ahhh bu para ahhh ahh bir bakın hanımlar.

satmayı düşünmüosan spor olanı al canım:) ve biran önce acele edin altın fiyatları düşmüşken . .. merak etme kısıtlı tutsan da herşeyin çok güzel oluyor hiiiç sorun etme ßizimde hep kısıtlıydı ama Allah yardım ediyor:)

Sözde ve nişanda kız tarafı birşey takmaz ki! bilezik ve saat düğünde takılır.

Canim her yerin adeti farklidir.Bizde nisanda yada sozde kiz tarafida altin takar.Konu sahibi arkadasim 8 ayar yada 14 ayar alirsan zarar etme imkanin cok olur.8 ayar bilezikler zamanla kararma yapabilir.22 ayar al ama grami dusuk. Olsun alirken isciligi cok olan bilezik alma yani kivratma modeli dediklerinden duz bir model almani tavsiye ederim en azindan bozdurmak istersen isciligi cok olmaz.

Ben sizin yerinizde olsam asla 8 ayar yada 14 ayar bilezik almam, ince de olsa 22 ayar tercih ederim.

Eğer ileride satma gibi bir planınız yoksa, yatırım amaçlı değilde sadece hatıra amaçlı alıyorsanız size künye öneririm, o fiyata çok güzel künyeler var hem sürekli takarsınız (ben bilezik takmayı sevmediğim için sadece künye takıyorum) hemde güzel bir hatıra olur.

İleride size lazım olacak o altınlar. İnce de olsa 22 ayar almanı öneririm. İçi boş dışı kalın bilezikler var. Baban takarken bilezik diye takılacak ya görüntüyü kurtarır.

14 ayar bileklik gibi birşey olursa hatıra da olur, sürekli kullanabileceğin bir model alabilirsin. Ama 8 ayar asla alma.

Dünyanın bin türlü hali var bırak milleti kendin alcakmışsın adam akıllı 22 ayar al bence düşünme bile

Hatta egerki çok ince diyorsan içine sinmiyorsa bi cumhuriyet altını al bence

takılıyor.14 ayardan hiç farkı olmuyor.kim nerden bilecek ki hem sadece siz bileceksiniz.
8 ayar bilezikler elbette Takiliyor canim fakat bir sure sonra kararmalar basliyor ne yazikki oda 700 tl nin cope gitmesi demek

Kuyumcuda bende bir bileklik beğendim tamda istediğim gibiydi.
Fiyat başka sorduklarımla yakındı.
Tam alacakken Allahtan sordum bu kaç ayar diye 8 ayar dedi.
Asla anlamadım 8 ayar olduğunu.
Ama satarken arkadaşların dediği gibi işçilikte düştükten sonra3 te 1 fiyatına satarsan iyidir.
Okadar değer kaybı var.
Mümkün olduğunca ayarı yüksek tut.
Altın düşük bu aralar. Uygun birşey bulursun elbet:))

Son düzenleme:
tam altında olabilir evet ben düşünmemiştim hiç.Kuyumcu 8 ayarı 70 80 tl zarara satarsın ama kararmaz demişti.Ama kararır diyorsanız almam tabii.Benim hoşuma gşden modeliydi spor bir model ve uygun

700 liralık bileziği satsanda pek işine yaramaz,
en iyisi hoşuna giden kalın modeli al, 8 ayar altın nasıl bilmiyorum ama en azından zevkle takarsın,
hatırası kalır,hatıraların değeride paha biçilmezdir.

benimde 8 ayar kolyem var.kararmadı.kararsa da kuyumcular parlatıyor endişelenme

tam altında olabilir evet ben düşünmemiştim hiç.Kuyumcu 8 ayarı 70 80 tl zarara satarsın ama kararmaz demişti.Ama kararır diyorsanız almam tabii.Benim hoşuma gşden modeliydi spor bir model ve uygun

Zararin 70 _80 tl den daha fazla olur canim o yuzden 8 ayar alma istersen kunye alabilirsin

kararsız kaldım 8 ayar kullanan yokmu hiç aramızda hanımlar :) Fikrini yazam herkese teşekkür ederım saolun canılarımmm

kararsız kaldım 8 ayar kullanan yokmu hiç aramızda hanımlar :) Fikrini yazam herkese teşekkür ederım saolun canılarımmm

8 ayari aldigin takdirde ileride satmayi dusunuyormusun eger dusunuyorsan hic alma kuyumcu zararinin 70_80 tl demis ama daha fazla eder yok satmam. Hatira kalir diyorsan al derim ama beni. Fikrim almaman yonunden kunyelere bakabilirsin.

8 ayari aldigin takdirde ileride satmayi dusunuyormusun eger dusunuyorsan hic alma kuyumcu zararinin 70_80 tl demis ama daha fazla eder yok satmam. Hatira kalir diyorsan al derim ama beni. Fikrim almaman yonunden kunyelere bakabilirsin.

hayır canım düşünmüyorum saklarım diye düşünüyorum.

Madem sözde takılanı satacakSINIZ o zaman eş adayına da 22 ayar bilezik al, saati bozduramazsın neticede.

Takının satılma maksatlı alınmasını hiç mantıklı bulmamışımdır, maksat para yardımı yapmaksa evlenen çifte hiç takıya falan girilip para çarçur edilmemeli bence. Herkes kaç para verdiğini bilmek zorunda değil ki.

Nişanlımın bana takacakları ayrı ben birşey beklemiyorum içlerinden ne gelirse :) Ama biz kız tarafı olarak (söz nişan bir arada olacak) babam bana bilezik takacak.Fakat bileziği ben alıcam..

hımm anladım canım 8 ayar alma bence, alacaksan 22 ayar al, ince de olsa daha iyi zarar etmezsin, bu arada çok güzel kolyeler var 500 600 tl civarında öyle birşeyde takabilirsin, bu ara çok moda olan modellerden alabilirsin 700tl ye...sonuçta hatıra olarak saklamak istiyosun satmayacaksın..hemde herşeyle takarsın, kimseye gösteriş olmasına gerek yok önemli olan hatırası...

Sozde birsey takmak gerekmezki??? Yani sembolik bir yuzuk filan olurda, bilezige filan gerek yok diye biliyorum...damat beyede saat filan nisanda ya da dugunde takilir..yoksa ben mi yanlis biliyorum??

O parayi cope atma bana kalirsa, sirf gosteris yapayim diye...cebinde dursun.

tabi adetler gelenekler farklı herkes kendi yöresinde adet neyse ona göre yorumlayacaktır konuyu.
bende bizdekini anlatayım. sözde bileziğe gerek yok. kız tarafı bişey takmaz bizde. erkek tarafı bir söz yüzüğü birde küpe alır gelir.
ağızlar tatlansın diye tatlı yenir gidilir. diğer ayrıntılar nişana kalır.

700 TL lik 22 ayar bileziğe gelince benim de vardı. malesef çok ince olduğu için eğilip bükülüp yamulup çok kötü bir görüntüye ulaştı.
sattım ve üzerine para koyup daha kalın bişey aldım. ama baya bir zarar ettim. tavsiye etmem anlıcan.
8 ayara gelince hiç dikkatimi çekip bakmadım öyle bir takıya ama düşük ayar sevmem :) nacizane

benım amacım gösteriş falan değil.nişanım olmayacak aile akraba ve birkaç arkadaş katılacak.Nişan olmayacağı içinde takıtakılacak.Herkesn kendi görüşü tabii ama benim bilezik almaktaki amacaım gösteriş değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…