ah'ım niye tutmuyor?

ne alaka ya. Niye başkasının ahı sizden çıksın. Allah dur bu haksızlık etmiş ama ahını onun kızından oğlundan torunundan çıkarayım mı diyecek. Kendince kafasında ideal eşi bulmuş ve evlenmiş. Sizinle olmayacağını görmüş. Şükredeceğinize kendinizi yiyorsunuz. Keşke benim eşim de beni terk etseymiş nişanlılık aşamasında. Melek yüzlü şeytan biriyle evlenmek zorunda kalmazdım. Siz önünüze çıkan fırsatı görmek yerine ah vah etme derdindesiniz. Boşverin artık

bende aynı anda idare edilmişim.benimke gonul eglendirdi istedigi gibi koyden türbanlı ilkokuldan sonra okumamış erkek arkadasi hic olmamış ev kızı aldi
Böyle vizyonsuz heriflerin mutlu olduğunu ben pek görmedim.
Böyle kadınlarla evlenip onları da mutsuz ediyorlar 1 2 sene sonra gözleri fildir fildir başka kadınlarda oluyor genelde.
Ben sizi anlıyorum hazmedemiyorsunuz o da acı çeksin istiyorsunuz.
Aslında bunlar çok insani şeyler o an insan öyle olsun istiyor ama malesef hayat böyle değil.

Bence öncelikle onun hayatıyla ilgili haber almayı bırakın sosyal medya vs.takip etmeyin duymayın bilmeyin naparsa yapsın.
Kendinizi oyalacayacak bir şeyler bulun ortamdan uzaklasin.
Valla klişe evet ama iyi ki zaman diye bi kavram var her şeye iyi geliyor her şey gelip geçiyor.

İlişkilere madem bitecekti hiç başlamamalıydı diye bakmamak lazım.
İnsanlar değişir, duygular değişir.
Bu gerçeği kabul etmek lazım.

Bir hevesle tutundu diye bir ömür yapışmak zorunda mıydı sana?
Belki denedi ve sonrasının olmayacağını görünce vazgeçti.
Bile isteye yapılan bir kötülük yok ki neden böyle değerlendirmiyorsunuz?

Ortada ah etmelik, tutmasını beklemelik bir durum yok bence.

Bu yaşanmışlık şimdi canınızı yakıyor olsa da size bir şeyler katmıştır, öğretmiştir.
Ne öğrettiyse koyun cebinize ve önünüze bakın.
Bu şekilde kendi mutluluğunuza engel olduğunuzla kalırsınız.

Beddua etmeyin
Hele daha doğmamış bir masumun yuvasına asla etmeyin
Bir yanlışlık varsa Rabbim verir zaten cezasını
Yaşanmış bitmiş bir ilişki, geride bırakın artık
Sizinle olmadı diye adamın yuvasına, karısına , bebeğine beddua etmekte nasıl haklı görebiliyorsunuz kendinizi anlamadım, bence takıntı yapmışsınız, bir destek alsanız iyi olur bence, toparlayın kendinizi

Adamin size tam olarak ne yaptigini anlamadim
Anlasamamissiniz ayrilmissiniz
O da hayatina bakmis.

Allaha havale edin
Dusunmeyin
Yolunuza bakin
Baska care yok ki

Iliskiler evlilikle sonuclanmayabilir.baslar bazen devam eder bazen etmez biter
O yoluna bakmış
Sizde bakin
Zaten vars aldığı 1 vebal elbet çıkar bir yerden ama sizin takilip kalmaniz cok zarar kendinize

Demek ki sizinle mutlu değilmiş ayrılmış bunda anormal bişey yok yeni bebeği olmuş birine beddua etmek nedir o kadının ve bebeğin suçu ne kusura bakma ama kötü kalplisin önce kendine gel sonrada yoluna bak

Bence negatif enerjiniz sizi boğuyor... Herkes heran herseyi yaşıyor ayrilliklar da cok normal hayatın bir parçası... Nasıl bittigide onemli tabi ama sonuc olarak bitmiş gitmiş... Hala onu takip ediyor olmanız sizi yoruyor...yok evlendi yok ev aldi yok esi hamile yok tatile gitti bu kadar detayi neden ogreniyorsunuz ki birakin gitsin tamamen hayatinizdan... O sizi geride bırakmış hayatina bakıyor kendi icin birşeyler yapıyor... Siz niye onun mutlulugunu arastirip mutlulugu ile üzülüyorsunuz ki... Artık sizde hayatınıza bakın is buluo calisin zamaninizi bosa gecirip böyle anlamsiz saplantilara düşmeyin... Allah mutlu etsin onu deyin geciverin ve kendiniz icin birseyler yapin hayatiniza iyi gelecek seyler yapin calismiyorsaniz calisin hobi edinin keyif alacaginiz seyler yapin bu depresiflikten kurtulun ... Kim bilir siz kendinizi iyi yonde motive ederseniz hem icsel mutlulugu yasarsin hemde belki karsiniza çıkan sizin icin dogru olabilecek insani kacirmamis olursunuz ve belki yilllar sonra iyikide onunla olmamis olsaydi ben bu kadar mutlu olamazdım diyeceksiniz... Geriye bakip durarak yureginizdeki yükü arttirmayin insan hayatta herseyi gogusluyor zamanla onuda unutcaksiniz ama geriye bakmayın neler yapiyor mutlu mu mutsuzmu diye arastirmayin...

