Ahh şu sürekli gelinmesini bekleyen kayınvalideler... Yok mu buna bir çözüm

Çocuğu da bırakıp çıkınca hiç görmek istemiyorlar.
Görüntülü arama yetiyor😂😂
Uzun lafın kısası, laftan anlamayanın hakkı kötektir.
Ya yapıştıracaksınız cevabı ‘biz yeni evliyiz genciz, meşgulüz yani sürekli size gelemeyiz’ diye ya da gidip yiyip içip çıkmak mantıklı.

Balayından döndüğümüzün ertesi günü eşimin kuzeninin düğünü vardı, zaten onun için dönmüştük.
Kv dem düğünde herkesin ortasında(daha şehre geleli 24 saat olmamış) ‘bir gelmediniz bize unuttunuz’ demişti elalemin içinde.
Ben de aynen ‘eee annecim yeni evliyiz bismillah, geziyoruz, birbirimize doyuyoruz meşgulüz, elbet size de geliriz’ demiştim.
O gün bugündür bana pek laf söyleyemez, istese bile ne duyacağını kestiremediğinden hakim oluyor kendine😂
Hahaha güzel cevap vermişsiniz ama, ağzınıza sağlık :KK48: demek ki çoğu kayınvalide böyle, gerçekten anlayamıyorum

İş erkekte bitiyor, çünkü benim ailem bana bu şekilde davransa cevabını veririm anladın mı hepimiz veririz, ya anne deriz daha yeni görüştük bizde evliliğimize alışalım değil mi deriz, aynı şeyi eş ailesine söyleyecek olan da erkek, çünkü biz söyleyince kırılmalar oluyor, o yüzden bence eşine söyle bunları
Eşim de rahatsız bu durumdan, çoğu kez kızdı falan ama yok yani anlamıyorlar.Evet evet biz söylesek zaten uygun olmaz.

Eşim de rahatsız bu durumdan, çoğu kez kızdı falan ama yok yani anlamıyorlar.Evet evet biz söylesek zaten uygun olmaz.
Ben batılıyım eşim doğulu, az çok bilir doğuluyla evli olanları onların yaşamını, sürekli beraber olmak isterler, beraber yemek, heryere beraber gitmek, kabile yaşamını severler.
Ben birde ailemden uzağım, yani elim mahkum gibi birşeydi, buna rağmen o kadar mücadele ettim ki, allahtan eşim batıda büyümüş onlar gibi düşünmüyor kendini yetiştirmiş, oda sık gitmek istemez çok aramaz beni zorlamaz asla. Birde eş zorlasa düşün psikolojin ne hale gelirdi.
Şimdi ilçe değiştireceğiz inşallah, dahada açılacak ara, bende üzülüyorum onlar için ama ne yapabilirim, onlar istiyor ki hayatımı kendi ailemi kişiliğimi kenara atıp 2 günde bir hatta her gün beraber olalım, yapamam ki benim mutluluğum daha önemli.
Söyledim de ben, psikolojik şiddet bu siz bize neden ev açtınız ki dedim, dedim yani ne yapayım kadın laftan anlamıyor benide bir ana doğurdu burama gelmişti dedirtene kadar her gün çağırırdı.
Demem o ki görev haline getirtme kendinden ödün verme senin psikolojin bozuk başkaları için nereye kadar yaşayacağız?

Birde insanların ne düşündüğünü çok kafaya takıyoruz, şunu söylesem kırılır mı şunu dedim ne düşündü acaba gibi, halbuki onlar bunu düşünüyor mu? Bazen bencil olacaksın bu hayatta birileri üzülecek yapacak birşey yok.

Ben batılıyım eşim doğulu, az çok bilir doğuluyla evli olanları onların yaşamını, sürekli beraber olmak isterler, beraber yemek, heryere beraber gitmek, kabile yaşamını severler.
Ben birde ailemden uzağım, yani elim mahkum gibi birşeydi, buna rağmen o kadar mücadele ettim ki, allahtan eşim batıda büyümüş onlar gibi düşünmüyor kendini yetiştirmiş, oda sık gitmek istemez çok aramaz beni zorlamaz asla. Birde eş zorlasa düşün psikolojin ne hale gelirdi.
Şimdi ilçe değiştireceğiz inşallah, dahada açılacak ara, bende üzülüyorum onlar için ama ne yapabilirim, onlar istiyor ki hayatımı kendi ailemi kişiliğimi kenara atıp 2 günde bir hatta her gün beraber olalım, yapamam ki benim mutluluğum daha önemli.
Söyledim de ben, psikolojik şiddet bu siz bize neden ev açtınız ki dedim, dedim yani ne yapayım kadın laftan anlamıyor benide bir ana doğurdu burama gelmişti dedirtene kadar her gün çağırırdı.
Demem o ki görev haline getirtme kendinden ödün verme senin psikolojin bozuk başkaları için nereye kadar yaşayacağız?
Çok ortak noktamız varmış.Ben de batılıyım, eşim doğulu ama batıda büyüdüğü için hiç ailesi gibi değil.Zaten ailesi gibi olsa büyük ihtimalle evlenmezdim.Benim de ailem uzakta zaten onları özlüyorum.Gerçekten sürekli birlikte olunacaksa neden evleniyoruz ki zaten.Çok iyi anlıyorum seni.Bence sizin için daha iyi olur bu şekilde ilçe değişikliği.Bazen insan bu beklentilerden çok bunalıyor.

