Ağlıya ağlıya gözlerim şişti

Oldum olası şu gelinlerin "kızına para veriyor" demesin beni deli etmistir.
Disaridan giren sensin kardesim. O ailenin gozunde damat "el" ise sende "el"sin.

Kiz cocuklarina parada verilir mirasta hakta. Hangi devirde yasiyoruz anlamadim ki. Bu birinci cevabim.

Ikincisi ise: sen ailenin maddiyatina daha girmeden karismissin. Girince daha cok karisacaksin bubelli. Olay orda kopacak iste. Bence sen ya maddiyat meselelerinden uzak dur yada o aileden. Secim senin.

Ayrica eklemeyi unuttum. Nisanlin asker, baba yazik iski is birden calisiyor sen hala biskrem al baban destek olsun. Varsa oyle bir damat banada yollarsan sevinirim :)
babası ayda 7 milyar para kazanıyorrr biz daha nişanlıyız ve bize karşıı hiç bir desteği yokkkkk yokkk allahım anlatamıyormuyum ??? neden ben kınanıyorum ya düşünki sen nişşanlısın kayınbaban senin nişanlını takmıyor senin adet örfünü yerine getirmiyor ve nişanlında bunu görmemezliğe vurup sürekli yoktur diyor ki yemın ederim varrrr ayrıyettendeee ben kesinliklee para konusunu açmadımm kendisi açtıı benim zoruma gidende o doğum günümde 1 milyar masraf ediceğini söyleyip yüzüme vurdu benim elim ayağım titrerken neden herkes bukadar bencil yorumlar yapıyor???

Bu doğum günü kutlanması şart mı? Bizde süprizi diye bi pasta getirir eşim. 1 yaş çocuğu doğum günü gibi kutlamayız.

peki 1 milyar masraf yapıcam daha doğum gününe diyen bir adam var hayatımda geçen doğu günümde yaptıgı gibi babasında para olmasına ragmen her seferinde oğlunun düğünü önünde olmasına rağmen ha bire evlenmiş kızına destek çıkan ve ona ev alıcam kızıma yardım edicem diyen bir kayınbaban var sizin için uğrasmayan bir kayınbaba ne yaparsınız bu durumda ya allah aşkına para mevzusunu açan ben değilim kendisiii orda beliritmm zaten
Bence bo sakin ol, topla kendini, uzulme.

Valla canım hiç taviz verme sonra tepene çıkarlar. Ayrıca yuh diyorum gorumcenin kocasının ailesi yokmuymus da kayinbaban bu kadar masraf yapmış ve hâlâ yapıyor. Kızını önemsediği kadar oğlunuda onemsesin birazcık ayrımcı ailelerden nefret ediyorum. Madem öyle ayrımcılık yapıyorlar. Sende hiçbir lüksünden vazgeçme ezdirme bırak para göz desinler. Benim garip arkadaşımda öyle yaptı. Kayinbabasi ona yapmadıklarini diğer gelinlerine fazlasıyla yaptı benim saf arkadaşım da hevesiyle kaldı. Sende öyle yapma bir defa evleneceksin 100 defa değil. Zaten yapmazlarsa bilki ne nişanlin ne de ailesi seni önemsemiyor

Ee sacma sapan adetlere takilir, surekli para hediye beklerseniz oyle olur.

Kizina 100tl vermesiyle bayramda size altin almasi bir mi yahu?

Yilbasinda altin, bayramda altin, dogum gününde altin ve daha neleri vardir.

Karsidaki de kendisini yolunan kaz gibi hissedince yüzüne vurur bi yerde. haklı veya haksiz..

Kusura bakmayın ama adamın kızıyla kendinizi bir mi tutuyosunuz istediğini alır size açıklama yapmak zorunda değil ben bu gelinlerin bu görümcelerini takip etmelerinide anlamıyorum gelinsin sen sanada ne beklentin varsa annen baban alsın bu kadar maddiyatçı olmayın

