1.5 yıllık evliyim be 2 aylık hamileyim. Eşimle görücü usulü ve 3 ay içerisinde evlendik. Eşimin ailesi baya geniş ve herkesle içli dışlılar. Öz ve üveyleri var. Ben üveyleriyle iletişim halinde olmak istemiyorum. Aile yapısı olarak dengim olan sadece iki tane öz amcası gelinleri var. Ve akrabaların kargaşası, kimlerden kız isteyip istemediği,dengim olup olmaması beni çok etkiliyor. Çünkü gerçekten kalabalık ve tabiri caizse pasaklılar. Ama kaynanam herkesle muhatap ediyor beni. Ve ben eşime her durumu izah edemiyorum. Ailem beni verdiklerine pişman. Sonradan aileyi tanıdıkları için. Ama tesellileri eşimin bana ve kendilerine karşı saygılı oluşu. Kaynanamın ailesi bile dengim değil ve çok farklılar. Ve son zamanlarda onunla sıkıntılar yaşıyorum. Ailemin de beni etkilemesi ayrı bir sıkıntı yaratıyor. Mutluyum ama mutsuzum. Denklik meselesi bizde önemli bir şey. Dengim olmayan çok insanın içinde kendimi kötü hissediyorum. Aileme ve akrabalarıma karşı kendimi ezik hissettiriyor.

aynı şehirdeniz ama kültürümüz uymuyor. Onlar biraz daha giyim ve düşünce konusunda farklı bizden.
Dengimiz değiller, utanıyorum falan demek yerine “ aile yapısı ve yaşantıları bizden farklı, pek kafa dengi değiliz, görüşmek istemiyorum “ deseydiniz çok güzel olurdu, size tamamen hak verirdim. Ama yazınızın başında gayet haklı başlayıp ortalardan itibaren insanları küçümseye geçtiniz.
Hayır demeyin yani metni okuyan herkes gizli, alttan alttan küçümsemelerinizi anlayabilir.
Aileniz denkliğe önem veriyorlarmış, öyleyse görücü usülü evlendirmeden önce sizi, detaylıca soruştursalarmış eşinizin ailesini. Ne kadar ayıp. Akrabalarınıza karşı utanmanız, ailenizin o insanlara pis pasaklı diyip küçük görmesi.
Dediğim gibi, böyle şeylere çok önem verip ince eleyip sık dokuyorsanız, nasıl görücü usulüyle evlendiniz ona şaşıyorum.
Neyse, istemediğiniz insanlarla görüşmemek en doğal hakkınız. Eşiniz sizin yanınızdaysa kv ve diğerleri laf söyleyemez. Önemli olan eşiniz.
Akrabalarını küçük gördüğünüzü söylemeden, düzgün bir üslupla “ canım çok kalabalıktan hoşlanmıyorum, başım kaldırmıyor, bir de biliyorsun fazla samimiyet sevmiyorum yapım gereği, o yüzden herkesle görüşmek istemiyorum beni anlamanı istiyorum “ vb bir şekilde kendinizi ifade etmeyi deneyebilirsiniz.
**Yazmadan edemedim, dengim olmayan insanlar, dengimiz dengimiz, dengimiz değiller……. Ya bilemiyorum çok rahatsız oldum. Gerçekten insanları küçük ve hakir görüyorsunuz gibi duruyor. Bayağı bayağı hem de.