ah bu kaynanalar ne ister gelinlerden...

ayrxixlxixkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
50
0
86
Elazığ
nerden başlasam bilmiyorum...anlatmalıyım,çünkü rahatlamaya ihtiyacım var.5 yıllık evliyim.3 yıl mükemmel bir evliliğim vardı.çok ama çok mutluydum.Doğum yaptım ve kayınvaldem bana bakmak için 1 ay yanımda kaldı.o 1 ayda çok büyük sıkıntılar yaşadım.Gidince düzelir sandım.Ama 2 yıldır düzelmedi.Eşimle ciddi problemler yaşıyorum.anlaşamadığımı düşünüyordum.Ancak eşimle annesinin bazı konuşmalarını dinledim.eşimin bana olan tavırlarının sebebini anladım.kayınvaldem eşimi öyle bir çekmişki kendine,beni düşmanı olarak görmeye başlamış.ve maalesef ayrılma noktasındayız.düzeltmeye,iyileşmeye çalışıyoruz.o mükemmel evlilikten bu noktaya gelmemizdeki en büyük neden meğer kaynanammış... çok safmışım farkedememişim.beni kendinden uzaklaştırıp eşimin dert ortağı olmuş.bende yaptıklarını eşime sürekli anlatarak,annesini kötüleyerek ekmeğine yağ sürmüşüm. NEDEN BU KAYNANALAR GELİNLERİ SEVMEZ!EVLİLİKLERİ DÜZELTMEYE ÇALIŞMAZLAR!!! şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum.nasıl davranmalıyım?

eşiniz neden sizinle dert ortağı olmayı seçmeyip annesini seçmiş ? ben evliliğe dışardan hiç bir müdahale olabileceğine inanmıyorum ; ama evliliğiniz yeterince güçlüyse tabi!

ya arkadaşım burda rahatlamaya çalışıyoruz.zaten dertlerden bunalmışım,nasıl yorumlar yapıyorsun.allah sana yaşatmasın inş. böyle şeyler!!!

canım seni anlaya biliyorum cünkü aynı sorunları bende yaşadım ama benim eşim fazla annesiyle konuşmaz herşeyimizi anlatmadığı halde kadın müdahalelerde bulunuyor ama ben devamlı eşime ailesini anlattıgım için artık onların lafı açılınca çıldırıyor sen eşinle bir konuşmayı denesen tatlı dille işte ben ailenin kötü yanlarını sana anlatmak isstemedim desen sadece maduriyetimi belirttim desen anlıyorsa benimki anlamıyor ama belki seninki anlar en sonda kayınvalidenle konuşsan bak evliliğim sarsıntıda ayrılcaz torununa acmıyomusun diye gözü korksa belki torununa kıyamaz haset bu kaynanaların hepsi hepsi ceehennemlik tabi istisnalar vardır

bi anne evladının kötülüğünü nasıl ister bitürlü anlamamışımdır..ne yani ne geçiyo eline..madalyamı takıyorlar..neden evlendirdi ozaman..kınamı yaksın seni ayırırsa.. çok üzüldüm canım yaa ..ayrımısınız şuanda ?

Son düzenleme:
yok ayrı değiliz,ama kötüyüz 1 aydır falan.Eşimi benden uzaklaştıran sebebi arıyordum,buldum. şimdi annen yüzünden oldu desem dahada köpürür.Benim taktik geliştirmem gerek.annesinden uzaklaştırmam gerek.anladımki bana kötü davranmasının sebebi annesi. çok konuştum ama anlamıyor.annesi gibi sinsi olmalıyım.

cnm ben bir senelik evliyim kaynanamla aynı binada oturuyoruz evliliğimizin birinci haftasında burnumdan getirmeye başladı.sürekli bana laf sokmalar hakaretler bende bunları eşime anlattığımda eşim annesiyle kavga ediyodu ama 2 gün sonra barışıyolardı suçlu ben oluyodum.çünkü kaynanam eşime sürekli gelinim çok iyi ben onu çok seviyorum gibi yalanlar söylüyomuş.ee durum böyle olunca ben nankörlükle suçlanıyodum.sana diyeceğim eşine annesi hakkında kötü söz söyleme.çünkü ben konuştukça o annesine daha bi bağlanıyodu.ben ne zaman susmaya başladım.eşimin gözünde değerim arttı.şimdiki durumumuzsa eşim annesinin yaptılarının farkına vardı ve bişey olduğunda hep benim yanımda.o yüzden sende eşini kendi yanında tutmaya çalış.seviyorsan kimsenin evliliğini bitirmesine izin verme.

yani şöle yapabilirsin..hani kaynanla aranda ne geçiyor bilememde ..eğer sana laf felan sokarsa cevap verme.suyuna git bakalım ..tepkisiz kal eşin farkeder sonunda

seni çok iyi anlıyorum canım bende aynı dertten muzdaribim malesef..evliliğin vazgeçilmezi zaten bu kaynana sorunu ( sakın eşinle aranı bozma onun yüzünden bırak ne derse desin umursama madem eşin annesine kanıyo sende mazlum takıl biraz cevap verme hiç bi dediğine.. sen eşinle daha da mutllu görünki iyice çatlasın..hayret bişey valla benimde iki oğlum var gelinlerimle anne kız gibi olurum inşallah ilerde zaten bi anne her zaman evladının mutluluğunu ister nedir bu çekememezlikler anlamıyorum

şimdi okadar çok kızıyorumki kendime...neden izin verdimki 1 ay benle kalmasına?mahvetti herşeyi...oysa benim için herşeyi hiçe sayan bir eşim vardı.çiçeksiz eve gelmezdi,çoook severdik birbirimizi.bakmaya kıyamazdık.işten dönmeyi dört gözle beklerdim,sarılayım diye.o zamanlar annesine laf ettirmezdi benim için.şimdi öylemi? ah ah ne yapmışım ben!!! ne kadınmış yaa.oysa nasılda iyi görünüyordu,gelinim çok severim seni,canım benim derdi.gülüm derdi...

