Ağlıya ağlıya gözlerim şişti

Allah allah sanane ya kizina aliyosa iyi yapıyor sende babandan iste sanada baban yapsin.suna bak ya kıskanç çalış kendin al altınını ne de para hirsi varmis.ne kadar tuhaf insanlar var ya adamın kızı adamın parası sanane oluyor insan azıcık utanır.askerde ki cocuk diyorum artık cocuk tan hediye mi istenir hemde altın.pes yani babasi bana yedirsim paraları diyosun yeni neymiş tek ERKEK mis yemisim erkeğini.birde kp derin aldığı parayı hesapliyosun ayol adam sana hesap mi verecek çalışmak kazanmak zor geliyor tabi zengin koca hayali.yok zengin kp hayali...

Arkadaşım sen daha ergenliğini dolduramamışsın, karakterin bile olgunlaşmamış bir de takmışsın parmağına yüzüğü hiç kusura bakma üslubun seni ele veriyor. Burada kimse durduk yerde senin kötülüğünü istemez durduk yerde fesatlanmaz merak etme. Mutlu bir geleceğin olsun, huzurlu bir yuva kurmak istiyorsan bırak şu kayınpederim kızına bunu almış şu kadar para vermiş ayaklarını. Sen kendi ayaklarının üzerine sağlam bas kimseye minnet etme.

allah aşkına burda tepki bana yüklendii .. kimse beni anlamıyor mu ! ya ben para mevzusunu kesinliklee açmadım diye not geçtimm asıl para konusunu açan kendisi o yüzden parçalandım diyorum kimse anlamıyor benii !!!!!
İyi de paradan başka laf çıkmamış ağzından şu konuda bile. Derdinin para olduğu oldukça bariz. Adetleri yerine gelmesi filan değil, ileride kayinpederinden para alabilecek miyim, almazSam ona göre davranırim mesajı yatıyor sozlerinizde. Nişanlıniz da gayet bunu anlamış, o yüzden kardeşine çok harcama yapıldığını söylemiş.

Para kayinpederinin parası, ne güzel kızına yardım ediyorsa. Aferin denilir o adama, evlendikten sonra bile sahip çıkıyorsa.

Sizi ilgilendiren kayinpederinizin ne kadar kazandığı değil, nisanlinizin kazandığı. Onun da size yetmeyecegini Düşünüyorsanız ayrılın. Bu maddiyat evlendiginizde de sorun olacak belli.

Eğer devam edecekseniz, para konularıyla ilişkinizi yipratmamanizi tavsiye ederim. Para yerine gelir ama kırılan kalp düzelmez. Tıpkı 1 milyar masraf ediyorum deyince yapılanin hiç kıymetinin kalmaması gibi. Sizin de bu sözde payınız var, aileyi mevzu etmişsiniz.adamı da darlamissiniz. İnsanın gücü yetti kadarıyla, gönül hosluguyla alınmış ve sevinerek kabul edilmiş bir saksı çiçek bile çok daha kiymetlidir bir sürü olaya sebep olan kocamaaan bir tam altından.

Gözümün önüne nişanlılardan çok pazarlık yapan iki insan geldi okuyunca konuyu beklentilerini değiştir para kazanmanın daha kolay yolları var

Hata sende işi olmayan, aileye bağımlı biri ile nişanlanmışsın.
Parayı, pulu, kızına yaptığı düğünü, yağdırdığı paraları geç, esas önemli olan evlenmeyi düşündüğün adam işsiz onun bir farkına var.babası o yaşında iki işte çalışıyor, oğlu yan gelip yatıyor.
Nişanlım arkamda durmuyor destek olmuyor diyorsun,işi yok parası yok hangi akla hizmet evlenmeyi düşünüyorsun.
Babası isterse tüm parasını kızına verir buna kimse karışamaz .bu yaptığı evlat ayırmaktır ama bunu da bi zahmet evladı düşünsün.
Bir de bu kadar atar insanı yorar.Azıcık sakin olun.

