Ağlıya ağlıya gözlerim şişti

Kocasına yediriyor nasıl bi cümle ya bu size mi kaldı yedirir yedirmez bunu size mi sorcak adam isterse 1717 tane işte çalışır kahyası mısınız? Kızına para vermesini kınayıp aynı parayı siz neden bekliyorsunuz çalışın kazanın o işe yaramaz adetlerinizide bi kenara atın yuvanıza bakın yada gelip eşiniz olcak insanın ailesinin arkasından buralarda böyle konuşmayın yazık ya Allah böyle gelinlerden uzak etsin iyi ki oğlum yok işinize gelen yorumlara cevap vermenizde komik

Bak arkadaşım iki insan "kendine güveniyorsa" evlenir.
Bir ev geçindirecek kapasitedelerse evlenirler.
Kayınpederin maaşına veya kaynananın kolundaki altınlara göre evlenmezler.
Hediye olayına değinmiyorum bile.
Kendi çalışmayıp baba parası yiyen biriyle nişanlısın. Kimin parasına güveniyorsunuz girip çalışın kendiniz kurun yuvanızı.
Ünlem işaretlerini de idareli kullan madem konu açtın gerçekler acıtmasın eleştirilere açık ol.
eleştirele herzaman açığım ama burda para konusunu açmadım diyip üstüne basa basa söyledim kapasite alanı dar olan kişiler bunu algılamıyor herkes burda egosuyla yorum yapıyor şunuda eklim benim geçen doğum günümde paranın hesabını yapmıştı söz sandığınıda alınca annemin yanında biz bukadar esşya alınacağını bilmiyorduk dedi onuda geçtim bize hiç bir desteği yok kayınbabamın varsa yoksa kızıma yaparım ederim diyor kızıda parayı alıp kocasına veriyor benim zoruma giden nişanlımın bunları görmüyor kayınbabam çok cimri bir adam ki bizde öyle seyler garipsenir 2 işte çalışıyorsa pisliğinden yemın ederm 5o kuruşun hesabını yapan biri benim zoruma giden çok şey var tek oğlu olmasına ragmen ayrımcılık yapılıyor nişanlım bunları görmüyor bana alınan altın benim değil hep ikimizindir demişimdir ama hiçbir halt yok askerdede hiç bir beklentimde yok kendisi babam annem yardım edicek dedi bende sıkmamasını söyledim bak destekçi olucaklar zaten dedim oda başladı minnet etmeye

Doğum gününde altın saçma değil mi :)
Doğum günümde nişanlım çeyrek taksa , napıyon sen kafan mı iyi derim :KK70:
Bak şu kısımlar dikkatimi çektiği için bu altını sen de istiyordun bence, bizim adetlerimiz ağır demişsin ve sürekli adamın kızına yaptığı harcamaları söylüyosun. Boşver para onun parası. Hatta almasın yani sana bir şey ilerde lafını yaparlar.
Ama şu konuda haklısın. Nişanlın önce alıcam diyip kendi kendine tiribe girmiş bin tl masraf yapcam senin yüzünden demiş, çok saçma. O zaman neden altın alıcam diyosun. Sen demedin dimi adettir bizde alınır falan diye?
Yoksa yaptığı saçmalık.
Valla kocam bana dogum gunumde ceyrek taksa sevinirim ;))

Para adamın parası isterse kızına ev alır, para verir, masrafta yapar. Bu sana da yapacağı anlamına gelmiyor. Kp işi, maaşı, kvnın bileziği seni alakadar etmez. Belliki nişanlında onlardan bişey beklemıyor ve sen laf arasında "aılende yardım eder" demeye getırdıgın için bu tepkiyi vermiş.

Parada değilim, para muhabettini açmadım dıyorsun ama dilinde hep kp maaşı, maddi durumu var? Kızına yaptı, kızına verdi... Seni ilgilendirmez. Nişanlın bişeyleri kendi kendine yapmak istiyor belliki, fazlasında gözün var belliki ama bilemicem artık naparsın.
fazlasında gözüm vardıda kalkıp nişanlımın işi gücü yokken nişanlandım öylemi kalkıp askerde bekliyorum ? siz benim neler yaşadıgımı bilemezsiniz ego için yorum yapmayın

Kızına para vermesi kadar normal bir şey yok, siz dışarıdan bir insansınız. Size doğumgününüzde altın almayı geçtim hediye bile alma zorunluluğu yok. Hediye içten gelen bir şeydir. Buraya yazmamışsınız ama ben sizin talep ettiğinizi, tam olarak etmeseniz de ima ettiğinizi düşünüyorum. Beklentiniz olmasa zaten paranın çetelesini bu kadar tutmazsınız. Ben sevgilimin cebinde ne kadar para var bilmezdim şahsen.

Ha sizin bu nişanlınız kuzeniyle ilişki yaşamıştı galiba, geçen konu açmıştınız İnstagram'dan aratıyor diye. Belki yollarınızı ayırsanız ikiniz açısından da daha hayırlı olabilir.

Sana tek diyeceğim gülüm ya restini çek herşey olacağına varsın ya da ezil böyle ama şunu da bilki bu adamlar böyle gelir böyle gider. Eğer senin dediğini yapmazsa dediğim gibi sana değer vermiyordu. Emin ol, ay benim eltim Ağustos sıcağında kayinbabama nişan masasında istediği çiçek yok diye eğer çiçek yoksa nişanda yok diyerek rest çekti de adam sıcakta çiçek aradi düşün artık

Ne bu adamdan ne de ailesinden sana iyilik gelmez. Hele hele aileci koca tipi. Uzak dur tatlım. Geleceğin parlak değil.

