Ahh bu görümceler... Fikir lazım...

Ayrica "o gider sen kalirsin " sozu bana samimi gelmedi. Hem gorumce penceresinden bakilinca bi evlat icin cok yaraliyici bi soz. Evlat candir ,evlat icin de anne en guvenilir limandir.
Gorumcenizin size karsi sert tutumunun altinda kv nizin bu dengesiz tavirlari yatiyor olma ihtimali yuksek gibi geldi....

Ben arada bisey daha ekliyim;
Çok muhabbet tez ayrılık getirir.

Şimdiden kayinvaldeyle bu kadar içli dişli olmak çok yanlış.

Ayrıca gorumcenizinde size ne yaptığını anlayamadım!

Asosyalse,boyu sizden kısaysa vs vs siz neden bunu sorun yada konu ettiniz! ( ha boyunuzun ondan uzun olmasına size artı bisey katmaz )

Niye surekli gorumcenle karsilastiriyorsun sürekli? Gorumcen kisa, asosyal, soguk. Sen arkadas canlisi, uzun, sosyal. Bu ailede iyi niyetli olmayan iki kisi var biri kv biride sen.

Araniz nisanlinla iyiyken erkek ailesin göre senden iyisi yok. Ama Nolursa olsun erkek ailesine gore sen el kizindan oteye gecemiyorsun.

Ne takıorsun yahu :) boşver bu kadar üstüne düşme , Çay vermeler filan :)

Walla kız aile de çok lafı geçmeyen bir kız öbür ablaları çok aktiftir ama o biraz garip ben de o üzülmesin diye herşeye dahil ederim yani fazla değer veririm ben küsmedim herkese çay uzattım ona da uzattım almadı. Yani ben onun küstüğünü bile çok sonra anlamış oldum çünkü ortada büyütülecek bir mevzu yok bir de ertesi gün abla nasıl oldun yorgun musun diye 2 kere mesaj attım cevap vermedi işyerinde görememiştir dedim onun üzerine akşam misafirliğew gittik işte. Ben insanları kırmamaya özen gösteren konuşurken bile kelimeleri seçen biriyim çünkü o aşık olduğum adamın ablası canımın canı yani o yüzden değer veririm en basitinden. Ama şu an üzüntüm, kırgınlıgım biraz sinire dönüştü..

AsosyaL dediğiniz abla dışarı çıkmış ve çıkarken de sizinle sosyal bir aktivite yapmak için çağırmış
İçerik her ne ise neticede bir aaktivite,
Daha nişanlıyken bukadar sık kalmanızı aileniz normal karşılıyor demek ki ama gene de frenleyin kendinizi derim,
Çok hızlı haraket ediyorsunuz mesafeli duruş herzaman iyidir,
Ayrıca annesinin yani kv'nizin dediği çok ağır olmuş ''bu evin kızı sensin herkes gider sen kalırsın boş ver konuşmazsa konuşmasın dedi.''ÇOK ÇİRKİN....bir konuşma tarzı !! bu ortamı madem yumuşatacak daha güzel bir cümle kurabilirdi ,
İşte bu kv adayından ozaman korkulur derim,

Hayatında ilk defa gece dışarı çıkmış bir insan o da arkadaşlarının gazıyla. Orda sık kalmıyorum sadece tek basıma yasadığım için evim de cok yakın olduğu için sürekli çağırıyorlar. Annesi çok iyi bir insan hatta sinirli diye ablasıyla konuşmadı bile siniri geçsin ben konusurum ortam sakınleşsin dedi ve muhtemelen benim çok üzüldüğümü taktığımı görünce öyle bir laf etti..

bu arada konu sahibi çok iyi niyetli biri gibi yazmışsın ama öyle değil bence.

kızın arkadaşına vurgu yaparak fena kız demeler,kızın gittiği mekana yine kötü vurgusu yapmalar,tipini huyunu aşağılamalar vs..

yok sen iyi niyetli bir gelin değilsin bence.

Sen öyle düşünebilirsin çok iyi olduğumu söylemiyorum zaten ben nasıl sana göre iyi değilsem o kız ve mekan da bana göre değil. Göreceli kavramlar yani ben yaşadıklarım ve gördüklerimle söylüyorum ama sen sadece benim anlattıklarımla. Ayrıca anlattığımı değilş anlatım tarzımı yargılıyorsun. Burda konu benim karakterim değil. Yazdıklarımla ilgili önerin varsa yazabilirsin eğer yoksa konumdan çıkabilirsin. Teşekkürler...

