Ah Gram:(

Şimdi bildirim gelince baktım başlığa. Benim yazdığım mesajla ilgili bazı arkadaşlar gülmüş eğlenmişler. Ben isteklerimi değil 20 küsür yıllık yatırım tecrübemle düşüncelerimi yazdım. Belki bir faydası dokunur diye.

Şimdi bildirim gelince baktım başlığa. Benim yazdığım mesajla ilgili bazı arkadaşlar gülmüş eğlenmişler. Ben isteklerimi değil 20 küsür yıllık yatırım tecrübemle düşüncelerimi yazdım. Belki bir faydası dokunur diye.
Valla bi baktım mesajı göremedim:)

1-2 yıllık süreler uzun vade değildir. Uzun vade 5-10 yıl arası süreleri ifade eder. Sizin kaybınızın iki sebebi var.

1. Dolar/Tl düşüşte ve biraz daha sürecek gibi duruyor
2. Pandeminin sona ermesiyle-yavaşlamasıyla ons fiyatı daha da düşecek. Bu tahmin değil. Gerçeklik. 1400 dolarlara çekilmesi 1 yıl içerisinde sürpriz olmaz.

Benim tahminim 1 yıl içerisinde gram tl fiyatının 330-350 arasına çekilmesi. Uzun vadede ne olur kimse bilemez. 20 yıl yatayda olabilir. Bir karışıklık çıkar ons 3000 dolarda olabilir.

Unutulmaması gereken bir konu daha var. Altının düşmesini bekleyenlerde var. Burada uzun uzun "short" kavramını açıklayamayacağım ama bunu da göz önünde bulundurmalısınız. Yani insanlar-yatırımcılar sadece yükselişlerde kazanmıyor. Hatta daha çok düşüşlerde kazanıyor bile diyebiliriz.

Valla bi baktım mesajı göremedim:)
Siz birşey söylememişsiniz zaten. Lafım size değil. Önemli de değil. Herkes bildiğini yapsın.

Back
X