Ah bu kayinvalidelerrrr...

Kayınvalidene ne elaleme ne yaa kilolarından. Sen doğum yapmışsın keyfi mi kilo almışsın yani. Herkesin bünyeside farklıdır ayrıca. Kime ne.Söylemek var söylemek var. Ayıp yahu. Resmen terbiyesizlik.
Ben doğum yapmadım. Geçen gün konu açıldı kayınvalidem hamilelikte 30 kilo aldığını ve doğumdan hemen sonra eski kıyafetlerini giydiğini doğumda hepsinin gittiğini söyledi inandım mı
Boşverin siz zamanla kilonızu verirsiniz zaten canınızı sıkmayın. İnsan isterse yapamayacağı şey yoktur!

bana da düğün sabahı senin gittiğin kuaför saçımı kaşındırdı biz başka kuaföre gideceğiz oradan yanına geliriz dediler. Bende kuaföre değilde eczaneden önce gidip bit ilacı alın dedim hahahahaha.. laf sokmasın kapak olur hepsi..analık doğurmakla olmuyor..saygı da duymuyorum
Cok güldüm yorumunuza :))):))) hak ediyolar arada

Olur mu öyle şey?Hadi anlamıyorsa büyüğe saygı yok diyelim..Eşin annesi babası???Kendi annen baban aynı şeyleri yapsa onlara saygısızlığı yine de kabullenir misin yoksa kıyamaz mısın?
sorun da burda ya benim annem babam o tarzda değil. Öyle olmadığı için bu durum yadırganıp saygı sevgi kalmıyor.

Mutlaka öyle değildir de ama ya olsalardı diyorum yani

şimdi belli bir insan profili vardır ahlaki çerçevede toplumun büyük oranı buna göre yaşar şekillenir ve ölür. Bunun dışındakiler ahlaksız ve insanın sırtından faydalanmaya çalışan kesimden oluşur. Bunlara daha çok yüz verirsen ya ömrün tükenir ya hasta olursun yada evliliğin biter. Herkes eş sevgili bulur ana baba bulamaz. Ama o ana baba yüz tane de eş bulsa evladına hep aynı hareketleri devam ettirir. Neyse.

şimdi belli bir insan profili vardır ahlaki çerçevede toplumun büyük oranı buna göre yaşar şekillenir ve ölür. Bunun dışındakiler ahlaksız ve insanın sırtından faydalanmaya çalışan kesimden oluşur. Bunlara daha çok yüz verirsen ya ömrün tükenir ya hasta olursun yada evliliğin biter. Herkes eş sevgili bulur ana baba bulamaz. Ama o ana baba yüz tane de eş bulsa evladına hep aynı hareketleri devam ettirir. Neyse.

Kuzum hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz.Kimisi fazlasını kimisi azını.Çünkü genelde kız aileleri susuyor geri çekiliyor.Ama erkek aileleri öyle değil.Çirkin tavırlarla kendi seviyesini belli eden insanlar kendilerini aşağı çekerek komik oluyorlar zaten.Hem büyüklük bizde kalır hem de iyi olan bence her zaman kazanır.

Valla ben hiç bişi yapamadım.. 23 yaşındaydım , lohusayken kv nin onlar olmamış benim dolaptan giyin dediğinde .. kilom gitmişti zaten 8 kilo almıştım ama göğüsler fırlayacak gibiydi .. ee 40 ım yeni çıkmış emziriyorum. Anne senin dolaptan nasıl giyinirim dediğimde duymadığım laf kalmadı.. aynada kendine bakmıonusun sen , heryerin heryerden fırlıyo sen kendini genç kızmı zannediosun vs vs .. hayır haklı dicem 36 benden pantalona nasıl sığıyordum.. derken derken bir depresyona girdim ......yemeden içmeden kesilince sütte gitti benim psikolojide.. biride çıkıp kadına dur ayıptır demedi
Ona kimse dur ayıptır demez ki. Ona durması gereken yeri sizin göstermeniz gerekirsen siz susarsanız , başkası sizin hakkınızı hiç savunmaz. Bu sadece kayınvalide için değil hayattaki tüm insanlar için geçerliZ

