• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah bu yobaz zihniyet...

ben 2005 yılında gezmeye gelmiştim oraya. Kızlar bikini üstü ve şortla geziyolardı simitçisinden ayyaşına kadar bi erkeğin de kafasını kaldırıp baktığını görmedim. Çok ilgimi çekmişti helal olsun demiştim..

Yıl 2018, geçmişler olsun diyeyim ben de.
Yerel gazetelere baktığınızda zaten görüyorsunuz farkı.
En yakın geçen senenin yazından örnek vereyim; 10 yaşındaki bir kız çocuğu, sahildeki kabinlerde 3-4 kişi tarafından taciz edildi, çevredekiler yetişip adamları polisler gelene kadar sıradan dövdüler. Aklımda kalanlardan biri.
Konu kaymasın diye çok açmak istemiyorum, dediğim gibi çok göç aldı, çok karıştı tuhaflaştı, belki buradakiler de bi ayrı sapıttı oynattı. Bilmiyorum.

28 şubat'tan en karlı çıkanlar da yine dinciler oldu ne suçlaması ne hakkı?
dün mağduruğum diye ağlayanlar bugün o günlerden daha fazla zulmeder oldu. bu iş böyle olsaydı polonya'nın almanya'ya savaş açması lazımdı. onların yaşadığının yanında sizinki ne ki?
ama yapmadılar ve barışı seçtiler.
örnek alın.
Sanırım siz tartışmaya yer arıyorsunuz? O gün yapılan da yanlıştı diye savunulurken konuyu saptırıp buraya getiriyorsunuz ya; bugün siz hala aynı kafadasınız! 28 Şubat’tan milim öteye gidememişsiniz! İşte asıl yobaz sizin gibiler!... Asıl zulmeden birini görmek istiyorsanız aynaya bir bakın bence...

nasıl giyemiyosunuz? Biz giyiyoruz kimse de bi şey demiyo. Hatta bi defa bi avm de teyzenin biri tesettürlü bi hanıma "genceciksin şu kıyafetine bak tüühhh ülkeyi ne hale getirdiniz" dedi. Kız sustu ben atladım hemen sizin mi haddinize size ne.. O size bu yaşta açık saçık giyinmeye utanmıyo musun dedi mi ki nerden buldunuz bu hakkı dedim :)) tabi ben şortlu askılı o cevabı verince teyze bi şey demeden dönüp gitti :KK70:

Kızlar çok rahat giyiniyo burda hatta yaz geldiğinde şu meşhur totonun yanaklarını gösteren şortlu hatun görmekten böğğkk diyoruz. Kimse kimseye bi şey demiyo gözünü dikip bakmıyo. Siz nerdesiniz acaba çok enteresan.
Bir tesettürlü olarak tesekkur ederim bu davranisiniz icin. Mesele bir kadinin nasil giyinirse giyinsin kisisel haklarina saldirilmamasi. Herkes sizin gibi tesetturlu olana yapilan haksizligada , acik olan kadina yapilan haksizligada esit bir sekilde mudahale etse bu sorun ortadan kalkacak aslinda. Yeri geliyor minibuste şort giyen kadin tekmeleniyor bir kendini bilmez tarafindan. Yeri geliyor yolda yuruyen tesetturlu kadin yumruk yiyor bir tip ogrencisi kendini bilmez tarafindan..

Mesele esit pencereden bakip kimseyi otekilestirmeden hakkini savunmak..

Hiçbir ülkede hiçbir kültürde ve hatta islam dışı hiçbir dinde kafana göre takılmak yoktur, herşeyin yeri ve zamanı vardır! Zaman doğru olabilir sizce ama yeri değilmiş, eğer siz bulunduğunuz ortamlara ayak uydurursanız oradaki insanlarda size saygı gösterir, müslümanlarda!
Şimdiye kadar hiçbir erkek hatta müslüman erkeklerde dahil beni durdurup ne bu hal demedi.
Elbette kimse sizin ne giydiğinizde karışamaz, ne giydiğinizden ziyade nerede ne giydiniz önemlidir!