Daha şimdiden hem de nişanlınız orada yokken ailesinde bu kadar sık kalmanızı doğru bulmadım. Şimdi seni özledim göreyim muhakkak gel lafları güzel geliyor olabilir ama kendi eviniz olduğunda bu kadar sık çağırılmalardan rahatsızlık duyacaksınız. Kendi işiniz olacak, eşinizle başbaşa vakit geçirmek isteyeceksiniz ve bu tür çağırılmalardan önünde sonunda bunalacaksınız. O yüzden yolun başındayken mesafenizi koymanızı tavsiye ederim.

Sen bu evin kızısın herkes geçici sen kalıcı diyen kayınvalideye de çok güvenmeyin derim. Bugün öz kızı için bunu söyleyen yarın kaba tabirle el kızı için neler demez. Görümcenizin sizi kıskanmasına gelince çok sık görüştüğünüz için ailesinin size karşı aşırı bağlı ve sevecen tutumları onu rahatsız etmiş olabilir. Kim olsa bu kadar üzerine titrenme karşısında aynı şeyi hisseder.

Buarada söylemeden geçemeyeceğim görümceniz için yok çok asosyal yok soğuk, ben sıcak kanlıyım beni akrabalarından tutun da komşusuna kadar herkes sever tavırlarınız çok itici görünüyor karşıdan. Komşular sizi sevse ne sevmese ne :KK14:

Görümcenizin yanında da beni herkes seviyor tavırlarınız varsa o yüzdende size karşı böyle davranıyor olabilir.

Yok onun yanında öyle davranmam annesine babasına bile mesafeliyimdir. Ben sadece sevilen bir insan olduğumu dile getirmek istedim. Teşekkür ederim yorumunuz için..

sana yükleniyor gibi görünüyorum ama bak sakın k.validenin gazına gelerek görümcene yüklenme iyi niyet altında aslında görümceye çok yükleniyorsun bence. onun seni bizim kızımızsın o gider sen kalırsın lafları boş çünkü evlattan öte bir şey yok hayatta.onlar laf sadece ve bence orada kalma artık ilerde bir sorun yaşadığında sen zaten gelip kalıyordun şunu şunu yapıyorduna dönebilir olay dilin kemiği yok.

bana ilişkiniz çok garip geldi.ya k.valide fazla iyi ya da öyle olmaya çalışıyor.

Ama tek söylediği laf o değil görümcemi de savundu yani ama o lafı benim ilgimi çektiği için yazdım.. Yok gerçekten iyi bir insan ve görümceme de çok ilgili..

Ben arada bisey daha ekliyim;
Çok muhabbet tez ayrılık getirir.

Şimdiden kayinvaldeyle bu kadar içli dişli olmak çok yanlış.

Ayrıca gorumcenizinde size ne yaptığını anlayamadım!

Asosyalse,boyu sizden kısaysa vs vs siz neden bunu sorun yada konu ettiniz! ( ha boyunuzun ondan uzun olmasına size artı bisey katmaz )

Anlayamamışsınız kıskanıyor olabilir belki diyorum bu gayet normal birşey ben boyum uzun ben güzelim sosyalim demiyorum. Ama o biraz farklı yani.. Ben de anlayamadım işte ortada yaptığım birşey yokken konuşmuyor benimle.

Niye surekli gorumcenle karsilastiriyorsun sürekli? Gorumcen kisa, asosyal, soguk. Sen arkadas canlisi, uzun, sosyal. Bu ailede iyi niyetli olmayan iki kisi var biri kv biride sen.

Araniz nisanlinla iyiyken erkek ailesin göre senden iyisi yok. Ama Nolursa olsun erkek ailesine gore sen el kizindan oteye gecemiyorsun.

Walla burası tam gaz yeri, teşekkürler yorumunuz için...

Hayatında ilk defa gece dışarı çıkmış bir insan o da arkadaşlarının gazıyla. Orda sık kalmıyorum sadece tek basıma yasadığım için evim de cok yakın olduğu için sürekli çağırıyorlar. Annesi çok iyi bir insan hatta sinirli diye ablasıyla konuşmadı bile siniri geçsin ben konusurum ortam sakınleşsin dedi ve muhtemelen benim çok üzüldüğümü taktığımı görünce öyle bir laf etti..

Olsun lafı gene ağır olmuş ,hoş değil aslında laf olsun diye söylemiş neticesinde ET ,tırnak onlar,
Bu arada ev yakında olsa gene kalınmaz emin ol sonradan çıkar kötü tarafı,
Kv iyi bir insan olabilir özünde birşey diyemem,fakat bu şekilde konuştuğu için ben korkarım bu kv 'nin ilerisinden,
Hayatında ilk defa dışarı çıkmış demekki yanlız hissetmekte kendini,bu tarz çıkışlar yapıyor kendince ,
Ozaman o kendine zamanla düzeltir diyebilirim,sizde çok üstelemeyin derim,hatta yardımcı bile olun derim ;)

görümce nin fiilen bi hatasini bulamadim.
ama sizin benim boyum uzun, o kısa... demeniz.
kV size söylediği, bu evin asıl kızı sensin.....
cümleler hic hoş değil.
siz her ne kadar görümce nin bu konuşmadan haberi yok, ona çok ilgili davranıyorlar deseniz bize, kelimelere dökülen bu düşünce onun tarafindanda hissediliyordur. Buna emin olabilirsin.