Ona kimse dur ayıptır demez ki. Ona durması gereken yeri sizin göstermeniz gerekirsen siz susarsanız , başkası sizin hakkınızı hiç savunmaz. Bu sadece kayınvalide için değil hayattaki tüm insanlar için geçerliZ
Herkese haddini bil diyebilirsin ki derimde .. ama iş kv kp olunca okadar basit olmuyor.. tabiiki diyebilirdi birileri en baş eşim diyebilirdi, yada ailem öyle öğretebilirdi.. ben hep “ ya çok erken evlendim o yüzden “ diyordum ama 30 unda evlenip aynı sorunları yaşayan bir sürü insanla karşılaşınca , demekki dedim başlangıçta çoğu insan yaşıyor.. emin olun çok nadirdir hopp karışma diyen ilk zamanlar yada karım ne derse o diyen

Herkese haddini bil diyebilirsin ki derimde .. ama iş kv kp olunca okadar basit olmuyor.. tabiiki diyebilirdi birileri en baş eşim diyebilirdi, yada ailem öyle öğretebilirdi.. ben hep “ ya çok erken evlendim o yüzden “ diyordum ama 30 unda evlenip aynı sorunları yaşayan bir sürü insanla karşılaşınca , demekki dedim başlangıçta çoğu insan yaşıyor.. emin olun çok nadirdir hopp karışma diyen ilk zamanlar yada karım ne derse o diyen
Evet eşiniz diyebilirdi. Ve malesef ataerkil bi toplum olduğumuz için gelinin her şeye susması bekleniyo. Gelin kişisinin de bi karakteri olduğu unutularak. Benim ilk eşimde annem ne derse o diyen tiplerdendi ve çok çok çok ezildim. Ama sonrasında düşününce ve yaşımda ilerleyince şimdiki evliliğimde aynı hatayı yapmıyorum. Bela çıkmasın , sorun yaşanmasın diye susmuyorum örneğin. Çünkü bu bi iki kerelik bişey değil. Bi ömür. Ben bi ömür kayanana ve kayınpederimle kavga etmiyim diye her dediklerine he diyemem. He bu her aklıma geleni söylerim , onları ezerim anlamına gelmez. Ama onlarında beni ezmesine izin vermem. Eşimde böyle bi durumda aileme itaat edeceksin , onların dediklerini yapacaksın , karşılık vermeyeceksin derse , herkesin yolu açık olsun der bitiririm. Çünkü bu dünyaya bi kere geliyoruz. Ve ben insanlar kaynanalık kayınpederlik egolarını tatmin etsin diye evlenmedim. Herkes sınırlarını bilirse mutlu olunur görüşündeyim.
İlk zamanlar hop diyen vardır. Canlı örneklerinden biriyim , karım ne derse o diyen eş değil ama haklı olanın yanında olan eşte benim eşim . Elhamdulillah. Rabbim herkese nasip etsin. Haklı haksızı ayırt edebilen bir eş.

Evet eşiniz diyebilirdi. Ve malesef ataerkil bi toplum olduğumuz için gelinin her şeye susması bekleniyo. Gelin kişisinin de bi karakteri olduğu unutularak. Benim ilk eşimde annem ne derse o diyen tiplerdendi ve çok çok çok ezildim. Ama sonrasında düşününce ve yaşımda ilerleyince şimdiki evliliğimde aynı hatayı yapmıyorum. Bela çıkmasın , sorun yaşanmasın diye susmuyorum örneğin. Çünkü bu bi iki kerelik bişey değil. Bi ömür. Ben bi ömür kayanana ve kayınpederimle kavga etmiyim diye her dediklerine he diyemem. He bu her aklıma geleni söylerim , onları ezerim anlamına gelmez. Ama onlarında beni ezmesine izin vermem. Eşimde böyle bi durumda aileme itaat edeceksin , onların dediklerini yapacaksın , karşılık vermeyeceksin derse , herkesin yolu açık olsun der bitiririm. Çünkü bu dünyaya bi kere geliyoruz. Ve ben insanlar kaynanalık kayınpederlik egolarını tatmin etsin diye evlenmedim. Herkes sınırlarını bilirse mutlu olunur görüşündeyim.
İlk zamanlar hop diyen vardır. Canlı örneklerinden biriyim , karım ne derse o diyen eş değil ama haklı olanın yanında olan eşte benim eşim . Elhamdulillah. Rabbim herkese nasip etsin. Haklı haksızı ayırt edebilen bir eş.
Ne güzel bir temenni. Amin inşallah.. bu dediklerinizi aynen yapıyorum şimdi.. tabiiki küfür ederek yada ağzımı bozarak deil ama artık izin vermiyorum, aslında galiba eşimin yeter artık demesiyle kendilerine geldiler belkide ben de eşimden cesaret bulup bende bir bireyim diyebildim.. şimdiki aklım olsa hiç birisine izin vermezdim ama belkide onca yaşanmışlık olmasa şimdiki aklım olmazdı..
Peki onca şeye izin veren eşim nasıl olduda herkesi karşısına alıp arkamda durdu ? Eline boşanma davası dosyası geçtiğinde! Nasıl yani dediğinde : annem beni o yoklukta o zorlukta siz ezesiniz diyemi büyüttü ? KimsiNiz siz harbi ? Evladımmısın vazgeçmiyeyim ? Dedim .. annene söyle gönlüne göre gelin alsın valizlerin hazır haydi allah yolunu açık etsin dedim.. maalesefki iş oralara kadar geldi ve maalesefki benim yaptığım blöf deildi , gerçekten bitmişti birşeyler.. ve çoook zaman gerektirdi tekrar düzelmek.. dedim ya herşey gerektiğinden fazla güzel ama yaşanmışlıklar çıkmıyor insanın içinden ....