Bu da baskının bir başka yolu işte.
ben istediğimi istediğim yerde giyerim, zoruna giden kendi değerlerini sorgulasın.
avrupa'ya giden müslüman hiçbir değerinden ödün vermek zorunda değilken bu kız neden sadece yobaz bir şehirde yaşıyor diye değerlerinden ödün vermek zorunda?
sorsan hoşgörü dini tabii :)

Yobaz beyinler malesef gün geçtikçe çoğalıyor ve memleket kesinlikle yaşanmaz bir hal alıyor.

Eşimle henüz nişanlıydık oturduğumuz ilin ileri yobaz sayılacak bir semtinde bir işimiz vardı işimizi hallettik el ele mağazadan çıktık tam yola adımımızı attık.

Kafasında sarık , üzerinde cübbe sakalları gögsünü aşmış bir yobaz karşımıza dikildi hadsiz bir şekilde “gençler böyle el ele geziyorsunuz ama zina işlediğinizin farkındamısınız? İmam nikahınız var mı ? “ diye fütursuzca sordu.

“ imamını da kıydık hükumetinide sen baksana işine amca” dedim. Sadece bunu diyebildim eşime kal geldi zaten sonra Yürüdük gittik.

Halbuki nikah vs. Yok ama o an o cevabı vermeseydim o adama resmen dalabilirdim.

Sanane yahu git kendi karını kızını diZginle. Böyleleri dışardakilere verir vaazi kendi kızlarının yemediği halt kalmaz onun bunun kucağında gezer. Hepsi Nefret edilesi.
Neden öyle düşündünüz ki eğer Müslümansanız o sakallı adamın yaptığının aslında doğru olduğunu bilirdiniz, belki söyleyiş tarzı hoş değil ama söylediği doğru , ayrıca şuan tanımadığınız bir insana, karısına ve kızına iftira atıyorsunuz, üslubunuz ayrıca çirkin

Bugün öyle birşey yaşadım ki hala aklım almıyor. Arkadaşlarımla dışarıya çıktık. Etek giymiştim dizimin üzerinde. Dışarı çıktığım andan itibaren herkes bakmaya başladı. O kadar rahatsiz oldum ki.

Merkeze geldigimizde bir tane adam durdu karşımızda. Bende birşey soracak sandım. Elini kaldırdı " Bu ne ya tövbe tövbe diye bağırdı" neye uğradığımi şaşırdım. Herkes bana bakti. O an hiç bişey diyemedim. Bi an şoka girdim , o kadar kısa bile değildi, (ki kisa bile giysem kimsenin bisey demeye hakki yok) ben normalde gayet açık giyiniyorum ( yaşadığım sehirde) hiç böyle birşey görmedim.
Herkes öyle bir baktı ki gözünü ayirmadan, kendi kendime bidaha böyle giymem diye düşünmeye başladım. Ya hala sinir oluyorum, ona cevap veremediğime, bana kendimi ne biçim hissettirdiğine..
ona cevap veremedim ve o pis zihniyetiyle kendince müslüman kafasıyla bana haddimi bildirdiğini düşünerek elini kolunu sallaya sallaya gitti. Bi an cevap vermek istedim ama cevap verseydim herkes onu savunacakti buna da eminim öyle bir şehir ki ( birde büyük şehir olacak) hatta cevap versem belki vurmaya kalkar diye düşündüm . Malum şort giyen kıza vuran insanların olduğu bir ülkedeyiz. Ve gerçekten hala yediremiyorum. Şimdi ben mi sucluyum ben mi kapalı giyineyim. En Büyük TÜRKİYE
Ne sıkıntılı bir konu... Fatihte oturuyorum muhafazakar bir semttir Herkes bilir burada bile mini giyene hiç laf söylendiğini görmedim.
Sıkıntınızı kadın olmanın zorluğu üzerinden gitseydiniz böyle "açık mağdur kadın" çok art niyetli duruyor

peki bugün zulüm görenlerin yanında mısın?
bugün kaç kişi dün mağdur olanlar tarafından mağdu ediliyor?
bırakın bu edebiyatı. her taraf cami, tüm okullar imam hatip olmuş ama halen 28 şubat ağızlarda. yazık...
Ağzımda çünkü mağduriyeti yaşayan kişiyim.
şortu giydiği için dayak yiyen kardeşimiz yıllarca yaşadığı mağduriyeti anlatmayacak mı?
Benim anlatmam neden abes?

