• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ahhhhh nedir bu kaynana çilesi diyenler.. Buyurun buraya

benim başımda bir değil 2 tane kayınvalide var.biri istanbulda 75 yaşında eşimin halası.öbürü 51 yaşında eşimin annesi.kayınvalidemle aynı bahçe içinde oturuyoruz ama sağolsun evlendiğimizden beri(2.5 sene)hergün bizim evde eşimle başbaşa bırakmaz.başbaşa kalmak isteyince homurdanır komşulara şikayet edermiş bizi.anneme gitmemi istemez(yazdan yaza)ama kendisi hergün bizdedir.
istanbuldaki yazın gelir 3 ay kalır yaptığım yemeğe kadar herşeyime kusur bulur.en son çocuğumu alıp istanbula götürmeye niyetlenmişti.artık yorulduğumu hissediyorum.ç.kalede annem var onun yanına gidip iş bulmayı düşünüyorum hem kendime hem eşime.

benim başımda bir değil 2 tane kayınvalide var.biri istanbulda 75 yaşında eşimin halası.öbürü 51 yaşında eşimin annesi.kayınvalidemle aynı bahçe içinde oturuyoruz ama sağolsun evlendiğimizden beri(2.5 sene)hergün bizim evde eşimle başbaşa bırakmaz.başbaşa kalmak isteyince homurdanır komşulara şikayet edermiş bizi.anneme gitmemi istemez(yazdan yaza)ama kendisi hergün bizdedir.
Istanbuldaki yazın gelir 3 ay kalır yaptığım yemeğe kadar herşeyime kusur bulur.en son çocuğumu alıp istanbula götürmeye niyetlenmişti.artık yorulduğumu hissediyorum.ç.kalede annem var onun yanına gidip iş bulmayı düşünüyorum hem kendime hem eşime.

allah kolaylık versin canım.işin çok zor..... :((((

Neden böyle yaparlan anlamıyorum.ben kayınvalideme dedim bi kere..
Anne biliyomusun kızları evlenen anneler,bak kızım evinin hanımı ol kocana karşı gelme,bizi hiç düşünme,sen kendi evine bak,falan derler dedim.ama erkek anneleri bak kızım benim oğlum bunu sevmez,şunu giyer,aaa o böle yapmaz falan diyip kendince bişeyleri idare etmeye çalışırmış dedim.
Aslındda bıraksalar herşeyi gençlere.bırakında biz kendiliğimizden çağıralım sizi.ama yok nerdeeee.biz bakalım gelmeyi düşünüyoruz.bakalım ablan gelicekmiş size.bakalım babanla bayramda belki size gelitriz.taaa aylar öncesinin planı.e böle olunca bende e bakalım diyorum ozaman bi gelsin.ne olur belli olmaz.e buyrun gelinde diyorum tabi de..e bi yere kadar...

allah kolaylık versin canım.işin çok zor..... :((((

allahtan ailem arkamda.annem ç.kalede tek başına oturuyor.eşim evlenmeden önce ç.kale oturacağız demişti ama o zamanlar iş bulamadığımız için oturduğumuz köye dönmek zorunda kaldık.şimdi annem oradan iş bakıyor eşim ve benim için inş kurtuluruz bu fareli köyden

allahtan ailem arkamda.annem ç.kalede tek başına oturuyor.eşim evlenmeden önce ç.kale oturacağız demişti ama o zamanlar iş bulamadığımız için oturduğumuz köye dönmek zorunda kaldık.şimdi annem oradan iş bakıyor eşim ve benim için inş kurtuluruz bu fareli köyden

inşallah canım.önemli olan kapını kapatınca evindeki huzur.yatağına yattığın zaman huzurlumusun.ona bakıcakksın.bu çektiklerine değicek biriylemi eevlisin.ozaman doğru yoldasın.
Ben öle yapıyorum eşimi çok seviyorum.ve ailesinede katlanmak zorundayım.ki oda benim aynı şekilde.ama kendinden ödün vermeyerek.ama herşeyin baştan olması çok önemli.baştan kendini tanıtmak.

