- 7 Mart 2019
- 75
- 27
- 3
- 30
- Konu Sahibi Yasamadimgormedim
-
Malesef anlattigin gibi eskiden diyorum yokluk vardi yokluk içinde kalabalık aileydik misafirlerde gelirdi yokluktan var ederdik ama simdi varlık içindeyiz insanyokZaman içinde günlük hayat koşturmacasında pek fırsat da kalmıyor aslında. Ben liseye kadar baba tarafından kuzenleriyle çok içli dışlı biriydim. Hatta aramızda aşk nefret ilişkisi vardı. Birbirimizi çekemezdik ama birbirimiz olmadan da yapamazdık. Liseden sonra üniversiteye geçince hem dersler, hem genişleyen çevre etkisiyle daha az görüşür olduk. Mezun olduktan sonra ilk ben evlenip şehir dışına çıktım, arkamdan başka bir kuzenim çıktı. Önümüzdeki yaz bir diğer kuzenim evlenip şehir dışına çıkacak. Bu durumda bizim birbirimizi görmemiz ancak bayramda memlekete gidersek mümkün oluyor. Ha isteyen telefonla devam eder irtibatı koparmaz ama zaman içinde zayıflıyor ilişkiler.
Anne babalarımız şanslıymış kendi kuzenleriyle ilişkileri kopmamış bizler gibi, o yüzden bizler kalabalık aile ortamlarında büyüyebildik. Dediğim gibi anne babamın kuzenlerini teyzelerimle halalarımla bir tutardık biz. Hatta özellikle babamın bir kuzenine hala amca deriz, eşime ilk bahsettiğimde tam anlayamamıştı da amcam olmayan amcam işte neyini anlamıyorsun diyip gülmüştüm.
Velhasılı kelam zamanın şartları, insanların iş için şehir değiştirmeleri, kendi çekirdek ailelerine odaklanmaları vs. derken eski kalabalık aile ortamları ister istemez yok oluyor.
Bende annemin evinde kalabalıkla büyüdüm misafiriz bir günüm geçmiyordu sonra evlendim yine 3 yila kadar bende akrabalık ilişkilerimiz iyiydi sonra baktim Bi kopukluk oldu huzurumuz yerinde olur inşallahBelki kendi değil eşimin akrabaları olduğundan belirli bir sınırımız vardır, bilemiyorum.
Hiç akrabam teyzem dayım olmadığı için.
Ömrümde görmediğim kuzenim var benim öyle söyleyeyim, o derece akrabalık ilişkimiz olmadı
Belki yokluktan sağlam tutundum ama, yalnızlığı ailemde bildiğim için sıkı tutundum.
Herkesin evine coşkuyla gelecek, kalabalık sofralar kuracak eşi dostu olsun inşallah.
Malesef anlattigin gibi eskiden diyorum yokluk vardi yokluk içinde kalabalık aileydik misafirlerde gelirdi yokluktan var ederdik ama simdi varlık içindeyiz insanyok
Kardeşlerim bekar daha küçükler insallah nasip olursa evlenince onlarla samimi olurum aynen sizin gibi İnternet işine gelirsek iyice saçmaladı yakindir insanların bikmasi insallahİşin aslı ben pek şikayetçi sayılmam bu durumdan ne yalan söyleyeyim. Ama bunun sebebi hem zaten çekirdek ailemin bana yetiyor oluşu hem de benim kalabalıklardan çok haz etmemem. Çünkü dört kardeşiz, birbirimizi arayıp soruyoruz, elimizi hiç çekmedik birbirimizin üstünden. Zamanın koşullarından farklı olmasını istediğim tek şey dördümüzün de çocuklarının birbirini kuzenden ziyade kardeş olarak tanıyıp bilmesi. Çünkü hiç birimiz 4 çocuk yapmayı planlamıyor. E öyle olunca çocukların kardeşleri kendilerine yetmeyecek. Bunun için de şimdiden çocukların beynine işliyoruz yani :) bir abimin kızı var 3 yaşında. Diğer abimin eşi ve ben de hamileyiz şu an. 3 yaşındaki yeğenim şu an kendisine 2 kardeş gelecek diye heyecan içinde bekliyor, sen onların ablası olacaksın diyoruz kendisine. Bana her geçen gün farklı bir isim önerisiyle geliyor, mesela geçen gün bebeğinin adı yiğit olsun dedi.
Bilemiyorum, çom farklı bir zamanda yaşıyoruz. Ama ben bi süre sonra insanların aradıklarını sosyal medyada, yoğun şehir hayatında vs bulamayınca kendi içlerine, ailelerine döneceklerini düşünüyorum.
Bizde gitmiyoruz tabi sorunlar var. Hiçbiriyle görüşmeye gerek yok. Gidecek yerlere de haberli olacak şekildeArkadaşlar aile akraba ilişkileri kaldimi gelip gıtmeler eşim biz kimseye gitmiyoruz diyo oyle annesi kardesleride yok durduk yere akrabaya gidiliyomu merak ediyorum
Arkadaşlar aile akraba ilişkileri kaldimi gelip gıtmeler eşim biz kimseye gitmiyoruz diyo oyle annesi kardesleride yok durduk yere akrabaya gidiliyomu merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?