Agresifliğinden bıktım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.333
498
O kadar sinirliyim ki
Her hafta sonu olduğu gibi kalktık güzelce kahvaltımızı yaptık.
Ben geç hazırlanıyorum diye 2-3 hafta önce sen hazırlanırken çocuğu ben giydireyim uzun sürüyor yoksa dedi tamam dedim
Bugün yine ben hazırlanırken (o öyle dedi diye) kızımın kıyafetlerini verdim bugün bunları giyecek diye.
Hazırlandık çıktık, kahve içelim dedik. Sonra tam kahve sırasındayken cüzdanını evde unuttuğunu fark etti.
Tamam ben öderim vs dedim ben konuşurken birden gözlerinden ateş çıkmaya başladı sinirli sinirli bastı gitti eve cüzdanı almaya.
Giderken ben anladım günümün burnumdan geleceğini biz de gidelim eve boşver dedim yine sinirli sinirli baktı hayır dedi gitti.
Biz kızımla oturduk bekledik, geldi surat 5 karış.
Noluyor sana, ne bu tavrın dedim. Yok işte çocuğun her şeyiyle kendi ilgilenmiş, giydirmiş çıkarken eli ayağına dolaşmış benim yüzümden unutmuş.
"Ee sen kendin böyle istedin, geç çıkıyoruz ben giydireyim dedin." dedim duymamazlıktan geliyor.
Dedim zaten her gün ben giydirip ben çıkartıyorum üstünü, dışarı giderken giydirmek mi zor gelecek bana? Kendi suçunu bana atmaya çalışıyorsun, hafta sonunu da berbat ettin sağ ol dedim hangisi güzel geçiyor ki zaten dedi ben çok kırıldım.
Tamam biz eve gidelim sen tek başına güzel geçir dedim. Kızımın montunun arabada olduğunu fark ettik dedim ben tek gidiyorum baba kız takılırsın güzel güzel benimle gününü kötü geçirmezsin dedim eve geldim tek başıma.

O kadar yoruldum ki bu huyundan, elini çarpsa ben hatalıyım, bardak elinden düşse ben hatalıyım.
Bir şeyi unutsa ben hatalı oluyorum. Baştan beri böyleydi (sevgiliyken değil tabi) ve değişmiyor maalesef, ailesi de böyle
Diyeceksiniz nasıl katlanıyorsun iyiyken gerçekten çok iyi ama böyle herkesin aman deyip geçtiği küçük şeylerin biz de suçmuş gibi gösterilmesi beni çok yoruyor. Artık böyle anlarda sevgimi bile sorguluyorum iyi olduğu zamanları da götürüyor. Gerçekten yoruluyorum ruhen.

ailesinden kapmış bu huyunu sanki. çok kötü bir huy. kendi farkına varmazsa düzeltemez.

sakin bi anında tatlı tatlı anlatın derdinizi derim yardım alması da iyi olur.

eğer öyle bakarsak hayatımızdaki her olumsuzluk için biri suçlu zaten. hepsine kızalım sinirlenelim herşey düzelsin. yok öyle bi dünya. eşiniz öfkesini azaltsın böyle ömür geçmez.

offf sinir bozucu ya cidden çok mu arıyorsunuz bu adamları. bi üstünü giydirdi diye cüzdanını untumuş vah vah.

o bastırıyorsa sen on kere bastır. bi kere sinirli baktı diye niye lafını dinliyorsun

Diyeceksiniz nasıl katlanıyorsun iyiyken gerçekten çok iyi ama böyle herkesin aman deyip geçtiği küçük şeylerin biz de suçmuş gibi gösterilmesi beni çok yoruyor.
Evet iyiyken gercekten iyi oldugu icin.. sizi oyle iyi anliyorum kii.... bu cümleniz bizim icin de gecerli.. ufak tefek seyler sorun olur hatta bana ufak gelir ama esim oyle bir anlatir ki hakkat yaa adam hakli derim :))

Sakin anında anlatsam da bir şey fark etmiyor. Sinirleneceği zaman içinden resmen başka bir adam çıkıyor.
Ne verdiği sözler, ne bir daha öyle davranmayacağım dediği her şeyi unutuyor.
Zaten yoran da bu, öfkesini benden çıkarmak istiyor sonra pişman olunca da iş işten geçmiş oluyor.

eşim sinirli olduğunda genelde ben ters psikoloji yaparım...kendimi haklı çıkarmaya, yada savunmaya geçmeden...
ona kendi gibi sinirli cevaplar vermem, yerine göre ya tamamen susarım, kendi kendine sakinleşir...ya şirinlik yaparak geçiştiririm yada o beni suçladığında (haklıda olsam) suçu kabul ederim...özellikle suçu kabul ettiğimde, siniri geçince
haklı olduğumu kalbi bilidiği için vicdan yapar, o sinirlilik hali kısa sürede geçer...yoksa ben cevap versem, o söyledikçe bende uzatsam konu bitmez yani...o yüzden eşimle hiç küs kalamayız. yarım saat içinde, bazen 5 dk. sonra herşey yoluna girer...

offf sinir bozucu ya cidden çok mu arıyorsunuz bu adamları. bi üstünü giydirdi diye cüzdanını untumuş vah vah.

o bastırıyorsa sen on kere bastır. bi kere sinirli baktı diye niye lafını dinliyorsun

Tabi ki sevgililikte nişanlılıkta böyle değildi. Sanki sevgilim olan adamla kocam olan adam çok farklı geliyor bana.
Yok zaten sessiz sakin kalabilen biri değilim.
Ama gerçekten zor ruhumun yara aldığını hissediyorum resmen

Zaten ben de anlamadım, bir şey demeden hop diye bastı gitti zaten.
Bir gün ben de gideceğim öyle de neyse.

