aile apartmanına gelin gelmek

ortanca88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
65
8
98
Kocaeli
merhaba kızlaar:) aranıza yeni katıldım 1 yıllık evliyim aslında forumu uzun zamandır takip ettim buraya yazacak derdim olduğu zamanlarda cesaretim ve halim yoktu kafam çok karışıktı, şimdi ise çoğu şey daha da birikti elle tutulur zamanı belki geçti ama içimde kaldı.
şimdi ben eşimin ailesinin ust katında bize verilen dairede oturuyoruz eşimin anne babası çalışıyor bense farklı bir şehirden evlendiğim için evdeyim ilk günden beri ayrı yemek istediğimi aile olmak istediğimi söylediğim halde olaylar öyle geliştii ki daha ilk haftadan ben yemek yapıp kendi evimde onlara da sofra kurdum ardından çay kahve bulaşık derken gece oluyordu eşimle yatmadan 2 kelime konuşamıyordum gunduzleri de eşimin 90 yaşındaki babaannesine yemek kahveltı vs ilgileniyordum ama kadıny yaşı ve yaşadıkları gereği düğünden sonra hasta yatalak numaraları yapmaya başlaadı ben çok korkuyodum gunduz ben evde yalnızken olurse diye pskolojm bozludu herşey üstüste geliyo gibiydi kendimi hizmetçi ve hastabakıcı gibi hissediyodum
kaynanam haftasonu bile yemek yapmıyodu geziyodu, çok yorucu tartışmalar sonucu 5 ay sonra eşimi en azından yemeği ben yapayım ama başbaşa yiyelim aşağı tencereleri indirelim diye ikna ettim. bu arada bekar kaynım var üni. okuyor bacağı kırıldı haber geldi gecenin birr yarısı onu bulunduğu şehirden ist. a getirttik 15 gün sonraya ameliyat günü verdiler 15 gün boyunca sabah 5 te kalkıp yanıan gittim wcye gidemiyordu yardımsız ve kaynanamla kaynatam 6da eve gelip yemek yiyip gece 11de hastaneye eşim getiriyodu onları 1 saat durup donuyoduk eve beraber ben her gece 1-2den önc e yemek bile yemiyodum çoğu zaman çünkü kaynanam kendileri ne yiyo bilmem ama 1kaşık yemek yapıp getirmedi bu sure zarfında eşim dışardan getiiriydu.
1 kere al şu parayı yol yemek parası demediler kaynıma çoğu zaman en az 2 öğün dışardan aldım ve hiçbi teşekür duymadım bu surenın sonunda ben geçen yaz bu zamanlar mezun olduğum üni.de bir yıllık kursa başvurdm haftanın 3 günü evimde kalamıyordum geldiğimde ise ya kurufasluye ya mercimek koy kaynasın oh ne ala masrafsız da.daha çok şey var anlatacağım..
ben artık kullanıldığımı düşünüyorum bide herkese biz bir yiyoruz diyo kaynanam yani masraf onlardan çıkıyo gibi halbuki ben evimde yapıp indiriyorum 6 kişilik yemek her gün çeşit çşit kilerim dolabımı dolduruyorum hemen bitiyo ben baştan ayrı olmayı onlara yük olmayalım bekar kaynım var para yapsınlaar diye isterken hem ayrı değiliz hem de giden bizden gidiyor ama çerve ve kaynım da bunu tam tersi olarak biliyor. yarın oburugn ben evlenıyorum dediğinde para da biriktirmiyolar maaş kartları kaynımda zengin bi sevgilisi var ona ezilmemek için savuruyor okulu da 2 yıl uzadı. sonra biz guya ailesi tarafından giderleri karşılanan abi ve yenge olaarak düğününü yapmak zorunda kalacakmışı zgibi geliyor beklentiler olacak kesin. daha iyi ifade edebilmeyi dilerdim ama klavyem sorunlu oyuzden toparlaaymadm. ben bundan sonra nasıl yol izlemeliyim ve yanlışlarım neler kızlar fikre ihtiyacım var:) şimdiden teşekkürler okuduğnuz için

bu durumu suanda nasıl degıstıreıblırısnız bılmıyorum

ya canım sen baştan hata yapmışsın, orayı kiraya verip başka daireye çıksaydınız keşke ve malesef problemlerinin çözümünün ayrı eve çıkmak dışında bi çözümü yok

Buna siz çözüm bulamazsınız..eşinizin halletmesi gereken bir konu bu..
bunları okudukça uzak ol tatlı ol lafına binlerce kez hak veriyorum..