Birde insanların ne düşündüğünü çok kafaya takıyoruz, şunu söylesem kırılır mı şunu dedim ne düşündü acaba gibi, halbuki onlar bunu düşünüyor mu? Bazen bencil olacaksın bu hayatta birileri üzülecek yapacak birşey yok.
Gerçekten öyle onlar düşünmeden herşeyi söylüyorlar.Şu hayattaki en çok değiştirmek istediğim huyum şu kırılır mı bu üzülür mü diye düşünmek...

Çok ortak noktamız varmış.Ben de batılıyım, eşim doğulu ama batıda büyüdüğü için hiç ailesi gibi değil.Zaten ailesi gibi olsa büyük ihtimalle evlenmezdim.Benim de ailem uzakta zaten onları özlüyorum.Gerçekten sürekli birlikte olunacaksa neden evleniyoruz ki zaten.Çok iyi anlıyorum seni.Bence sizin için daha iyi olur bu şekilde ilçe değişikliği.Bazen insan bu beklentilerden çok bunalıyor.
Sorma canım vallahi bazende ikinci kanala geçiyorlar öyle bakıyorsun, ekstra bunaltıyorlar :)
Bakma ben çok sorunlar yaşadım anlatsam dağ olur, ama ne yapacaksın bu insanların seviyesi kültürü dünyası bu, karşındakinden çok şey beklememek lazım, ben kimsenin sınırlarını ihlal etmiyorum ama onlar ediyor e bana da konuşmak düşüyor, nasıl ki eve hırsız girmesin diye kapıyı kitliyoruz manevi dünyada da sınırlarımızı korumamız gerek

Gerçekten öyle onlar düşünmeden herşeyi söylüyorlar.Şu hayattaki en çok değiştirmek istediğim huyum şu kırılır mı bu üzülür mü diye düşünmek...
Bir psikologtan yardım al istersen devletin veya özel, güçlü bir benlik oluşturmak için diğer insanların duygularından biz sorumlu olmadığımızı kendimize öğretmemiz gerek, yoksa o ne der bu kırıldı mı yavaş yavaş ruh çöküyor

Sorma canım vallahi bazende ikinci kanala geçiyorlar öyle bakıyorsun, ekstra bunaltıyorlar :)
Bakma ben çok sorunlar yaşadım anlatsam dağ olur, ama ne yapacaksın bu insanların seviyesi kültürü dünyası bu, karşındakinden çok şey beklememek lazım, ben kimsenin sınırlarını ihlal etmiyorum ama onlar ediyor e bana da konuşmak düşüyor, nasıl ki eve hırsız girmesin diye kapıyı kitliyoruz manevi dünyada da sınırlarımızı korumamız gerek
Ayy evet ya o ikinci kanal olayına ayrı bir sinir oluyorum ama yapacak bişey yok :))) öyle canım malesef, çok bişey beklememek lazım,onlarında kültür dünyası bu.İnşallah bundan sonra yaşamazsın.İlla bu sorunlar oluyor her evlilikte sanırım.Bambaşka kültür bambaşka aileye alışmak zor oluyor.

Bir psikologtan yardım al istersen devletin veya özel, güçlü bir benlik oluşturmak için diğer insanların duygularından biz sorumlu olmadığımızı kendimize öğretmemiz gerek, yoksa o ne der bu kırıldı mı yavaş yavaş ruh çöküyor
Çok iyi dedin bak bunu düşünebilirim.Erken yaşlanırım zaten bu gidişle.