Yapmayi versin yani bisey ne var bunda bu kadar buyutecek. Nasil ogluna yardim etmesini istiyosan kizinada istedigi yardimi eder orasi pek seni ilgilendiren bir konu degil evlendi diye onun evladi olmaktan cikmadi ya cok bencilce bir dusunce bence.

Dogum gününde altin (ben istemedim) ... bizde adetler agirdirmis.. nerenin adeti biraz anlatsana:KK51:.. yuh diyorum sadece.hem güldürdünüz hemde okurkn ben utandim yani..kusura bakmayin nekadar inkar etsenizde .. paracisiniz.. igreniyorum böyle insanlardan. Bencede birak sen bu cocugu, haketmiyo gibisin. 10o tl nin, kp maasini görümcenin osunu busunu hesaplamissin bide utanmadan. Sanane? Sende git iki isde calis altinlarini kendin al.(adete kesin tek taraflidir) muhtemelen karsi taraf sizi doyurup giydirmesi gerekiyor sürekli.

ayy para, altın, bilezik daraldım valla. bırakın sizin bir şeyiniz olmayıversin, önemli olan mutlu olmak değil mi?

Ne altinmis arkadaş ya bizmi ucuza gittik anlamadım. Millet mutluluğun peşinde değilde baska şeylerin peşinde. Birde olumsuz yorum yapmayin demişsiniz. Buna ne denir ki

konuyu okuduktan sonra tek bir cevap bile okumadan yorum yapmak istedim. biz de gelin olduk. yeni kızımı evlendirdim. bu portföyde okuduklarımı görmedim, yaşamadım ve okudukça da örfümüz adetimiz ağırdır, kaynanamın altını, kaynatamın parası hesabı yapan paragöz gelinlerden sıtkım sıyrıldı.
size ne?
gelin değil maliye uzman atanıyorsunuz sanki.
yıl olmuş 2017 hala bayramda kurbanlık koçum yılbaşında beşibiryerdem.
ortada bu kadar para hesabı dönünce sevgi saygı bekliyorsunuz.

Ya nedense buraya konu açan herkesin kb diğer çocuklara yardım etmiş konu sahibine etmemiş. Diğer gelinlere altın takmış konu sahibine takmamış. Diğer çocuklara ev almış konu sahibine almamış. Diğer çocuklar ilgilenmez ama parayı yine diğer çocukları yer.
Yani ne bilim hiç mi adil aile yok dünyada? Ya da hepsi kk da mı toplanmış? ?

Konuyu anlamaya calistim bütün yorumlarinida okudum. Nisanlim tek erkek cocugu demissin?. Benim esimde tek erkek ama bugüne kadar hic bir beklentim olmadi kp ve kvdemden. Onlarda icinden geldiyse aldilar gelmediyse almadilar. Dogumgünümü unuttuklarida oldu. Nolmus yani gelinim diye altinami bogacaklar beni. Tek gelin olmak ayricalik degil. Bu 1. Para konusu degil demissin ama kp kizina 100tl vermis onu bile unutmamissin size ne. Verir vermez. Dügününüzü altininizi kp yapmak zorunda degil yardim etmek isterse eder sende Allah razi olsun dersin bitti. Kimse kimseye mecbur degil. Bu 2. Biz esimle dugunumuzu kendimiz yaptik evimizi dizdik kp de yardim etti elinden geldigi kadar Allah razi olsun ama sorumluluk esimdeydi. Evlenmeyi biliyorsaniz bunlarida düsünmek lazim. Örf adet bos isler bunlar dünya mali dünyada kalir takilmayin böyle seylere. Bide yilbasi adetini bende ilk defa duydum nerelisiniz merak ettim dogrusu.

Daha aileye tam girmeden para durumlarının ortasına düşmüşsünüz. Kızlarının durumu çok iyi değil demek ki, destek oluyorlar. Bu kadar maddi beklenti asla Mutlu etmez. Belki de sizi istemiyorlar o yüzden içlerinden birşey yapmak gelmiyordur.

