Ah bu annem🤦🏻

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.456
83
Nerde yanlış yapıyorum anlamıyorum evet bende ailemden hiç birşeyi gizlemek istemezdim ama yasaklar çok olunca kendi doğrularımla benimde hayatıma bir yön vermem gerekiyor yaşım oldu 26 bir sevgilimin olması namussuzluk, şerefsizlik yapıyorum anlamına mı geliyor evlenmek istiyorum olmaz, okumak istiyorum olmaz peki yarın bir gün annem ve babam onlar bu dünyadan göçtüklerinde ben neye tutunup kalkıcam bunlara olmaz demelerinin nedeni bnm engelli olmam ama Bn herşeyimi yavaş yavaşta olsa kendim yapabiliyorum 3 senelik görüştüğüm biri var başta duydular kıyamet koptu benim için ondan sonra hep saklı görüştük bilmiyorlar bugün telefon faturasından konu açıldı bnmde dedim ödemem gerekiyor son ödeme tarihi yaklaşıyor tabi bunu duyan annem başladı işte sana ne gerek var ki faturalı hatta kapat onu ama faturalı olunca istediğin kişiyle hemen istediğin yerden konuşursun o konuştuğun adamlar demesi ne alakaysa öldürücekler seni falan sen şerefsizsin konuşma milletle ya anne dedim ne diyon sen niye böyle konuşuyorsun durduk yerde ne adamlarla konuşması bu zamana kadar hayatıma 2 insan girdi sadece 3 senedir görüştüğüm biri var çok sakin kendi halinde bana zararı kesinlikle olmaz tabi annem bana şerefsiz deyince bende şarteller attı ne demek bu şimdi dedim ne yapmışım Bn öyle konuşuyorsun bunda birşey yok diyor bak anne beni sinirlendirme diyorum sen sinirlensen ne olur diyor normal bir şey mi şerefsiz dedim evet normal diyor dalga geçerek iyi o zaman normalse hepimiz, sende şerefsizsin dedim o sinirle dememem gerekiyordu evet ama anne sus otur dedikçe üstüme geliyor ağır konuşuyor o zaman benimde sinirden ağzımdan çıkıcak söz belli olmuyor sakin kalamıyorum bu sefer benim söylediğim ona zor geliyor annemde konuştukça insanı kanatan bir dil var çok kırıcı o mu beni anlamıyor yoksa ben mi anlamıyorum ama bu tartışmalar benim yaşam enerjimi alıp götürüyor hiç birşey yapasım yok:cry::KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüştüğünüz kişi ciddiyse ailesiyle tanışmaya falan gelip niyetini belli etse aileniz belki yumuşar. Ciddi olduğunuzu belli edecek adımlar atmayı deneyin birde.

Engelliyim demişsiniz, art niyetli çok insan var acaba kendinizi koruyamazsınız diye mi endişeleniyor aileniz? Yasaklarla çocuklarını koruduğunu zannediyor bazen anne babalar. Tanıştırmayı teklif edin belki sevgilinize güven duyarlarsa bu huylarından vazgeçerler.

Engelliyim demişsiniz, art niyetli çok insan var acaba kendinizi koruyamazsınız diye mi endişeleniyor aileniz? Yasaklarla çocuklarını koruduğunu zannediyor bazen anne babalar. Tanıştırmayı teklif edin belki sevgilinize güven duyarlarsa bu huylarından vazgeçerler.
Tanışmayı da kabul etmiyor ailem malesef

Okumana izin vermiyor,sevgilinle tanismaya da yanaşmıyor.. burda en cok anneden bahsettiğin için bence annenin başının altından çıkıyor bunlar. Baban hayatta mi.. umarim bu sordugum soru seni uzmemistir canım,ama anne birleştirici yapıcı olmalı boyle ebeveynlik olmaz. O kullandigi "serefsiz"kelimesine cok takılmadım ben ama tavrı cok yanlış .. Senin arkanda durması gerekir. Evlatsin sonuçta cok yanlış..

Engelli olduğunuz için aşırı korumacı falan mı acaba?tam tersi sizi motive etmesi lazım.

