• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile apartmanı

Eşinizle oturun, oturacağınız muhiti netleştirin, sonra cayma olmayacağından emin olun, yazın gitsin.
Herkese göre değişir ama ben ailelerle aynı şehirde olmanın çok faydasını gördüm.

Eşiniz aile apartmanı, 3 ay 5 ay falan diyorsa defteri kapatın, yerimiz güzel tayin mayin yok deyin.

Esimin işi geregi 2 senede bir tayinimiz çıkıyor, herkes bikarsiniz, nasol yaşanır oyle falan diyor da bence bir yere , hele de aile akraba olan memlekete cakili kalmaktan bin kat iyidir. En guzel yanı da meslegi geregi aslaaa memleketine tayin isteyemeyecek olmasi. Super bence sgsgsgd. Sakın oyle bir seyi bastan kabul edip taviz vermeyin. Ya icinize atip kendi sağlığınızı bitirirsiniz. Ya dışarı yansitip evliliginizi bitirirsiniz. Ikisine de degmez. Eger esiniz sizi seviyor ve evliliginiz sihhatini düşünüyorsa, oturun konusun. Memleketine tayjn istememesini, en yakin komsu sehre istemesini soyleyin. Boyle herkes daha rahat eder , bunu guzellikle anlatın. Ailesine de gercegi soylemenize hic gerek yok. Ben tayin istedim vermediler memlekete dersiniz olur biter

Merhaba hanımlar eşim memur ve doğu görevimiz bu sene bitiyor eşimin ailesi aile apartmanına gelmemizi istiyor doğal olarak ve il olarakda orayı yazmamızı istiyor ve sürekli her iki konuşmasında bunu ifade ediyor kayınvalidem tipik kayunvalide herşeyimize karışan bi karakteri var en basiti içtiğim çaya kadar karışır ben bu marka içmem sevmiyorum gibi…. Ama benim ailemde aynı ilde yaşıyor çok kararaız kaldık eşimizle şu zaman da malum kiralar da ateş pahası 😢 ne önerirsiniz hanımlar 😩
Esinizin şehrine gidebileceginize emin misiniz

Ekstra bilgi vereyim bende atama bekliyorm bebeğim var annem yardımcı olur diye düşünüyordum yakın şehir yazsak mı bilemedim çünlü aynı şehir olsa büyük olay çıkarır evin varken kiradasın diye
Yazmayin aman gözünüzü seveyim. Bosverin Herkes tek basina cocuk büyütüyor. Annenizi de bosverin. Evliliginizi huzurunuzu koruyun. Kayinvalideyle ayni sehirde oturulmaz. Birkac ay kaliriz , sonra ev tutar cikariz laflarina da sakın ha sakın inanmayin

Biz de aile apartmanında abimle yengemle yaşadık, kabus gibi günlerdi. Yengem çocuklarına bakmazdı, bize bırakır gün boyu gezerdi, biz doyururduk, ilgilenirdik. Evimizi de market olarak kullanırdı, ekmeğe şampuana kadar bizden yontardı, bir iki değil her gün 3 5 kere kapımızı bir şey istemek için çalardı. Gitti de kurtulduk. Bazen de kaynanalar gelinlere huzur vermiyor tabi, pek tavsiye etmem. Belki uyumlu ve anlayışlı olursa eş ailesi şans verilebilir.

Bende kayinvalidemi ve kayinpederimi ayni binaya almayi planliyorum. Simdide zaten yakin oturuyorlar. Bizde durumlar böyle: Mesela kayinvalidem yemek yapti, gelin dedi. Ben hayir desem veya esim dese hic "vayy neden gelmiyorsunuz diye olay cikmaz. Esime veya bana kendi fikirlerini söyleselerde (bizde fikirlerini sordugumuz oluyor) bize empoze etmeye calismazlar. Ev icinde veya cocuklarla yaptiklari yardimlarini (Allah razi olsun yapiyorlar) yüzümüze vurmazlar. Ayni sekilde bizde öyle. Yani kisaca saygi cercevesinde herkesin yasam alanina saygi duyuluyor. Öyle bir durumda ayni eve girilir. Aksi takdirde tavsiye etmem. Evin icinde en önemlisi huzur. Huzurunuz bozulacaksa yapmayin