Ben haksız olduğumda ya da gerçekten unutmasında etkim olmuş olsa özür dilemekten çekinmem şirinlik yaparım da etkim olmayan olayda da suçlanmak zoruna gidiyor insanın, hayır gerçekten bi suç olsa canım yanmayacak. gittiğimiz yer de yakın yani arabayla 5 dk

Onun gelmesini beklemeden kahveyi alip mis gibi icseydiniz ohhh. Gelince de ben ictim gidelim deseydiniz. Cuzdan unuttu diye boyle sinirlenir mi insan yahuu.

Onun gelmesini beklemeden kahveyi alip mis gibi icseydiniz ohhh. Gelince de ben ictim gidelim deseydiniz. Cuzdan unuttu diye boyle sinirlenir mi insan yahuu.

Yok aldım zaten kahve, hatta ben yarısına bile gelmeden geldi ama ben kahveyi masada unuttum o sinirle kalkıp gidince.

Uyarin, her davranışında kırıldığınızı belirtin. Susmak çözüm olmayacak. Seviyorsa kendisine çekidüzen verecektir. Yogunluk, yorgunluk, uykusuzluk gb bir durum yoksa uyarilariniza kulak asacaktir. Aynı huy bende de var ne yazik ki! Esimin uyarilariyla kendimi dizginliyorum cunku hakli. Ayni davranisi ben yapsam(mesela unutkanlik) normal olur ama o yapinca ortaligi yikardim onceden. Kirildigini, uzuldugunu soyleye soyleye biraz olsun kendimi torpuledim.

Yerinizde olsaydım bu adamla hiçbir yere gitmezdim. O işteyken gündüz alın kızınızı çıkın dolaşın parklarda gezin. Beyefendi çıkalım derse de halsizim diyin başım ağrıyor diyin çıkmayın. Çekilir mi bu böyle be of okurken daraldım sıkıntı bastı yemin ediyorum

Duygularini kalben paylasiyorum. Benim esim de biraz boyle. Bicok kez disarda incir cekirdegini doldurmayacak seylerden kalbimi kirmisligi var. Guzel olabilecek bir gun yok yere burnumdan geliyor. Ben de oyle anlarda cok yalnizlasiyorum, evlilik kararimi sorguluyorum(6 ay oldu). Ama tabii sonra geciyor gidiyor. Fakat benim de su kisacik zamanda yirpanmisliklarim oldu. Iyi yonlerini dusununce de herkesin bir kusuru vardir diyorum. Ne yapabiliriz mesela? Daha kayitsiz olabiliriz. Ama iste olmuyor de mi? En basiti cuzdanini evde unutmus ve bu kadar ufak bisey icin gununu mahvediyor. Bunlar birike birike bir evliligi cikmaza sokuyor iste. Tipki tikali bir lavabo gibi. Artiklar birikiyor asagida ama disaridan gozukmuyor, ve an geliyor su artik gitmez oluyor.. evlilikdeki cer cop de boyle..

Ne diyebilirim ki.. insallah seni daha fazla tuketmez. Cunku ruh yorgunlugu en tehlikelisidir. Bir gun insan artik evliliginden vazgececek noktaya gelir..

Valla bu erkeklerin çoğu kırık demek ki böyle. Benimki de öyle. Sürekli kötü olan her şeyin sorumlusu ben olurum. Onun kararı olsa dahi o kararı benim yüzümden vermiş olur. Valla bazen kendimi boşanmış hafiflemiş hayal ediyorum hatta keşke şöyle bana ve bebişime sevdiklerime zarar vermeyecek ama boşamalık bi şey yapsa da boşanıversem diye düşünürken buluyorum Ama tabi ki Allah hayırlısını versin. Bağımlı kişilikler miyiz neyiz anlamadım ki bence bu konuda da yapabileceğimiz çok bi şey yok. Çünkü karşıdaki kişinin bi karakteri var ve onu değiştirmek çok zor. Imkansız mı hayır . Ama biz o kadın gibi kadınlardan miyiz bilemiyorum. Belki zamanla oluruz da ömür geçiyor be değer mi uğraşmaya diye düşünüyorum..

Zaten bu suçlamaların altında kendi suçluluk psikolojileri yatıyor bence. Karşıdakine yansıtma yapıyorlar belki kendi ruhlarını rahatlatmanın bi yolu ve gerçekten ailelerinden alıyorlar bu huyu. Dikkatli baktığınızda eminim ailelerinde de bu özelliği farkedeceksiniz. Yani nasıl oluyorsa hep en haklı ve en iyi niyetli insanlar onlar oluyor da dünya kötü gibi oluyor aileleri..

terapiyle düzelir ancak ve gerçekten isterse. benim ailemde de olan bir huy bu ben zar zor geçirdim. hatta o kadar abartmışım ki bu sefer de herşey benim suçum demeye başlamışım şimdi de kendimi normal dengeye çekmeye çalışıyorum.

dediğim gibi farkındalık ve istek önemli. kendi istemesi lazım dışardan baskıyla olmaz. belki mantığına tam yatarsa yardım alır bu konuda bilinç altına işlemiş çünkü hayata bakış açısı yanlış bir kere. sıkıntı oradan kaynaklanıyor.

aynı şeyleri ailesi patronu vs için de yapıyor mu mesela trafikte de sinirli mi bir tek size mi yapıyor yoksa?

Bu tür insanların terapiyi kabul edeceğini sanmıyorum çünkü kendilerini suçlu görmüyorlar. En güzeli yaptıklarını takmamaya çalışmak, çok zor biliyorum ama diğer türlüsü insanın kendisine eziyet oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…