Çok paraci gördüm sizi. Bende gelin oldum da doğum gününde bayramda bir şey de verilmedi. Düğünde de az altın takıldı. Hiç hiç takmadim. Altın köşede kalmış ben evde eşimle kavga ediyorum o altın bana huzur mu verecek o anda. Önemli olan eşimle diyalogum, saygım, sevgim ,huzurum dur. Olan altını da verdim eşime kredi kartı borçlarını bitirdi. Ne oldu şimdi bana kötü bir şey mi oldu. Eninde sonunda harcanacak şey değil mi? Altı üstü para be . Mezara mi koyacaksiniz. Eşin senin bir huyunu beğenmese hadi şunu duzeltim de daha mutlu olim diye taksaniz daha güzel olur sizin için de. Beklenti içerisinde olmamak daha güzel. Nisanlimin gözünde paraci gözle görünmek zor olsa gerek. Ben buna üzülürdum. Haklı olduğuma değil de.

konuyu okuduktan sonra tek bir cevap bile okumadan yorum yapmak istedim. biz de gelin olduk. yeni kızımı evlendirdim. bu portföyde okuduklarımı görmedim, yaşamadım ve okudukça da örfümüz adetimiz ağırdır, kaynanamın altını, kaynatamın parası hesabı yapan paragöz gelinlerden sıtkım sıyrıldı.
size ne?
gelin değil maliye uzman atanıyorsunuz sanki.
yıl olmuş 2017 hala bayramda kurbanlık koçum yılbaşında beşibiryerdem.
ortada bu kadar para hesabı dönünce sevgi saygı bekliyorsunuz.

Ablacığım ben de ; " vah.. para konusundan utanıp Lidya bile demeye haya eden hanımefendileri harcamışlar.. " diye ciddi anlamda üzüldüm. Yani bu durum tam anlamıyla utanmak, karakter meselesi sanırım. Öz be öz anamdan babamdan bu yaşıma kadar para istemedim lafını yapmadım... Ailemize gelin gelecek biri konu sahibi gibi düşünüyorsa, gelmesin. Çok ciddiyim, gelmesin. Kendi ailem için bu kadar istemediğimi, kusura bakmayın ne kadar psikolojiniz bozuksa da başkası için de isteyemem. Vicdan var bizde.

Bu kadar maddi karşılık bekleyerek sevin birilerini sonra kalkıp "beni malı gibi görüyor!" diye hayıflanın. Ya Huu adam o kadar para saymış, karşısında zibilyon tane özel günü ağır örfü bilmem nesi olan biri var neyi olarak görecekti ya?! Bankayla ünsiyet kurmalısınız. Bir altın belasına asker adama yapılır mı bu Allâh aşkına? ablacığım siz bu kadar mı duyarsızsınız.

J Janet Jak Esim , ablam tam da aklımdan geçenleri yazmışsınız. Sizin o güzelim üslubunuzun kadrini bilmeyen konu sahibi bana neler neler giydirecek merakla bekliyorum dönüşünde. Ayrıca sizin yorumlarınıza da denk geliyorum ; kesinlikle kırıcı, egolu kısaca size denilenler gibi biri değilsiniz.

Az edep ya Huu!

Son düzenleme:
Herşeyi geçtim ailesi ne halt ederse etsin de, nişanlının sana bir milyar masraf edicem gibibişey demesi çok çirkin!!. Senin yerine koymaya çalışıyorum da kendimi, kafamda bitti olay. Sen bilirsin canım

askerden geldğinde hemen evlenmeyin

adam eli para tutmazken
niye bu yola girdiniz? eksik kalacağınız belli değil mi?

nişanlın askerden gelince iyice ölç tart
adam yine de hep ailem de ailem diyorsa mantık kuramıyorsa
şutla

Back
X