• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah! Karaman Ah!:(

karamana gitmeniz kesinleştiyse ,yapacağınız tek şey onları karşınıza değil,yanınıza almaktır...bu size inanamayacağınız kadar çok avantaj sağlar...bol bol tatlı dil,güler yüz,tenkit etmeme gibi hallerle herşeyi kolaylaştırabilirsiniz...
ha karşınızda olurlarsa nemi olur....birincisi bu kadar insanla ,bir kuru canınızla kolay kolay başedemssiniz...ikincisi size şuan ne derse desin unutmayın ki ,eşinizinde özü ailesidir...bir anda özüne dönüverir,ve ortada dımdızlak kalıverirsiniz...iyisimi ağaya ağa ,paşaya paşa ,işinizi yürütüp gidin...çünkü ne onları değiştirebilirsiniz ,nede kendi düzeninizin makbul olduğunu kabul ettirebilirsiniz...akıntıya karşı yüzmek sizi yormaktan başka hiç bir işe yaramaz...

çok güzel tesbit etmiş ilayda cem arkadaşım.a.s.
araya mesafe koy diğer arkadaşların dediği gibi yani evini uzak tut,devamlı gidip gelme ama iyi ol,onlar yaptıklarından utansınlar.
geçmişi unut,geleceğe bak,yoksa depresyona girmemek işten değil.
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış.sen iyi ol,güleryüzlü ol bakalım onlar da biraz vicdan varsa nasıl utanırlar geçmişte yaptıkları için.
şimdi sen geçmişi düşünerek kendini yıpratıyorsun,allah korusun belki bu durum ilerde eşinle de aranı bozacak.
diğer arkadaşların dediği gibi o insanlar ne de olsa eşinin ailesi atsa atamaz,satsa satamaz. bu nedenle sen de sınırlarını koruyarak ve iyi bir gelin olarak çok da mutlu bir hayat sürebirlirsin.
ben buna inanıyorum.
sen iyi ol,sınırlarını koru onlar iyi olmaz ve kötü şeyler yaparlarsa var ya emin ol eşin senden önce oradan tayinini ister.
şimdi kendimden tecrübe ettiğim için bunları yazıyorum.bana arkadaşlarım veya eşimin ailesini tanıyanlar derlerdi ki sen bunlarla nasıl geçiniyorsun....yaptıkları hataları unutuyorum,affetmeye çalşıyorum,çünkü onlar da insan. birde onların yanıma alıyorum,karşıma değil.sevgilerini kazanmaya çalışıyorum.
acı suyla dolu bir sürahiyi nasıl tatlı su hale getirebilirisn? içine acı su koyarak mı yoksa içine devamlı tatlı su koyarak mı?
inanki Allah'ın yardmıyla içine devamlı tatlı su koydum ( tabi ki sınırları da koruyarak,çok içli dışlı olmadan) ,zamanla ,sabırla herşey yoluna girecek eminim.
sen şimdi olumsuz duygularla oaraya gidersen herşey dahada olumsuz olabilir.
kendi kendine deki herşey iyi olcak,eşimle,çocugumla mutlu olacağım,onlarla da sınırları koruyup güzel bir başlangıç yapacağım,ve onları utandıracağım....

zaten seni istemediklerini söylüyorsun
konuş eşinle,ben asla onlara yakın oturmam de
cazgırlık yap...evi onlardan uzak tut...gidip gelmezsin
muhatap olmazsın...

Kisisel kiyametim diye düsündügün bu olay belkide sandigindan daha hayirli olacak arkadasim...bence bu denli takma...

Olan olmus zamaninda....gecmisi degistiremezsin....

Nötr olmaya calis...hic belli olmaz belkide cok iyi anlasacak ve gecineceksiniz....

Aradan seneler gecmis....torunlari olmlus onun hatrina senide bagrina basacaklar insallah

gülsüm sultan da çook güzel tesbitlerde bulunmuş. :lepi:
şimdi bize diyeceksin,bunları söylemesi kolay... evet söylemesi kolay uygulaması zor ama mutlu olman için bunlar şart.

karamana bi kaç kez işim dolayısıyla gittim.küçük ama herşeyi bulabileceğiniz bi şehir.yani çok da kötü değil.eşinizin ailesinin yaptıkları affedilecek şeyler değil.ama sen oraya gidince sana olan tavırlarını tart ona göre yaklaş.fazla içiçe olma bence.bi de yeme düzenleriyle ilgili yazdığın yorumlara hiç katılamıyorum.herkesin yeme düzeni farklıdır.biz ayrı tabaklardan yiyoruz diye onları rencide etmeye gerk yok bence

Kisisel kiyametim diye düsündügün bu olay belkide sandigindan daha hayirli olacak arkadasim...bence bu denli takma...

