Ah bu kayınvalide gelin sorunları

görüşmek ya da görüşmemek nedir

kv ile aynı şehirde yaşıyorum

bayramda seyranda giderim

küs değilim 15 yıllık evliyim çoğu zaman böyle geçti yıllar

ömrümde iki elin parmağı kadar telefonda görüşmemişimdir

eşim arada gider hatta bazen bir şey yapması gerekir unutur hatırlatırım

kızdığı şeylerde boş ver idare et he de geç derim vs vs

evine gidersem de misafir olarak oturur gelirim

burada hep yazarım kv evinde bir kere bulaşık yıkadım görümcemin sözünde diye

mesafe ve karşılıklı sınırları aşmayınca sorun olmaz ki
Bunu evlenmeden once ben de bu sekilde dusunurdum ta ki basima sorunlu bir aile ve eş cikana kadar.Yanlis anlamayin siz evlisiniz ve ideal bir yapiya sahipsiniz.Sorunlu insan istisnasiz herseyden sorun cikarabiliyor.Ben kendimi degersiz,sayılmaz sadece ayni evi paylasan ve sadece aile planlarini bana bildirdikleri bir kadin olarak goruyorum.Ama esime sorsan onlar sana ne yapti.Esimi kisiselinde cok sevdim ,cok guzel bir uyumumuz var gel gor ki inanilmaz yalniz hissediyorum evliligimde .Mutlu etmesi gereken anne ve ailesi var ve bana diyor ki ,tatillerimde bana karisma ben ailemle rahat rahat takilayim.bugune kadar anlatmaya calistigim sey sen ailenle rahat rahat takilma demek degildi.artik aile biziz ve benim de ailem var beni de yalniz hissettirme konusunu anlatmakti.hem tatillerde aile ile gecirecek hem annesini 2 ay davet edecek hem ablasini yegenini 1 ay davet edecek bana da sen de istedigini yap bana karisma bu konuda diyecek.inanilmaz degersizlestirme konusu bu ama anlamak istemiyor ve bosanmayi goze aliyor.aglaya aglaya ayriliyoruz.

görüşmek ya da görüşmemek nedir

kv ile aynı şehirde yaşıyorum

bayramda seyranda giderim

küs değilim 15 yıllık evliyim çoğu zaman böyle geçti yıllar

ömrümde iki elin parmağı kadar telefonda görüşmemişimdir

eşim arada gider hatta bazen bir şey yapması gerekir unutur hatırlatırım

kızdığı şeylerde boş ver idare et he de geç derim vs vs

evine gidersem de misafir olarak oturur gelirim

burada hep yazarım kv evinde bir kere bulaşık yıkadım görümcemin sözünde diye

mesafe ve karşılıklı sınırları aşmayınca sorun olmaz ki
Sıze gelmezler mı hıc.
Anlattıgınız mesafelı ılıskı gercekten super duruyor.
Ama yıne de sorun cıkarmak ısteyen tıpler olsalar her turlu bıseyler yapmaya calısırlar 😒

Sıze gelmezler mı hıc.
Ama yıne de sorun cıkarmak ısteyen tıpler olsalar her turlu bıseyler yapmaya calısırlar 😒
Benim annem babamda 3 erkek evlat sahibi ,hepsinin 20 yillik evliligi var abilerimin ve bu 20 yilda 2 hadi bilemedin 3 kez gitmis olsunlar onda da dogum,cenaze gibi seyler.onlar da sene de 2 bayramda gelir ,yengelerim senede sadece 1 ya da bilemediniz 2 gece kalmis olsun annemde.yani bu kadar mesafeli iliskide bile arada surtusmeler yasaniyor.sınırlarin olmadigi ailelerde cocuklarin evlilikleri pamuk ipligi gibi.yazik valla bize

Benim annem babamda 3 erkek evlat sahibi ,hepsinin 20 yillik evliligi var abilerimin ve bu 20 yilda 2 hadi bilemedin 3 kez gitmis olsunlar onda da dogum,cenaze gibi seyler.onlar da sene de 2 bayramda gelir ,yengelerim senede sadece 1 ya da bilemediniz 2 gece kalmis olsun annemde.yani bu kadar mesafeli iliskide bile arada surtusmeler yasaniyor.sınırlarin olmadigi ailelerde cocuklarin evlilikleri pamuk ipligi gibi.yazik valla bize
Acıkcası o kadar da pamuk ıplıgıne baglı oldugunu dusunmuyorum.
Esım de ben de aılemızın huzuru ıcın boyle yapmak zorunda kaldık.
Ama keske ıyı olsalardı derım hep.
Tamamen ese baglı bır durum.