şöyle bi araştırma varmış arkadaşlar kocalarından yeterli ilgi sevgiyi göremeyen kadınlar bu boşluklarını oğullarıyla doldurmaya çalışırlarmış..yani böyleleri oğullarına daha düşkün olurmuş paylaşmak istemezlermiş benim kaynanamda biraz böyle sanırım:) konu sahibi arkadaşım sizde de böyle bişey varmı merak ettim kusura bakmazsan eğer

yani şöle yapabilirsin..hani kaynanla aranda ne geçiyor bilememde ..eğer sana laf felan sokarsa cevap verme.suyuna git bakalım ..tepkisiz kal eşin farkeder sonunda

şimdi anlatsam roman olur.bebeğimi doğduğundan gidinceye kadar vermedi kucağıma,anneme sevdirmedi,en iyisi bu gerisini sen düşün... öyle kavga filan olmadı,ağız dalaşı gibi şeyler olmadı.bizimki soğuk savaş.arada laf sokar.ben zaten cevap vermemki.daha çok sinir olur.uzun zamandır ailesi hakkında konuşmuyorum.iyi zannediyordum.ama ben aradan çekilince yapmış yapacağını zaten.

kocası çok diktatör bir adamdır.5 yıldır evliyim bir kere yüzünün güldüğünü görmedim.

Allah bilsin de allaha havale et sen onları eşinle kötü olma benimkide hemde görümcemle birlikte tam bir lar ben ilk başlarda bir sefer kırdıkları zaman beni söyledim o da ailesini tuttu ben de bir daha hiççç bir şey söylemedim ama insan çok doluyo öyle de eğer sabırlıysan sus derim ama benim sabır taşı çatladı dört gözle bana saldırmalarını bekliyorum harekata geçicem de

ya arkadaşım burda rahatlamaya çalışıyoruz.zaten dertlerden bunalmışım,nasıl yorumlar yapıyorsun.allah sana yaşatmasın inş. böyle şeyler!!!

siz kolay yolu seçin o zaman. sizin arkanızda durup sizi sahiplenmeyen, annesiyle oturup sizin dedikodunuzu yapan eşinizi değil , kayınvalidenizi suçlayın. sizinle uyuşmayan fikirlerle karşılaştığınızda da bol ünlemli cümleler kurun. umarım sorunlarınızı çözebilirsiniz.

5 yıllık bir evliliğin 3 yılı iyi geçmiş, 1 ay kaynana yanınızda kalmış ve evliliğin huzuru kaçmış.bu 1 ayda yaşadıklarınızı gözden geçirin.eğer dolduran bir kaynana ve ona uyan bir oğul olsaydı daha evlenmeden nişanlılıkta çomak sokmaya başlardı.bu kadın oğlunu 3 yıldan sonra niye doldursun niye evliliğiniz bozulsun.

ben her kaynana-gelin hikayesinde gelini tek mağdur görmeyi doğru bulmuyorum.bazen istisnai şekilde gelinlerinde hatası olabiliyor.dertleşmek için yazdığınızı biliyorum ama her size haklısın diyenle rahatlayıp kaynanaya daha da kinlenmek yerine olaya yapıcı yaklaşın ve objektif olun derim

yorum yapan herkese teşekkür ederim. hata varsa mutlaka tek taraflı değildir.benimde olmuştur yanlışlarım.ama şunu unutmamalı büyükler her zaman yapıcı olmalıdır,yangına körükle gitmemelidir.eğer bir kaynana gelini sevmiyorsa ve oğluna bunu söylüyorsa oğul mutlaka etkilenir.burada benimde,kaynanamında,kocamında suçu var.ayrıca kimse bir evin içinde yaşananları bilemez.burda oturup hayat hikayemi,yaşadıklarımı anlatacak değilim. oradan yorum yapmak kolay...

evet büyükler yangına körükle gitmemelidir. ama gidiyorsa sen bunu değiştirebilir misin? bence hayır. o halde değiştirebileceklerine odaklan. sen eşinle sorunlarını çözebilirsen kayınvaliden ne derse desin evliliğin etkilenmez. eşin dolduruşa gelen biriyse belki bir kaç saat etkilenebilir annesinin söylediklerinden. ama sonra unutur gider. o yüzden düşünüp kayınvalidene kinlenmek yerine; sorununuzun asıl kaynağını bulmaya çalışırsan senin için daha iyi olur.

siz bu forumun mahiyetini anlamadınız galiba.burada "oradan yorum yapıyoruz" kolay yada zor

başka şansımız yok.

siz gelen yorum hoşunuza gitmeyince bu tepkiyi verecekseniz keşke konu açmasaydınız.burada okadar kişi var herkesin hayat görüşü farklı.madem kimse bilemez sizin yaşadıklarınızı ( ki bu doğru bir laf) napalım yorum yapmayalımmı?yani haklısın diyen evin içini biliyorda haksızsın diyen bilmiyor öylemi.oysa hepimiz aynı şeyi okuyup yorum yapıyoruz...

evet büyükler yapıcı olmalı yangına körükle gitmemeli ama küçüklerde biraz sinirine hakim olmalı saygılı olmalı yaşlıdır diyip biraz hoş görebilmeli.

ben olayın farklı boyuta gitmesinden rahatsız oldum.kişisel tartışmalara girmek istemiyorum.ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler. bir daha yorum yapmayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…