ağrıma gitti sinirlerim bozuldu

canım sizde ihtiyaçtan değil ki akrabalık ve arkadaşlık hatırına yapılan bir şeyden bahsediyor.hayır için yapılan bir şey olsa elbette dillendirmez.

Farkeder mi peki? Ben doğru bulmuyorum size göre doğru olabilir saygı duyarım.

Ayrıca olan olmuş. Burada amaç bize konuyu açan kişiye fikren yardımcı olmaksa, bu konunun aslında onu çok üzmemesi gerektiğini ifade etmekte yarar var. Ömür kısacık ve bunları dert edecek kadar zamanımız yok.

Son düzenleme:
böyle seylerde herkes kendi kalitesini koyar ortaya
kaldiki size borclanmis zaten
yani siz ona altin takmissiniz oda size ya altin yada esdeger birsey takmali
yani bu takma islerinin kurali bu

siz cok haklisiniz
sizi anliyorum
ama dedigim gibi kendi kalitesi
ya sizi cok kiskaniyor
yada haddindan fazla cimri
her ikiside kötü
samimi olmayin yeter
giden altin olsun
basinizin gözünüzün evladinizin sadakasi olsun

Son düzenleme:

iste bu yüzden esim hep der kimseden birsey bekleme der
sonra onu geri vermen icap ediyor

aslında burda bi arkadaşın dediği gibikendini uyanık sanıyor . kar sanıyor.
böle olaylar insanın kendi karakterini gösteriyorda niye yanlarına kar kalıyor.
uyanık geçinenler kar sağlıyorlar sanki herşeyden olan yine bizemi oluyor

o arkadaş olarak şunu da demek istiyorum ki; maalesef maddi anlamda yanlarına kesinlikle kar kalıyor... Ama senin de dediğin gibi, karakterlerini gösteriyor ve ne olursa olsun işte o insanlar toplum içinde sevilmeyen insan oluyorlar. Evdeki bulgurdan oluverir bir gün Dimyat'a pirince giderken... Gün gelir karşılığını bir şekilde bulur; "başıma bu geldi acaba neden?" deyiverir.

Sana katılıyorum "neden?" sorusu insanı deli ediyor. Yani "ben bunu yaptım o neden bunu yaptı?"... Ama zaten hepimiz iyi niyetli olsaydık iyi/kötü ayrımı olmazdı ki! Sebep yok bazen böyle davranmak için... Ama yapıyorlar işte...

Boşver canım aynı şeyleri defalarca bende yaşadım
Zamanla anlıyorsun kimin ne olduğunu.
Herkes ederi kadar yapar yapacağını de geç.
Var öyle kendini çok akıllı etrafındakileri enayi zanneden tipler.
Ağlamaya , üzülmeye değmez.
En samimi arkadaşım oğluma kullnılmış tulum getirmişti pembe bide
Şaka gibi.
Aynen verdim eline kızın olursa sen giydirirsin, zaten az kullanılmış koy bir kenara diye
O günden beri görüşmüyoruz.
Bazılarının yokluğu varlığından iyidir inan

En iyisini yapmışsın valla Güzel cevap.

canım bravo ya nasıl dagüzel kondurmuşsun lafı.o beceride yok bende dondum kaldım.

canım bravo ya nasıl dagüzel kondurmuşsun lafı.o beceride yok bende dondum kaldım.

sen hafızaya at şimdi o cevabı (ben öyle yaptım mesela). Yeri gelince taşı gediğine koyarsın. Olsun fırsat kaçmış sanma. İlla ki aynı ortama gireceksiniz; o zaman deyiverirsin "senin getirdiklerin de küçük geldi toz bezi yapıverdim" diye

wowwwwww süper cevap.alnından öpeyim gel kızzzzz

ben olsam, eğer bebeğin yaşından küçük bir hediye gelmişse, benim çocuk büyüdü, başkasına götür, gerek yok, derdim. çünkü bu tamamen özensizliğinden yapılmış birşey bana göre.
yaşına uygun da çocuğum iri ise birşey demezdim ama.

siz bekarlığından kuzeni tanıyordunuz aslında. cömert mi cimri mi anlamadınız mı?

benzer durumlarla o kadar çok karşılaştım ki, sinirleniyorsun ama birşey de denilmiyor. ben eşimle de sorun yaşıyorum.
bizim düğünümüze nişanımıza gelip hiçbir şey takmayan akrabalarına (durumları en az bizim kadar iyi), hem nişanlarında hem düğünlerinde çeyrekler yarımlar gidiyor. o zamandan bu zamana altın kaç kat arttı. onlar o dönem o kadar paralarına kıyamamış, ama eşim çok cömert . bu durumda ben insanlardan çok eşime kızıyorum artık... birebir karşılık beklemiyor insan ama, bu cimriliklere de kızıyorum.

çocuğumuz yok henüz, o konuda yorum yapamadım...
inş olunca bizim hediyelerimizin yarısı gelse yeter de artar bile.

Son düzenleme:
100 de 1000 haklısın. ne çirkin bi hareket yani resmen yüzsüzlük başka da bişey değil. benim doğumumda da olmuştu böyle bişey, yakın bi akrabam geldi bebeğimi görmeye basit bi takım ,bez bi papuç almıştı çok zoruma gitmişti hakikaten

çok haklısın sen sadece karısılık degıl bır tatlı soz de beklemışsın sen bebege kunye takarken bıle tesekkur etmemışkı. ole uyuz bırı demekkı(afedersın) ayrıca boyle seylerede karsılık olur borç cunku nasılkı bı dugune gıdersın ceyrek takarsın oda sana gelı ceyrek takarç karsılıklıdır bunlar hep.

aynı durum benımde başıma geldi kuzenime çeyrek taktım kendısı hemşire eşide tanınmış bır gıyım fırmasında mudur yanı gelirleri bizden çok iyi sonra benım bebğim oldu 50 lıra verdı bu arda aynı zamanda evlendık ama benım bebeğim geç oldu aradan 8 yıl geçmişti ne dıyebılırsın hiç bişi denmıyor yavrumun başının gözunun sadakası olsun şimdi ikinci oldu aslında gıtmeyı düşünmuyordum ama dandık bır hedıye sarıp gitmeyı düşünüyorum belki bişiler anlar

Son düzenleme:

aaa bide o derdim var canım.eşimin akrabalarından çocuğum için bi çorap görmedim.lazım değil ama ne bilim nasıl insanların içine düşmüşsem.
aslında bu düğünlerde takılan altınlar için yemen ,için değil saklaman için diye bi laf var.insanlar bişey takıyorsa benim düğünümde sende bana yardım edersin manasında takılıyor.
düğün zamanı da çok böle olay yaşadık.babam ın üzüldüğü durumlar oldu para taktığı insanlar tabak çanakla geldi dediğiniz gibi sadakamız olsun.
bazen diyorumki lanet olsun bu düğünlerde hediye işini toptan kaldıracaksın.
bazı arkadaşalrım çeyrek taktı hepsini yazdım unutmayayım diye kimi ben bekarken doğum yapmıştı.uzun zamandır görüşmediğim arkadaşalrımdan bile altın taktı hepsini yazdım bi kenara sünnetlerinde takayım unutmuyum diye.
çeyrek takan arkadaşlarımdan biri geçen yeni evine taşındı aldım çeyreğimi gittim ihtiyacını al diye .borcumu ödedim rahatladım.

Son düzenleme:
Ayıp olmuş ama yapmayan insana da neden yapmıyorsun denmez. Boşver, herkes kendini yansıtmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…