ah be nişanlım...

mamar

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
198
37
298
İstanbul
Kızlar ya nişanlımın kafasını duvara vurmak isiyorum ( tabiri caizse tabi :) ) ayrı şehirlerdeyiz 1 hafta evvel benim ve ailesinin yaşadı şehre geldi. 1 hafta kaldı gitti. Şimdi diyor ki haftaya yine geliyorum1,5 hafta arayla .abisi askerden geliyormuş. Sanki 5 ay görmedi diye incileri döküldü. Evlendiğin de icabında 1 sene görmicek aibisini. Aramızda 1300 km yol var. Her geldiğinde yol parası burada harcadıkarı o kadar çok para tutuyor ki .ama onu masraftan saymıya. evi tutarken bi kira depozito lazım diyo onu ayırmamız lazım diyo ama gelip gidişlerde 500-600tl harcayıp gidiyo. Ve bizim 4 ay sonra düğünümüz var . eşya almaya çalışıyoruz. Eşya alırken o pahalı bu pahalı nasıl öderiz demesini biliyo. Geliyorum dediğinde içimden saydırdım durdum. Dedim bundan sonra madem para harcarken düşünmeden hareket ediyorsun. Bende alcağımız eşyalarda aman pahalı onu almayalım demicem öyle diyordum çünkü ucuz olduğu için kötüsüne gidiyordum artık ucuza kaçmadan en iyi yerlere gidicem . yok nasıl ödicez yok borcun altına girmeyelim diye düşünmücem sen düşün artık ( içimden dedim tabi) düşündüklerimi anca burda dışarı vuruyorum zaten :) yine de çocuk askerden diyo. haydi sabır bakalım .

abisini görmek isteyebilir cok normal bir şey bu ...herşey olur dert etme yumurta kapıya dayanmadan erkeklerın aklı havada olur tecrubeyle sabit

kusura bakma haksızsın

abisi askerden geliyor bırakta gelip görsün yani onu da size mi sorması gerekiyor

harcadığı yerde kendi ailesi merak etmeyin kızlara yedirmiyor yani paraları

siz sakın gelmeyin falan demeyin, yoksa şimdiden yanlış anlaşılmalara meydan verebilir... gittiginde çok fazla para harcamamasını tembihleyebilirsiniz.. o düşünmüyorsa sizde boşyere kendinizi yıpratmayın.. istediginiz herşeyide alın...
bu arada eşiniz evleniyor ya şimdiden kıymete binmiş desenize... eskiden sıkı fıkı olmayan erkekler evlenince yada evliliğe ramak kala baya bir kıymete biniyolar

yo zaten ailesinie harcıyo gibisinden kızmadım ben . eli biraz bonkor tutuyo şu sıralar. biraz daha tasarruflu davraması lazım değil mi . bi de diyo kemer sıkıyorum :)

kusura bakma haksızsın

abisi askerden geliyor bırakta gelip görsün yani onu da size mi sorması gerekiyor

harcadığı yerde kendi ailesi merak etmeyin kızlara yedirmiyor yani paraları

yo zaten ailesinie harcıyo gibisinden kızmadım ben . eli biraz bonkor tutuyo şu sıralar. biraz daha tasarruflu davraması lazım

istediğini al bende diyorum kendime de sonra biz ödicez yine onları . kabak yine ikimizin başına patlar.

Biraz tutumlu ol falan diyebilirsiniz ama sonuçta ortada kardeşini görmesi var. Kendi adıma söylüyorum; bana paradan sebep kardeşini görme dese nişanlım, kocam olması hayal olur ...

Biraz tutumlu ol falan diyebilirsiniz ama sonuçta ortada kardeşini görmesi var. Kendi adıma söylüyorum; bana paradan sebep kardeşini görme dese nişanlım, kocam olması hayal olur ...

hım hiç bu şekilde düşünmemiştim. biraz empati iyi oluyor. neyse ben sözümü geri almış olayım. ama genel olarak tutumlu olmadığı doğru yani. sanırım onu evlendikten sonra frenlicek oan kişi de benim .