Bence bo sakin ol, topla kendini, uzulme.
cidden öldürcem kendimi ya şu yorumlara bakarmısınn kimse beni anlamıyor yaa bak seni tanımıyorum etmiyorum benim gözüm yüksekte olsa nişanlım çalışmıyor etmiyor nişanlandık 2 yıldır onu bekliyorum kayınbabam okadar cimri bir insanki 5o kuruşun hesabını yapar 2 işte çalışır tekme vurana değer verirki şuana kadar saygımı eksik etmedim benim zoruma giden şey nişanlım gelip ailem destek olucak diyor ve ben kendini sıkma ailen destk olucak dememle olay başlıyor 1 milyar doğum gününde masraf yapıcamda babamın 35 milyar borcu var diyip sanki ben ailenden destek al demişim gibi niye kimse beni anlamıyor ya

peki 1 milyar masraf yapıcam daha doğum gününe diyen bir adam var hayatımda geçen doğu günümde yaptıgı gibi babasında para olmasına ragmen her seferinde oğlunun düğünü önünde olmasına rağmen ha bire evlenmiş kızına destek çıkan ve ona ev alıcam kızıma yardım edicem diyen bir kayınbaban var sizin için uğrasmayan bir kayınbaba ne yaparsınız bu durumda ya allah aşkına para mevzusunu açan ben değilim kendisiii orda beliritmm zaten
Yavrum, benim Kv iyi standartlarda yaşadığı ve geliri yüksek olduğu halde, evlenene kadar bana beş lira harcamamıştır. İhtiyacim yok, gözüm hiç yok. Diğer çocukları evlendi onlara verdi, yaptı, aldi. Bununla mı ugrasicam? Ben eşimi almisim. En büyük kazancim.

Babasi kızına yapmak istiyor, kim mani olacak ona? Sen mı? Hiç tesiri olmaz. Nisanlini da bunlarla sıkma. İnan anlattıkların bi kadın ve gelin olarak, beni bile itti. Hesap tutman da çirkin.

Daha nisanliyken adamın günlük aldığı paraya kadar biliyorsunuz. Gerçi evlenseniz de şunu bilmeniz bana saçma geliyor. Adetlere bu kadar takılmak ne saçma. Almasın. Beklenti içine girmeyin. Nişanlınızın gözünüze soka soka bin TL masraf yapacağım demesi çok ayıp. Bunu dillendirmesi ne kötü. Hem insan istediği için, sevgilisi görünce sevinsin diye hediye alır. Adetten değil yani. Sizin de nişanlınızın babasının kızına verdiği paraya takilmaniz yanlış. Size ne. Verir verir. Evlenince el olmuyor sonuçta. Şimdiden bu kadar para konusunda bogulursaniz düğün zamanı

Para adamın parası isterse kızına ev alır, para verir, masrafta yapar. Bu sana da yapacağı anlamına gelmiyor. Kp işi, maaşı, kvnın bileziği seni alakadar etmez. Belliki nişanlında onlardan bişey beklemıyor ve sen laf arasında "aılende yardım eder" demeye getırdıgın için bu tepkiyi vermiş.

Parada değilim, para muhabettini açmadım dıyorsun ama dilinde hep kp maaşı, maddi durumu var? Kızına yaptı, kızına verdi... Seni ilgilendirmez. Nişanlın bişeyleri kendi kendine yapmak istiyor belliki, fazlasında gözün var belliki ama bilemicem artık naparsın.

Bak arkadaşım iki insan "kendine güveniyorsa" evlenir.
Bir ev geçindirecek kapasitedelerse evlenirler.
Kayınpederin maaşına veya kaynananın kolundaki altınlara göre evlenmezler.
Hediye olayına değinmiyorum bile.
Kendi çalışmayıp baba parası yiyen biriyle nişanlısın. Kimin parasına güveniyorsunuz girip çalışın kendiniz kurun yuvanızı.
Ünlem işaretlerini de idareli kullan madem konu açtın gerçekler acıtmasın eleştirilere açık ol.

