Ah şu yoksulluk...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen yine aklini kullanmış hayatini kurtarmissin,
Keske boyle olmasaydi tabi ama bundan sonra bambaska bir hayatin olacak, lutfen artik (en azindan bir sure) sadece kendine odaklan ve guzel bir hayat kur.
Sonra adim adim rotani cizersin.
Yasitin binlerce genc kadin üniversite de kazanamayip gecici agir islerde calisirken tanistiklari ilk adamla evlenip butun hayatlarini yoksulluk ve cehalet içinde geciriyorlar....

Ne güzel ki atanmışsınız,hayırlısıyla işe başlayacaksınız. Zaten daha çok gençsiniz,önünüzde umarım kısmetli bir ömür olur. Ayrıca her kışın bir baharı vardır,bunu da unutmayın.

Zor şeyler yaşamışsınız ama zorluklardan sonra feraha ulaşan insanlar, hayatlarından daha çok tatmin olan, daha mutlu insanlar oluyorlar. Her şeye kolayca ulaşmış, hazıra konmuş insanlarda genelde bir tatminsizlik, bir açlık var. Ne kadar güzel, işiniz de olacak. Dilerim emeklerinizin, sıkıntılarınızın karşılığı olarak gönlünüzce bir hayat yaşarsınız.

Hic sikma canjni bak kendimden ornek vereyim. Biz cok kardesiz dolayisiyla hicbiseyi digerleri kadar bol bol yapamadik ama hep mutlu yasadik bu hayati hep eglenceli. Canim annem bize yuksek maddi imkanlar veremedi ama yerini sevgiyle o kadar guzel doldurduki hic yoklugu hissetmedik
Simdi buyuduk is sahibi olduk ben ve ablam guzel yuvalar kurduk. Kardeslerim hem calisip hem okudu(okuyorlar). Hic gocunmadik ve bunlari basarabildigimiz icin kendimizle gurur duyduk. Artik sabirsizlikla annemin babamin emekli olup rahat yasamaya baslayacagi gunleri bekliyoruz.
Sende hic kendine sikinti etme yakinda isine baslayacaksin. Maddi olarak rahatlayacaksin. Onune cikan diger problemler olursada kendine hic dert etme hayat zaten boyle birsey. Bundan sonraki hayatin cok guzel gecsin insallah.

Atanmışsın.. Her şey güzel olacak.. Birebir seninle aynı şeyleri yaşadım, yalnız değilsin atandım ben de.. Çektiklerimizin mükafatını alıyoruz sonunda.. Bundan sonrası daha güzel olacak..

bozuk plak gibi her konuya aynı şeyi yazıyorum ama sağlıktan başka hiçbir şey umrunuzda olmasın :)

hiç maddi sıkıntı çekmedim o yüzden o konuda söyleyeceğim çoğu şey “hadi lan sen ne bilirsin” gibi tepkiler alabilir ama sağlığın elden gitmesi korkunç bir şey. dibine kadar da yaşadım, para bile kâr etmiyor insanın sağlığı gidince.

ayrıca atamanız için de tebrik ederim, umarım bundan sonra her şey sizin için de aileniz için de çok güzel olur. :)

Kaç kardeşsiniz?
Tek çalışan mı var evde?

Ben 31 yasima kadar böyle yasadim.Bir de sekizinci siniftan itibaren her yaz 3 ay calistim.LIsede iken üc yaz yatili calistim.Üniversitenin 3. yilindan itibaren hep calistim ve sadece sinavlara girdim.Üniversite bittiginde evde durumlar kötü oldugu icin önüme gelen ilk ise girdim .Marmara halkla iliskiler mezunuydum.Ama mezun olacagim yil medya alaninda büyük kriz oldu.Sonra da kendi alanimda is bulamadim.Yaptigim islerde santaral, cocuk bakiciligi, temizlik, lokantada calismak.Calistigim parayla da kendi ihtiyaclarimi karsilayamazdim cünkü ödenmesi gereken faturalar kira, market alisverisi vardi.

Sunu söylemek istiyorum aslinda.Daha cok gencsiniz.Ben aptallik edip kendi alanimda is bulmak icin ugrasmadim.Siz yapmissiniz ve atanmissiniz.Önünüzde güzel bir hayat var hic üzülmeyin.Bu arada sizi tebrik ediyorum.

Kesinlikle size katiliyorum.Cok maddi sikinti cektim ama saglikla asla kiyaslayamam.Sadece basit bir grip , sinüzit oldugumda bile dünyam karariyor.En büyük hediye saglik.Kosabilmek, yürüyebilmek, nefes alabilmek, duymak, görmek.Kafanin bulanik olmamasi.

