Ahi tutan var mi?

Yorgunum666

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
67
7
86
35
Hic birine canininizin yanmasiyla ah edip tuttugu oldu mu? Beddua degil de hani iciniz cok acir yasattiklarini yasasin istersiniz? Sizde ya da cevrenizde biyle bisey yasayan oldu mu? Ilahi adalete sahit olan? Ya da birinin gozyaslari uzerine evlilik kurunca mutlu olur mu bir insan?yasadiklarinizdan cevrenizden ornekler verebilir misiniz kizlar

Evlilik kader kısmet işidir. Olmuyosa zorlanmamali bence. InSanin kaderine her şey değısırmış evleneceği insanla öleceği gün değişmez derdi hep babaannem

Öyle bir şey olsaydı herkes zarar görürdü.

Ben burada iki üzüldüm ağladım diye kimseye zarar gelmez.

Herkes keyfinde hayatını yaşıyor

Ben bunu yaşamış biri olarak evet gerçekten ciddi bir haksızlığa maruz kaldiysaniz ve gerçekten masumsaniz ahiniz tutuyor.böyle şeylere çok inanan kafa takan bir insan değilim ancak bunu bizzat yaşadım

Haklılık haksızlık durumuna göre değişir.
Bir tanıdık var,evliliğinde mutlu olamayacak diye saçmalamıştı,adam evli !! ve kıza hiç yüz vermedi.
Bir diğeri var kıza evlilik teklifi ediyor ,sonra kayboluyor ortadan,
Herkesin ahı tutmaz yani.

Bize birileri zarar verdiğinde annem dua ederse aynı şey zarar verenin başına geliyor. Mesela Öğrenciyken 2 kişi bir evde kalıyorduk. Kimseye zararımız yoktu... Apartmandan bir adam bir gün içmiş ve bize sarkıntılık yapmaya kalktı. Tabi biz olayı saklamadık ev sahibine ailelerimize söyledik. Adam herkesin içinde özür diledi. Biz Yeni ev aramaya başladık. Tabi bu arada adamın başına gelmeyen kalmadı. En son adamın ortaokula giden oğluna özel ders veren kişi sarkıntılık yapmış diye duyduk. Zaten Sonra 2 ay içinde taşınıp gittiler.

Evet. Gerçekten kötü kalpli biriyse beddua edilen kişi; eninde sonunda layığını buluyor. Bir de tam tersi var; önceki erkek arkadaşımı sevemedim ve sanırım kalbini de kırdım ama sonra onun için gerçekten çok dua ettim. Hatta sadaka falan verdim adına. Evlendi. Ben de çok mutlu oldum o evlenince. Bazen de öyle oluyor.

Olduysa da bana ne ki başkasının acısının bana bir faydası var mı? Ben kendi mutluluğuma bakarım. Keşke şöyle olsa biri beni çok üzünce sonrasında ben coook mutlu olsam. O da ne hali varsa görse.

Evet benim tuttu. Tutsun istemezdim ama maalesef tuttu.
Ah etmek güzel bir şey değil, insan çok pişman oluyor.

Ablacım inan bu sordugun sorunun örneği o kadar çok var ki etrafımda yuva yıkanın yuvası olmaz göz yaşları üstüne de yuva kurulmaz bu şekilde evlilik yapan tanıdıklarımın hepsi ama hepsi şuan bin pişman hep bi problem bi olay çıkıyo huzurları yok bazılarının günahları çocuklarından çıkıyo allahın adaleti iki dünyada da tam tecelli eder bunu sakın unutma yıllar geçse bile kimsenin ahı kimsede kalmıyo

Gerçekten haksızlığa uğrayıp elimden de bir şey gelmeyip içime attığım durumlarda birkaç kez o kişinin aynı haksızlığa uğrayıp aynı yerden üzüldüğüne şahit olduğum anlar oldu açıkçası. Ah mı tesadüf mü bilemiyorum..

Bazen elinden birsey gelmiyor caresiz kaliyorsun. Gozyaslarin durmuyor. Karsindaki ise baskasiyla mutlu. allaha havale ediyosun.

Öyle güzel tutuyor ki ... Yaşatan yasartigini yaşamadan ölmüyor. İçten edilmiş bir ahh her şeyi değiştirebiliyor ..

Ah etmek bile değildi benimki, yakın bir arkadaşımın bana ettiği bir lafa çok kırılmıştım şaka da olsa.Içime attım. Birkaç gün sonra arkadaşıma hic tanımadığı bir insan o lafı etmiş dondum kaldım,çok kötü oldum dedi.
Ilahi adalet mıdır karma mıdır her ne inançtasınız bilmiyorum ama dönüp dolaşıp kişiyi buluyor. Inanıyorum ahın tutmasına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…