SİZ o zamanlar sürüklenerek saçımızın açıldığı günlerde yanımızdamıydınız??

hem, Ne biliyorSUNUZ yanında olmadığımı ? Ne kadar tanıyorSUNUZ beni

açıkca satılmış topraklar. ne demek yer verdiler?
çocuğun alıkonması diye bir şey yok. filistin'den oraya geçen hiç başka çocuk yok değil mi? bir tek o alıkondu.
siz hiç israil'e gittiniz mi?
gidin.
her gün filistin tarafından gelen füzeleri göreceksiniz. israil savunması bunları engelliyor ama asıl saldıranın kim olduğunu görürsünüz en azından.
Ölü rakamlarına göz atın hanımefendi! ABD’de Filistin için mücadele eden küçükte olsa Yahudi grup bile onların hakkını savunurken Siyonizmin karşında dururken her iki milletten bir yolda kaç kişi ölüyor bakın ondan sonra yazın buraya! Çocuğun alıkoyulması yok da muhabirler orada İsrail askerlerine mi tiyatro oynatıyor yoksa Filistinli çocuklara mı! Sizin vicdanınız sağırsa her şeye mizansen dersiniz zaten ben ne desem boş!...

Sanırım siz tartışmaya yer arıyorsunuz? O gün yapılan da yanlıştı diye savunulurken konuyu saptırıp buraya getiriyorsunuz ya; bugün siz hala aynı kafadasınız! 28 Şubat’tan milim öteye gidememişsiniz! İşte asıl yobaz sizin gibiler!... Asıl zulmeden birini görmek istiyorsanız aynaya bir bakın bence...
olurmu baksana sukredeckmısız...bu zıhnıyet varya neler yapmaz asıl biz bunlardan korkalım...dıncilermışisz...buda naısl bir tabırse...neyse yarın mahser gunu var...hesap gunu var...yazdıklarınıza katılıyorum...bunlar varya bir kaşık suda bogarlar bizi...

belli belli. o gün yapılan doğru demedim ama karlı çıkanlar da sözde mağdurlar oldu.
bugün o günlerden kat kat fazla zulüm var ama herkesin ağzında bir 28 şubat.
yobazlık budur işte.
at gözlüğü takmış geziyorsunuz.

şortu giydiği için dayak yiyen kardeşimiz yıllarca yaşadığı mağduriyeti anlatmayacak mı?

onların ceyregını yasalardı varya ulkeyı savasa gotururlerdi...diktadorrr dıye...:)

Ben Antalya’da dahi çok daha fazlasını yaşadığım için dikkatimi çekmişti konunuz ama maalesef Sakarya Konya Kütahya gibi yerlerde normal artık bunlar :KK43:

Arkadaşım Sakarya’da akşam onda ara sokakta -arabalar falan da geçmesine rağmen- mastürbasyona yapan bir adan görmüş ne olduğunu anlamamış başta bakmış biraz ve adam gözlerinin içine baka baka yapmaya devam etmiş...
Iğrenç ya iğrenç. Allah belasını versin.

