ah bu ben :(

sevdaligonul

evli mutlu huzurlu
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2011
42
0
36
İzmir
hanımlar tavsiyenize ihtiyacım var.ben yapı itibariyle çok düzenli tertipli biri değilim.maalesef eşim de öyle.şu an 28 haftalık hamileyim üstelik ikiz.bir mutfağı bile toplamak nefes nefese bırakıyor.bir taraf toplansa diğer taraf dağınık kalıyor.en azından salon düzenli olsun diye uğraşıyorum.ama eşim pc başından bi türlü ayrılmıyor.evle ilgili her işi benden bekliyor.aslında karışmaması daha iyi ama en azından kendi dağıtmasa:(((
şimdi tecrübeli ve eşi düzenli olmayan hanımlardan tavsiye bekliyorum.evin düzenini nasıl sağlıyorsunuz?

Yapi itibariyle zaten oyle degilmissin , ama duan hamilesin ustelik , esininde dikkat etmesi gerekiyor...

Soyle gerekirse artik biraz daha dikkat edelim diye ...
Hem toplamiyorsa dagitmasinda bi zahmet , yakinda bebislerde gelirse daha temiz olmali ev.

Hem kendinizi hemde esinizi buna alistirin bence ... Temizlik herzaman iyidir ... Esinlede konus , olmuyorsada bir yardimci tut ...

Yapi itibariyle zaten oyle degilmissin , ama duan hamilesin ustelik , esininde dikkat etmesi gerekiyor...

Soyle gerekirse artik biraz daha dikkat edelim diye ...
Hem toplamiyorsa dagitmasinda bi zahmet , yakinda bebislerde gelirse daha temiz olmali ev.

Hem kendinizi hemde esinizi buna alistirin bence ... Temizlik herzaman iyidir ... Esinlede konus , olmuyorsada bir yardimci tut ...

evet düzenli biri değilim ama olmak istiyorum.çünkü dağınıklık iyi bir alışkanlık değil. insanın yaşam enerjisini bile azaltıyor sanki. sigaradan farkı yok.

evet düzenli biri değilim ama olmak istiyorum.çünkü dağınıklık iyi bir alışkanlık değil. insanın yaşam enerjisini bile azaltıyor sanki. sigaradan farkı yok.

Haklisin canim insan rahat olamiyo ozaman bazen birgun evi temizlemesem , sanki heryer batmis gibi geliyo bana ..

sende yavas yavas basla , ama tabiki esinde yardimci olsun
Sende yavas yavas yaparsan inan aliskanlik haline gelir ...

alışkanlık değiştirmede 21 gün kuralı varmış. yani bir şeyi 20 gün üst üste yaparsan 21.günde o alışkanlığı kazanıyormuşsun. onu deniycem. bi şey kaybetmem denemekle ne de olsa. şu okullar tatile girsin diye bekliyorum.şimdilik ufak ufak başlıycam.

Haklisin canim insan rahat olamiyo ozaman bazen birgun evi temizlemesem , sanki heryer batmis gibi geliyo bana ..

sende yavas yavas basla , ama tabiki esinde yardimci olsun
Sende yavas yavas yaparsan inan aliskanlik haline gelir ...

Esinizle konusun...
O totocugunu kaldirsin da bir isin ucundan tutsun...
Ben burdan kiyamadim size...
Sadece dagitmasin yeter diye de dusunmeyin, en azindan bu donemde keyif catmayiversin...

Haftada bir gün yardımcı alsanız nasıl olur en azından büyük temizligi yapar.

Büüyk ihtimal konuştun ama işe yaramadı
İyisi mi bi cinnet geçir, faydası olacaktır en azından bi süre :6:

sorun sizin dağınık olmanız değil ki,eşinizin hem evde tertip düzen isteyip hem de ,dağıtıp bir köşede oturup keydine bakması ,üstelik sizi ikizlere 28 haftalık hamileyken..
bence siz düzenli olmayı öğrenmekten önce,kocanıza iş yapmasını öğretin.

ayyy bi an kendim açtım zannettim bu konuyu.. bu kadar tesadüf olur hamilelik takvimini ve evlilik takvimini gördüm de tarihlerimiz aynı.. :16: konunla ilgili ne yazık ki yardımcı olamayacağım arkadaşım, çünkü ben zaten yapı itibariyle de dağınık biriyimdir bi de hamilelik olunca iyice dağıldım.. :52: ama takvimlerini görünce yazmadan geçemedim, Allah sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin.. :16:

