Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim de sağ kasık ve belimin sağ tarafı ağrıyor psikolojimi dinlemek istemiyorum ama ağrılarım kendini hatırlattırıyor tatlı bir ağrı

Kaç gün sonra çatladı yumurtan acaba hap kullandıktan sonra
Adetten sonra 13. Gün Dr gittim catladigini söyledi 3 günü iyi degerlendirin dedi ben adetin ikinci günü itibariyle 10 gün boyunca sabah akşam soğan suyu içtim ayrıca bal çörek otu tarçın karışımı yapıp sabahları bir kaşık yedim

Peki bu teşhisi kim koyuyor nasıl bi yol izlenmeli? Çok soru sordum ama canım hiç duymamıştım diye.
Aç karınla düz bir zemine uzan baş parmağınla göbek deligine bastır atıyorsa sıkıntı yok demektir. Atmıyorsa göbeğin düşmüş olabilir.

Herkese selam arkadaşlar, biraz moralim bozuk yazıyorum. Daha öncesinde bahsetmiştim ocak ayında burnumdan ameliyat olmuştum. Ama bir şeyler ters gitti ve burnumdan lokal anestezi ile 7.08.2021 cumartesi günü bir işlem oldu. Bunun olacağını biliyordum. Planlı bir şeydi. 2,5 ay kadar önce her şey yolunda mı diye kadın hastalıkları ve doğum doktoruna gittim. Çok şükür her şey yolundaydı folikasit verdi 2,5 aydır kullanıyorum. Ama tam testler için Dahiliye doktoruna yönlendirdi aklımız da bir şey kalmasın diye. Şükür onda da bir şey çıkmadı. Dahiliye doktoruna bahsettim lokal anestezi ile olacağımı burnumdan operasyonun. Gebelik için bir sıkıntısı yok. Çünkü aslında kese görünene kadar gebe sayılmazsın demişti. Bu ay da ilk defa çocuk için denemeye başladık. Takvim yöntemine göre de bu akşam benim pik yaptığım akşam. Bugün burnumun kontrolü için doktora gittiğim de enfeksiyon gibi bir şey kaptığımı öğrendim. Doktor eliyle bir bastırdı bütün sıvılar burnumdan aşağıya indi. doktor da çok şaşırdı ne oldu diye. hemen burnumun şiş olan bölgesinden enfeksiyonu engellemek için bir iğne ile ilaç verdi batikon tarzında. Doktor bir de bana diyor ki sana yazdığım ilaçları kullanmadın mı ? İlaç yazmadınız ki dedim. Ki doktora pazar günü yüzüm çok şişiyor ne kullanmalıyım dediğimde verdiğim ilaçları kullan dedi. O zaman da ilaç vermediniz yazmıştım. Enfla C diye bir ilaç söyledi onu alabilirsin demişti onu kullanmaya başlamıştım. Bitkisel sadece ödemler gitsin diye üretilmiş bir ilaç. Muhtemelen bu enfeksiyonda bana ilaç yazmadığı için oldu. Bugün yazdı Augmentın 625 mg ve dolorex 50 mg. Doktora belki hamileyimdir çocuk istiyoruz dedim. Hamileler antibiyotik kullanmıyor mu dedi. Şimdi benim bu doktora hiç güvenim kalmadı. Ama mecbur olduğum için de Augmentini kullanmak zorundayım yoksa burnum iyice enfeksiyon kapıcak. Bir tanıdığım vasıtası ile kadın doğum doktoruna sordum tabi sorunumu ne kadar iyi anlattı doktora bilmiyorum ama Kadın doğum doktoru Dolorex kullanamaz Augmentın de çok gerekli ise kullansın demiş. Daha önce hamile iken bu ilaçları kullanan var mı ? ya da bir tanıdığı olan. Şimdi ben hamile olup olmadığımı bile bilmiyorum. Ama zaten bugünden sonra mecburen artık ertelicez çocuk düşüncemizi bir sonraki aya eğer hamile değilsem. İçim çok sıkılıyor ya. Baya da uzun yazdım. Hakkınızı helal edin

Peki bu teşhisi kim koyuyor nasıl bi yol izlenmeli? Çok soru sordum ama canım hiç duymamıştım diye.
Estafurullah tabikide sorun evde kendiniz de anlayabilirsiniz sabahları uyandığınızda mügdeniz bulanıyorsa sinir varsa ayaklarda çok aşırı yanma varsa ve sabah uyandığınızda iki parmağınızı göbek deligine yerleştirin damar gibi bişi atacak çok cılız uzak bi atış var ise göbeğinizi kaymış denektir bunu en iyi. Ebeler kırık işini yapankadınlar fizyoterapist doktorları da anlayabilir el muayenesi yapan kadınlar

Hatta sabun sarmislardi benm bi tanıdığıma hem göbeği düşmüş iste hemde afakan varmis bir hafta boyunca her sabah yapmışlardı

Hatta sabun sarmislardi benm bi tanıdığıma hem göbeği düşmüş iste hemde afakan varmis bir hafta boyunca her sabah yapmışlardı
Aynen öyle geçen gittiğim kadında sabun sıcak su ile ovaladı hissettim bişiyi yerine götürdüğünü hamile kalmadan tekrar düşer diye yaku bandı yapıştırdı tabi ben hiç yerimde durmuyorum karınca gibi bi orda bi burda inşallah düşmemiştir

Ay çok değişik birşeymiş sabah deneyeyim hemen

Artık çatlar bence ama yarında çatlamazsa bir gün ara verin sperm kalitesi düşmesin çatlar inşallah akşama
Doktor ev ödevi veriyorum size demişti. Gerçekten de öyle ödev gibi insan bı değişik oluyor ya çok garip gerçekten yani amacın belli. Bı de besmele çekiyoruz falan çok değişik geliyor bu sefer. Halbuki her zamanki yaptığımız şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…