aile apartmanına gelin gelmek

Burada önemli olan senin eşinin bu konulara nasıl baktığı?
Oturup bu düşüncelerini hiç eşin ile paylaştın mı?
Ailesi ve senin aranda nasıl bir denge kurduğu da önemli, buradan anlaşıldığı üzere sağlıklı bir denge kuramıyor.
Fakat sizin için çözüm oturduğunuz daireden çıkıp, farklı bir dairede oturmanız.
Başka yolu yok...

yemek işini nasılmı idare edeceksiniz ? tıpkı biz çalışan bayanlar gibi...akşam herkes yarınki yemeğini hazırlayıp dolaba koyacak..

canım sanırım konu sahibi onlara yaptıgı yemekten bahsediyor:S kendine yamak yapması onun için problem degil de kaynanasına falan yemek yapması dert..yani ben oyle anladım...

canım sanırım konu sahibi onlara yaptıgı yemekten bahsediyor:S kendine yamak yapması onun için problem degil de kaynanasına falan yemek yapması dert..yani ben oyle anladım...

konu sahibi arkadaş eğer öyleyse

kaynananda bi zahmet yemeklerini kendi yapsın..ohh rahatlığa bak...resmen bedavaya hizmetçi çalıştırıyorlar...

iki keredir soruyorum cevap alamadım ..eşin bu duruma ne diyor..seni düşünmüyormu bu hallerini görünce acımıyormu ?
bir çare düşünmüyormu ? neticede en etkili olacak kişi eşin..sen ne dersen de

ben kafasını çok şişirdim zamanında o da bana çalışmaya başlayınca düzelecek merak etme diyor okulum bu yaz bitti inşallah düzelir ama busefer de ben öğretmen olduğum için işten erken geleceğim ya gene 2 kap fazla yapsan nolur durumunda kalacağım diye düşünüyorum. offfffff

çok yüz vermişsin çok...sürekli fedakarlık yapmışsın...yaşında daha küçük heralde...
neden bukadar ezdiriyorsun kendini..nasıl dayanıyorsun...

peki sen çalışmaya başladıktan sonra bu yemek işi v.s v.s. nasıl olacak bunu kayınvalidenle hiç konuşmadınızmı ? o nediyor..yada senin yorulduğunu görmüyormu..hiçmi acımıyor sana..yardımcı olmaya çalışmıyormu..

aslında eşim işten geldiğinde artık hep beraberiz ikimiz zaman geçirebiliyoruz öyle her dakka aşağı inme polemikleri yaşamıyoruz artık çözdüm onları.eşim takdir ediyor fedakarlığımı ama işte offf artık çalışsam da kurtulsam diyorum

valla canım tek çözüm çalışman gibi görünüyor en azından sende çalışıyorum bahanesiyle yemek yapmazsın yada akşamdan kendinize göre yemek ayarlarsın çalışmaya başladığın gün oturt düzenini ne bi kaşık yemek ye onlardan ne de onları çağır başka çağren yok öğretmenim erken gelirim eve demişsin ama sana tavsiyem ilk zamanlar sırf bu düzeni uygulatmak için ek dersler oluyor geç çıkıyorum de gerekirse git annende otur çünkü öyle bi alışmışlar ki bazı şeyleri anlatamazsın kendin çözcen mecbur

Son düzenleme:

hayatım bide öğretmensin..mutlaka çalış..
ama çalışmaya başlamadan önce kayınvalidenle konuş..ben çalışmaya başlayınca yemekleri yetiştiremem gibisinden..az çok rengini belli eder.

yemek yapmayı geçtim , bacağı kırılan genç kaynına bakmak da ne oluyor? ayıp bir şey, gencecik erkek nihayetinde. eşin buna nasıl izin veriyor? üstelik annesi akşam 6 da gelecek, ama hastaneye gece yarısı gelecek. bu ne rahatlık? kesinlikle kendini kullandırıyorsun. bunlar sen gelmeden önce nasıl idare ediyorlarmış?

konu sahibi arkadaş eğer öyleyse

kaynananda bi zahmet yemeklerini kendi yapsın..ohh rahatlığa bak...resmen bedavaya hizmetçi çalıştırıyorlar...

