Ah kaynana ah

Eşine düzgünce sakince anlat nedenlerini falan çözüm bulalım de başlarının çaresine baksınlar moduna girme
Babannenin evini kiraya versinler babanne yanlarına taşınsın o kira geliri ile doğalgaz yaptırsınlar de
Ameliyat olunca ara ara gider yoklarım yalnız bırakacak halimiz yok de eşine

Eşine düzgünce sakince anlat nedenlerini falan çözüm bulalım de başlarının çaresine baksınlar moduna girme
Babannenin evini kiraya versinler babanne yanlarına taşınsın o kira geliri ile doğalgaz yaptırsınlar de
Ameliyat olunca ara ara gider yoklarım yalnız bırakacak halimiz yok de eşine
Evet bu fikir kafama yattı ben artık burdan yürürüm

Eltimin evi uzak ve 3 çocuklu onun kendi işi başından aşkın hem benimle konuşmuyo ev aldığımızdan bu yana

O zaman endişeni daha iyi anlıyorum canım. Benim de görümce yok elti de çocuklarını bahane etti bakmadı kvye, hastaneye geldiğinde bile ilgilenmedi. Kv eltini bıktırmıştır muhtemelen. Ama piyango sana vurmucak elbette. Dediğim gibi her gün gider gelirim ama aynı evde olmaz diceksin eşin diretirse dinen çocukları bakar bana birşey düşmez ben anca gider gelirim ev ev üstüne olsa annen alirdı babaneni diyeceksin. Net konuşup arkasında dur. Kabul etmezse eşine soğuk dur,evin işlerini yemeğini yap ama eşini yanına yaklaştırma. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle ana kuzularına.

Annem kendisi babamın bütün ailesine baktı yardım etti evlendirdi amcalarimı ama bizim en kötü zamanımızda kimse yanımızda olmadı ve annem hala aynı kafada herkese yardım edelim kafasında tamam edelim ama kendimizdende ödün vermeyelim.kendimizde ezdirmeyelim bu yüzden onada kızgınım benim adına neden konuşuyo

O kadar istiyorsa anneniz misafir etsin madem. Size “şunu şunu misafir et” demeye hakkı yok, dediğim gibi en fazla istiyorsa kendi misafir edebilir. Ayrıca “onlar buraya gelirse, ben de size gelirim” deyin de, kayınvalidenize “gidin tabii” vs gibi olumlu olumlu konuşmasın.

Anlaşamıyoruz deyip kurtuluyolar ama mecbur anlaşmanın yoluna baksınlar san ki benle arası süper

Anlaşamıyoruz derlerse, biz de anlaşamayız, zaten aramız bozulmasın diye söylüyorum dersiniz. Eğer olur da gelirlerse, anlaşamadığınızı herkes görmüş olur, “ben aramız bozulur” demiştim dersiniz. Anlaşamayınca da evlerine dönmeleri gerekir. Kendisi kayınvalidesiyle anlaşamadığı için beraber oturmuyormuş ya, aynı hesap.

O zaman endişeni daha iyi anlıyorum canım. Benim de görümce yok elti de çocuklarını bahane etti bakmadı kvye, hastaneye geldiğinde bile ilgilenmedi. Kv eltini bıktırmıştır muhtemelen. Ama piyango sana vurmucak elbette. Dediğim gibi her gün gider gelirim ama aynı evde olmaz diceksin eşin diretirse dinen çocukları bakar bana birşey düşmez ben anca gider gelirim ev ev üstüne olsa annen alirdı babaneni diyeceksin. Net konuşup arkasında dur. Kabul etmezse eşine soğuk dur,evin işlerini yemeğini yap ama eşini yanına yaklaştırma. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle ana kuzularına.
Aynı durumdayız desenenize benimde görümce yok eltimlede sürekli kavga halindeler kaynımı doldurmuş eltimle kavga ettirmisti eltim küstü annesine gitti sonra belli bi süreden sonra kaynım gitti aldı geldi o günden sonra eltim hep mesafeli duruyo ne dese ağzında tutup küsüyo kaynanam şimdi ondan çekiniyo o gelince bulaşık makinasında bulaşık yıkatıyor ben gidince elinde yıka diyo bizde fazla dolmuyo içinde kuruyo diyo nasıl ya biz bile iki kişiyiz en geç 2 gune doluyo

O kadar istiyorsa anneniz misafir etsin madem. Size “şunu şunu misafir et” demeye hakkı yok, dediğim gibi en fazla istiyorsa kendi misafir edebilir. Ayrıca “onlar buraya gelirse, ben de size gelirim” deyin de, kayınvalidenize “gidin tabii” vs gibi olumlu olumlu konuşmasın.
Aynısını söyledim anneme kızım dedikodu olmasın diye söyledim diyo bırak orasını ben düşünürüm dedim

