Aidin Salih ile sağlıklı oluyorum

mujimujgan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2015
186
166
36
Merhabalar
Bende birçok kilo verme yöntemlerini denemiş ve her seferin diyetini bozmuş bir bayan olarak baktım bu iş diyetle olacak gibi değil.

En büyük hatamız sindirim sistemi floramızdaki fazla üremiş kötü bakterilerin ve orada bulunmaması gereken mantarların istedikleri gibi beslenmeye devam etmemiz.

Ben araştırdım merak etmeyin:) Bu bakterileri katletmek için herhangi bir antibiyotik ya da kısa yol bir ilacı yok. Maalesefki bir şekilde iştahı kontrol altına almamız gerek.

Şimdiye kadar Ayça KAYA'nın diyetini yaptım.İşe yaradı ama sürekli bilinçli olarak diyete devam etmek gerek ve bunun sonu yok.(benim için böyle)

Metabolik Balans diyeti yaptım ve daha memnun kaldım. Fakat param bitti doktora gitmekten.

Sonuçta farkettim ki ben öyle sürekli kendi irademle bir düzenli beslenme veya kısıtlı beslenme olayını yapamam ve yapmak da istemiyorum. Nereye kadar bunu uygulayacağım ki. Gerçekten yeter

Madem kendi irademle olmuyor bu olay bende vücuduma zorla öğretmeye karar verdim. Aidin Salih'in yöntemini duymuştum daha önce ve kitabını almaya karar verdim.

Şimdi yazacağım maddeler tamamen bana aittir ve deneyimlerimden çıkarttığım sonuçlardır:
1.Önce sağlık=Doktora gidip testlerimizi yaptıralım yada yakın geçmişte yapıldıysa sıkıntı yok.Ayrıca kronik bir rahatsızlığınızın olmamasına dikkat edin.

2.Sporu erteliyoruz=Diyete başladığınız gibi lütfen spor yapmayın. çünkü hem su tutuyorsunuz ve kilo bazında eksilme yaşanmıyor hem de diyeti çabuk bozduruyor. Çünkü hem günlük aldığınız enerjiyi kısıp hem de normale göre daha fazla enerji harcıyorsunuz. Tabii ki de dayanamayıp şekere saldırıcaksınız.(en azından bugün değilse yarın) Bu yüzden 1 hafta-10 gün sporu erteleyin.

3.Kendinize uygun olan bir detox programıyla bağırsak floramızı şaşırtıyoruz. Bu detox yöntemiyle başladığım(1-2 gün) her diyetim daha uzun soluklu oldu. Ayrıca iştahım da kesildi.


Ve yeni yöntem olarak bu akşam itibariyle Aidin Salih'in kitabından yola çıkarak oruç ile sağlığımıza kavuştuktan sonra sağlıklı beslenme programımıza geçiyoruz.


ARTIK YEMEK İÇİN YAŞAMAK DEĞİL,YAŞAMAK İÇİN YEMEK İSTİYORUM

VE BU DENEYİMİMİ DE SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BANA KATILMAK İSTEYENLER, DESTEKLEMEK İSTEYENLER ve de TAVSİYEDE BULUNMAK İSTEYENLERİ BU KONUYA DAVET EDİYORUM.

Haydi BİSMİLLAH
 
ilk gün orucumuzu tuttuk şükür.
ertesi gün 2 öğün olarak diyetime devam ediyorum.

şimdilik 1 kilo verdim.
az kilom var fakat oturmuş bir kilom olduğu için zor gidiyo.

160 boyum var
58 kiloyum.

protein ağırlıklı besleniyorum.
midem gastirite yatkın olduğu için her öğünde sadece 1 dilim ekmek yiyorum. yarın yediklerimi de paylaşıcam.
 
X