ah'ım niye tutmuyor?

dehşet içinde okudum.
ben de nişanlıyım, nişanlımın benden önce ilişkileri olmuş haliyle, ve birinin çok üzgün çok yıkılmış ayrıldığını tamamen şans eseri başka bir ortamda öğrenmiş bulundum. düğün hazırlıklarım, eşyalarım, sürecim, balayı planlarım tam da istediğim gibi oluyor, sevgilim de ben mutlu oldukça mutlu oluyor, ee yani şimdi bu kadın bana ah mı edecek. ben mutlu değilim onlar da olamasın diye dualar mı edecek? çok büyük haksızlık değil mi bu? ben herşeyden habersizken bütün bu kötü duaları hak edecek ne yaptım?

kaldı ki ben de kendi eski sevgililerimi düşünüyorum, hatta karşı tarafın isteksizliği ile bitirdiğim kişiye bile asla böyle duygular beslemiyorum. birbirimizde birşeylerin eksikliğini yaşamışız ki ilişkimiz devam etmemiş, umarım kendisine daha uygun biriyle mutlu olsun diyor geçiyorum. sizi biraz saplantılı buldum.

lütfen enerjinizi başkalarının kötülüğüne değil kendi iyiliğinize odaklayın.

Bunda da benim bilmedigim bir hayir vardir diip neden onunuze bakmıyorsunuz belki cok kotu olacaktınız ha belki onlar da cok mutlu degildir kimsenin icini bilemezsiniz böyle ancak kendinizi mutsuz edersiniz görmezden gelmeyi öğrenmeniz gerek

Bence ah tutması diye bir şey var. Fakat sizin beddua etmenizle değil, o an o kişi size ne hissettirdiyse, ne kadar üzdüyse ona geri döneceğine eminim. Herkes dışarıdan çok mutlu görünüyor zaten.

Fakat siz birinin mutsuzluğuyla mutlu olacağınızı sanıyorsunuz, ama olunmuyor. Onu sürünürken görseniz neye yarar ki? Sizin hayatınızda ne değişir mesela?

Bence kendiniz içinde, karşıdaki içinde en hayırlısını dileyin. Bu adam da mutlu etmiş sizi ama sonu belli..

İstediğiniz herşey oluyormu? İyi bir sey dilediğinizde? Siz istiyorsunuz diye hayatı altüst mü olmalı yani! Sanırım üzüntünüz nedeniyle böyle düşünüyosunuz, bu yazdıklarınız normal değil.

Ben önce beşeri adalete inanıyorum.
O adam adam olacak ve kimseyi üzmeyecek.
Merak etmeyin adalet bir şekilde sağlanıyor.

ah diye bişe yok vallahi

kim naparsa yanına kar kalıyo

seni üzdüğü için üzülmeyecek bunu kabullenmelisin

bu dünyada denge ve adalet diye bişe yok
Sana katılıyorum bende görmedim ahın olduğunu.. Bana kötülük yapan kişiler benden daha mutlu..

Beddua ettiğiniz kişi o bedduayı haketmiyorsa size geri döner dikkatli olun öyle etmemek lazım..

Beddua etmeyin bence. Ne gerek var degerli zamaninizi harcamaya. Kendiniz icin guzel dualar edin. Baskalari icin guzel dualar edin. Bize de bir dua yok mu diyen kimsesizler var onlar icin dua edin. Birsey istemeseniz de sadece Allah rizasi icin, dua icin dua edin. Faydasini gorursunuz.

Ona beddua ederek değil kendinize güzel dualar ederek geçirin Allah'a sığınma zamanınızı.Dunya değil Allah adildir.Eger hakkiniza girmişse sizin bir gün hiç olmadık bir yerde kalbinizde bir huzur belirecek, bir an durduk yere mutlu olacaksınız o gün Allah sizin hakkınızı onda koymamis demektir. Yolunuza bakın bu ömür başkalarına beddua ederek geçirilecek kadar uzun değil.Mutlu olmanız dileğiyle

Haksızlık,iftira,yalan vs durumlarında Allah herkese hak ettiğini veriyor ama sevgi karşılıklı olan bişey.ayrilirsiniz ya da devam edersiniz bu sizlerin tercihi ya da kismet.bunun için Ah etmek doğru değil,üzülmeniz de doğru değil.hayatınıza bakın artık,sizi mutsuz eden birine takılı kalacağınıza belki hayatınızın aşkını görmüyorsunuz

Bence bedduayi bosverin kendiniz icin dua edin.mutlu olayim huzurlu olayim deyin.keske kabul olsun o zaman sizin icin hayat daha mutlu olur.o mutsuz olunca belki bir nebze rahatlarsiniz ama yine de gercek anlamda mutlu olmazsiniz.