Biri varmış evleniceklermiş.geline ev arıyorlarmış.tam nasıl denk geldiyse kaynanaın karşı dairesi boşalmış.gelin nedese beğenirsin.eğer orası olursa bu iş biter anne demiş.biz seninle ii anlaşıyoruz.yan yana oturup bu durumu bozmaya gerek yok.demiş inan bana uzak oturursak daha iyi olur demiş neler duyuyoruz.ve gerçekten başka ev tutmuşlar.ilerleyen zamanlarda kaynana gelinine kzızım iyi ettin demiş.ozaman orda otursaydınız belki şimdiki gibi iyi olmazdık demiş.yani buda bişey işte.ama herkes aynımı olur bilmem.başkasına desen belkide gerçekten biterdi.

Konu sahibi arkadaşım Allah yardımcın olsun ne diyeyim başka. Ama eşinin tepkisiz durması neden? :44:

Böyle kaynana yorumlarını okudukça evlenmekten vazgeçmeyi düşünüyor değilim hani.. Yollasam mı bohçaları geri.. :1:

kadın hem kızını hem oğlunu evlendirmişş sormuşlar..
damat nasıl iyi mi?
__ayy bi iyi bi iyi kızım 1 dediğini 2 etmiyo yemek yapıyo kızıma yardım ediyo, kızımı istediği yere götürüyo, istediğini alıyo, kızımı hiç ailesine ezdirmiyo ne isterse yapıyo bize çok saygılı vs vs demiş..

ee gelin nasıl demişlerr
__ayy yemeği oğlan yapıyo, hep masraf hep bişe alıyo, hep bişe istiyo,oğluma her dediğini yaptırıyo vs..

hepsi böle değil mi sanki..

benimki böle şahsen..

kızı kaynanasını belki 5-6 senede 1 görür oda kadın köyde yaşıyo köye giderse ancak görür gelinlere gelince ona bakmak zorundalar..
ama kızı bakamaz..

benim annem kocama kaynanalık yapmadığı için anneme sinir oluyorum bazen..
neden evime karışmadın neden yaşadıklarıma hep sabret dedin neden hep yapıcı oldun onlar gibi yıkıcı olmadın diye bolca kızmışlığım vardır annemle 20 dk mesafede oturuken bile annem gelip gitmesdi ben anneme giderdim laf ederler bak annesi hep geliyo diye derler diyodu ..

yarın kayınvalidem kalmaya geliyor:52:

bende onu alıp eltime götürmeyi planlıyorum:52:
eee sıra eltimde,,ama kadın beni daha çok seviyor:27:
eltim ne hoşgeldin der ne açmısın diye sorar,,
ama eltimin işine hiç karışmaz,, varsa yoksa ben nasıl sevgi bu anlamıyorum

kötü kayınvalıdelerden nefretttttt edıyorum bastaaaaaa kendımınkınden,garip şehırdeyım 9.ayıma gırdım hamılelıkte bırkere bıle arayıpta bır ıhtıyacın varmı hamılesın kımsen yok demıyor,hadı bundanda gectım oğlunu arayıp bana karsı doldurması yetiyorrrrrrrr

insan kaynanasıylada evleniyormuş yeni anladım

=) Kızlar kaynanayla evlenir, oğluyla uyur, kayınpedere hesap verir (dolaylı / dolaysız)

Bekar arkadaşlarım;
Erkek arkadaşlarınızla her hafta gezmektense, çoklukla asıl evleneceğiniz kişiye vakit ayırın.. onu tanımaya çalışın.. ve erkek arkadaşınızı sıklıkla onun yanında görün (davranışları, hareketleri vs.) istisnaya denk gelmeyecekseniz eğer (ki bu zordur) "mutlu seçimin" sırrı budur... (yok yok, benim ki yapmaz demeyin.. evlilikte her şey değişiyor)