Olan olmus zamaninda....gecmisi degistiremezsin....

Nötr olmaya calis...hic belli olmaz belkide cok iyi anlasacak ve gecineceksiniz....

Aradan seneler gecmis....torunlari olmlus onun hatrina senide bagrina basacaklar insallah

çok güzel tesbit etmiş ilayda cem arkadaşım.a.s.
araya mesafe koy diğer arkadaşların dediği gibi yani evini uzak tut,devamlı gidip gelme ama iyi ol,onlar yaptıklarından utansınlar.
geçmişi unut,geleceğe bak,yoksa depresyona girmemek işten değil.
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış.sen iyi ol,güleryüzlü ol bakalım onlar da biraz vicdan varsa nasıl utanırlar geçmişte yaptıkları için.
şimdi sen geçmişi düşünerek kendini yıpratıyorsun,allah korusun belki bu durum ilerde eşinle de aranı bozacak.
diğer arkadaşların dediği gibi o insanlar ne de olsa eşinin ailesi atsa atamaz,satsa satamaz. bu nedenle sen de sınırlarını koruyarak ve iyi bir gelin olarak çok da mutlu bir hayat sürebirlirsin.
ben buna inanıyorum.
sen iyi ol,sınırlarını koru onlar iyi olmaz ve kötü şeyler yaparlarsa var ya emin ol eşin senden önce oradan tayinini ister.
şimdi kendimden tecrübe ettiğim için bunları yazıyorum.bana arkadaşlarım veya eşimin ailesini tanıyanlar derlerdi ki sen bunlarla nasıl geçiniyorsun....yaptıkları hataları unutuyorum,affetmeye çalşıyorum,çünkü onlar da insan. birde onların yanıma alıyorum,karşıma değil.sevgilerini kazanmaya çalışıyorum.
acı suyla dolu bir sürahiyi nasıl tatlı su hale getirebilirisn? içine acı su koyarak mı yoksa içine devamlı tatlı su koyarak mı?
inanki Allah'ın yardmıyla içine devamlı tatlı su koydum ( tabi ki sınırları da koruyarak,çok içli dışlı olmadan) ,zamanla ,sabırla herşey yoluna girecek eminim.
sen şimdi olumsuz duygularla oaraya gidersen herşey dahada olumsuz olabilir.
kendi kendine deki herşey iyi olcak,eşimle,çocugumla mutlu olacağım,onlarla da sınırları koruyup güzel bir başlangıç yapacağım,ve onları utandıracağım....

güzel nasihatlarınız için çok sagolun. bende zaten öyle uyumsuz biri degili 2 yıllık evliyim ama 3 kez gittik hiç birinde de eski mevzuları açıp siz bana şöyle yaptınız demedim. demicemde bundan sonra. söyledikleriniz mantıklı uygulamaya çalışacam. teşekükürlera.s.

karamana bi kaç kez işim dolayısıyla gittim.küçük ama herşeyi bulabileceğiniz bi şehir.yani çok da kötü değil.eşinizin ailesinin yaptıkları affedilecek şeyler değil.ama sen oraya gidince sana olan tavırlarını tart ona göre yaklaş.fazla içiçe olma bence.bi de yeme düzenleriyle ilgili yazdığın yorumlara hiç katılamıyorum.herkesin yeme düzeni farklıdır.biz ayrı tabaklardan yiyoruz diye onları rencide etmeye gerk yok bence

eşimde öyle söylüyo burdan bin kat iyi karamn diyo. hani benim asıl dert ettigim duyuyoruz kaynanasıyla aynı şehirde olupta sorun yaşayanları . bende öyle olmaktan korkuyorum geçen arkadaşıma gittim oda eşinin ailesinin yanına tayin istedi kıza yapmadıkları kalmamış ondan beni endişe sardı.kavgayı asla sevmn yüzgöz olmak istemiyorum. amacım onları küçümsemek degil. sadece içimi döküp rahatlamak:)

bir genç kız da neden yeryüzünde başka erkek kalmamış gibi kendini bu kadar rencide eden bir aileye gelin olur ki ?
ne zamana kadar eşinizin ailesi yokmuş gibi yaşamayı düşünüyordunuz ???

