dün akşam yaptım tekrar bu akşam ki misafirlerim için ama sanırım fırınımla tanışamadım daha..geçen seferki gibi aynı sürede çıkarttım bi tarafı daha az kabardı sanki pişmemiş gibi ..evde de yumurta yoktu tekrar yapamadım...artık öyle kenarlardan idare edicez sanırım...bi de ilki daha çok kabarmıştı bu kabarmadı...
çok üzüldüm ama

zatn çok kabaran bir kek değil bu canım.bide mesela bnm fırınmda yapıor aynı şeyi oyzden git gel bakıom ve çeviriorum tepsiyi ara ara.bide iice çırp bidahakine.ve her fırın aynı sürede pişirmeyebilr derecesi 180 yada 200 olsun süresinide kendin kekn durumuna göre bak öyle çıakr hemen pişmştr diiyip alma.bıçakla filan kontrol et pişip pişmedğini anlarsn zatn fırındayken.üzülme canımcım bnde fırınıma alışana kdr çok vukatlarım vardır takma kafana:1hug:

kullana kullana alışcaz herhalde birbirimize:)
atlattım akşamı:)tadı süperdi...herkes çok beğendi ..ama sanırım bidaha sadece kendime yapcam bunu:)herkes bitarafına bulaştırıyor çünkü:):)

kullana kullana alışcaz herhalde birbirimize:)
atlattım akşamı:)tadı süperdi...herkes çok beğendi ..ama sanırım bidaha sadece kendime yapcam bunu:)herkes bitarafına bulaştırıyor çünkü:):)

çok sevndim canım.ama herksn yerken etrafa bulaştrması kötü olmuş bi temzlk hastası olarak nefret ederim bundan.snde çikolata sosu koymadan yada çok az koyarak servis yap tatlım.zemuszemus

buda benim en beğenilen teriflerim arasında ..kekin hamuruna 1 çay bardağı portakal suyu ve birazda portakal kabuğu rendesi eklerseniz çook daha lezzetli oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…