Ah bu ben

Nasıl başardınız lütfen bana da söyleyin , meditasyon mu yapsam , yada tövbe mi etsem
Valla ben yüzüme vurulunca acılarım öyle anlatmamaya karar verdim. Bunun için özel bişey yapmak gerekiyormu bilmiyorum ama bir süre konusmak istemedim ise ile özellikle dersim olduğu zaman konuşmadım dokulmemek için

Boyle bir cevreye karsi mesafenizi coktan almis olmaniz gerekirdi. Hem bu insanlara guvenmiyorsunuz hem de eteginizdeki tum taslari dokuyorsunuz. Cok garip.

Boyle bir cevreye karsi mesafenizi coktan almis olmaniz gerekirdi. Hem bu insanlara guvenmiyorsunuz hem de eteginizdeki tum taslari dokuyorsunuz. Cok garip.
Özel hayatımı anlatmam ,ama gündelik hayat sorunları başıma bela oluyor , bence çevrem kötü normal ettiğim bir laf bile bire bin katılıyor

Özel hayatımı anlatmam ,ama gündelik hayat sorunları başıma bela oluyor , bence çevrem kötü normal ettiğim bir laf bile bire bin katılıyor

Belki anlatma ihtiyaci duyuyorsunuz ama sonradan boyle pismanlik yasiyor olmaniz can sıkıcı. Dikkat edin.

Bence farklı türlerde kitap okuyun . Mesela feng shui , yöresel yemekler , mucitler , tarihi gerçekler , dinler tarihi , baharatlar , dillerin oluşumu , dünyanın harikaları , savaşlar , kainat , hayvanlar , bitkiler , vs vs
Konuşacak farklı konularınız olsun . Böylelikle konu siz ve sizinle alakalı şeylere dönüşmez .

tabii ki rahatsız edici bir şey ama gündelik hayatla ilgili konuşulan şeyler nasıl başınıza bela oluyor ki
yani ne söylüyor olabilirsiniz bire bin katılacak. tam olarak bunu çözemedim
eğer böyle düşünüyorsanız ve çevrenizde bu kişiler değişmeyecek insanlarsa konuşmanızı minimuma indirmek en doğrusu olur sizin için. tabi bu da ne derece olumlu olur bilemedim.

Herkese hayırlı ramazanlar , sorunum ben... Arkadaşlar içimi dökmek istiyorum kısa tutmaya çalışırım. Sorunum kendimle ve durmayan dilimle , hani , hayat bişeyden ders almazsak devamlı onu getirir önümüze ,tarzında laf var ya ben de devamlı aynı şeyi yaşıyorum resmen , insanlarla sohbet etmeyi derdimi anlatmayı severim ve bu da başıma öyle işler açıyor kiii, çevirimiz aşırı dedikodu insan dolu , ve bende bir türlü ketum insan olmayı beceremiyorum , bu huyumu nasıl değiştirebilirim, insanlara güvenmiyorum ama yine de iki çift laf etsem , pire deve oluyor nasıl böyle oluyor bende anlamadım, moralimi aşırı bozuyor bu durum :KK43:
Hayat bızı oyunculuga yonlenfırıyor.Malesef çok sevılıyor dedıkodu .Onlara laf vermemek gerek .Düşün çalıştıgım yerde servıs yerım degıstı aılemın oradan servıse bındım dıye 2 gunde boşanıyomul lafı çıktı.Hatta evlılıgım kısa sürdü diye 4 ay kadar kız değildi o yuzden oglan bunu boşadı bıle dedıler .Alakası bıle yoktu .Duymamaya calıştım ama bunu yapabılmek oyle buyuk bır sorunkı anlatamam.

Kimlere anlatınca başkalarından duyduğunuzu biliyorsunuzdur muhakkak, size dilinizi tutmanızı hatırlatan bir yöntem söyleyeyim, el bileğinize paket lastiği takın, anlatmamanız gereken kişi size soru sorduğunda lastiği çekip bırakın, biraz canınız yanar ama susmanız gerektiğini hatırlatır😉

Yaş büyüdükçe herkes ile konuşmayacağım anlıyorsun. kk üye olmamın bir nedeni de kimseye soramdığını sormak, anlayamadığını anlatmak için...

Malesef bende öyleydim ama akillandim smdi asla anlatmıyorum anlatsamda kimsenin birşeye faydası olmuyor yüküm hafifliyor sanıyordum en azından ama asla dahada beter tam kendimi o konuda iyilestirdim sanarken derdimi anlattigim insan pat diye yüzüme vuruyordu buyuzden asla anlatmam kimseye birseyimi
Yüzünüze vuruyorsa iyi, arkanızdan anlatmasın da

Anlatan ve bundan kendine koz çıkaran kişileri tespit edin önce, sonra da onlara anlatmayın. Dinleyici rolünde kalın onlarla.

bende de var aynısı muhabbet etmeyi çok sevdiğimden hep anlatırım sonra ah vah keşke anlatmasaydım oluyorum hep

Konuşurken yavaş ve düşünerek konuşmak hepsinin çözümü aslında
Ben zaten çok az konuşan biriyim. Ketum bile sayılırım. Zaten çok kalabalık bir çevrem de yok. Ona rağmen dediğim şeylere bire bin katılarak yayılıyor. Hatta bir şey dememişsem bile, sadece o ortamda olduğum için bile bazen sıkıntı yaşıyorum. Bunların hepsinin benim başıma gelmesi muhtemelen benim hatamdır ama hatam ne onu bilmiyorum 🤷‍♀️

Ben zaten çok az konuşan biriyim. Ketum bile sayılırım. Zaten çok kalabalık bir çevrem de yok. Ona rağmen dediğim şeylere bire bin katılarak yayılıyor. Hatta bir şey dememişsem bile, sadece o ortamda olduğum için bile bazen sıkıntı yaşıyorum. Bunların hepsinin benim başıma gelmesi muhtemelen benim hatamdır ama hatam ne onu bilmiyorum 🤷‍♀️
Hepimizin başına geliyor... En büyük dedikoducu erkekler dikkat edin

Back
X