siz benim daha önceki yazıları okumamışsınız anlaşılan.çok igneli konuşmussunuz. tabikide birsürü erkek var yeryüzünde allah şükür isteyenlerimde çoktu. ama eşim çok iyi bir insan ailem onu tanıyınca onlar hemen olsun istediler. ben zaten kaynanayı nerde tanıyayın ayrı şehirlerde. beni de allah ın emriyle istemediklerini düğüne yakın ögrendim.tabiki bendede gurur var hemen ayrılmak istedim. onlar için eşimden ayrılmak eşime haksızlık olacaktı.ailem karşı çıktı eşimi seviyorum onlardan uzak mükemmel bir 2 yıl geçirdim bu huzurumun kaçmasından korkuyorum o kadar.
tabikide mümkün olsaydı sonsuza kadar eşimin ailesi yokmuş gibi yaşamak istedim ama bu imkansız.:lepi:
ayyy çok uzadı:kedi:

haa birde bir tek bana yapılan şey degilmiş bu isteme mevzusu benim eltimede aynı şeyi yapmışlar.
onlar hiç görüşmüyo mesela.
bir oğlu daha var 34 yaşında hala evlendirmiyolar onunda kendi bulunca birsürü olay olacak

şu tabak konusunda. sen onlara gittiğinde,tabakları çıkar. sofrayı hazırla.. sen öğrretebilirsin onlara. .
yemeği tabaklara servis et... bunu yap devamlı... ben öbür türlü yiyemiyorum anne de....

canım bizimde karamana yeni tayinimiz çıktı geleli birkaç gün oldu ankaradan geldiğim için şehirin ufaklığı biraz sorun olacak ama yinede şirin bir yer gelince beğeneceğini düşünüyorum bende burda yalnızlık çekiyorum hiç tanıdığım yok bak ben sana arkadaş olurum istersen

şu tabak konusunda. sen onlara gittiğinde,tabakları çıkar. sofrayı hazırla.. sen öğrretebilirsin onlara. .
yemeği tabaklara servis et... bunu yap devamlı... ben öbür türlü yiyemiyorum anne de....

canım yapıyorum zaten inşllh onlarda alışacak inanıyorum :)

canım bizimde karamana yeni tayinimiz çıktı geleli birkaç gün oldu ankaradan geldiğim için şehirin ufaklığı biraz sorun olacak ama yinede şirin bir yer gelince beğeneceğini düşünüyorum bende burda yalnızlık çekiyorum hiç tanıdığım yok bak ben sana arkadaş olurum istersen

ayy gerçeten mi tanışmayı çok isterim. ama nereye çıkacak daha belli degil haber bekliyoruz. siz tam neresindesiniz.biraz bu yıl geç dagıtıyolarmış galiba eşim erken gitmek için ugraşıyo. ev sahibi bi yandan ben kışın kiracı nerden bulurum diyo kafayı yicem yani

burda ev kiraları biraz pahalı ve ev bulmak gerçekten zor oldu çünkü kiralık ilanı falan yazmıyor kimse,karamanda doğukışla diye bir yer var evleri güzel ve hesaplı merkeze her yer yakın zaten inşallah kaynananlar burda değillerdir sende buraya gelirsen tanışırız

hakkatten de zor bi durum.şu an size karşı iyi bile olsalar siz nişanlıyken ve evlenirken yaşattıklarını nasıl unutcaksınız bilmiyorum.ben olsam hayatta unutamaz ve mümkün olduğu kadar az görüşürdüm

eşimde öyle söylüyo burdan bin kat iyi karamn diyo. hani benim asıl dert ettigim duyuyoruz kaynanasıyla aynı şehirde olupta sorun yaşayanları . bende öyle olmaktan korkuyorum geçen arkadaşıma gittim oda eşinin ailesinin yanına tayin istedi kıza yapmadıkları kalmamış ondan beni endişe sardı.kavgayı asla sevmn yüzgöz olmak istemiyorum. amacım onları küçümsemek degil. sadece içimi döküp rahatlamak:)

canım bunun adı kaynana .yakında olsa uzakta olsa yapacağını yapar inan.sen mesafeli davran boşver ne halleri varsa görsünler

Back
X