Aile-akrabalık

Evet yazarken eşime aslında o kelimeyi yakıştıramadım ama akrabaları o şekilde. Denklik derken örnek bi amcası gelini babamın çalışanının kardeşi, bi amcası gelini başka amcasının çalışanının kızı. Ve bunun gibi daha birçok örneği var üvey akrabalarında. Ama nedense kv beni sadece üveyleriyle muhattap ediyor. Şöyle düşünelim evdeki hizmetçinin çocuklarının çocuğuna denk olması sizi ne kadar memnun eder? Her insan insandır ama neden çingenlere kız verilmez veya oğlanlarıyla evlenmezler? Sınıf farkı her zaman olan bir şey..
Firdevs Yöreoğlu musun ablacım sen ,bu ne kibir?

Evet yazarken eşime aslında o kelimeyi yakıştıramadım ama akrabaları o şekilde. Denklik derken örnek bi amcası gelini babamın çalışanının kardeşi, bi amcası gelini başka amcasının çalışanının kızı. Ve bunun gibi daha birçok örneği var üvey akrabalarında. Ama nedense kv beni sadece üveyleriyle muhattap ediyor. Şöyle düşünelim evdeki hizmetçinin çocuklarının çocuğuna denk olması sizi ne kadar memnun eder? Her insan insandır ama neden çingenlere kız verilmez veya oğlanlarıyla evlenmezler? Sınıf farkı her zaman olan bir şey..
Vallahi konununuz baştan ayağa leş. Üstelik öğretmenmişsiniz, yazık.

Arkadaşlar size güzelce yorum yapmışlar. Belki faydam olur diye ben de bir şey yazayım. TLC'de Çingene Düğünleri diye bir program var, açıp seyredin. "Bizlerin" onlardan neden "kız almadığı" değil, onların neden kendi içlerinde evlenmelerini ve kızlarını kimseye "vermediklerini" öğrenmiş olursunuz.

Ayrıca her fırsatta yazdığınız şu "kız verme, verildim" vb zaten sizin kendinizi ne denli "mal" olarak gördüğünüzü ifade ediyor.

Not: Malı hakaret olarak değil EMTİA manasında yazdım.

Bencede anlattığın insanlar ile denk değilsin onların seviyesine gelmen için daha çok yolun var

Denglige bu denli onem veriyorsaniz evlenmeye niyetlenmeden arastirsaydiniz keşke. Tabiiki benzer kulturde olmak vs avantajli bi durum ama siz baya kucumsemissiniz insanlari.. kendinizde hic akillica davranmamis oluyorsunuz yeterince arastirmadan evlendiginiz icin. Bunuda birileri acimasizca elestirebilir. Bu rahatsizliginizi anlattiklarinizi erkek taraf bilmedigi icin ve sizde o evliligi yaptiginiz icin elbette sizi kendileri gibi gorup o dengi degil gorusturmeyelim bu dengi degil gorusturmeyelim demezler. Elbette her insan ile kafamiz uymaz. Gorusmek istemezseniz tatli dille esiniz ile paylasin ama bu bakis acinizi degistirip bu durumda en mantikli ve huzurunuz bozulmayacak sekilde hareket edip hayatinza oyle yon vermeniz sart.

Esin ailesin geliri iyimis. Kizi hizlica vermek icin yeterli sebepmis demek ki arastirmadan hemen verdiklerini göre. Ne elit bir aileymis ama :D