Acıkcası o kadar da pamuk ıplıgıne baglı oldugunu dusunmuyorum.
Esım de ben de aılemızın huzuru ıcın boyle yapmak zorunda kaldık.
Ama keske ıyı olsalardı derım hep.
Tamamen ese baglı bır durum.
Yanlis anlasilmisim.Sizin gibi evlilikler daha surdurulebilir oluyor.Kendi evliligimden bahsettim pamuk ipligi gibi diye.Ki biz Amerikada yasiyoruz dusun.Ama hicbir gunumuz huzurlu degil.Esim annesini ablasini nasil getirir uzun kalirlar hesabinda ve turkiyeye gidince bana karisma ailemle olucam derdinde.sizin gorusme sıklıgınızdan daha fazla bir gorusme sıklıgı var esimin ailesiyle o bile yetmiyor.

Yılda 2-3 kez görüşüyorum. Onun dışında bayram, kandil ve özel gün de aramam. Sorun olmuyor.

Sıze gelmezler mı hıc.

en son 2018 Mayıs ında geldiler galiba benim evimde olan görümcemin sürpriz doğumgünü partisine

ondan önce de ayda yılda bir gelirlerdi

ama bu akşam kalktık size gelelim yok hiç olmadı

en fazla bize gelin derdi kv

ilk evlendiğimizde daha sık giderdik

ama sonra çocuk olunca düzen değişti

bayram seyran özel bir şey olursa gidiyoruz

büyük gelin kızı 5 yaşına gelinceye kadar hiç evine girmediği için bana da daha sık gelin demedi

Yılda 2-3 kez görüşüyorum. Onun dışında bayram, kandil ve özel gün de aramam. Sorun olmuyor.
Bu mesajlari okuyorum durmadan.Cok ozeniyorum,esim bana psikolojik eziyet veriyor annem annem diye.Istemiyorum gorusmek,mutsuz oluyorum,eriyorum gunden gune,soguyorum anne dedikce,terapi de aliyoruz ama anne diyor halen.Git aileni gor diyorum doya doya hayir yetmez annem bizde kalacak 2 ay diyor.Ablam da gelecek 1 ay kalacak diyor.Tek avuntum buradan biseyler okumak.Esyalarim hazir,deger gormedigim yerde kalmak istemiyorum,savas vermek istemiyorum artik.Sagligimdan olucam.

Bu mesajlari okuyorum durmadan.Cok ozeniyorum,esim bana psikolojik eziyet veriyor annem annem diye.Istemiyorum gorusmek,mutsuz oluyorum,eriyorum gunden gune,soguyorum anne dedikce,terapi de aliyoruz ama anne diyor halen.Git aileni gor diyorum doya doya hayir yetmez annem bizde kalacak 2 ay diyor.Ablam da gelecek 1 ay kalacak diyor.Tek avuntum buradan biseyler okumak.Esyalarim hazir,deger gormedigim yerde kalmak istemiyorum,savas vermek istemiyorum artik.Sagligimdan olucam.

neden gelip 2 ay kalsın ya da ablası 1 ay

düzenleri bozulur onların da

mesafe uzak o nedenle ise bir kere gelirler olur belki de her yıl neden gelsinler ki

bir de erkekler çalışıyor genelde

siz de çalışıyorsanız sorun değil de o işte siz annesi iseniz sıkıntı

o durumda da takmayın o yok gibi davranın

bırakın evde, çıkın şu işim var deyin vs

mesela bana öyle yatılı gelse ben yokken yemekleri, vs yap derim yani

annem gelirse yapıyorsa kv de yapsın

Arkadaşlar konuyu iş arkadasimin ricası üstüne açıyorum. Kayinvalidesiyle çok uzun zamandır gorusmeyen ve evliliğinde bunun doğurduğu bir problem olmayanlar var mı? Yani gorusmuyorum evliliğimde de bu sorun olmuyor diyen?
Canı burnuna gelmiş durumda resti çekmeye ramak kala yine de fikir almak istiyor..
Ben görüşmüyorum gibi degil de cok nadir görüşüyorum. Birşey derse he he deyip geçiyorum. Ama baglari koparmak esine bagli birazda o bunu sorun yapmayacaksa sorun yasamaz. Ben rest ceksem eşimle de baglari koparmam gerekir. Sadece cagirdiklari zaman bir isim oluyor ya da gelmek istediklerinde baska bir planim oluyor boylece bir surecten sonra da bunalirlar heralde. Esimde ben olmadan pek gitmiyor.

