• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ah tutar mı ?

"Mazlumun bedduasını almaktan kork. Zira Allah'la bu beddua arasında perde mevcut değildir." (Hadis-i Şerif)

biliyorum çok yanlış ama eşim bir keresinde beni çok kızdırıp, üzmüştü ve ben de sinirle 'bugün işin rast gitmesin, emi' demiştim içimden...
sonradan öğrendim ki o gün araba tekeri patlamış :50: bir daha da tövbe ettim böyle şeyler demeye :52:

Bende beni üzen birine çok ah ettim onunda canının yanmasını istedim bilmiyorum belkide ayrılmamız hayırlısıyla isyan etmek yanlış ama bende çok sevdim ve üzüldüm umarım onunda canır yanar.

etme bulma dünyası:)) ALLAHA HAVALE ET.ve ayrıldınız diyede üzülme belki, bölesi senn için daha iyidir.ayrıldık diye isyan edeceğine hayırlısını istmelisin belkide çok büyük beladan kurtuldun böle düşün;))

evet canım üzülmüyorum isyanda etmiyorum.
sadece bana yaptıkları yanına kalmasın istiyorum.

Bende beni üzen birine çok ah ettim onunda canının yanmasını istedim bilmiyorum belkide ayrılmamız hayırlısıyla isyan etmek yanlış ama bende çok sevdim ve üzüldüm umarım onunda canır yanar.

inşallah....
gercekten birinin duygularıyla oynayanın yarı yolda bırakanın canı yansın inşallah.

Kolay kolay intizar etmem ama canımı çok yakarlarsa ve birşey yapamıyorsam ederim ,hepte rabbim önüme getirir hani sanki bak cezalarını buldular der gibi.Ne demişler alma mazlumun ahını ,çıkar aheste aheste.Aklı olan kimsenin canını yakmaz çünkü kimsenin ahı yerde kalmaz diye düşünüyorum.

ama karsidaki o bedduayi hak etmemisse beddua doner dolasir sahibini bulur derler,
aslinda beddua iyi birsey degil ALLAHA HAVALE ET:40:

işte diyorum ya o ilahi adalet hemen tecelli etsin inşallah.Canı benden daha beter yansın.
napayım ya kötü bişey söylemek istemesemde kalbim acıyor.
hem beni aldatmıs hemde gelip seni seviyorum sensiz olmam diyor sonra gidip bidaha o kıza seni seviyorum diyor.
Nişanlıydık biz.kac senedir beraberdik.hepsini hiçe saymıs.
Onun ugruna neler yasadım nelere gögüs gerdim anlatsam inanmazsınız.
hala gel hemen evlenelim diyor seni seviyorum diyor.
sonra o kıza gidip en yakın zamanda yanına gelicem seni seviyorum diyor.
böyle bir insan neleri haketmiyor ki şimdi.

Son düzenleme:
işte diyorum ya o ilahi adalet hemen tecelli etsin inşallah.Canı benden daha beter yansın.
napayım ya kötü bişey söylemek istemesemde kalbim acıyor.
hem beni aldatmıs hemde gelip seni seviyorum sensiz olmam diyor sonra gidip bidaha o kıza seni seviyorum diyor.
Nişanlıydık biz.kac senedir beraberdik.hepsini hiçe saymıs.
Onun ugruna neler yasadım nelere gögüs gerdim anlatsam inanmazsınız.
hala gel hemen evlenelim diyor seni seviyorum diyor.
sonra o kıza gidip en yakın zamanda yanına gelicem seni seviyorum diyor.
böyle bir insan neleri haketmiyor ki şimdi.

o zaman dengesiz bu insan,hic normal degil,
kendini uzmeye deymez yol yakinken kurtulmussun sukret,
oda ALLAHINDAN BULSUN INSALLAH...

Beddua sakın etme ama Allah bildiği gibi yapsın de her zaman Allah'a havale et çıkar mutlaka bir gün hemen olmaz belki ama zamanla çıkacaktır diye düşünüyorum .Bu dünya bile o kadar adaletsiz değil aslında görünürde adaletesiz görünse de zaman zaman bize.

Beddua sakın etme ama Allah bildiği gibi yapsın de her zaman Allah'a havale et çıkar mutlaka bir gün hemen olmaz belki ama zamanla çıkacaktır diye düşünüyorum .Bu dünya bile o kadar adaletsiz değil aslında görünürde adaletesiz görünse de zaman zaman bize.

inşallah cıkar heran cıkar heran mahfolur.