Aynı durumdayız desenenize benimde görümce yok eltimlede sürekli kavga halindeler kaynımı doldurmuş eltimle kavga ettirmisti eltim küstü annesine gitti sonra belli bi süreden sonra kaynım gitti aldı geldi o günden sonra eltim hep mesafeli duruyo ne dese ağzında tutup küsüyo kaynanam şimdi ondan çekiniyo o gelince bulaşık makinasında bulaşık yıkatıyor ben gidince elinde yıka diyo bizde fazla dolmuyo içinde kuruyo diyo nasıl ya biz bile iki kişiyiz en geç 2 gune doluyo

Benimkine kalsan o da elde yıkatmaya çalışır ben ne bulduysam atarım makinaya plastik kaplar da dahil :) bir şey söyleyince de " aynı su gidiyor" diyorum çekiliyorum salona :)

O duygu sömürüsü yapıyorsa sende yapıcan hayatım babaanneni yanına alsın o evi kiraya versinler kaloriferli bir eve yerleşsinler kiraya yada ordan gelen parayla evlerine kombi yaptırsınlat böyle olmaz hadi bu sene iki oğlunda idare ettiler ama bunun öbür senside var aşkım kalıcı bir çözüm bulalım bende biliyorsun hamile kalmak istiyorum hamile kalırsam benimde bakıma ihtiyacım olucak böyle ev ev üstüne olmaz bı stresle zaten hamile kalamam de oooo daha bi sürü bahane eşine gelecekte ılabilecekleri anlatın kavga etmeden güzel bir dille eline yada ilte bacağına elini koyarak temas önemliymiş uzmandan dinledim bende zamanında elimden geleni yaptım ama kimseye yaranılmıyor

Sizin eviniz, sizin mekanınız, sizin teritoriniz nasıl adlandırırsanız adlandırın orası sizin.
Yani hiçbir şekilde başkasına ayıp olacak diye onları orada bulundurmak zorunda değilsiniz.

Aa ayni da bn kv. Kocan ne diyo. Mesela bnmki bn istemiyom diye pek yanasamiyo. Sende de oyleyse sorun yok. Kocanin gelin buyrun demesiyle gelirler diyosan yandin.

Benimki de böyle anneme gidip konuşur aramıyolar diye.
Kış geldi mi.bunlara bişey oluyor valla bizimkinde yazdan başlar alttan alttan mesajlar vermeye.
Allah sabır versin.helede herşeye konuşan ona buna karışan bir tipse on katı zulüm oluyor.

Ben hastayken taşınırken hić bir zor anımda bana yaklaşmaz ama işi düşünce beni hatırlamasına kızıyorum arada gelip yardım edeyim tamam kabulüm zaten bayramdan bu yana canıma okudun sesim çıkmadı ama aynı ev içinde asla istemem onlar gelirse ben durmam burda
Direk eşimi arar :KK43:

eşinizi ararsa arasın
her türlü huzursuzluk çıkacak belli
arayın konuşurken yapamıyorum derse aman anne ben hastayken ne sen ne başkası yardım etti atlattım
bunca sene yapmışsınız Allah gücünüzü verir deyin, bunca kış hiç mi hasta olmadınız dert etme kendine deyin

onlar eşini ararsa oldu bittiye gelir
nasıl olsa her türlü problem olacaksa siz en azından önce davranın

Kv de annenizi arayıp alt yapıyı hazırlamış. Annen de onun oyununa gelmiş.

Duymazdan gel. Annen aramadı farzet. Madem sobalı evleri, ya doğalgaz yaptirsinlar ya da doğalgazlı eve geçsinler. Yoksa her kış sana gelirler. Bu rutine baglanir.

Mrb arkadaşlar dün konu açmıştım kaynanam sürekli işe çağırıyor diye az önce annem aradı kv aramış nasıl oldun diye oda aynıyım işte felan demiş annemde kendine dikkat et felan demiş kv hemen gelinlerede zor oluyo gelip gitmek eşime söylüyorum gidip kalalım demiş oğlumda çağırdı demiş YALANNN hiç öyle bişey demedik kışın napıcam demiş evleri sobalı nasıl soba yakıcaz demiş annemde senin çağırmanı bekliyo gelmeyi düşünüyolar istersen ayıp kızım çağır dedi sinirimden onu fırçaladım 3 kişi onlar birde babanne var oda yaşlı aynı apartmanda oturuyolar oda yanlız kalamaz oda gelir ettimi 4 kişi ben sabahtan akşama bunlara hizmet etmek zorundamıyım ya ben ćocuk tedavisi görüyorum nasıl rahat edicez evim küçük offf ya gelelim diye tuttururlarsa nasıl tepki almalıyım birde belki ameliyat olma olasılığı varmış çevresi çok geniş gelen giden bitmez napıcam ben :KK43:
Çocuk tedavisini askıya alın, zira babasız çocuk büyütmek zor (!)

Back
X