neden gelip 2 ay kalsın ya da ablası 1 ay

düzenleri bozulur onların da

mesafe uzak o nedenle ise bir kere gelirler olur belki de her yıl neden gelsinler ki

bir de erkekler çalışıyor genelde

siz de çalışıyorsanız sorun değil de o işte siz annesi iseniz sıkıntı

o durumda da takmayın o yok gibi davranın

bırakın evde, çıkın şu işim var deyin vs

mesela bana öyle yatılı gelse ben yokken yemekleri, vs yap derim yani

annem gelirse yapıyorsa kv de yapsın
Ne guzel yazmissiniz.Su yazdiginiz cumleler esimin anlayabilecegi seyler olmadi.Bir bilseniz nasil idare etmeye calistigimi ve patlayan noktayi bi bilseniz.Onlarin da duzeni bozulur diyosunuz evet terapistte diyor ki bu sureler uzun sureler nasil handle edebilirsiniz bunu konusalim diyor.Ben kendi halimde takilmak istedigimde esim sorun cikariyor,mutlu olmuyormusum diye.diyorum ki annen yemek yapar gelince esim diyor ki sen anneme yemek mi yaptiracaksin ,diyorum bak cok uzun sureler bunlar.onlar benim ailem kalacaklar bu evde diyor.ne kadar kalacaklar sorusunu dahi soramiyorum.ne guzel demissiniz her sene niye gelinsin diye,esime kalsa 6 ayda bir gelecekler hem de zorla.yalvariyor resmen ablasina annesine.yemin ederim saf benim kocam.bozdu huzurumuzu ve suclusu ben oldum.

Su yazdiginiz konusmayi esim bana yapsa evliligimiz kurtulacak ama yok!

Bazıları çok takıntılı bu konuda. Haklı gerekçelerim olduğu için eşim sorun etmiyor. Annesi de soğuk bana. Zaten ülkemizin kanayan yarası bu konu. Gelin ve kv anlaşamıyor. Akıllı adam denge kurar, eşinden çok beklentiye girmez.

Bazıları çok takıntılı bu konuda. Haklı gerekçelerim olduğu için eşim sorun etmiyor. Annesi de soğuk bana. Zaten ülkemizin kanayan yarası bu konu. Gelin ve kv anlaşamıyor. Akıllı adam denge kurar, eşinden çok beklentiye girmez.
Ahh ahh bana nasib olmadi.

Öyle adamla zor. Umarım terapiden fayda görürsünüz.

Resmiyet diyorlarya bazilari hayatta ben kadar resmi insan yoktur ama gel gorelimki bunu anlayacak es ailesi yok
Yani resmiyet de anlayana yapilir
Anlamayana hicbirsey islemez
Oyuzden bu dünya arsızla yuzsuzun dunyasi.

Öyle adamla zor. Umarım terapiden fayda görürsünüz.
Umudum kalmadi.Zaten o da surekli,devamli olmaz umudum kalmadi,cozemiyoruz olmaz bizden diyor.Cok seviyorum seni diyor ama tatillerde beni ailemle birak diyor.istersen sen de gel ama karisma diyor.Senin ailene de gelmem abinin bana konusmasindan sonra diyor.annemle ablami cagiracam problem istemiyorum diyor.Hep pazarlik hep pazarlik.aksam iyice koptuk.agladim agladim durdum ama yok acimiyor.annesine aciyor bana acimiyor.esyalarim hazir carsamba biletim var.kalmak istemiyosan git diyor.kalirsan mutluyum gidersen bisey diyemem diyor.

Arkadaşlar konuyu iş arkadasimin ricası üstüne açıyorum. Kayinvalidesiyle çok uzun zamandır gorusmeyen ve evliliğinde bunun doğurduğu bir problem olmayanlar var mı? Yani gorusmuyorum evliliğimde de bu sorun olmuyor diyen?
Canı burnuna gelmiş durumda resti çekmeye ramak kala yine de fikir almak istiyor..
Görüşmüyorm bi sıkıntıda yasamıyorum evliligimde..eşimde bayramdan bayrama görüşüyo

Back
X