ah şu sigara illeti nasıl bırakıcam eşime nasıl bıraktırıcam ve gebeyimm

angel_askmelegi91

Amin der susarım duam belli duyan belli....
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
297
48
123
kızlar hamileyim sigara içiyorum ama günde en fazla 2 tane onuda bırakmak istiyorum ama eşimde içiyo o çok içiyor o içince benimde canım istiyor onu nasıl ikna edebilirim ben zaten bırakıcamda onu buna anlatırım fikir verin ne olur

esim yeni birakti:)allencarr in sigara birakma ile ilgili kitabina bak netten.hemen ilk sirada cikiyor.once siz okuyun sonra esiniz okur .gercekten mantikli yazmis yazqr ve kendisi gunde enaz 3-5pkt sigara icermis birakmis ve tiryakilignden kurtuldgnu neler yapmali vs yaziyor

çok sağol canım hemen bakıyorum umarım işe yarar

insallah.denersin ne kaybn olur ki zaten birakamzsan.100sayfalkmi ne kitap.esim mantikli buldu.10gundr aci cekiyordu dun dayanamdi icti .snra kitabi bitirdgnde son sigarami ictim artik yok buzamana kadr yanlis yol denemisim dedi .bizde etkisini gorcez bakalm:)arkdsi kitapla birakmis o tavsiye etmis

canım tam siparişini veriyordum ki eşime mesaj attım sigarayı bırakıyoruz diye birde bu benim ikinci gebeliğim ilki düşük oldu o gün eşime dedim eğer bir daha hamile kalırsam sigarayı bırakıcaz diye o da mesaj atmış tamam bıraktım bile demiş bakalım bırakmazsa alıcam artık akşam bi olsun görelim

ben de hamile olduğumu öğrenince bıraktım.öyle pek iradeli biri de sayılmam.örnek olsun diye yazıyorum.hatta çok anaç ve yavrum var hislerine de henüz sahip değilim.ama ona rağmen bıraktım.bırakamayan arkadaşlarım vardı tanıdığım ve hamilelik süresince 2-3 hatta 5 falan içtiler.bırakamazsam öyle yaparım artık diyordum.ama bunun daha zor olacağını ve bir denemeyi düşündüm.yani açık bir kapı bıraktım.bırakamazsam öyle yaparım dedim.ne eşim ne de bir başkası bana vicdan yaptırmaya kalkışmadı çünkü ters teper bende öyle bir baskı.ayrıca eşim de fazlasıyla içiyor.(o devam ediyor bu arada balkonda)daha önce bırakmayı sadece 1 hafta başarabilmiş hatta bunu bile hatırlamayan ve bu konuda çabalamamış biriydim.ne yaptığımı söyleyeyim.yerine su koydum.su bir şekilde tıkıyor ne oluyor bilmiyorum ama o kadar çok su içtim ki elimde sürekli bardak vardı.elime yanmayan sigara tutarak bir süre geçirdim.tam 1,5 hafta gerçekten zorlandım.hatta eşim sakin olmasa başlayabileceğim anlar da vardı.ama 1,5 hafta geçince çok rahatladım(öyle 2-3 gün istersin sonra geçer muhabbetleri bende tutmadı yani)aradan 1 ay falan geçince de bu defa zaten dumanına tahammül edemez oldum.bırakmasaydım da yine bu tiksinti olurmuydu bilmiyorum ama şu anda içen birine yakın olmak bile zor geliyor."şu kadar hakkım var,hangi saatte içsem"diye düşünmek bırakmaktan daha zor.siz de benim gibi düşünün ve en azından bir deneyin.yerine su koyun.hem kilo da almamış olursunuz,hem de su faydalı:)yani kesin bıraktım düşüncesiyle değil,bir deneyeyim bakalım diye düşünerek bırakın eğer yapınız benim gibiyse.inşallah siz de başarırsınız.hayırlı doğumlar dilerim.

aslında doğru ben iradeli bir insanım normalde hatta bir kez teyzem kuzenim ve ben birlikteyken bi ay içmeyelim dedim nasıl olcak dayanamayız dediler dedimki yemin edelim yeminimizide bozmayız heralde dimi dedim inançlı bir insan olarak tamam dediler kuzenim 1 hafta dayanmış hocalara sormuş ben yeminimi bozdum ne yapabilirim falan diye demişler işte bi fakirin karnını doyur teyzem 3 gün dayanmış ve sonrasında uyurken başına tavanın sıvası düştü başı yarıldı bana gelirsek ben bir ay durdum dayandım içmedim bir ay sonrasında yine başladım bilmiyorum yine mi öyle yapsam

valla siz nasıl tercih edersiniz onu bilemem ama kendinizi tanıyorsunuz.benim tecrübem faydalı olursa ümidiyle yazdım.biraz sert olun ve deneyin.kayıp yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…