Süreçte baştan sona kızımın yanındaydım. Görüşmeye gittik ameliyat öncesi kızım isteklerini anlattı. Her şeye tamam dedi istediğin gibi olacak burnun zor değil dedi. Ameliyat öncesi odaya gelmedi son görüşmeyi yapmadı. Koştur koştur ameliyata aldı. Özellikle kızımla birlikte belirttik burun kanatları kesinlikle kesilmeyecek ve kalkık olmayacak dedik. Kendi burnu zaten kalkıktı. O da tamam dedi. Ameliyatı 1.5 saat sürdü sürmedi. Her yerini kesmiş. Günde 3 ameliyat yapıyor kişiye özel planlama yapmıyor. İsteklerinizi yok sayıyor. Kime ne tutturabilirse. Kontrole gittik kızımın psikolojisi çok bozulmuştu. Kızımın yüzünde kocaman izler bıraktı. Kanatların kıvrımlarını komple kesip dümdüz şekilde yukarıdan aşağıya doğru dikmiş. Dikişleri estetik dikişlerden uzak. Sorunlara gelince kızımın düz burnu S şeklinde eğri büğrü orta hattı. Burun uc noktası sola çevrilmiş. Kanat kısımları biri yuvarlak biri düz. Kanatlar sağa meyilli. Sırtı hiç kalmamış kalan yerlerde deri parçası yamuk yumuk eğri büğrü. Dudakları aşağı doğru sarktı. Yanak dudak burun geçişleri komple bozuldu. Burun estetiği değil yüz nakli yapmış gibi. Bütün oranlarını bozdu. Doktor doktor geziyoruz sabah akşam doktorlara fotoğraf atıyoruz. Kaburga kıkırdağı eklenmesi gerekecek. Sırtı dolacak yanlar dolacak ucu dolacak. Baştan yeniden burun yapılacak. Düzeltme değil baştan burun yapılacak. Alçıyı çıkardı çıkarır çıkarmaz kaçtı gitti hemşiresi bantlama yaptı. Hiçbir bilgi vermedi. Yaptığı işten emin ve özgüvenli değil. Kontrolde böyle konuşmadık dedik ben 60 yaşındayım bana bile bağırdı. Ben böyle yapıyorum diye. Kızıma sen çirkinsin sana yakışmadı burunda gayet güzel dedi bir sorun yok dedi. Bağırarak üste çıkmaya çalıştı. Yaptığı iş ortada. Etik anlayışından uzak. Asla estetik yapmaması gereken birisi. Gittiğimiz doktorlar sol taraftaki derinin düzgün ayrılmadığını söylediler bu yüzden o kısımda kan akışı bozulmuş olabilir dediler. Karanlık koyuluk kaldı. Çökme ve deri problemi yüzünden. Ameliyatta yapabildiği tek bir şey yok. Düzgün yaptığı bir tane işlem yok. Burun delik derisini dudak çizgisine dikmiş. Burun altını geri dönüşü olmayacak şekilde komple bozdu. Piezo yöntemi diye bahsettiler kızımın ameliyat fotoğrafında çekiç izleri vardı o kısmı da muamma. Ne kullandığı ne ysptığı hepsi belirsiz. Ameliyat raporunu tek tek inceledik kopyala yapıştır yapılmış gibi. Revizyon için sonraki doktoru da zora soktu. Gerekli ölçüde yazıp durmuş. Burnunda doğru düzgün kıkırdak yok. Nasıl gerekli ölçüde? Bir anne olarak kızımın acısına dayanamadım. Kimseye bunu yapmaya hakkı yok.
İlk ameliyatta bu kadar hata olmaz.