Bana bir şey yapmadı sadece küstü benim suçum yokken.. Ben sadece arada biraz fark var diye kıskanmış olabilir diye vurgulayarak söyledim o kısımları kendimi övmek için değil yani..

Bu arada bir görümce olarak annem gelinimizi benle aynı kefede tuttu kendi kızı gibi sevdi ama hiçbir zaman sen kalıcısın o geçici gibi bir cümle kurmadı zira abim ve yengem boşandılar annemin yanında yine ben varım.. :KK14:

Evet o laf bana da biraz garip geldiği için buraya yazdım yoksa daha farklı da konuştuk.. Ben de annemin kardeşimin eşine öyle bir şey demesini istemem..

Anlayamamışsınız kıskanıyor olabilir belki diyorum bu gayet normal birşey ben boyum uzun ben güzelim sosyalim demiyorum. Ama o biraz farklı yani.. Ben de anlayamadım işte ortada yaptığım birşey yokken konuşmuyor benimle.

Yo gayet iyi anladigimi dusunuyorum.
Ben kiskaniyorsunuz demedim.

Siz onun boyu kısa benim boyun uzun diye bir cümle kurarsaniz insanlar tarafından yanlış anlaşılabilir.

Bu arada siz saygısızlık yapmamissaniz konuşmamasına bu kadar takmayin.
Ustune gitmeyin.

Psokolojik sorunları olduğunu soyluyorusunuz.
Bu konuda ona yardımcı olabilir bir psikologa gitmesi yönünde telkinler verebilirsiniz

Daha nişanlıyken kayınvalidende kalman çok saçma. Kayınvalidenin samimiyetine güvenme. Daha şimdiden bu kadar yüzgöz olursan evlenince hiç önünü alamazsın. Çok iyi olabilirler ama çok muhabbet tez ayrılık getirir derler. Kötü de olabilirler, şu anda anlayamazsın sen bunu. Evlenince gösterirler gerçek yüzlerini. Temizlik var yapılacak gel, hafta sonu boş mu gel, misafir var gel, ya da çat kapı hadi biz geldik, çay koylar hiç bitmez. Eşinde ailesine laf söylettirmez.
Bu arada Ailen kabul ediyor mu onların yanında kalmanı?
İçtenlikle davran ama mesafeni koru. Emin ol, başta mesafeli olmanın zararını değil, faydasını görürsün.

Ben bu şehirde tek başıma yaşıyorum ve evleri bana çok yakın kalmalar o yuzden yani kendi ailemle alakası yok..

Olsun lafı gene ağır olmuş ,hoş değil aslında laf olsun diye söylemiş neticesinde ET ,tırnak onlar,
Bu arada ev yakında olsa gene kalınmaz emin ol sonradan çıkar kötü tarafı,
Kv iyi bir insan olabilir özünde birşey diyemem,fakat bu şekilde konuştuğu için ben korkarım bu kv 'nin ilerisinden,
Hayatında ilk defa dışarı çıkmış demekki yanlız hissetmekte kendini,bu tarz çıkışlar yapıyor kendince ,
Ozaman o kendine zamanla düzeltir diyebilirim,sizde çok üstelemeyin derim,hatta yardımcı bile olun derim :KK66:

Böyle yorumlar yapılması gerekirken burada insanlar konu sahibinin yazış şeklini bu demesini vesaire düşünüyorlar. Ben burada iki tane kankamı karşıma almış rahat rahat anlatır gibi anlattım bu kadar küçük şeylere takılmak anlamsız geliyor. Ve amacım asla kendimi övmek değil bu yuzden kıskanmış olabilir mi yi sormak..

1-fena olan kızın ne gibi bir fenalığını gördün?

2-niye sık sık nişanlının ailesinde kalıyorsun ailen hiç mi bir şey demiyor ve cidden evlenmeden daha bu denli özledimler biz de kal demeler vs..doğru mu?

3-bir anne nasıl kızını hiçe sayıp bu evin asıl kızı sensin herkes gider sen kalırsın der cidden bu cümleyi nasıl kurar mantığım dahi almadı?

bence dikkatli ol ve bu kalmaları gitmeleri gelmeleri azalt.görümcen kıskanmış olabilir ki çok normal benim annem de yengeme bu evin asıl kızı sensin herkes gider sen kalırsın dese çok kıskanırdım.
Okurken ne dusunduysem yazmissiniz :KK9::KK9:

Back
X