Bence hayat size parayi araç olarak kullanmayi ögretmis kendinizle gurur duymalisiniz...Maddi sıkıntılara rağmen başardıklarınıza bakarsanız güçlü olmayıda becerebildiginizi görürsünüz... Şimdi ise hasat zamanı... İnşallah hayırlısı ile görevinize başlar ve gönlünüzden geçenleri bir bir yapabilirsiniz...

O kadar haklısınız ki.. Eşimle yaşımız gelmesine rağmen bekliyoruz. Sırf bu yazdıklarınızı sağlamak için. Ama sağda solda aynı sizin dediğiniz yoksulluğun içine 2 3 çocuk doğurmuş, istekleri karşılanmayan çocukları olan insanlar bana akıl veriyor 'yap işte yaşın geldi' bilmem ne. Sen doğurdun da noldu acaba? Onlara denecek çok şey var da işte...

Yoksulluk ateşten gömlek olmuş
Hiç kimse giymek istememis
Umarım atanirsin bu darliktan biraz olsun çıkarsın

Çok genç yaşta kendinizi kurtarmışsınız tebrik ederim. En güzel zamanlarınız rahat geçecek Ben de sizin gibiydim. Parasızlık yüzünden hiçbir ortama giremezdim. 30 yaşındayım yeni atandım ben de ama doğduğumdan beri hem bekarlığımda hem evliliğimde yokluk çektiğim için bende psikolojik olarak çok ağır hasarlar bıraktı yaşadıklarım. Ama hala daha iyileri için ümidim var. Başarı başarıyı getirir ilerde durumunuzun kat kat iyi olacağına inanıyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun

Bana da dediler bu lafları sürekli eşim de dahil ‘Allah rızkını verir siz yapın, işte çocuktan sonra durumu iyiye giden insanlar var, çocuk kısmetiyle gelir vs.’ Ben de hep kendimi örnek gösteririm evet karnım doydu çok şükür bir şekilde büyüdüm de ee gerisi dedim. Demekki sadece karın doyurmak yetmiyormuş.Bu, doğacak çocuğun hayatıyla kumar oynamaktır bana göre ve sonuçları bazen hiç iyi olmuyor. Kendimi garantiye almadan doğmamış çocuğumun hakkına giremem dedim. Sırf ben anne olayım diye çocuk sefil olmamalı. Yarın bir gün beni neden doğurdun madem bakamayacaktın dese içime nasıl oturur düşünemiyorum.

insallah bereket ve bolluk icinde gecer geri kalan omrun. paylasmayi seven kalbin daim olsun canim. bundan sonra icinde kalmasin hicbisey insallah:)

Bunu yaşayan bir tek siz değilsiniz ben de öyle büyüdüm hatta çok küçük çocukken bile anne baba şunu alalım mı vs demedim çünkü paramız olmadığını bilirdim kiyaferlerimi hep başkaları getirirdi vs vs bir sürü şey aile bireyleri olarak hepimiz bir şekilde etkilendik . Babam abimi ve beni okuttu tabi akrabalar da destekledi bana burs çıkmadı daha önce ssk girişim varmış vs diye geri ödemeli bile çıkmadı üniv. de çalıştım ama bugün beni ben yapan çok önemli sekillendirmeler yapmış tüm yaşadıklarım. Her canlının yaşadığı zorluklara karşı hassasiyetim var ,dünyada gerçekten aslonani görebiliyorum, kafama herkesin dert diye taktığı bir çok şeyi takmıyorum, hayatımı gösterişten uzak yaşıyorum ... Şuan evliyim huzurluyum herkesin derdi kederi yaşadıkları var insan gençken daha çok şey istiyo hayattan. Ben de her caliatigimi elime geçen her kuruşu ailemin sevdiklerimin ihtiyaçlarını gidermek için kullandım şükür şuan ailem daha iyi durumda kendi yağlarında kavruluyorlar kimseye muhtaç değiller ben de artık kimseyi göz ardı etmeden ama kendimi de mutlu ederek yaşamayı öğrendim

Ben de senin gibiydim. Babam erken yaşta vefat etti. Emekli maaşı kaldı bize. Annemin aldığı 1500 tlyle geçindik. Masraf olmasın diye yol param kalmıyor diye üniveriste okurken çarşıya bile indiğim günler nadirdir. Arkadaşlarımı bahane bulup reddediyordm. Aldığım 30 liralık botu dört sene giydiğim oldu. Mezun oldum evlendim. Bence sen çok şanslısın atanmışsın. Kendi paran olcak artık gönlünce istediklerini alabilirsin. Çok güzel bir duygu. Ben ise eşimin maaşıyla yine ondan para isteyerek geçiriyorum günlerimi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…