Ah babam ah..

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
İyi geceler, şu karantina günlerinde 15 gündür evdeyim dertlerde olunca dört duvara sığamıyorum yine uyku tutmadi, yine sizle dertleşmeliyim ben lisedeyken babam iflas etmişti ve yıllarca kötü şeyler yaşadık icralar vs. Zamanla birşeyler düzeldi yine arada borclar cıkıyordu her neyse. Babamın kimsesi yok annesi babası ölmüs, annem ve 3 çocugundan baska kimsesi yok. Şuan annemde babamda çalisiyor. Ama babamın borçları bitmiyor anlayamıyoruz sorunca yalan söylüyor. Ben evleneli 2 sene oldu ve şuan çalismiyorum istediği zaman hep biriktirdiğim paradan verdim. Anneme hicbir sey anlatmıyor cünkü cok kötü kavga ediyorlar. Ben her para verdiğimde kimseye söyleme diyor ve asla geri de ödemiyor. Zaten kıyamadığım icin önemli degil sen iyi ol diyip duruyorum belki de hata bilmiyorum. Etrafindaki herkesten malesef borc alıyor ve ödemiyor. Ben evleneli 2 sene oldu. Ve bugun eşime yaptigim baskılar sonucu eşimden de borç aldigini öğrendim. Hatta kayınpederimden de almış ve ödememiş. Babamla çok sert bir sekilde konuşmayı düsünüyorum bir yandan da üzülüyorum çok yaşlandı bir anda çöktü birşey olmasından korkuyorum. Ne yapabilirim anneme söyleyemem eminim boşanir evi terk eder gider artık canına tak etti onunda. Ne yapabilirim nolur bir yol gösterin

Para vermeyi bırakın.Bunun arkası kesilmez ki zaten kesilmemiş.Babaniz alışmış para alıp harcamaya nasılsa veriyosunuz. Geri ödeme sorumluluğu da hissetmiyor. Tabiki konusun sert olmasa dahi konusun para veremeyeceğinizi söyleyin.

Esim sana soyledigim duyulmasin benim icin problem degil aile arasinda olur boyle seyler dedi ama bunu babama bildigimi nasil anlatabilirim esimi zor durumda birakmadan

Neden üzülüyorsunuz belli ki alışkanlık haline getirmiş. Nerden geldiği belli olmayan borçları ödemeye alıştırdıydınız için kolaylikla borç yapmaya devam ediyor belki de borcu yok harciyor. Bir iyiligi surekli yaparsanız karşınızdaki kişi bir sure sonra bunu sizin göreviniz zanneder. Maalesef iyi niyetli oldugunu düşünmüyorum bu kadar uzun sürdüyse. Siz de hatalisiniz. Onu çalışmaya veya biriktirmeye veya her nereye harciyorsa kendi kazanmaya tesvik etmeli, zorlamaliydiniz.

Onca parayı ne yaptı acaba?
Bilmediğiniz kumar, tefeci vs durumları olabilir mi?
Lise diyorsunuz, şimdi evlisiniz.
Ömür boyu böyle dünüre bile baş eğdirecek şekilde borç istemek, tuhaf.
Evet zamanında o durumlar oldugu icin yillarca çektik. Hep bu durumdan çekiniyordum sonunda basima geldi sabahtan beri esimin yuzune bakamiyorum iki kere istemis bir de

Esim sana soyledigim duyulmasin benim icin problem degil aile arasinda olur boyle seyler dedi ama bunu babama bildigimi nasil anlatabilirim esimi zor durumda birakmadan
Maddi olarak sıkıntıdayız kredi çektik vs diye babanıza anlatın.Hani sizden para alamayacağını anlasin o halde.Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama

Evet zamanında o durumlar oldugu icin yillarca çektik. Hep bu durumdan çekiniyordum sonunda basima geldi sabahtan beri esimin yuzune bakamiyorum iki kere istemis bir de
Bunun sonu yok, biliyorsunuz değil mi?
Eğer kumarsa mesele, hep ‘bu sefer bitecek dertlerim’le masaya oturup, daha batakta olarak çıkıyordur.
Ona da yazık, para isteyebilmek çok zor bir şey.
Uzman yardımı falan alsa?

Evet hatalıyım her seferinde lanet merhametime yenik düştüm, simdi son kez kayinpederime odeyemedigi borcuda ben veriyim Gozumun onunde yollasin kapansin bu mevzu diye dusunuyorum ama nasil yapcam bilmiyorum

Bunu düşünemedim hiç, konusmamin icinde bunu da söyleyeceğim Ablam zaten ona para konusunda sinirli kardesim ogrenci annem hayatini gencligini vermis adama zaten bir de ben sirtimi donersem kendine zarar verir diye dusundugum icin verdim hep

Anlıyorum, ben de olsam sizim gibi sırt dönemezdim.

Ama artık iş başka bir yere gelmiş, siz ya da çevresi vermediğinde ne olacak?
Daha belalı illegal yollara başvuracak.
Yani babanız ama tedavisi şart bu durumun.
Ya da bankadan kredi çektireceksiniz(verirlerse) tüm borçları sıfırlayacak, bankaya borç ödemezse zaten bir süre sonra hapse çevrilecek cezası.
Mafyavari şeylere bulaşmaktan iyidir, ödeme ihtimali var çünkü.

Bence kırmadan karşına alıp konuşmalısın uyarmalısın eğer uyarmazsan bu zamanla evliliğinde problem yaratabilir

Öyle iflas borcu falan değildir o. Mutlaka pis bir işi var babanızın. Eşinizi tembihleyin asla vermemesi konusunda ve gerekirse çevrenizdeki insanları da. Bakın benim yengemin ailesi de sizin babanız gibi ve yengem dedi ki ne kadar benim canım ailem de olsa malesef tasvip etmediğim huylarım var sizlerden o veya bu sebeple herhamgi bir talepleri olursa asla arada ben varım diye düşünmeyin ve vermeyin ele nasıl davranırsanız onlara da öyle davranın ben asla gücenmem dedi. Bu yengemi bize karşı küçük falan düşğrmedi daha da yüceltti.

Zaten bankalara varmış borcu soyledigine göre Gerci artik ona da inanmiyorum ama tedaviye de yanasmayacak ama ben teklif edicem

Aynı durum görümcemin kocasında var neredeyse boşanacaktı ama yine de bırakmayacağım için boşanmadı aynı huyu jçhala değişmedi yalan felan bence değişmez ne kadar konuşursan konuş böyle kalıyor huylu huyundan vazgeçmiyor anlatma boşver eşine söyle borç vermeyin sende verme bu sefer senin yuvam bozulur bol bol dua et

Para isteyebilmek ödeme düşüncesi olan adama zor ki zaten öyle zor olacak insan borç alıp da ödemediği adamın kapısını bir daha çalamaz. Bemce sizin babanız o kategoride değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…