Ahretliğim evet kardeşim kadar sevdiğim arkadaşım....Tabiki onu üzgün görmek beni de üzüyor haliyle.Problem e geçiyorum hemen, arkadaşımın 5 yıllık bir ilişkisi bitti yaklaşık 8 ay önce haliyle atlatması kolay olmuyor..Hele de terkedildiysen..Sen onca yıl kahrını çek bekle ama karşındakı az bi sorun çıktıgında topuklarına bile bakmadan kaçsın..Hazmetmesi kolay değil tabiki..Herneyse asıl konu ayrılık sonrası yaşadıkları.Özgüven eksikliği, hayal kırıklıkları vs.. daha da çoğaltılabilir.Hatta bir ara kendini ne kadar boş, amaçsız hissettiğinden bahsetmişti sürekli sebepsiz can sıkıntıları da var tabi...E hal böyle olunca başkalarından medet umar sığınır hale geldi.Tam da böyle bir zamanda karşısına biri çıktı doğrusu hep var olan ama varlığını ilgisini sonradan farkettiği biri..Tabi sıkıntı bundan sonra başlıyor, farkındalık yarattıktan sonra,varlığını,ilgisini farkettirdikten sonra kendini agırdan satmalar, umrunda degilmiş gibi davranmalar..Tabi bir süre sonra arkadaşım bir bakıyor sanki bu çocuğun peşinde koşuyormuş gibi bir hal almış olay.Ama öyle birşey ki çocuğun vur kaçları, bir ilgili bir ilgisiz halleri kafasını karıştırmış ve nasıl bir yol izleyeceğiniş kestirememiş daha sonra arkadaşım için çok büyük bir adım tabi ki gururunu hiç e sayıp çay davetinde bulunmuş tabiki öncesinde çocuk buna aynı teklifi yapmış arkadaşım içinde bulunduğu karışıklıktan ve çocuğu çok fazla tanımadığından olacak herhangi bir cevap vermemiş geçiştirmiş.Neyse sonra çocuk bu çay daveti için planından vazgeçiyor ve çay a geliyor ama çocuğun rahatlığı kendine olan o kocaman egosu, özgüveni arkadaşımın özgüvenini yerle bir ediyor, gerilmesine ve kasılmasına neden oluyor.Arkadaşım da o kadar özgüveni yerinde nerde nasıl konuşacağını bilen biridir ki tabi bu çocuk davranışlarıyla arkadaşımın bütün tabularını yıkıyor . kendini kötü hissetmesine neden oluyor ki çay davetini yapan biri olarak ve öncelikle bir bayan olarak gururu inciliyor ki karşısında ki insan bir bayan için bunun ne demek olduğunu farketti mi o da meçhul..Tabi ki arkadaşım için gergin geçen bu çay sonrası çocukta bir rahatlık ,anlamsız bir ego artışı,zıplamış bir özgüven,umursuz haller olmasa da olur tavırlar..Ki arkadaşımın davranışları da buna etkendi bence eli ayağına dolaşması, çocuğun tavırları karşısında nasıl davranacagını bilememesi, çocuğun egosunu şişirdi...Kaldıkı buna sebep yine o çocuk bana kalsa sağı solu belli değil,ne istediğini bilmiyor yada heveesini alıp bırakıyor..Artık nasıl derseniz.Daha sonra tabi bir mesajlaşma esnasında çocuk yanlış anlaşılmaya meyilli birşey yazıyor arkadaşımda yanlış anladığı için tepki veriyor yalnız sıkıntı şu çocuk yanlış anlaşıldığının farkında olduğu halde düzeltme gereği duymuyor ta ki arkadaşım hızını alamayıp ikinci mesajı atana kadar ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu farediyor yalnız bu sefer çocuk bunu tersliyor ve iletişimi kesiyor..Tabi o kesiş o kesiş arkadaşım yazmıyor tabi ki çocuk ta ama aynı mahallede oturuyorlar mutlaka karşılaşacaklar..Sizce arkadaşım ne yapmalı bu çocuğa nasıl davranmalı.....???
Son düzenleme: