karamana gitmeniz kesinleştiyse ,yapacağınız tek şey onları karşınıza değil,yanınıza almaktır...bu size inanamayacağınız kadar çok avantaj sağlar...bol bol tatlı dil,güler yüz,tenkit etmeme gibi hallerle herşeyi kolaylaştırabilirsiniz...
ha karşınızda olurlarsa nemi olur....birincisi bu kadar insanla ,bir kuru canınızla kolay kolay başedemssiniz...ikincisi size şuan ne derse desin unutmayın ki ,eşinizinde özü ailesidir...bir anda özüne dönüverir,ve ortada dımdızlak kalıverirsiniz...iyisimi ağaya ağa ,paşaya paşa ,işinizi yürütüp gidin...çünkü ne onları değiştirebilirsiniz ,nede kendi düzeninizin makbul olduğunu kabul ettirebilirsiniz...akıntıya karşı yüzmek sizi yormaktan başka hiç bir işe yaramaz...
çok güzel tesbit etmiş ilayda cem arkadaşım.a.s.
araya mesafe koy diğer arkadaşların dediği gibi yani evini uzak tut,devamlı gidip gelme ama iyi ol,onlar yaptıklarından utansınlar.
geçmişi unut,geleceğe bak,yoksa depresyona girmemek işten değil.
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış.sen iyi ol,güleryüzlü ol bakalım onlar da biraz vicdan varsa nasıl utanırlar geçmişte yaptıkları için.
şimdi sen geçmişi düşünerek kendini yıpratıyorsun,allah korusun belki bu durum ilerde eşinle de aranı bozacak.
diğer arkadaşların dediği gibi o insanlar ne de olsa eşinin ailesi atsa atamaz,satsa satamaz. bu nedenle sen de sınırlarını koruyarak ve iyi bir gelin olarak çok da mutlu bir hayat sürebirlirsin.
ben buna inanıyorum.
sen iyi ol,sınırlarını koru onlar iyi olmaz ve kötü şeyler yaparlarsa var ya emin ol eşin senden önce oradan tayinini ister.
şimdi kendimden tecrübe ettiğim için bunları yazıyorum.bana arkadaşlarım veya eşimin ailesini tanıyanlar derlerdi ki sen bunlarla nasıl geçiniyorsun....yaptıkları hataları unutuyorum,affetmeye çalşıyorum,çünkü onlar da insan. birde onların yanıma alıyorum,karşıma değil.sevgilerini kazanmaya çalışıyorum.
acı suyla dolu bir sürahiyi nasıl tatlı su hale getirebilirisn? içine acı su koyarak mı yoksa içine devamlı tatlı su koyarak mı?
inanki Allah'ın yardmıyla içine devamlı tatlı su koydum ( tabi ki sınırları da koruyarak,çok içli dışlı olmadan) ,zamanla ,sabırla herşey yoluna girecek eminim.
sen şimdi olumsuz duygularla oaraya gidersen herşey dahada olumsuz olabilir.
kendi kendine deki herşey iyi olcak,eşimle,çocugumla mutlu olacağım,onlarla da sınırları koruyup güzel bir başlangıç yapacağım,ve onları utandıracağım....