Ağlayarak uyandım, Ellerim kınalı

Nişanlıyken bir sabah ellerimde kına izleri olduğunu gördüm nokta nokta ellerimin heryerindeydi kardeşiminde öyleydi aynı yatakta yatıyoduk koku yoktu rüyada görmedik bende çok korktum ama imam nişanlıma korkmasın meleklerdendir desin kötü düşünmesin demiş geçti izler bidaha da olmadı yatağın heryerine baktık bulaşacak bir şey yoktu kardeşimle aynı şeyleride yememiştik bilemiyorum korkutucu:(

mantar kokar elbet ama kına kokusu ile ne alakası var onu anlayamadım :)) hem o gece arkadaşın eline kına yakılacak hem de bi anda o gece ellerinde mantar oluşacak, tesadüfe bak sen... böyle bi ihtimal zor.. illa herşeyin bilimsel açıklamasın bulmak için didinip durmayın...arkadaşım çok güzel bir rüya görmüşsün...rüyada yeşil görmek hayırlı olduğunu işaret eder... istiare de de böyledir ya zaten... bir işin hayırlı olup olmadığını anlamak için rüyaya yatarsın.. ve göreceğin yeşil renk sana güzel sinyaller verir... rüyan sana bir mesaj olabilir cnm... bol bol oku...hem ne güzel mübarek bi gecede başına gelmiş bu olay.. korkma, sevin hatta... :))

Son düzenleme:
herkes korkup bambaşka şeylere yormuş, tüm yanıtları okudum aşagıda alıntıladıklarımı dikkate almanızı öneririm.
bilenler benzerlik kurup yaşadıgınıza isim bile vermiş...

ayrıca tıpta çözüm aramayan doktorunuzu da değiştirmenizi öneririm.
kendi düşünceleri farklı olsa da bunu hastasına yansıtmamalıydı, yapacagı ilk iş size bir dermatolog önermek iken hikaye anlatmış.

Tinea nigra diyorsunuz sanırım, bir çeşit mantar hastalığı. Muhtemelen kınalandım diyenler de el, ayak temizliği yaptıkları için birkaç gün içerisinde geçiyordur buna da kına ellerimden çıkmadı gibi bir tepki veriyorlar. Böyle şeylere inanmıyorum ve saçma buluyorum :)

Endişeleneceğiniz bir durum yok bence, bir cilt doktoruna görünün en kısa zamanda, doktor dediğin bilimsel açıklama yapar ya sizinki daha yokuşa sürmüş işi :D

Doktor değilim lakin sizin gibi endişelenenleri duymuştum, endişen yersiz arkadaşım, doktorun tamamen saçmalamış. Mantar bu kokar elbet, ilk iş sağlığınızdan endişe edeceğine aklınıza neler sokmuş, tövbe Yarabbim ya :)

dipnot: bu arada cildiyeciye gittikten sonra sonucu yazsana bize, korkanların korkusu geçsin, rahatlasınlar :)

benı bu denli bağlantılı yazdıran şeyler de
1- hayatımda ılkkez gormus olmam
2-ruyamın gercege donusmesı
3-dr.umun cok saskınım bazen acıklayamadıklarımız olusu deyısı
4-yetmıyormus gıbı tuhaf bır anneannesının basından gecen olayı anlaması,

evet sımdı dısarıdan okudugumda, daha dogrusu bunu kabullenıp,sakınlestıgımde olayı ne kadar da dramatıklestırdıgımın farkındayım:)

acıdım kendıme şimdi:))

elinizdekini tıbbi adı "tinea nigra" yok cin çarptı yok melek kına yaktı falan değil. girin internette buna göre araştırın. hadi kolay gelsin

aseton ya da çamaşır suyunu bir pamuğa döküp silin, eğer silinmiyorsa kına değildir.

o zaman büyük ihtimalle tinea nigra dır diye düşünüyorum

Ya merak edip baktım nette , ne kadar çok oluyormuş bu durum ; meğer her 100 kişiden 20 sine geceleri kına yakılıyormuş :53:

Anadolu da bu durum için kullanılan isimlerde varmış , yazmayayım şimdi :52:

Evet , bu kına görüntüsü ve hatta kokusu bir çeşit mantar hastalığı . Fakat sanırım burada konu sahibini biraz tedirgin eden kısım , önce rüyayı görmesi , sonra bu durumun gerçekleşmesi.

Yoksa şahsen ben sabah uyansam ve ellerimde kınaya benzer lekeler ve kokular alsam , aklıma beni ürkütecek hiç bir şey gelmez. Ya alerji olduğunu ya da başka bir deri hastalığı olduğunu düşünürüm .

Ama o gece rüyamda kına gecem olduğunu ve ellerime kına yakıldığını görsem ve uyanınca bu manzara ile karşılaşsam , yaşasın bilimsel gerçekler , kahrolsun doğa üstü olaylar diyemem sanırım .:34:

​Uyku esnasında kına yakılması olayı bir çeşit mantar türüdür genellikle el ve ayaklarda çıkar görüntüsü kına şeklinde olur ve kına gibi kokar bu mantar çeşidine tinea nigra denir agrı,sızı ve diger mantar türleri gibi deride soyulma olmaz 2-3 güne kadar geçer normalde ama içinize dert olmasın bir doktora gidin krem verir.

bir kaç sefer yaşadım bu ndurumu.ilk olduğu zaman anlam verememiştim.araştırdığımda mantar çeşidi olduğunu öğrendim,sonra umursamadım.kına kokusunu çok sevdiğimden geçene kadar elim burnumda gezdim.:1:

aynı durumu bir tanıdık yaşadı.heyecanla anlattı.mantar çeşidi olduğunu anlattım ama kabullenmedi.ben erdim diyerek dolaştı günlerce.zaten melankolik bir yapısı vardır üzerine de düşmedim:34:

Walla canim ben fazla dusmedim uzerine cunki korkarim boyle seylerden. Hatta uyku duzenim felan bozulmustu ama fazla dusunmemeye calistim..

tinea nigraya baktım da cidden bu o. gayet basitmiş açıklaması meğer :31:
Aaa lutfen canim bilimsel aciklama bulayim diye didinme mutlaka cinler kina gecesi yapmis bu gece de seyhleriyle dugununu yapacaklar kizin bak ne guzel yesili de gormus

O neymis oyle gavur adi gibi tinea nigra falan :)))) bunlar boyle hep gunah

Son düzenleme:
bende sandım sadece rüya tabiri yaptıracaksın. hatta dıyordum ay ne güzel maş. yeşil renkli elbise giymiş. yazayım derken. sonunda kına gerçeği ile karşılaştım. tedirgin olmadım desem yalan. ama iyi şeyler düşündüm..

sonra meğerse mantarmış... geçmiş olsun.

Böyle bir şeyi hiç yaşamadım.
Ama bu kadar kişide görünce şaşırdım da doğrusu..
Çok ilginç bi olay...

hayır olsun de geç.ağlayarak uyanmışsın.inşallah seni mutlu edip güldürecek şeyler olur :40::nazar:

Harbi çok ilginçmiş. Konu sahibesinin yerinde olsam bende korkardım.

Lakin Wikipedia , selenium sulfide içeren kepek şampuanı sürülünce geçiyor diyor :52:

Son düzenleme:
Bir mantar hastalığıdır, çoğunlukla avuç içinde daha yaygındır, görüntüsü ve kokusu kınaya benzer, başkaca anlamlar yüklemeyin ve burada üyelerin korkacağı şeyler anlatmayın.

Back
X