ben yemek yaparım 1 haftalık haftasonu koyarım dolaba üşenmem pratiğm de ama aptallık işte başta bilmez becerikli ayaklarına yatacaksın ki kıymetli olasın, ne diye kendimi parçaladıysam. bi kere de demedi bu yaşta nerden öğrendin annene helal olsun, lüp yutar tıp susar kaynanam, işine gelince beceriksiz ayağına yatar ben yapayım diye, millete çok becerikli.. ahaah hah sinirlendim:)

ben senin yerinde olsam bi gün kolum ağrır, bi gün başım ağrır, bi günde başka bir yerim ağrır yapmam yemek falan
kıstasa kıstas
bunları senin değil eşinin düşünmesi tavrını koyması lazım
bizim evimiz damımız ayrı diyecek susturacak
sizden önce yemeklerini kim yapıyordu acaba aç mı geziyorlardı

tamamda canım sen gelmeden önce yemekleri kim yapıyormıuş sen çalışmaya başlayınca konuşsun eşin her kes kendi yemeğini yapsın

kaynım kardeşim gibbidir yıllardır tanışıyoruz küçüktü biz çıkarken yani eşim de sorun yapmadı ben sağlık sözkonusu olunca bi çalışmayan benim diye koştum kaynanam gece yarısı 1 saatliğine geldi ama sorsan çok sever üzülür. hastahanede hasta yakınları şok oldu kaynım deyince nişanlım kardeşim sanmışlar. aayy sorma hastanede bi yaygaracılardıi ki rezil olmamak için onları geri planda bırakıp ben hallettim her işi evrak vs eşim de işte..

sinir..sinir..sinir bir durummm.....
gıcık oldum...bu kaynanalar hiç dusunmezlermi kendi kızları bunları yasasa ne yaparlar???

ne olursa olsun canım, kardeşin gibi olabilir ama kardeşin değil. bu kadar yükün altına girmeye ne gerek var? sonra da nasıl sırtımdan atacağım deyip, kara kara düşünürsün böyle. yerinde olsam açık açık, hepsini karşıma alırım ve; artık evimde eşimle birlikte yemek yiyeceğiz. bu yük bana fazla geldi, kusura bakmayın daha fazla götüremeyeceğim derim.

Daha 1 yıllık geline işsiz diye bu kadar yüklenilir mi ya.
K.valide yetmemiş bir kaynına bakmak zorunda kalmış.
Eşiniz ne diyor bu duruma?
Sizin ezildiğinizi görmüyor mu?
Bence onunla konuşun bunu
Ve ilk iş olarak bir işe girin siz de.

bende aile apartmanında oturuyorum eltim kaynanam ben aynı binadayız ama kaynanam çok gururlu bi kadındır pazardan 1 kg domates alsam buda senden olsun demez ben verme gerekmez desemde masanın üstüne bırakır gider parasını

3 yıl çalıştım kaynanam nerdeyse hergün yemeğe çağırırdı yukarıda yerdik yemeğimizi hakkını yiyemem yani aile apartmanında oturmaktan değilde kaynananın biraz tembelliğinden birazda sanırım senin baştan iyilik severliğinden oluşmuş bu durum sonrada artık iş çığırındna çıkmış kocan annene bişey diyemez sen de desen yanlış anlarlar bi tabak yemeği çok gördüler olur olay bundan emin ol kötü sen olursun yani ayrı eve çıkmak dahada zor bende çok istedim ama yapamadım neyse

işe başlaman en doğrusu ama bide şöyle haince bi plan yapabilirsin atıyorum belin tutulsun allah korusunda yerimden kalkamıyorum yemek yapamıyorum ayaklarına git hatta tanıdık bi dr bul kolunu alçıya felan aldır bu biraz abartı oldu kabul ediyorum ama aklıma geldi işte yani ancak yapamama durumuna gelirsen bu işten sıyrılırısn bence işe başladığında da gene erken geleceğin için sana kalacak

tani bunun maddi boyutuda var 2 kilo domates alacağına 4 kilo alıcaksın 1-2 derken epey bi maddi zarar olur buda size

sanırım kaynanam bunca yıl ben kocasına baktım şimdide karısı bize baksın ayağına yatıyorr

çalışmaya başlayacaksan madem eşinle konuş

bende çalışmaya başlayacağım hem ev hem iş hemde onların yemeği yetiştiremem

sonuçta bende işte olucam koşuşturma içinde olucam de

eşin şuan yaptıklarını görüyor zaten sorun çıkarmaz büyük ihtimal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…