Valla canım hiç taviz verme sonra tepene çıkarlar. Ayrıca yuh diyorum gorumcenin kocasının ailesi yokmuymus da kayinbaban bu kadar masraf yapmış ve hâlâ yapıyor. Kızını önemsediği kadar oğlunuda onemsesin birazcık ayrımcı ailelerden nefret ediyorum. Madem öyle ayrımcılık yapıyorlar. Sende hiçbir lüksünden vazgeçme ezdirme bırak para göz desinler. Benim garip arkadaşımda öyle yaptı. Kayinbabasi ona yapmadıklarini diğer gelinlerine fazlasıyla yaptı benim saf arkadaşım da hevesiyle kaldı. Sende öyle yapma bir defa evleneceksin 100 defa değil. Zaten yapmazlarsa bilki ne nişanlin ne de ailesi seni önemsemiyor
ya allaha şükür biri beni anladı yaaaaa mesele kızına para verip vermemesi değil iştee mesele nişanlım babası zengin olmasına ragmen bana kalkıp sürekli babam çalısıyor kızını evlendirdi diyor kayınbabamda ben kızım ev alırsa yardım ederim diyor eee oğlunaa neden etmiyor zatten tek erkek oğlu onu geçtim nişanlm arkamızda durmuyor ha bire babamda yok diyor ki babası 2 iş yapyor pisliğinden yani borçlu oldugundan değil 50 kurusun hesabını yapan adam kalkıp kızına önümde 1oo lira veriyor buda kendi kocasına yediriyorr yavv benim derdim nişanlım askerde olmasına ragmen bize neden destek çıkmaması ki ben hiç. bir şekilde nişanlıma git destek al ailenden bana bunu alsınlar demedimm !!!! burda hiç bir allahın kulu beni anlamıyorr

cidden öldürcem kendimi ya şu yorumlara bakarmısınn kimse beni anlamıyor yaa bak seni tanımıyorum etmiyorum benim gözüm yüksekte olsa nişanlım çalışmıyor etmiyor nişanlandık 2 yıldır onu bekliyorum kayınbabam okadar cimri bir insanki 5o kuruşun hesabını yapar 2 işte çalışır tekme vurana değer verirki şuana kadar saygımı eksik etmedim benim zoruma giden şey nişanlım gelip ailem destek olucak diyor ve ben kendini sıkma ailen destk olucak dememle olay başlıyor 1 milyar doğum gününde masraf yapıcamda babamın 35 milyar borcu var diyip sanki ben ailenden destek al demişim gibi niye kimse beni anlamıyor ya
Canim, sen kendini biliyorsun, kimseye bisey ispatlamak zorunda degilsin, yorumlari takma kafana, cik burdan bi yuzunu yika dinlen, dusunme bunlari, bi rshatla, akisina birak herseyi bakalim ne olcsk.

Doğum gününde altın saçma değil mi :)
Doğum günümde nişanlım çeyrek taksa , napıyon sen kafan mı iyi derim :KK70:
Bak şu kısımlar dikkatimi çektiği için bu altını sen de istiyordun bence, bizim adetlerimiz ağır demişsin ve sürekli adamın kızına yaptığı harcamaları söylüyosun. Boşver para onun parası. Hatta almasın yani sana bir şey ilerde lafını yaparlar.
Ama şu konuda haklısın. Nişanlın önce alıcam diyip kendi kendine tiribe girmiş bin tl masraf yapcam senin yüzünden demiş, çok saçma. O zaman neden altın alıcam diyosun. Sen demedin dimi adettir bizde alınır falan diye?
Yoksa yaptığı saçmalık.

ya allaha şükür biri beni anladı yaaaaa mesele kızına para verip vermemesi değil iştee mesele nişanlım babası zengin olmasına ragmen bana kalkıp sürekli babam çalısıyor kızını evlendirdi diyor kayınbabamda ben kızım ev alırsa yardım ederim diyor eee oğlunaa neden etmiyor zatten tek erkek oğlu onu geçtim nişanlm arkamızda durmuyor ha bire babamda yok diyor ki babası 2 iş yapyor pisliğinden yani borçlu oldugundan değil 50 kurusun hesabını yapan adam kalkıp kızına önümde 1oo lira veriyor buda kendi kocasına yediriyorr yavv benim derdim nişanlım askerde olmasına ragmen bize neden destek çıkmaması ki ben hiç. bir şekilde nişanlıma git destek al ailenden bana bunu alsınlar demedimm !!!! burda hiç bir allahın kulu beni anlamıyorr

Ama sen anlamıyorsun ki. Yapmak zorunda değil diyoruz biz de.

Adamın kendi parası, kendi emeği. İster kızına harcar, ister kumarda yer, ister sokakta dağıtır. Oğluna yapmak istemiyorsa da yapmaz. Evlat ayrımıysa evlat ayrımı. Koskoca adamın huyunu suyunu değiştirecek değilsin ya.

Back
X