Sirf sizden ayrildigi icin, simdi evli ve cocuk sahibi olacak bir adama beddua etme hakkini nasil kendinizde goruyorsunuz? Hayatiniza giren insanlarin, sizin izniniz olmadan hayatinizdan cikamamalarimi gerekiyordu? Insanlar sevgili olabilir ve taraflardan biri bu arkadasligi, digerinin istegi olsun olmasin bitirebilir. Ayrilmis, ve yeni bir hayata baslamis bir adami sirf eski sevgiliniz diye boylesine Mercek altina alip, beddualarim niye tutmuyor diye hayiflanmaniz hic normal degil.
Diyelim ki beddualariniz tutacak, tum isi ters gidecek, iflas edecek. Bir esi var ve bir cocugu olacak. Onlarda etkilenmeyecekler mi? Onlarin ne sucu var? Gercekten hic saglikli bulmadim sizi.

Canim uzulmen cok normal...ahinin ne zaman tutacagini da bilemezsin...belki ilerde tutacak...ayrica su da var her kadina aci verir bu durum ama erkekler dengesiz varliklardir...senin icin olup bittigini soyler seni kendine asik eder...sen de inanirsin ..sonra bi bakmissin askindan olen adam baska bi kadinla...belki dogru insan simdi cikacak karsina...bunu da dusub

Ben konunuzu okuduğumda, Sizi terkeden kişinin maddi açıdan Sizden güçlü bir adam olduğunu düşündüm. Ve şimdi de eşi ile konfor içinde (bahsettiğiniz ev düzenleme, tatil, çocuğuna alışverişler vb.) yaşıyor olduklarını biliyor olmanızdan dolayı da bir huzursuzluğunuz var gibi hissettim. Yanılıyorsam, özür dilerim..

Sen onun hayatını takip ederken kendi hayatından gidiyor zaman. Öyle bekleyerek gelen birşey değil ah. Sen herşeyi unutursun ve bir bakmışsın öbür taraftaki tarumar. Ama sen bir ömür onun çile çekmesini beklerken 10 yıl 20 yıl. Olan sana olur. Onu beklerkenkah seni tutmuş olur anlamazsın.
Sen yoluna bakacaksın unutacaksın. Kendin için. Herşey hayatında yoluna girdiğinde seni mutlu mesut yükselişte görünce belki gizlice o takip edecek hayatını. Belki içten içe yanacak ama sen bilmeyeceksin.

adamin işleri yolunda.kirdigi yerden kırılsın istiyorum.buyuk bedduaalrim ve haksiz yere ettiğim bedduam yok ki.huzur birakmadi huzuru kaçsın istiyorum
Çocuğu olacak diyorsun. Etme böyle beddualar. Seni bu kadar üzen biri ile yolun baştan ayrildiysa olayın hikmetini düşün. Şer sandığında hayır vardır belkide. Destek al baya takıntı yapmışsın .
En son haksızlığa uğradım ve adamın çocuğu hastalandı. Defalarca dedim ya ben bununla ilgili birşey geçirmedim dimi içimden öfkeyle diye.

Hanımefendi sizi gerçekten kibirli buldum. Dünyalık herşeyi değer atfetmişsiniz karşıdaki kişinin sizin için insan olmasının önemi yok... Karşıdaki insanın ne kadar dünyalığı varsa ona o kadar değer biçiyorsunuz. Siz iyileşin kendinize gelin sabırsız dağılmış her tarafı kan irin diken içindeki psikolojinizi düzeltin iyileştirin... O adam size yaptığının büyük ihtimalle aynısını yaşayacak... Ve siz bunu onun acısını gördüğünüzde keşke yaşamasaydı bu kadar üzülmesini istemezdim bile diyeceksiniz. Siz iyileşmeden sakinleşmeden kesinlikle ona zerre kadar bişey olmayacak... Ne zaman içinizi iyileştirdiniz ( bu da en az bir buçuk-iki yıl falan sürüyor) o zaman herşey yerine gelecek ama şu an değil.. Önünüzde sizi bekleyen büyük bi zaman var ağlayın dua edin kahvenizi için.. Güneş gözlüklerinizi alıp sahile çıkın orda ağlayın biz insanız makina değil... Bizi üstün yapan şey ruhumuz..... bedenimize, cebimize kafamıza, garajımıza, takıp takıştırdıklarımız değil

Başkasının mutsuz olması için dua edeceğine kendi mutluluğun için çabalasan daha iyi olmaz mı. O mutsuz olsa ne geçecek ki eline? Ettiğin beddualar sadece ona değil habersiz bir kadına ve daha doğmamış masum bir bebeğe de gidiyor farkında mısın? Diyelim ki herhangi bir nedenden o bebeğe bir şey oldu ve bu da senin kulağına geldi. Çok mu mutlu olacaksın? Boş boş işler bunlar. Kendine odaklan. Mutluluğunun da mutsuzlugunun da tek nedeni insanın ta kendisi. Hayatı sadece bir adam olacak kadar bos bir kadın misin. Başka hiç bir amacın, hayalin yok mu şu hayatta? Çok hayret ediyorum senin gibi tiplere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…