Eviniz. Nadil bilmiyorum ama fazlabesyalar varsa kurtulun onlardan. Şunu bilir şunu söylerim ki ne kadar az eşya okadar az dağınıklık..:-D

valla yardimci tutacaksiniz
yada kendiniz yapacaksiniz
esinizide zorlaycakasiniz
benim esimde pc basindan ayrilmaz ama onada evde is yapma sorumlulugunu ögrettim zorda olsa
arada eve kadinda aliyorum
ne yapayim kimseye madalya vermiyorlar
annemin lafi

ben çok şanslıyım bu konuda.bende dağınık biriyim gerçi çokda zamanım olmuyor ev işlerine ayıracak.bide kızım var saolsun o da anneciğine çekmiş.temizlikçiyide bayramdan bayrama büyük temizliklerde alıyorum.bakıcımda ev işlerinde yardımcı değil .hafta sonundan hafta sonuna sil süpür akşamlarıda dağınık toplas bu kadar ev hanımlığım:( ama allahtan eşim işi gereği daha müsait ve becerekli hamarat hızlı ve üşenmeyen biri elim ayağım o resmen benim.canımmm kocacımmmmm yaa:) eski mahallemizdeyken aileleri akrabaları görür diye çekiniyordu fazla el sürmezdi ama şimdi nazarlar değmesin :)

hanımlar hepinize cevaplarınız için teşekkürler.işten yeni geldim anca yazabiliyorum.gündelikçi işini bazen ben de düşünüyorum ama ev emanet etmede pek kimseye de güvenemeyince vazgeçiyorum.cinnet geçirmeye gelince o işte pek becerikli dğilim.üzüntüsünü içine atan bi insan olduğumdan bebeklerim zarar görür endişesiyle kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.fakat eşimle konuşmam şart sanırım.

yardımcı tutun haftasonu siz evdeyken gelip yardımcı olsun madem kimseye güvenemiyorsunuz. bi de eşinizden yardım isteyin. hamilelikte iş yapmak zor bide ikiz gebelik allah yardımcınız olsun ama kendinizi çok zorlamayın..brnim sağolsun hamilelik boyunca evin tüm işlerini eşim yapmıştı. şimsdi de acısını çıkarıyor hiç bişeyi ellemiyor:37: hiç olmazsa salın gitsin:52:

eşinle kesinlikle konuşmalısın asıl iş doğumdan sonra ozaman size yardımcı olması lazım tek bebekle
işler kalırken çiftiyle kesinlikle dağımıklığa alışmanız lazım :) en azından aldığı şeyi yerine koymayla başlayabilir eşiniz yardımcı olamaya bulaşıkları makinadan çıkarıp yerleştirse yada yıkanmışları assa yada yıkanmamışları makinaya atsa ufak ufak görevler verin onun kalkıp yapmasını beklemeyin siz yönlendirin yoksa bebişler doğduğunda daha çok zorlanırsınız

eşinle kesinlikle konuşmalısın asıl iş doğumdan sonra ozaman size yardımcı olması lazım tek bebekle
işler kalırken çiftiyle kesinlikle dağımıklığa alışmanız lazım :) en azından aldığı şeyi yerine koymayla başlayabilir eşiniz yardımcı olamaya bulaşıkları makinadan çıkarıp yerleştirse yada yıkanmışları assa yada yıkanmamışları makinaya atsa ufak ufak görevler verin onun kalkıp yapmasını beklemeyin siz yönlendirin yoksa bebişler doğduğunda daha çok zorlanırsınız
haklısın kesinlikle.okuldaki işler hafifledi.bu hafta hafiften etrafı toplıycam. onu da dağınıklıklarını toplama ve bana yardımcı olması konusunda eğitmem gerekiyor. aslında hakkını yemiyim iş söylediğimde yapıyor ama ah şu pc oyunları.o kalkıp yapana kadar beni sinir basıyo. kalkıp kendim yapıyorum. ya da ağır bir işse yapamıyorum bekliyo öyle.
eşimi de garipsemiyorum aslında.anne olmadan büyümüş.gerçek bir ev ortamı görmemiş.gördüğü bütün kadınlar da kocalarına sürekli hizmet ediyor.fakat hiç biri çalışmıyor.üstelik ben böyle yetişmedim.annem aşırı titizdir mesela.çok çekmiştir zavallım benden:( fakat babam da düzenli bir insan olduğu için işi bir nebze kolaydı.
off çok uzattım.ama içimi dökesim vardı kusuruma bakmayın.:ssz:

hanımlar hepinize çok teşekkür ederim.verdiğiniz cevaplar çok işime yaradı.özellikle eşimle konuşmak çok iyi geldi.sakin bir şekilde rahatsız olduğum konuyu söyledim.giderek daha da zorlandığımı,ev işlerinde az da olsa yardımını beklediğimi söyledim.Annem ve kız kardeşim sağolsun geldi ve evde adam aklıllı bir temizlik yapıldı.Eşim de o günden beri daha dikkatli.Artık bilgisayar başında da çok zaman geçirmiyor.Eşyalarını da sağa sola saçmıyor.Hatta bana yardımcı bile oluyor.Bu yüzden hepinize verdiğiniz tavsiyeler için ne kadar teşekkür etsem azdır.

Back
X