1.5 yıllık evliyim be 2 aylık hamileyim. Eşimle görücü usulü ve 3 ay içerisinde evlendik. Eşimin ailesi baya geniş ve herkesle içli dışlılar. Öz ve üveyleri var. Ben üveyleriyle iletişim halinde olmak istemiyorum. Aile yapısı olarak dengim olan sadece iki tane öz amcası gelinleri var. Ve akrabaların kargaşası, kimlerden kız isteyip istemediği,dengim olup olmaması beni çok etkiliyor. Çünkü gerçekten kalabalık ve tabiri caizse pasaklılar. Ama kaynanam herkesle muhatap ediyor beni. Ve ben eşime her durumu izah edemiyorum. Ailem beni verdiklerine pişman. Sonradan aileyi tanıdıkları için. Ama tesellileri eşimin bana ve kendilerine karşı saygılı oluşu. Kaynanamın ailesi bile dengim değil ve çok farklılar. Ve son zamanlarda onunla sıkıntılar yaşıyorum. Ailemin de beni etkilemesi ayrı bir sıkıntı yaratıyor. Mutluyum ama mutsuzum. Denklik meselesi bizde önemli bir şey. Dengim olmayan çok insanın içinde kendimi kötü hissediyorum. Aileme ve akrabalarıma karşı kendimi ezik hissettiriyor. :KK43: aynı şehirdeniz ama kültürümüz uymuyor. Onlar biraz daha giyim ve düşünce konusunda farklı bizden.
İngiltere kraliyet ailesi denginiz olmasına rağmen gidip , Bağcılardan adamla evlenmişsiz. Gerçekten denginiz değil bu aile . Boşanın hemen , Avrupa ' da bekar prensler var , onlardan biriyle evlenin. 😂😂

Şöyle; benim ailemde akrabalıklara aile yapısına ve köküne önem verilir. Herkesin bir aşireti var. Ama aşiretine yakışan yakışmayan insanları ailene katmak farklı bir durum.

Bunu demek biraz tepki toplatacak belli ki, konu da başka yerlere gidiyor ama belirteyim yine de
Ailem bulunduğum ilçede ileri gelenlerden ve aşiretin başı. Eşim de bizim aşiretimizden
İsterken tabi ki bunları araştırdılar. Ama üveylerini ve akrabalıklarını yüzük takıldıktan sonra öğrendiler.

Benim sorunum kv bin beni her akrabasıyla muhattap etmesi. Ya şöyle
Eşimin öz amcaları temiz ve tertipliler. Kendini bilen insanlardan. Ama üveyleri öyle değil.
Yaşam olarak onlardan çok farklılar kültür düşünce olarak çok başkalar

Aşiret mi puhahahahahahaha
Pardon abla ya gerçekten çok üst düzeymişsiniz.

Şöyle; benim ailemde akrabalıklara aile yapısına ve köküne önem verilir. Herkesin bir aşireti var. Ama aşiretine yakışan yakışmayan insanları ailene katmak farklı bir durum.

Bunu demek biraz tepki toplatacak belli ki, konu da başka yerlere gidiyor ama belirteyim yine de
Ailem bulunduğum ilçede ileri gelenlerden ve aşiretin başı. Eşim de bizim aşiretimizden
İsterken tabi ki bunları araştırdılar. Ama üveylerini ve akrabalıklarını yüzük takıldıktan sonra öğrendiler.

Eşimin öz amcaları temiz ve tertipliler. Kendini bilen insanlardan. Ama üveyleri öyle değil.
Madem bu kadar süpersonik bir aileniz var. Neden sizi böyle sizden aşağı(!) aileden biriyle evlendirdiler, hem de görücü usulü 😳😳

Battıkça batıyorsunuz… amiyane tabirle, sıvadınız yani şu an :olamaz:

Hanımefendi çok afedersiniz ama, siz kendinizi kraliyet ailesinden falan mı sanıyorsunuz? Veya hindistanda falan mı yaşıyorsunuz, hani onlarda kast sistemi var ya!

Siz ne hakla insanları sınıflara ayırıp bir de kendinizi en üst sıraya koyuyorsunuz?

Hizmetçinin çocuğuymuş, örneğe bakar mısınız?? Çingeneymiş???

Lütfen korunun olur mu? Sıkı sıkı korunun. Umarım anlaşılmıştır ne demek istediğim.