Hiçbir ülkede hiçbir kültürde ve hatta islam dışı hiçbir dinde kafana göre takılmak yoktur, herşeyin yeri ve zamanı vardır! Zaman doğru olabilir sizce ama yeri değilmiş, eğer siz bulunduğunuz ortamlara ayak uydurursanız oradaki insanlarda size saygı gösterir, müslümanlarda!
Şimdiye kadar hiçbir erkek hatta müslüman erkeklerde dahil beni durdurup ne bu hal demedi.
Elbette kimse sizin ne giydiğinizde karışamaz, ne giydiğinizden ziyade nerede ne giydiniz önemlidir!
Evet kafana göre takılmak yoktur uygunsuz bi şey görürsen başını önüne eger geçersin. Hiçbir dinde hiçbir kültürde de sizin inanışınıza uymayan birine kendi doğrunuzu dayatamazsınız ne münasebet çünkü. Hep de aynı laf bana kimse bi şey demedi size bi şey dense yine ben savunucam sizi o kadar üzülüyorum ki buna bunu yapmayın artık nolur

tamam işte, madem o kadar mazlumdan yanasınız bugünkü mağdurlar için 2 kelime neden etmiyorsunuz?
sürüklenerek saçın açılması nedir?
onu yapan da bugün sizi sözde destekleyenlerdi. sağcılar vardı demirel vardı.
kininiz kime?

onların ceyregını yasalardı varya ulkeyı savasa gotururlerdi...diktadorrr dıye...:)
Hayır anlamadığım,

güzel üslupla anlatmak ve anlaşmak varken neden ağzından tükürük saçarak bunları söylediğini tahayyül ettirircesine bir üslup kullanma ihtiyacı duyar insan.

Neden ya? Gerçekten neden?

Ölü rakamlarına göz atın hanımefendi! ABD’de Filistin için mücadele eden küçükte olsa Yahudi grup bile onların hakkını savunurken Siyonizmin karşında dururken her iki milletten bir yolda kaç kişi ölüyor bakın ondan sonra yazın buraya! Çocuğun alıkoyulması yok da muhabirler orada İsrail askerlerine mi tiyatro oynatıyor yoksa Filistinli çocuklara mı! Sizin vicdanınız sağırsa her şeye mizansen dersiniz zaten ben ne desem boş!...

ortada ciddi tiyatro var tek tek resimlerini de gösteririm.
savaş var ölü olacak keşke olmasa ama kendi ülkelerinde insan haklarını hiçe sayanların israil'i bunlarla suçlamasını komik buluyorum. herkes önce kendi kapısının önünü süpürsün. vicdanım yerinde çok şükür.

Keşke Müslümanlığı hakkıyla yaşayabilseydikk şayet yaşıyor olsaydık sana bu tepkinin verilmemesi lazımdı çünkü İslamiyet hoşgörü temeline bağlı bir din ..Din ,dil, ırk ayrımı yapılmayan dinde kıyafet ayrımı yapıyoruz ve bununla övünüyoruz:( belki o an Ki kıyafetin İslamiyete göre yanlıştı bende kapalı bir bayan olarak tam anlamıyla dinimin gerektirdiği gibi yapamıyorum bundan utançta duyuyorum zaten ama ben seni eleştiremem sadece kendimi eleştirebilirim bir başkasınında beni eleştirmesini istemem şahsen, şuda bir gerçek tesettürlü bayanlar yobazlıkla suçlanıyor açık giyinen bayanlar tahrik etmekle .Bir kesim çıplaklığı medeniyet sanırken bir kesim İslamiyeti başkalarını yargılamak sanıyor ...ben anlamıyorum artık insanları ya nie bir başkasının giyimi beni ilgilendirsin ki ??? İsteyen istediği gibi giyinsin artık bu ön yargılar kalksın ....!

Hanımlar ,

hala kötü içeriklere bakmakla meşgulüm ama sizleri hayretler içerisinde okuyorum, giyiminiz hak ve özgürlüğünüzdür, ister baş örtüsü takarsınız, ister şort giyersiniz, sizler birbirinizin giydiğini teşhircilik ya da gericilik olarak yaftalarsanız gün gelir tüm özgürlükleriniz elinizden alınır.

Baş örtülü bir kadını da savunmak bizim görevimiz, şortlu bir kadını da.

Back
X