- Konu Sahibi Yasamadimgormedim
-
Saol canim valla güldürdün beniBizle takılın o zaman geçen cumartesi eşimin amcasının çocuklarına gittik bu hafta dayısına gidecez hafta icide bize geliyolar kaynanamla sıkılıyoz bizimde tek eğlencemiz bu napalim
AnlasaEşinize sık görüşüp sonrasında küs kalacağımıza seyrek görüşüp birbirimize slm verip hal hatır soracak seviyemiz olsun deseniz
Sende saol canım işyerinde güne girsin eşin gider gelirsinizSaol canim valla güldürdün beni
Aynen öyle bende öyle diyorum şundan ,3, 4sene öncesine kadar öyleydik akrabalık bitmiş anlamiyor durduk yere nereye gidilirHerhalde 90 larda kalmış kafası. Hayal dünyası yani.. evlilik kafasında öyle bir olaymış. O zamanlar çat kapı da giderdik haberli de giderdik. Beraber dizi tv izlenirdi. Sobalı evse bir odaya doluşulur çay içilir mısır patlatılırdı. Biz büyüdük. Büyükler vefat etti. Herkes sosyal medyada sosyalleşir oldu. Herkeste bir bencillik.. eski samimiyet yok.
Keşke eskisi gibi olsa aynen anlattigin gibiAslında gidilip gelinse ne güzel olur. Ama maalesef kalmadı. Hem misafirlikler ağır oldu. İkramlar vs hem de samimiyet kalmadı. Sonunda inşan yalnız kaldı. O kadar çok ki böyle. Aslında insan insana lazım. Fakat bencillik ve rahata düşkünlük aldı başını gitti. Bu sefer inşan kendi kendinin düşmanı oldu. Depresyon, kendi kendisi ile konuşarak karanlık bir girdaba hapsoldu. Not almışım paylaşayım dedim.
Çocukluğum kalabalık geçti. O günleri çok özlüyorum. Hepimiz bir aradaydık. Kuzenlerle yanyana sıralanır yatardık. Korkunç hikayeler anlatıp birbirimize sarılırdık. Güzel günlerdi. Şimdi yok artık. Hepimiz bir yere dağıldık.
Evet keşke. İnşaAllah o günlerden güzelini Rabbim bize de size de nasip etsinKeşke eskisi gibi olsa aynen anlattigin gibi
Akraba anne baba kardeş dişinda demek istedim bizde eskiden çok samimiydik birbirimizde kaldirdik ama artik bayramda düğünde cenazedeAkrabadan kastınız ne? Ben çocukken hatırlıyorum evimiz dolup taşardı, uzaktan akrabalarımız da sık sık gelip giderdi. Daha çok bizim evimize gelirlerdi ama bizim de gittiğimiz ziyaretler olurdu. Anne babamın kuzenlerine teyze hala dayı amca gözüyle bakardık.
Şu an ben çekirdek ailem dışında diğerleriyle pek ilgilenmiyorum. Yani bayram seyranda büyüklerimi muhakkak ararım (bütün öz teyze, dayı, amca ve halalarımı) ancak iş ziyarete gelince anne babam ve abilerim dışında birini ziyaret etmem için özel bi durum olması gerekiyor.
Öyle oluyor insallah hep aynı olursunuz çikar ve menfaat olmadıkça güzel olur bizimkiler bozdularEşimin ailesinin tüm çevresi akrabalar.
O kadar kalabalıklar ki, kendi memleketi ve soyu sopu hariç dostları yok.
O sebeple görüşüyoruz biz.
Özellikle genç, kuzen ve eşleri olarak yakın dost olduk.
Onların anne babaları ile de görüşürüz valla, zevk de alıyorum.
Kendi halamı sokakta zor tanırım zaten başka şehirde ama, evlendiğimden beri kendi akrabalarımın olduğu şehre gidince eşimin zoruyla mecbur görüşüyorum.
Onların bu yaşam biçimi bana iyi geldi, kalabalık aile güzel şey:)
Elbet var çıkarı olan falan.Öyle oluyor insallah hep aynı olursunuz çikar ve menfaat olmadıkça güzel olur bizimkiler bozdular
Akraba anne baba kardeş dişinda demek istedim bizde eskiden çok samimiydik birbirimizde kaldirdik ama artik bayramda düğünde cenazede
MaşaAllah çok güzel. Kalabalığın tadını alınca yalnızlık insana çok zor geliyor.Elbet var çıkarı olan falan.
Ama kv demin kardeşleri ve onların çocukları ile hiçbir çıkarımız olamaz, işler güçler ayrı.
O sebeple çok samimiyiz.
Hatta öyle ki bazen tatile kuzenler, eşleri, bizlerin kv kp leri beraber gidiyoruz.
Şen şakrak bir durum oluyor.
Ama burada önemli fark, kv demin 4 kız kardeş ve et tırnak gibi olması bence:)
Annem tek çocuk bir kadın olarak akraba tamımadan büyüdüm ben, babam keza zaten ailesiyle 10 senede 1 görüşen insandı.
Evimize 3 kişi gelse annem panik atak geçirirdi ne ikramlar döktürürdü.
Şuan biz bir toplanıyoruz 20 kişi, güzel adapte oldum valla.
Çok keyifliymiş:)
Senin adina sevindim canim Allah hayırli insanlarla karşilaştirir insallah bizideElbet var çıkarı olan falan.
Ama kv demin kardeşleri ve onların çocukları ile hiçbir çıkarımız olamaz, işler güçler ayrı.
O sebeple çok samimiyiz.
Hatta öyle ki bazen tatile kuzenler, eşleri, bizlerin kv kp leri beraber gidiyoruz.
Şen şakrak bir durum oluyor.
Ama burada önemli fark, kv demin 4 kız kardeş ve et tırnak gibi olması bence:)
Annem tek çocuk bir kadın olarak akraba tamımadan büyüdüm ben, babam keza zaten ailesiyle 10 senede 1 görüşen insandı.
Evimize 3 kişi gelse annem panik atak geçirirdi ne ikramlar döktürürdü.
Şuan biz bir toplanıyoruz 20 kişi, güzel adapte oldum valla.
Çok keyifliymiş:)
Aynen öyle.MaşaAllah çok güzel. Kalabalığın tadını alınca yalnızlık insana çok zor geliyor.
Belki kendi değil eşimin akrabaları olduğundan belirli bir sınırımız vardır, bilemiyorum.Senin adina sevindim canim Allah hayırli insanlarla karşilaştirir insallah bizide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?