** yorumlarda gördüm gebeymişsiniz. Allah analı babalı büyütsün. Umarım çocuğunuzu da aynı zihniyet ve düşüncelerle yetiştirmezsiniz. İyi günler.
Konu sahibinin dengini yesinler daha tanımadığı adamla adamın annesi kendisini mal seçer gibi beğenmiş evlendirilmiş daha birey olarak varlığı yok söz hakkı yok ama kimseyi beğenmiyor haspam

Ben de mesela aşiret olarak yaşayanları (kültür, görgü, eğitim, nezaket, empati, adalet konularında) toplumun en yoz tabakası olarak görüyorum Şimdi siz çok üst mertebe olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz?
Aşiret kızlarının gurur duyduğu kilolarca altin, diğer insanlara göre gorgusuzluktur. sizin hayran kalarak giydiginiz elbiseler benim midemi bulandırıyor.
Çingene dediğiniz insanlar da bir grup yani aşiret sonuçta niye gözünüze kötü gorunduler?

Konustukca batmissiniz. Ne okudum yahu? Kraliyet ailesi bile bu kadar dert etmiyordur.

Son düzenleme:
1.5 yıllık evliyim be 2 aylık hamileyim. Eşimle görücü usulü ve 3 ay içerisinde evlendik. Eşimin ailesi baya geniş ve herkesle içli dışlılar. Öz ve üveyleri var. Ben üveyleriyle iletişim halinde olmak istemiyorum. Aile yapısı olarak dengim olan sadece iki tane öz amcası gelinleri var. Ve akrabaların kargaşası, kimlerden kız isteyip istemediği,dengim olup olmaması beni çok etkiliyor. Çünkü gerçekten kalabalık ve tabiri caizse pasaklılar. Ama kaynanam herkesle muhatap ediyor beni. Ve ben eşime her durumu izah edemiyorum. Ailem beni verdiklerine pişman. Sonradan aileyi tanıdıkları için. Ama tesellileri eşimin bana ve kendilerine karşı saygılı oluşu. Kaynanamın ailesi bile dengim değil ve çok farklılar. Ve son zamanlarda onunla sıkıntılar yaşıyorum. Ailemin de beni etkilemesi ayrı bir sıkıntı yaratıyor. Mutluyum ama mutsuzum. Denklik meselesi bizde önemli bir şey. Dengim olmayan çok insanın içinde kendimi kötü hissediyorum. Aileme ve akrabalarıma karşı kendimi ezik hissettiriyor. :KK43: aynı şehirdeniz ama kültürümüz uymuyor. Onlar biraz daha giyim ve düşünce konusunda farklı bizden.
Bacım sen evlilik olayını çok farklı anlamışsın aileler sulaleler evlenmiyor iki kişi iyiyse esin ailene saygiliymis seni önemsiyor ki yapiyor yedi kat ele temizlik öğretemezsin herkes aynı şartlarda yetişmiyor ailene laf verme benim kayinvalidemde benim anneme denk değil ama annem gık demez eşimle arama nifak sokmamak için annemle aram pek iyi değil ama bu konuda hakkını yiyemem senin annenlerde fazla geniş ve rahatmış damat duysa bunları ailene soğur sonra o saygı da gider duymican gormicen cokfazla bir araya gelmicen bahane çok istersen sınırlarını koy eşinle yoluna bak

Oha yani affedersiniz. Sınıf farkı derken?

Ailenize layik olmayan aileyi ailenizle muhatap etmişsiniz
Bence ailenize denk bir evlat değilsiniz siz
Gelin kv denin toprağındandır denir, siz kv nize ve onun çevresine layik ve denksizniz aslında ama farkında değilsiniz

Evet aplam en kaliteli aşiret sizinki uveylerde kimlermis kendilerini aileden sayıyorlar iiiiiiiiyk 😁 sahi sizin meslek nedir bu havanız babanızın işyerinden mi geliyo

Back
X