Üff.
İçlenmiş ah etmiş işte, seviyorum ölüyorum bitiyorum diye birisi iki günde terk edip kısa sürede de evlense kim olsa bu neydi şimdi der. İlla dövmesi sövmesi mi gerek. Neye içleniceğinin de hesabını mı vericek insanlar. Gönül bu.

Allaha havale etme dediğiniz şey de beddua etmenin kibarı, beddua etmiyormuş gibi yapıp beddua etmek. Sanki Allah'a havale ederken size kötülük edenlerin gül bahçesinde yaşamasını isteyerek havale ediyorsunuz.

İlkokul mezunu türbanlı köylü kızı beğenmemiş ne kadar fesatmış. Tebrikler hepiniz ne kadar kalendersiniz. Erkek arkadaşınız sizi bırakıp öyle bir kızla evlense hiç gülmezsiniz, kızı kendinize ve çocuğa denk görürsünüz tamam inandım.
Bir ben beceremiyorum galiba tribünlere oynamayı.

Allaha havale etmek sen daha iyi bilirsin ne yapilacagini demek benim haddim degil buna karar verip karismak demektir.

Ben de bir iki defa yaptim.
Allaha havale ettim.
Kor atesken insan oyle hissediyor.
Alev sondukce ise iyi mutlu bile olsalar bosver olsunlar ben kendi hayatima bakayim moduna girdim.

Beddua etmek sizi yıpratıp sizin enerjinizden çalar sadece. İnanın çok üzülüp mutsuz olmuş olabilirsiniz hatta o adam sizinle gönül eğlendirip genel tabirle el değmemiş helal süt emmiş bir kızla evlenmiş de olabilir. Ama bunların hepsi olmuş bitmiş geçmişte kalmış şeyler.

Belki de sizin bunlardan ders çıkarıp artık kimsenin lafına hemen güvenmemeniz gerekiyordur . O adama beddua etmek yerine karşınıza ‘iyiki eski sevgilim beni terk etti de şimdiki eşime rastladım ‘ diyebileceğiniz bir adamın çıkması için dua edin
Ne zaman ki çok aşık olup mutlu olursunuz o zaman eski yaşananlarla ilgili tüm düşünceleriniz kaybolur önüne bakarsınız. Hayat geçmişte takılı kalıp üzülmek için çok kısa.

Sabah aksam adama beddua edeceginize enerjinizi daha pozitif seylere versenize? Bu durum sizde hastalik yapar, takinti haline gelir ki gelmis gibi duruyor. Hem ne bekliyorsunuz? Yuvasi dagilsin, esine cocuguna birsey olsun, siz de sevinin oyle mi? Cogu insan evlenecegi kisiye dek en az bir kosiyle daha gorusur sevgili olur. Her iliski illaki evlilige ilerleyecek diye birsey yok. Hepimiz durup sabah aksam eski sevgililerimize beddua etmiyoruz. Bir kere gunah..

Kotuluk cagiriyorsunuz, ve olmuyor diye uzulup bizden destek bekliyorsunuz. Ben sahsen olmadigina mutlu oldum. Allah sizi de mutlu etsin insallah

Sen Allahın farzını yaptınmı haram ilişkiler yasa gez toz ele ele goz gze sonra beddua et nıye ahım tutmuyor de tutmaz tabi bence hemen tevbe et hramdan hayır gelmez bunu anla tevbe et sabırlı ol Allah sana daha hayırlı bii kapı acarr işte o zaman

Ben cok ciddi haksizliklara ugradim. oyle boyle degil. Ama bana haksizlik edenlerin basina bisey geldigini de hic görmedim:) .. bu beklentiyle omrünu curutme. Dunya adalet yeri falan degil. O kisileri birak isine gucune bak. Bu ahlarinin cikmamasi onlarin hakli oldugu anlamina gelmez.Bazi arkadaşlar sacmalamis.Yok efendim seninde suçun olabilirmis,kimisi dini açidan seni suclamis.Hicbiriyle alakali bir durum degil.Sen beddua etme yeter. Tum evreni dönüp dolasir telir tepene konar o beddua.Onu kesinlikle yapma..Kim naptiysa birak.kendi islerine odaklan..

Siz sadece Allaha havale edin oyle beddular etmeyin, ah denen sey gercektrn var elinde sonunda cikiyor ssimdi yada gec, kimse birinin mutsuzlugu uzerine bir mutluluk kuramiyor

Bir insanın başına kötü şeyler gelmesini bekleyerek beddualar ederek sadece ömrünü çürütürsün ALlah ın adaleti şaşmaz bence ilgilenme iyi veya kötü olabilir ama senin hayatında yeri yok. Dikkatini başka şeykere ver. Bence biraz da biz kadınlarda saplantı haline getirme var.

öyle bir şey olsaydı bu dünyada bütün kötüler fakir mutsuz olurdu. Ama gördüğün gibi dünya böyle işlemiyor. Sen kendi hayatına bak kafanı dağıt gez dolaş eğlen düşünme. Hem öyle beddua edersen ordaki çocuğun ne günahı var ki .

Bende Allaha havale ettim. Hakkimida helal etmiyorum ilgili kisiye. Bunu yaptikran sonra o kadar ic huzurum yerine geldiki anlatamam. Allaha havale et en doğru zamani o bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…