Askerden gelen abisini görmek için gelmek istemese yadırgardım ben, aile bağları zayıf heralde, değer vermiyor diye. Haksızsınız bence.

madem oyle neden biraz daha beklemedi gelmek icin hem sizi gorurdu hem abisini acaba son anda falanmı cıktı izin isi oda olabilir abisi neticede ozlemisdir gormek istemesi dogal

işin özü empati
size dese ki ablan/abini görmeyiver ne olacak incilerin mi dökülecek neler söylersiniz
ona kızdığın için istediğin kadar pahalı al ee yine olan size olacak
o yüzden hiç konusunu açmayın

kızlar yazmış. kardeşini görmeye gelmesi gayet normal. sende empati yapmışsın.

banada Allah mesut etsin demekten başka birşey kalmıyor.

gelinliğinden, saçından, makyajından ve fotograftan sakın taviz verme... bu da tavsiyem.

Bir insanın (dikkat edin, nişanlı demedim insan dedim) abisini görmek istemesine nasıl müdahale edersiniz? İster her gün gelir, ister 1,5 hafta arayla gelir. Dünya hali bu. Şimdiki durumla evlendiğinizdeki durum bir mi olacak?

İşte bütün mesele bu empati:)
Mutluluklar dilerim

Aa o nasıl şey öyle yahu? Kardeşini görmek için izin mi alacaktı bir de.

Hem ayrıca "evlenince belki bir sene görmeyecek " de ne demek.

Kardeşlik evlenene kadar mı yani?

Şu parmaklarınıza yüzükleri taktığınız anda adamlara malınız gibi davranmayı bırakın.

kesinlikle haklısın canım ...çok doğru yazmışsın ,

ister gelir ister gelmez bu seni bağlamaz ki tamam sen maddi açıdan bakıyorsun duruma ama bırak bunu nişanlın düşün..bana geldiğind ekısıtlıyor kendi ailesi yağdırıyor gibi bir durum söz konusu olmaz uamrım evlendiğinizde,şu durumda bile öyle bir sezinti gördüm sizde...

canım bu erkek milleti böyle maalesef. benimki de aynı.. nasıl evlenece para yok para lazım der ama kendine bilmemkaçliraık cep telefonu almak ister. sonra arabasıya gezer tozar. ben de başlarda çok kızıyordum üzülüyordum ama ne yapalım madem öyle dedim susuyorum artık. ben de artık öyle yapıyorum kendi ihtiyaçlarıma öncelik veriyorum. kıyafet, giyim makyaj vs.. erkekler için bazı harcamaar gözlerine batmayacak cinstendir. özellikle kendi ailelerine yaptıkları harcamalar ve teknoloji, araba gibi harcamalar.
gerçi sizin 4 ay sonra düğün varmış biraz daha hesaplı davransa daha iyi olur ama düşünme canım vardır bir bildiği. kendini üzdüğünle kalırsın.

aşırıya kacmadıktan sonra bişey olmaz..Kimseye görme/görüşme hakkıdan mahrum etmeyın cunku keser doner sap doner hesabı..zaten buna esi bile olsak hakkımız yok..yarın bi gün masraf oluyo gitme derse ailenize olmaz değil mi? Bütce konusunda birlik olup harcadıgı her kurusun hesabını yaptırmaya bakın Tabi karsılıklı..Gereksiz harcamalarının farkına varmasını saglayıp binevi önüne gecebilirsiniz..Tasarrufuda öğrenir zamanla,,Herseyı dikte ederek degılde guzellıkle yapmaya calısırsanız cok sey kazanacagınıza emınım..

Canım adam elbette askerden gelmiş abisini görmeye gelecek, bundan doğal ne var? Madem geliş gidişlerde bu kadar masraf oluyor, geçen hafta gelmeden önce deseydin ki "Canım bu hafta gelme, haftaya abin askerden gelecek, o zaman gelirsin, 2 türlü masraf olmaz hem"

Ne münasebet! Nişanlısısın sahibi değil.! İsterse abisini görmeye gelir, isterse haftada 1 anasını görmeye gelir! Ne bencilsin sen . Ailesi o.. Hem de askerden geliyor ... Ne kolaymış bu işler ya .... İcabında 1 sene görmez demenden belli sen sıkıntı yaratırsın nişanlına... Bence bir silkelen, yaptığın şey ve tutumun hiç hoş değil.. Benim sözlüm bana öyle dese ..................... Neyse :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…