Davranış Bozuklukları ah kızım ah

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

namze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2008
79
0
86
İstanbul
selam kızlar benim 2 yaşında dünya tatlısı bir kızım var sorunum kızımla ilgili herşeye aglıyor o kadar huysuzki anlatamam beni bıktırana kadar aglayıp her istedigini yaptırıyor yoktan hiç anlamıyor babasıyla bu yüzden kavga ediyoruz kızıma biraz kızdımmı bagırma çocuga diyor kızmadımmı bunu sen böyle yaptın alışmış her istedigini ağlayarak yaptırmaya diyor.çocuğumu nasıl yetiştirmeliyim o huysuzlandıgında ona nasıl davranmalıyım?sevgili arkadaşlar sizden fikirlerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı istiyorum şimdiden teşekkürler.

Ah arkadasim ah kelin ilaci olsa basina sürecek

Aynisi benimde basimda var iki yasina 3 ay kaldi öyle aksi öyle huysuzki ille istedigi olacak...

Ben artik su yöntemi deniyorum, yine böyle agladigi zaman odayi terk ediyorum, beni görmedimi inanki biraz daha aglayip susuyor...sende bir dene belki isine yarar..:sm_confused:

Allah kolaylik versin vallaha cok zor evlad büyütmek cokkkkkk

merhabalar benimde kızım 2 yaşında ve sizler gibi aynı problemleri bende yaşıyorum buna dr.lar 2 YAŞ SENDROMU diyorlar ve geçici bir dönembenim kızım huysuzlandığı ve ağladığı zaman istediklerini yapmıyorum ağlasanda kızım yapmayacağım istersen ağla sen bilirsin ama fikrim değişmeyecek diye konuşup anlatıyorum herşeyi her yaptığımızı zaten ben bebekliğinden beri anlatırım bu dönemde bağırma kızma dövme kesinlikle yanlış biliyorum çok zor hatta ben de aradada olsa yeter diyip kızıyorum ama çok aşırıya kaçmamak kaydıyla...

ahh cnm ya ne geçmez sendrommuş o benim kızım nisanda 9 yaşına gircek ben hala o umutla bekliyorum :1no2: ama o vazgeçmiyor ömrümü törpülemekten
huy bu ya başka bişi diil yane bide onun büyüğü kızım var o tam tersi ee demekki yetiştirmeyle alakalı bişi diilmiş benneyaptımki

ya bende bu muzdariplerin arasındayım:))
benim oğlumda martta 2 yaşında olacak.. her dediğini yapmıyorum çünkü hemen ilgisini başka yere çekiyorum o zaman neden ağladığını unutuyor:))) balık hafızalılar nede olsa:) ama benim sorunum daha kötü o ikna aşamasını hızlandırmazsam şiddetli bir şekilde dayak yiyiyorum(
hiç anlamıyor çok sinirli,resmen sinir krizi geçiriyor.. geçen günlerde alışveriş merkezinde istediği mağazaya sokup karıştırmasına izin vermediğim için o an oyalayacak bişide bulamadığım için herkesin içinde saçlarımı yüzümü yoldu parçaladı resmen yüzüm kanadı ya.. benim durumum daha vahim yani..
bu arada sizinkiler konuşmaya basladılar mı??

evet canım benim kızım konuşuyor hatta babasıyla beni hergün hayrete düşürüyor öyle cümleler kuruyorki...kızımın sinirli hali hala geçmedi hala söz dinlemiyor böyle de gider herhalde

Bu benim konuda fikrim kati ve kesin canım...anne çocuğa kızıyorsa baba sustrmayacak...baba kızıyorsa anne yapmayacak...eğer yaparsa çocukta dengszlk oluyor...
ve ağlayarak yaptrıyorsa bırakın ağlasın...inanın çocuklar bizden daha zeki...en fazla kaç saat ağlayabilr ki...evet annesiniz duygusalsınız ama çocuuğunuzun iyilği için bunları yapmalısınız...

avatarındaki minik şey bunu yaptıysa büyüdüğünde canavar olur o ben söliim:1ninca:

allah yardımcın olsun şekercim:Saruboceq:

bence sen egtimeyi esinden basla sakin bir samanda kendisine ikinizinde agiz birligi yapmaniz gerektigini ve elestirilerinizi cocukun karsisinda yapmamaniz gerektigini anlatin yoksa siz kizinizi degil kiziniz sizi eyitecek.

kiziniz agladimi cok sakin odadan gönderin ve kendi odasinda aglaya bilecegini soyleyin sakinlestinmi gelebilirsin kizim deyin geldimi hic birsey olmamis gibi davranin , eyer bunu daha anlayamiyorsa siz odayi terk edin her aglamasinda ve 3-5 dakika aralikli yanina gidin sakinlestirmeye calisin eger yeniden baslarsa odayi terk edin taki susana kadar sonra hic birsey olmamis gibi davranin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…