Duymamazliktan gelin ve haftada bir gidin oyle ara sira iki uc giderseniz demekki gelebiliyolar diye hep isterler tabi. Nekadar gidersen okadar daha fazlasini isterler bunlar boyle :) haftada bire baglayin esinde madem senin gibi dusunuyor konusur konusur susarlar vaktimiz yok yorgunuz bukadar yeterli burdami yasayalim her gunmu gelelim falan diyip bunaldigini belli edersen vazgecerlee istedigi kadar aglasin. Ama haftada birden cok gitmeyin mecbur aliscak

Konuyu okudum yorumları okudum konu sahibine ne diyim kelin ilacı olsa başına sürer. Benimde eşim doğulu ben değilim. Bu dedikleriniz aynı bizde de mevcut. Aşırı şekilde gelinden hizmet, ilgi alaka vs bekliyorlar. Hep bir beklenti ve ne yapsanda memnuniyetsizlik söz konusu. Bir gün gitme, yaptıklarını sadece bir gün yapma senden kötüsü yok. Böyle genelleme yapmayı sevmem ama gerçekten artık küfür edeceğim bu doğu gelenek göreneği ve zihniyetine. benim eşim malesef zaman zaman doluyor bana karşı ailesi sağolsun. Dün çok pis kavga ettim benimde ailem var dedim annemede anlattım madem senin ailen hayatımıza bu kadar karışıyor benimkide karışsın o zaman dedim ki her şeyi anlatmam. Allah bizlerin yardımcımız olsun

Hiç kendini savunmayacaksın. Zamanımız yok da müsait olamadık da :ukala::ukala::ukala:.
Gideceksin akşama kadar kalkmayacaksın, sürekli işine karışacaksın, evi dağıtacaksın, çok sevdiği takımlarını kırar gibi yapacaksın, sürekli tepesinde konuşup iki dakika huzur vermeyeceksin. Ondan sonra bir daha niye gelmediniz demez :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

sizinki yine iyi。 benim kaynana kaynanaimin kizkardesleri gorumcemin arkadasi findik zamani 1
haftalik evli iken nere gidiyosunuz sabah findiga geleceksiniz yukarida oda var burda kalin israri。6 aydir burda yatin israrini bastirana kadar canim cikti。orda yatacakmisiz cusss

Haftada 2-3 çok yahu. Eşimin ailesi bize cok yakin ama ona rağmen ayda 1 defa gidebiliyoruz.

Haftaici esim yorgun oluyor, evden işiyle ilgili yaptigi seyler oluyor, yemek yiyip sakin sakin vakit geciriyoruz. Hafta içi gezmeye bile pek cikmayiz biz kvye nasil gidilecek.
Haftasonuda cumartesileri gezmeye, pazar dinlenmeye ayiriyoruz o yuzden yine her haftasonu kayinvalidelere gitmiyoruz.
Hayat koşturmacali insan eşine, kendine anca zaman buluyor haftanin 2-3 gunu devamli birine gitmek cok zor geliyor bana.

Konuyu okudum yorumları okudum konu sahibine ne diyim kelin ilacı olsa başına sürer. Benimde eşim doğulu ben değilim. Bu dedikleriniz aynı bizde de mevcut. Aşırı şekilde gelinden hizmet, ilgi alaka vs bekliyorlar. Hep bir beklenti ve ne yapsanda memnuniyetsizlik söz konusu. Bir gün gitme, yaptıklarını sadece bir gün yapma senden kötüsü yok. Böyle genelleme yapmayı sevmem ama gerçekten artık küfür edeceğim bu doğu gelenek göreneği ve zihniyetine. benim eşim malesef zaman zaman doluyor bana karşı ailesi sağolsun. Dün çok pis kavga ettim benimde ailem var dedim annemede anlattım madem senin ailen hayatımıza bu kadar karışıyor benimkide karışsın o zaman dedim ki her şeyi anlatmam. Allah bizlerin yardımcımız olsun
Öyle kuzum, onlarda şöyle bir şey var, erkek onlardan kopacak düşüncesi, erkek onları takmaz kendi hayatına bakarsa dışlanıyor, veya ayıp deniyor. Kızlarınıysa oda başka ele gitti derler, yerine göre de ezdirmezler.
Maalesef bu kültürde erkeğin yeni hayatı olduğunu kabullendirmek zor, benim abime ailem gel diye bakmaz hatta kafamız ağrıdı der.
Biz ailemizi sevmiyormuyuz biz de çok seviyoruz, ama bizim özelimiz var akrabalarla bile bayramdan bayrama. Eşin de onların yanındaysa çook zor, benim eşim benim yanımda olmasına rağmen hala kontrol etmek istiyorlar, bende ısrarla söylüyorum bir olay olunca 30 yaşında adam herhalde bana soracak değil ne yapacağını ne alacağını diyorum bilerek, ki anlasınlar ben karışmıyorum siz kim oluyorsunuz böyle olmaz o birey gibisinden. Ama anlıyorlar mı yok.
Geçen gittik oturmaya, teyzeleri gelmiş sürü gibiler, biz kalkalım dedik, bana dedikleri nereye gidiyorsunuz burda yatın olur mu öyle, bende biz oturmaya geldik yatıya gelmedik dedim kalktık, arkamdan cık cık ayıp diyorlar kv mi dolduruyorlar.

Back
X