bana göre onlara yemek yapmanızda sorun yok sonuçta annesi de çalışıyor evde kimse yok
tabi kıymet bilmiyorlarsa orası ayrı bi konu
ben yerinizde olsam çalışmaya başlardım
hem 2 evin yükünü almazdım
ev yemek masrafları ayırırdım
sonuçta tek maaşla 2 ev geçindirmeye çalışıyorsunuz

Eşine rahatsızlık duyduğun konuları anlat olmazsa kiraya çıkın. Ömür boyu böyle gitmez. İnşallah eşin de arkanda olur. sana destek çıkar.

kesinlikle bu sorunu eşinle konuşarak çözmelisin..ayrı evde oturmanız mümkün değilmi ? eşin ne diyor bu duruma..

yaşlı nineye kayınvaliden neden bakmıyor?? bu senın görevin değil ki??

senin gibisini heralde bulamazlar gibime geliyor..

Son düzenleme:
Valla okurken şiştim
sen neden hala evde duruyosun. bide beni kullanıyolar gibime geliyo falan. resmen kullanıyolar.
tamam arada olur bende yap et derim ama onlar geleceği için çalışacak sen evde otur.
yarın sana emekli parasını yedirmeyecek merak etme.
sen hiiiiiç yemek bilmem ne derdine düşme eşini ikna et işe başla.

bence acilen ayrı eve çıkmalısın. daha 1 yıllık evliyken maşallah ne çok sorumluluk almışsın öyle üstüne..
allah sabır versin, yerinde olsam hiçbirini yapmaz çoktan isyan etmiştim iyi dayanıyosun

aile apartmanı olduğu için kiraaya vermeye yanaşmazlardı ve okadar ev yapmışlar hayal kurmuşlar yıkmak istemedim ama işte benim bu yemek olayına çözum bulmam gerek yoksa kavga gürültümüz yok kaynatam melek kaynanamı idare etmeye çalışıyorum fakat gözlerine mi sokmam lazım sanki yapmama gibi ihtimalim yokmuş doğal olan buymuş gibi hiçbi fedakarlığıma kıymet verilmiyor evimi seviyorum taşınmak istemem ama yeterince rahat olamıyorm kaynanam balkondan seslenip oğlum açın kapıyı ben geliyorum diyebiliyo yani akşam vakti

1 ay içinde kısmetse başlayacağım zaten çalışmaya ama ozaman da kaynanam benden geç geelcek yemek işi çözülmeyecek gibi gelior bunu uygyn dille nasıl anlatmalı yada altyapıyı nasıl hazırlamalı

canım öncelikle allah yardımcın olsun, işin çok zor. bence de hemen bir işe girmelisin. üniv. bitirdim demişsin, inşallah iş de bulabilirsin. eşinle de yine cilve yollarından halledeceksin meseleyi. k.v.nin geleceğini tahmin ettiğin bi akşam kocanı çok meşgul et mesela. eşin de utansın kapı açılmasın. sonra ertesi gün eşin yokken çaktırmadan k.v.ne anne meşguldük fln desen!! olu mu acaba!!!

yemek işini nasılmı idare edeceksiniz ? tıpkı biz çalışan bayanlar gibi...akşam herkes yarınki yemeğini hazırlayıp dolaba koyacak..

iki keredir soruyorum cevap alamadım ..eşin bu duruma ne diyor..seni düşünmüyormu bu hallerini görünce acımıyormu ?
bir çare düşünmüyormu ? neticede en etkili olacak kişi eşin..sen ne dersen de

en mantıklısı taşınmak olurdu...ama senınkı hayatta kabul etmez gibime geliyor.

belliki kayınvalidenler evi o yüzden yapmışlar, üstümüzde otursunlar , gelinin başka yere gitmesi ne haddine, benım sözüm geçer..

uyuz oluyorum bazen yaaa şu erkek milletine , kadın milletine laf ederler ama annelerının sözünden çıkmazlar zavallı bir asalak gibi yaşarlar annelerının eteğinde.
annemde annem,
ee bir de eşin var yani senin..
o da bir kadın ve geleceğin bir annesi yani..

aman bu konuları nereden tutsan iki ucu b...deynek..
her şeyi ayarınca yapıcan.

kesinlikle bu sorunu eşinle konuşarak çözmelisin..ayrı evde oturmanız mümkün değilmi ? eşin ne diyor bu duruma..

üst katta oturuyoruz eşim şöyle destek oluyor çalışmaya başlynca duzene girecek diyor ozaman annem yapacak yemeği amaa ben bunu istemem kendim yapmak kendi yağımızda kavrulmak istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…