ağrıma gitti sinirlerim bozuldu

istanbulda

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
33
0
16
Ankara
merhaba arkadaşlar.
belki diyeceksinz hediyenin büyüğü küçüğü olmaz madem yapmasaydın.
haksızmıyım sinirlenmekte.
bitane kuzenim var. zamanında o çalışmadığı ben çalıştığım için sürekli beni beni yontmaya çalışan ay canım şunu istedi diyip lokantaya sokan sanki ben mecburmuşum gibi ödemeye geri çekilen neyse bunlar helali hoş olsun.

gayet zengin bi koca buldu kendine. çalışmadığı halde eşi arabasına kadar aldı bunları yazıyorum ki durumunu bilin diye.
3 ay arayla doğum yaptık ikimzinde kızı oldu. o benden önce yaptı halamın kızıdır dedim gittim . doğum için annesinin evine memleketimize gelmişti .kızına bebek künyesi bozdurdum .ya takarken ne bi zahmet etmişsin dedi nede bi teşekkür etti
benim kızım 1 yaşını geçti başka şehirde olduğu için anca gelebildi kızıma .belliki kendi kızına hediye gelmiş pazar işi ki bedeni bile artık benim kızma olmayacak bi takım almış gelmiş.
o kadar bozuldum ki.
hediye illaki karşılıkmı olacak diyeceksiniz ama buda karşılığı değil ama sinirimden ağladım. çünkü geçmişte yaptıklarını düşündüm. yumuşak bi insan olduğum için herkesin bana haksızlık yapmasından. ben herkes için elimden geleni yaparken insanların beni kullanmasından bıktım.
o kadar sinirlendim ki bilmiyorum haram edilirmi haram olsun dedim.
ya hiç değilse çocuğa yaşına uygun bişey getirmezmi insan.

çok hakLısın gerçekten bu Konuda evet olay büyüklüğü küçüklüğü değil hediyenin... Ama enazından değer verdiğini göster tamam durumun var ama almak istemedin ozaman dalga geçer gibi böyle birşey gtrceğine canım birşeyde alamadım kusuruma bakma bidaki gldiğimde alıyım de... yada nebiliyim yine pazar malı al ama üzerine uygun birşey al ... olsun sen yinede haram etme hiç birşeyi... her koyun kendi bacağından asılır boşver. büyüklük sende kalsın buyüzdende kendini üzmene değmez

saol canım gerçekten çok üzüldüm. eşimden bile utandım. sen ona altın yapmamışmıydın dedi Allahtan boşver dedi.
akşam geldi gece üzüntümden uyyamadım desem inanırmısınız

çok haklısın canım,hiç getirmeseydi daha iyiydi bence...böyle insanlar var malesef,sen değer verirsin,önemsersin ama karşındaki insan senin verdiğin değeri sana vermez işte bu insanın ağrına gidiyor..çok haklısın,ama ssen yinede hakkını haram ettim deme...Allah herşeyi görüyor,zaten hakkını alacaksındır ahirette..

herşeyi geçtim biz hala dayı kızıyız . sen doğum yapmamış olsan ben sana yapmamaışbile olsam insan dayısın kızına öle bi hediye getirirmi?
onun aldığın uzuktan arkadaşlarım bile almadı kızım için

saol canım gerçekten çok üzüldüm. eşimden bile utandım. sen ona altın yapmamışmıydın dedi Allahtan boşver dedi.

inanırım canım doğrudur ufacık bile dursa çok kırıcı birşey bu bizlerde yasadık bunları ki çoğumuz yasamışsızdır. sen elinde olsada olmasada herşeyin en iyisini yap ama karsılığında bunları gör ... üzülüp kendine yazık etme. negüzel bak ne olduğunu şimdi daha iyi gördün. Allah ından buLsun.. unut gitsin. olmuş gitmiş bak sende ona göre davranırsın bundan sonra

Boşverin geç te olsa gördünüz gerçek yüzünü harap etmeyin kendinizi.. sizde ona göre davranın..bende sizin gibiydim herşeyin en mükemmelini yapayı herkes için ama benim d.günüm bile hatırlanmaz. bende bıraktım yapmıyorum böylesi daha iyi. millete harcayacağım parayı kendime harcıyorum.

cok ayıp olmus bızde kuzenlere bız hem ceyrek altın hemde guzel markalı bır bebek tkaımıa lırız gezmelık
bırde pıjemasını gene kalıtelı
durumu olsun olmasın hep boyledır
yağtıgı cok ayıp
ben bır arkadasıma bılekuru bebek kıyafetı goturmedım hıc
kalkdıkı yasına uymayacak bırde

bebek kunyesı bozdurdum dedınız o ne demek oluyor?

altından canım şu ismi yazılıyor ya hani ama şık bi şeydi.ve yok zamanımda ek hesaptan para çekip almıştım

canım bunda uyuyamayacak bişey yok, ablamla benim da başımıza gelmişti böyle bişey.. hem daha kötüsü
teyzemin gelini ailemizin ilk torununu yaptığımda ablam stajer maaşıyla markalı alt üst takım almıştı. ben de üniv. öğrencisi harçlığımla hanii şu şampuan sabun pudra krem yağ ıslak mendil.. falan oluyor ya çantalı ondan almıştım.. sonuç: ikimizin de bebeği oldu ama hiç birşey vermedi. ben umursamıyorum ama ablam çok taktı gerek yok kendini üzmeye, bundan sonra ona göre davranırsınn....

