ağzım yara oldu :((:((

selma1453

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
132
11
318
İstanbul
belki komik gelebilir ama en son bir kabus gördüm gece sıçradım ama o kadar üzüldüm ki rüyamda o kadar ağlamışım ki onun verdiği yorgunlukla saçradım ve dilim şişmiş ağzımın içi aft ve üç gündür geçmiyorr bana bir önerisi olan yok mu acep?

Soğan çiğnemek iyi gelir derler.
Bir araştır istersen.
Geçmiş olsun.

Çok kötü birşey o ağız yarası.. Çeken bilir..

Benim bi kere 6 tane çıkmıştı tek seferde :53:

Türk kahvesi ve şekeri karıştır yara olan yerine bastır canım.. Umarım iyi gelir..

Bide doktora gidebilirsin gargara verirler oda iyi gelir..

Geçmiş olsun

geçmiş olsun

aft acısını çeken bilir

işte o en iyi bilenlerden biri de benimdir. 10 gün sürer :50: hatta dudakları şişirir yemek yedirmez durduğun yerde sızlar su bile içerken acır...

sodyum larylsülftat oranı düşük olan dişmacunu kullan (renki dişmacunlarından sakın) kuruyemiş gibi tuzlu v çok asitli yiyeceklerden sakın (patlıcan domates kavun gibi gibi)

ilaç olarak da kenacort yada protefix kullanabilirsin. Protefix afta sürülünce o bölgeyi kısmen uyuşuturur

kenacortla da aft mum gibi kaplanır; bir nevi izole eder.

Bunlar tamamn geçirmiyor ama bir nebze olsun hafifletiyor...

Doktora gidin bence 2-3 lira maliyetli bir ilaç ya da gargara verir. Geçer birkaç güne. Geçmiş olsun.

Benimde çoğu zaman çıkıyorr "piraldyne" oral solüsyon diye bir ilaç var geçiriyor sıvı birşey oje fırçası gibi sürüyorsun geciyor 1-2 güne eczanelerde 5 tl birşey olması lazım...

benim de olmuştu doktora gittim gargara verdi anında etkisini gösterdi. sağlık ocagına git bence

off bnde tam bundan şikayetçiyimm.2 gündür mahvolmuş durumdayım sürekli dişlerimi fırçalıyorum geçsin diyee.Ne geçirir onuda bilmiyorum.çok acıyor ya yanağımda çıkmış uyurkende sağ trafıma ytarım ve tam yaraya denk geliyor çok acıyor :(:(:(

Back
X