Bende kayinvalidemi ve kayinpederimi ayni binaya almayi planliyorum. Simdide zaten yakin oturuyorlar. Bizde durumlar böyle: Mesela kayinvalidem yemek yapti, gelin dedi. Ben hayir desem veya esim dese hic "vayy neden gelmiyorsunuz diye olay cikmaz. Esime veya bana kendi fikirlerini söyleselerde (bizde fikirlerini sordugumuz oluyor) bize empoze etmeye calismazlar. Ev icinde veya cocuklarla yaptiklari yardimlarini (Allah razi olsun yapiyorlar) yüzümüze vurmazlar. Ayni sekilde bizde öyle. Yani kisaca saygi cercevesinde herkesin yasam alanina saygi duyuluyor. Öyle bir durumda ayni eve girilir. Aksi takdirde tavsiye etmem. Evin icinde en önemlisi huzur. Huzurunuz bozulacaksa yapmayin
Bu çok ender bir durum.
Siz sanslisiniz.

Akıl sağlığının fiyatı yok.
Hayır fragmanı görmüşsünüz eşiniz sizi bir savunur iki savunur üçüncüde anneme laf etme der.

Aynı şehirde bile kalmama laf eder diyorsunuz. 🤨

Karışan insanla illa ki mesafe koyuluyor.
Bu mesafeyi kavga ederek de açabilirsiniz betonla da.
Size betonu şiddetle öneririm.

Annem gelir bebeğime bakar diye düşünmeyin.
Bebek elbette büyüyecek aile apartmanında ömür boyu çocuk kalacaksınız. 🤦‍♀️

Anneniz için olmazsa yataklı koltuk seti alın ki ilk doğum döneminde sizde kalabilsin.

Merhaba hanımlar eşim memur ve doğu görevimiz bu sene bitiyor eşimin ailesi aile apartmanına gelmemizi istiyor doğal olarak ve il olarakda orayı yazmamızı istiyor ve sürekli her iki konuşmasında bunu ifade ediyor kayınvalidem tipik kayunvalide herşeyimize karışan bi karakteri var en basiti içtiğim çaya kadar karışır ben bu marka içmem sevmiyorum gibi…. Ama benim ailemde aynı ilde yaşıyor çok kararaız kaldık eşimizle şu zaman da malum kiralar da ateş pahası 😢 ne önerirsiniz hanımlar 😩
Asla derim dertsiz başına dert almak istemiyorsan aslaa

ayy gerçekten problem mi arıyorsunuz gitmeyin o şehire her şeye karışacak kayınvalidenin yanına gidince anneniz evinize huzur mu pompalayacak. Akıl sağlığınızı düşünün

Aklın varsa kaçarsın diyorum net

Arkadaşım sırf bu yüzden kendi evini düzeni bıraktı tek memur maaşı ikide çocukla Ege’nin en pahalı ilçesine yerleşti.

Üzerime o apartmanı da yapsalar asla taşınmam.
Bu kadar büyük konuşuyorum.
İnsan başına gelmeden anlamaz azıcık aşım kaygısız başım diye boşuna dememişler.
Ben 2 yıl eski kv ile aynı bahçede oturdum Allah düşmanıma vermesin.
Şimdi kardeşim de bütün kayın aile üyeleriyle aynı bahçede oturuyor.birde kardeşim cadalozdur.o bile çıldırdı,hiç kimseyle aynı bahçede görüşmüyor 🤷
Aman diyeyim aile yakınlarında oturmayın.aranizda mesafe olsun en iyisi.

Sizin nerde oturacaginiza karisamaz ev var kira vermeyin diyorsa evin kirasini size versin cok dusunuyorsa bukadar cekinilecek bisey goremedim ayni sehirde iki aileyede uzak biyerde oturun konusur konusur susar buyuk olay falan cikmaz takmayin bukadar

Back
X