İki kelimenden biri para hâlâ derdim para değil diyorsun :KK53: Komiksin.

Yakinen tanıdığım bir aile şu adet bu adet diye diye erkek tarafından binlerce para aldılar. Düğün günü yine gelini almaya geldiklerinde evden çıkarmak için yine para istediler, damat sonun da bıktı düğün iptal oldu dedi. Düğün iptal oldu... Dikkat edin sonunuz böyle olmasın;)

Nişanlınız askerde olsada olmasada kayınpederiniz size destek çıkmak zorunda değilki. Kayınpederiniz kızına 100 lira vermiş çok değil, borç yapmış kızının düğünü için yapar adamın kendi parası. İstediğine verir istediğine vermez.

Askerdeki adam bana sana altın alcam dese canım askerdesin hangi parayla alacaksın şimdi altının acelesi mi var derim.
Benimde kayınpederim evli kızına araba aldı. Ben ona diyebilirmiyim neden ona yardım edildi benim kocama yardım edilmiyor diye.

ya allah aşkına kafayı yicem yemin edeirm bak kızım ha evli diyip ona sürekli yardım edicem şu bu diyor kızı evli olmasına ragmen kızına para veriyor kızıda kocasına nişanlım ise babası hakkında adam çalısıyor kızını evlendirdi 35 milyar çekti diyip duruyorki kayınbabamın durumuda iyi 2 iş yapıyor kızına 1oo lira harclık veriyorsa kızı evliyken nişanlım kalkmış adamda para yok diyor ee sen nesin ozaman herşeyi geçtim sanki ben öyle bir imada bulunup git baban annen yardım etsin demişim allahm kafayı yicem yaa

kızını evlendirirken 35 bin harcaması size neden garip geliyor onu anlamadım benim babam da ben evlenirken rahat 40 bin lira harcamıştır, nişandan sonra yapıldı tüm ceyizim. kızı çalışmıyorsa az bucuk cebine bir sey koymak istemesi de garip değil.

her şeye para gözüyle bakmayın.. askerdeki adamdan pahalı hediye altın bekliyorsunuz, bir de ailesinden bir sey beklemiyorum diyorsunuz.. tamam asker harçlığıyla alsın o zaman size hediyenizi:işsiz:

ya allaha şükür biri beni anladı yaaaaa mesele kızına para verip vermemesi değil iştee mesele nişanlım babası zengin olmasına ragmen bana kalkıp sürekli babam çalısıyor kızını evlendirdi diyor kayınbabamda ben kızım ev alırsa yardım ederim diyor eee oğlunaa neden etmiyor zatten tek erkek oğlu onu geçtim nişanlm arkamızda durmuyor ha bire babamda yok diyor ki babası 2 iş yapyor pisliğinden yani borçlu oldugundan değil 50 kurusun hesabını yapan adam kalkıp kızına önümde 1oo lira veriyor buda kendi kocasına yediriyorr yavv benim derdim nişanlım askerde olmasına ragmen bize neden destek çıkmaması ki ben hiç. bir şekilde nişanlıma git destek al ailenden bana bunu alsınlar demedimm !!!! burda hiç bir allahın kulu beni anlamıyorr

nişanlinızın tek ERKEK çocuğu olması nasıl bir ayrıcalık acaba? nişanlınız askerdeyken size bin liralık bir hediye almayı planlıyorsa demek ki ailesi ona da destek oluyordur.
anlattiklarınızdan tam bir ayrımcılık çıkaramadım ben..

bir de şu açıdan düşünseniz belki de ailesi yardımci olmak istiyordur fakat nişanlınız bunu kabul etmiyordur, olamaz mı? olabilir bence

Canım benim tavsiyem ailenden çok etkilenme . Her nişanlılık döneminde oluyor . Aileler farz gibi bazı adetleri şart koşuyorlar , karşı taraf bu hususlarda çok hassas değilse sorun oluyor . Sonra bi de kız evinde muhabbeti dönüyor .
Eğer sizin ailede de bu şekildeyse lütfen bunları sustur . Önemli olan sana olan sevgisi saygısı ..
bana altın alacağını söyledi gururlandım demişsin . Belli ki sana altın alıyor olmasını sana değer veriyor olarak algılıyorsun .
Ama o da senden şöyle bir beklentiye girmiş olabilir haklı olarak: "altını önemsemesin, sadece birlikteliğimizi ve beni önemsesin vs "
Hatta bence sana zarf atmış acıktım diye . Senin duygularını ölçüyor . Altını mı istiyorsun yoksa onu mu
Bak çok ciddiyim , nişanlınla konuş, bu meseleyi büyütmeyin .

gözüne gözüne sokcaksa yanii ayrıl bence bırde zoraki yaptıgını anlıyoruz bu konusmada yanı senin dogum gunuunu degılde ne kadar masrafa gırcegını dusunuyor dusunmek ılla pahalı hediye almak yada organızasyon yapmak degıldır ki bir cıcek alsa bir kitap ıkı uc cumle guzel bir not yıne mutlu olur ınsan cok kırıcı konusmus aılenın senı sevdıgınden emın mısın yada ne bılım cımrı galıba ama uc kurus hesabı yapıyosalar cekecegın var diyeyimde onun dısında babası kızına da verir oglunada verır kımseyı ılgılendırmez ben sade nısanlının dogum gunu hedıyesı yorumuna takıldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X