Okumana izin vermiyor,sevgilinle tanismaya da yanaşmıyor.. burda en cok anneden bahsettiğin için bence annenin başının altından çıkıyor bunlar. Baban hayatta mi.. umarim bu sordugum soru seni uzmemistir canım,ama anne birleştirici yapıcı olmalı boyle ebeveynlik olmaz. O kullandigi "serefsiz"kelimesine cok takılmadım ben ama tavrı cok yanlış .. Senin arkanda durması gerekir. Evlatsin sonuçta cok yanlış..
Evet çok şükür babam hayatta diğer hiç birşeye karışmıyor babam yani okuma falan demiyor ama sevgili olayına o'da çok karşı annem hiç yapıcı biri değil aksine daha çok babamı kışkırttığıda oldu :(

Evet çok şükür babam hayatta diğer hiç birşeye karışmıyor babam yani okuma falan demiyor ama sevgili olayına o'da çok karşı annem hiç yapıcı biri değil aksine daha çok babamı kışkırttığıda oldu :KK43:
Seni cok iyi anliyorum canım ,tam tahmin ettigim gibi.. benim annemde bana aynılarını yapti hatta misliyle,ben nisanlandim babami daha cok kiskirtti çeyiz olaylarinda falan. Bunlar asla unutulmuyor evlenince de psikolojin bozuluyor. Sana sadece şöyle bir tavsiye verebilirim bunlarin seni yaralamasina sana zarar vermesine izin verme ilerde cok pis acısı çıkıyor sagligina yansıyor . Ben evliyim suan hala anneme sinir oluyorum. Yapacagin en güzel ve mantıklı seyi yap . Okulsa okul evlilikse evlilik.. yasin ufak değil cevap verdikce daha da sinir olcaksin emin ol duymamaya çalış:(

Seni cok iyi anliyorum canım ,tam tahmin ettigim gibi.. benim annemde bana aynılarını yapti hatta misliyle,ben nisanlandim babami daha cok kiskirtti çeyiz olaylarinda falan. Bunlar asla unutulmuyor evlenince de psikolojin bozuluyor. Sana sadece şöyle bir tavsiye verebilirim bunlarin seni yaralamasina sana zarar vermesine izin verme ilerde cok pis acısı çıkıyor sagligina yansıyor . Ben evliyim suan hala anneme sinir oluyorum. Yapacagin en güzel ve mantıklı seyi yap . Okulsa okul evlilikse evlilik.. yasin ufak değil cevap verdikce daha da sinir olcaksin emin ol duymamaya çalış:KK43:
Haklısınız erkek arkadaşımda öyle diyor durma karşısında hiç konuşma ama maalesef bir yerde Bnde patlama noktasına geliyorum dediğiniz gibi cevap verdikçe sinirli oluyorum, haklıyken haksız duruma düşebiliyorum o konuşunca ben başka birşeyle meşgul olmaya çalışıcam .

Nişanlıydiniz sanırım belki tekrar uzulmemeniz için anneniz daha hassas davranıyordur

Bir aile büyüğü yok mu aklı başında? Annenize sözü geçen birini sokun araya. Nereye kadar sizi eve kapatacak?

Benim annem de beni çıldırtıp durdu senelerce.Ben de dayanamaz patlar ve sonra pişman olurdum.Zamanla anladım,o hiç bir zaman değişmeyecek.Ben değişmeliydim.Ayrıca dini açıdan okuyunca anneye saygısızlık edilmez,kötü söz söylenmez diye.Allahım dedim sadece senin rızan için susacağım.Dediklerini kabullenmek değil sadece kavga etmemek,sabretmek.Zamanla ne oldu biliyor musunuz?Hiç bana karışmayan bir insana dönüştü.Arada sinirlerimi bozsa da yine sabrediyorum.Sanırım Allah rızası için susunca Allah da onun kalbini değiştirdi.Size de Rabbim sabır versin.Bilirim zor ama imkansız değil.

Benim annem de beni çıldırtıp durdu senelerce.Ben de dayanamaz patlar ve sonra pişman olurdum.Zamanla anladım,o hiç bir zaman değişmeyecek.Ben değişmeliydim.Ayrıca dini açıdan okuyunca anneye saygısızlık edilmez,kötü söz söylenmez diye.Allahım dedim sadece senin rızan için susacağım.Dediklerini kabullenmek değil sadece kavga etmemek,sabretmek.Zamanla ne oldu biliyor musunuz?Hiç bana karışmayan bir insana dönüştü.Arada sinirlerimi bozsa da yine sabrediyorum.Sanırım Allah rızası için susunca Allah da onun kalbini değiştirdi.Size de Rabbim sabır versin.Bilirim zor ama imkansız değil.
İnşallah öyle yapmaya çalışıcam bundan sonra.

Back
X