İnsanın yaptığı herşey kendine geri döner; iyilik de kötülük de... Bazen bize kötülük edenlerin, somut şekilde Allah tarafından cezalandırıldığını görmek istiyoruz ama o kişinin mutsuz, sıkıntılı olması bile bir cezadır bence ki zaten olumsuz şeyler yapanlar mutlu olamaz. İlahi adalete inanmalısın.

İnsanın yaptığı herşey kendine geri döner; iyilik de kötülük de... Bazen bize kötülük edenlerin, somut şekilde Allah tarafından cezalandırıldığını görmek istiyoruz ama o kişinin mutsuz, sıkıntılı olması bile bir cezadır bence ki zaten olumsuz şeyler yapanlar mutlu olamaz. İlahi adalete inanmalısın.

inanıyorum ..insallah en yakın zamanda tecelli eder ilahi adalet.
Rabbim yanına koymasın.

Ah tutar eğer gerçekten karşı taraf haksızsa.Ama "beddua ile ah ı karıştırmamak lazım.
Canını yakan Allahından bulsun.Elbet başka bir yerde başka bir şekilde öder bedelini.
İlahi adalet öbür dünyaya kalmıyor.

Ah tutar canım,hem de bunun gerek sevgili olsun gerek arkadaş pek çok örneğine kendi hayatımda şahit oldum..eğer taraflardan biri masumsa ve üzüldüyse o kişi buluyor belasını..bedduaya gerek yok,bulur..

anlatacagim sey askla ilgili degil ama " ah etmek"le alakali ..
ki eminde degilim ama anlatayim..
gecen sene almanca dersinde o kadar cok sey yapmama ragmen,
bir kötü not haricinde diger sinavlardan iyi not almama ragmen,
ögretmen, gecmen icin puanin yetmiyor dediginde shok olmustum.
o kadar ugras et, dosya istemisti hepimizden, ben tam istedigi gibide hazirlamistim..
bide bu yetmiyormus gibi, derste bir cocuk bisküvi dagitmisti, ders sonu,
bir paket kalinca, ögretmene tuttum alirmisinz diye, yok sen al " beyne iyi gelir" dedi :53:
shok oldum, laf soktu resmen.. benim ona bisküvi tutmami artik nasil algiladiysa o an,
cünkü siniftakiler ögretmenle o ders hep dalga gecer gibi konusmustu, bense iyi niyetle
sordum, o cevabi verince kaldim öyle, bide bi kac ögrencinin yaninda dedi bunu..
zaten bilerek gecirmiyor diye sinir olmusken, o dedigide iyice üzmüstü beni..
bende okuldan ciktiktan sonra öyle üzgün ve sinirliydimki, adama nasil ah ediyorum..
insallah bunu görür allah, insallah bu yaptigi yanina kalmaz diye..
bu dedigimden, yaklasik 4-5 ay sonra, yaz tatilide bitimis, tekrar okul basladiginda..
bir baktik almanca dersinde baska bir ögretmen var, kadin demez mi
ögretmen yazin motorsiklet kazasi gecirdi, durumu pek iyi degil
hastanede diye, bacagi kirilmis, araliga kadar gelemeyecek :53:
bacagindan ameliyat olacak dedi, aralik geldi, ögretmen tekrar bacagindan ameliyat olacakmis,
sömestra kadar gelmez dedi, gelmedide, sömestr geldi gecti, yil bitecek..
dün okula gelmis, giris kapisinda görünce, sinifca hemen ögretmenin yanina gittik,
kollarinda baston mudur ne deniliyosa iste ondan vardi, gayet iyi görünüyordu... :32:

ben ah ettigimi bile unutmustum oysaki, ögretmen kaza gecirmis denildiginde bile gözlerim dolmustu,
cok üzülmüstüm.. her ne olursa olsun, yinede kimsenin basina kötü seyler gelsin istemem.. ah etmis
olabilirim, ama istedigim en fazla onunda haksizliga ugramasidir bu kadar, yok basina kaza gelsin,
yok ölsün gebersin demem asla.. iyilesmesine cok sevindim tabiki.. ama acaba ah'im mi tuttu diye hala düsünürüm tabi :26:

Back
X