Son düzenleme:
Bana eşimin dayısı demişti aslında kadınları Doğumdan sonra göreceksin ona göre evleneceksin ne biçim olmuşsun demişti çocuk daha 3 aylık falandı güldüm geçtim
Eşimle mutluyum çocuğum sağlıklı gerisini sallarım gider

Benimki de gecen telefonda bana ne kadar sismissin bu kiloyla kesin sezeryan olursun sen normal doguramazsin dedi bi de kahkaha atti :) sadece 7 kilo aldim ustelik 7 ayda. Doktorum normal diyor. Amaan sanki seni mi kesip bicecekler sen ne takiyosun anne? Bosver sen dusunme beni bi sekilde dogururum ben icine dert olmasin dedim kahkaha attim kestirip attim. Bakti canimi sıkamiyor vazgecti :) siz de takmayin bi sure sonra vazgecip susar.

Ne güzel bir temenni. Amin inşallah.. bu dediklerinizi aynen yapıyorum şimdi.. tabiiki küfür ederek yada ağzımı bozarak deil ama artık izin vermiyorum, aslında galiba eşimin yeter artık demesiyle kendilerine geldiler belkide ben de eşimden cesaret bulup bende bir bireyim diyebildim.. şimdiki aklım olsa hiç birisine izin vermezdim ama belkide onca yaşanmışlık olmasa şimdiki aklım olmazdı..
Peki onca şeye izin veren eşim nasıl olduda herkesi karşısına alıp arkamda durdu ? Eline boşanma davası dosyası geçtiğinde! Nasıl yani dediğinde : annem beni o yoklukta o zorlukta siz ezesiniz diyemi büyüttü ? KimsiNiz siz harbi ? Evladımmısın vazgeçmiyeyim ? Dedim .. annene söyle gönlüne göre gelin alsın valizlerin hazır haydi allah yolunu açık etsin dedim.. maalesefki iş oralara kadar geldi ve maalesefki benim yaptığım blöf deildi , gerçekten bitmişti birşeyler.. ve çoook zaman gerektirdi tekrar düzelmek.. dedim ya herşey gerektiğinden fazla güzel ama yaşanmışlıklar çıkmıyor insanın içinden ....
Ben eşime en başta söylediğim için biz sorun yaşamadık belkide. Yani benim çok daralırsam onu bırakabileceğimi , ailesinin beni ezmesine izin verirse ondan soğuyacağımı biliyo. Bizde yakın zamanda çok ciddi bi tartışma yaşadık kayınvalidemle. Hatta buraya da konu açmıştım. Ve eğer annesi babası adım atmazsa da ciddi anlamda barışmayı düşünmüyodum. Benden direk özür dilemelerini beklemedim , ama ilk adımı onlar atarsa ve samimiyetlerine inanırsam barışacağımı eşime söylemiştim. Ki onlarda bir değil birçok adım attılar. Bende barıştım. Eğer ki eşim beni zorlasaydı ters tepeceğini biliyodu. Çok şükür ki anlayışlı davrandı. İleride ne olur bilemem. Ama herkes sınırlarını bildiği sürece sorun yaşayacağımızı sanmıyorum artık. He sınırları aşarlarsa ne olacağını az çok gördüler. Ben görüşmem ama eşim istediği her an görüşebilir. Ama oda görüşmedi biz küstüğümüzde. Benden önceki evliliğinde de çok çektirdiği için , en ufak şeyde beddua ettiği için. Hayat yeterince zor , ve insanların bunu daha daha daha zor hale getirmelerini anlamıyorum bazen.

Back
X