İnsanın gözü tok olsun. Görgüsüzlük bu resmen.. Bence bir daha hediyelik bir durum olursa pazardan alın gidin. Pazarın mudavimi olduğundan anlar ne anlaması gerektiğini. Laf sokmaya çalışırsa senin de zevkine hitap ettiiğini düşünmüştüm, kızıma getirdiğin hediye çok hoştu dersin. Bunlarla diğer türlü uğraşılmıyor.

valla bacım bizdede var o tip insanlradan maalesef
bizde aile olarak gerek akrabalara,gerek komşulara,gerekse arkadaşlarımıza her özel günlerinde
yaptık elimizden geldiği kadar ile
ama yarısını bile bize yapmadılar
benim halamın 2 oğlu sünnet oldu aynı babam
ikisinede çeyrek altın taktı ayrı ayrı
askere giderken 200 euro para verdi 3 sene evveli
diğer yiğenlere yaptıkalrını sölemiyorum
ve bu halam nişanıma geldi ki salonda oldu nişanım
bir iğne dahi takmadı bana
bende acayip sinir oluyorum bu tür insanlara
tamam hediye karşılık için götürülmes ama göz var nizam var yani
insan bazı durumlardada bekliyoru
ben beklemiyorum diyene inanmam ben
ve seni çooook iyi anlıyorummmmmmmmmmmmmmmm
ama sıkma canını o insan için zengin kocayı bulmuş demekki tenezzül etmemiş senin hediyene bu onu gösterir yani

maalesef her yerde oluyo sanrım bende sadece benim başıma geldi sandım

benimde düğünde gelmişti başıma bilezik taktığımız insanlar getirip 20 tl koydular
bunu yabancılarda yapmıyor ayrıca en yakınları yapıyor insanın
hak var hukuk var ona takarken yatırım yapıyorsun bi yerde
yardımlaşmalı yatırım :)

Çok haklısın ayıp etmıs ama cahıllıgıne ver artık uzulmene degmez

İnanırım. Ya her zaman böyledir; böyle olacak. Ben neler neler götürdüm kimlere de o kişiler teşekkürü bırak herkesin aldıklarını sayarken benimkini kasıtlı olarak görmezden geldiler defalarca.

Hem ayrıca şöyle bir laf vardır Yıldırım Beyazıt ve Timur arasında geçen olaya binayen : "Herkes kendi sermayesinden verir." Şöyle ki, kötü laf eden de kötü davranışta bulunan da kendi içindeki şeytandan (veya o şey her ne ise) dolayı böyle yapar. Seni değersiz gördüğünden değil; kendini uyanık saydığından.

Sıkma canını arkadaşım. Daha neler neler vardır kimbilir...

Herkes yaptığıyla kalsın boşver.. ama ben olsam geri götürürdüm ona ve şöyle derdim: benim kızıma olmaz bu al başkasına hediye edersin belki ziyan olmasın..
Arif olan anlar..

yaşadın öğrendin ve sildin olmalı böyleri için tavrın.kesin ve net

"Sağ elin verdiğini sol el görmemeli" iken siz zamanında yaptığınız şeyleri burada yazıyorsunuz. Bunu yapmayın bence, hiçbir yerde hiçbir zaman. O zaman size ihtiyacı vardı yada yoktu, sömürdü yada sömürmedi. Gönlünüzün güzelliği diyelim geçelim. Olan olmuş

Bir beklenti içine girdiniz ve gelen hediye bu beklentinin çok çok altında çıktı. Hayatımızın her anında beklentilerimizi minumumda tutarsak çok daha mutlu oluruz, emin olun

Siz kendi gönlünüzü rahat ettirecek türden bir hediye ile onun gönlünü hoş ettiniz. Sizin için bu kâfi aslında. Durup düşündüğünüzde herkesin kendi yaptıklarından mesul olduğunu göreceksiniz. Az veren candan çok veren maldan cancazım. Tatlı canınızı sıkmayın böyle şeylerle.

Son düzenleme:
aaa terbiyesiz ya.ne oldum delisi olmuş o,sonradan görme dedikleri işte sadece kendini düşünür,başkalarının düşüncelerine önem vermez hale gelmiş.üzülme boşver.bir dahaki sefere koy mesafeni fazla yüz göz olma yani samimi olma onunla bence.ayıp lan...

canım sizde ihtiyaçtan değil ki akrabalık ve arkadaşlık hatırına yapılan bir şeyden bahsediyor.hayır için yapılan bir şey olsa elbette dillendirmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…