Selamlar

benim kaynanamın da huyu suyu bir acayip bir türlü ısınamadım, alışamadım, bugüne kadar yaptıklarını anlatsam 2-3 sayfa sürer herhalde, buluttan nem kapan cinsten, bugün hava kapalı dedik diye siz bana laf mı sokuyosunuz diyen bi kadın :37:

son bombası eşimin kuzeni hasta olmuş, eşi şimdi ona bakıyor, seneler önce anneme baksın diye aldım diye bir laf etmiş eşi için, ben de ne kadar ayıp bak şimdi o kadın ona bakıyo dedim :26: demez olaydım, ben ona laf söylüyomuşum da, o bana selvi gibi evlat yetiştirip vermiş de, eşşek gibi bakmak zorundaymışım ben ona,:30: şoka girdik eşimle ben 3 haftadır boykottayım, oğlunu tek yolluyorum daha 1-2 haftada gitmem kaynanama :33::33::33:

Merhabaaa... Ben henüz evlenmedim daha da var gibi görünüyor ama gözüm fazlasıyla korktu:31:

Allah hepinizin yardımcısı olsun ne diyiceğimi bilmiyorum çok üzüldüm hepiniz için teker teker öyle kaynanaları kazana atın ben sizin için odun taşırımm seve seveee :)))

Size bir sey soyliyimmi arkadaslar, Bende hep su vardi, annemizden ne gorduysek o , ki benim annem kayinvalidesi icin yapmadigini birakmadi 30 yil bakti kadina ve bizde vefat ett babannem, ve annem su an 45 yasinda 10 tane hastaligin sahibi...

Neyse ben bunlari goren birisi oldugum halde iste ,kayinvalimenin bir dedigini iki etmedim tam 5,5 yil, ne dese yaptim, bir kere bile itirazim olmamistir ki basimi cok vuruyorum taslara bu konuda, esim uzulmesin, yok beni sevsinler, mutlu aile tablosu vs.cok safmisim su an anliyorum..her gun banyosuna kadar yaptir, tirnaklarina kadar kes, camasir yika,isten gec cikmana ragmen kos yemek hazirla koca aileye vs vs...Birde soyle dusunuyorum yok benim vicdanim rahat olsun Allah icin yapiyorum, bende yaslanacagim zamanla salak ben iste::) Ne olabilirki nihayetinde tahmin ettiginiz gibi ben her zaman kotu, yetersiz, beceriksiz, vsvs.tum kotu vasiflara sahibim ve dunyada tek olduguna inandigim cadilar cadisi kaynanamin ve onun sadece genc versiyonu olan gorumcemin beni aglatmadigi gun olmadi..esimde hep onlar tarafindan, her zaman ben haksizim...

5.5 yilin akabinde bir karar aldim esim ile olan bir tartismanin akabinde artik bu aile icin degil kendim icin yasiyacagim diye, sonucu ne olursa olsun katlanacaktim ve kararimi uygulayacaktim,ki oylede oldu.. Ilk gunlerde beklentiler devam etti bu saf nasil olsa gelecek yemegi hazirlayacak diye, nasil olsa hafta sonu camasirlar yikanacak diye, birde biz yurtdisinda yasiyoruz ve esimin tum ailesi ile birlikte,(annesi, kiz kardesi, erkek kardesi, onun esi ve cocugu, uzun bir donem hatta teyzesi) dusunun bendeki gucu artik... baktilar olmuyor , saf akillanmis beklentiler azaldi, zamanla surat asmalar, kaprisler bitti, her kes kendi isini zor olsada yapmaya basladi, kolay olmadi , kisa surede olmadi ama ben basardim, inanin cok huzurluyum su an, vicdanim cok rahat,...

Kendim icin yasiyorum, kendim icin birikim yapiyorum, birikim derken isimin disinda, 2 dil ogrendim, hoca tuttum, surekli okuyorum, siirler yaziyorum kitaplastirmayi dusunuyorum, kendime olan saygim artti, bakim yapiyorum kendime vs.vs..:) Ben sunu oneriyorum herkese guclu olun herseyden once kiymetinizi biliyor iseler yapin elinizden geleni ama yok benimki gibi bilmiyor iseler sallayin gitsin, sizden onemli kimse olamaz..
Sonrasi ne mi oldu benimle yasayamadilar su an hepsi Turkiye'ye dondu....

Back
X