Aile bağlarimiz zayıf mi?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Herkese iyi aksamlar özellikle ailesinden ayrı veya yalnız yasayan arkadaslara soruyorum tabi digerleride yazabilir. Ailenizle ve kardeşlerinizle ne kadar aralıklarla görüşüyorsunuz? Mesela ben annemleri hergün aramaya calisiyorum, çok yorgunsam ya da isim varsa iki güne bir ama erkek kardeşimle en son 10 gün önce haberleşmişiz. Kendisi evli. Telefonlastigimizda da konuşcak bir şey bulamıyoruz; sadece naber nasıl gidiyor çerçevesinde bes dakika falan süren bir görüşme. Bu durum normal mi? Siz kardeşlerinizle, özellikle evli olanlarla ne kadar sürede bir iletişim kuruyorsunuz? Bu durum beni biraz rahatsız etmeye başladı zaten birbirimizden uzak yasıyoruz bir de üstüne uzun süre görüsmüyoruz ama kan bağı olarak kardeşiz. Hepsini çok seviyorum iki elim kanda olsa mutlaka yardimlarina koşarım ama arkadas gibi olan kardeşlikleri gördügümde biz neden öyle olamadık diyorum. Siz ailenizle ve kardeşlerinizle nasilsiniz? Kardeslerimle baglarimi güclendirmeye calismalimiyim ama acikcasi eslerinden de çekiniyorum kız kardeşi niye bu kadar çok aramaya başladı derler diye..

Herkese iyi aksamlar özellikle ailesinden ayrı veya yalnız yasayan arkadaslara soruyorum tabi digerleride yazabilir. Ailenizle ve kardeşlerinizle ne kadar aralıklarla görüşüyorsunuz? Mesela ben annemleri hergün aramaya calisiyorum, çok yorgunsam ya da isim varsa iki güne bir ama erkek kardeşimle en son 10 gün önce haberleşmişiz. Kendisi evli. Telefonlastigimizda da konuşcak bir şey bulamıyoruz; sadece naber nasıl gidiyor çerçevesinde bes dakika falan süren bir görüşme. Bu durum normal mi? Siz kardeşlerinizle, özellikle evli olanlarla ne kadar sürede bir iletişim kuruyorsunuz? Bu durum beni biraz rahatsız etmeye başladı zaten birbirimizden uzak yasıyoruz bir de üstüne uzun süre görüsmüyoruz ama kan bağı olarak kardeşiz. Hepsini çok seviyorum iki elim kanda olsa mutlaka yardimlarina koşarım ama arkadas gibi olan kardeşlikleri gördügümde biz neden öyle olamadık diyorum. Siz ailenizle ve kardeşlerinizle nasilsiniz? Kardeslerimle baglarimi güclendirmeye calismalimiyim ama acikcasi eslerinden de çekiniyorum kız kardeşi niye bu kadar çok aramaya başladı derler diye..
Annemi ve babamı her gün ararım. Kardeşimle haftada 2-3 konuşuruz. Kişiden kişiye, aile bağlarına, ilişkinin niteliğine göre değişir. Herkesin normali farklıdır yani. İçinizden geldiği gibi davranın.

Her kardeş ilişkisi biriciktir, bir başkasıyla kıyaslanamaz. Hatta siz kardeşinizin biriyle daha çok paylaşımda bulunup daha sık görüşebilirsiniz.

Kimi insanlar telefonda görüşmeyi çok sevmez, kimisi hayatına dair detayları pek paylaşmak istemez. Ya da kardeşiniz de olsa belki konuşacak konularınız tükenmiştir. Bunu aile bağları ile özdeşleştirmeyin derim.

Aramak sadece sizin göreviniz değil. Bir süre aramayın, özletin kendinizi. Kardeşiniz özlerse sizi arar.

Son olarak kardeşimle kurduğum ilişkiye ve arama sıklığına eşi karışamaz.

Annemi babamı aramam. Annem haftada birkaç defa (2-3) arar. Babamı da o ara sorarım. 15 dakikalık mesafe var evlerimizin arasında ama pek gitmem babam nadiren uğrar bir çay kahve içip kalkar.
Abilerimle hiç telefonla konuşmam yılda bir iki kez annemlere geldiklerinde uğrar görürüm.
Bir problemimiz yok. Sağlıkları huzurları yerindeyse sorun yok. Aramızda bağ gelişmedi nedense. Ama bu durum beni rahatsız etmiyor.

Kız kardeşiniz olsa konuşacak çok şey bulursunuz da, erkek kardeşle olmayabilir. Belki gelininizle daha çok sohbet edebilirsiniz..
Konuştuğumuzda konuşmak çok şey buluyoruz gelinle ama ben aramazsam aramıyor yazmazsam yazmıyor evlenmeden önce böyle degildi

Annemle her gün konuşurum haftada 3 4 gün görmeye giderim. Ablamla her gün yazışırız anneme gittiğimde o da orda olur. Abimle senede 1 veya 2 kez ancak yazışırız konuşmayız. Konuşacak bir şey bulamam da zaten.

Aile bagi kalmadi...babamla anneme yaptiklarindan beri gorusmuyorum 1 yili gecti. Annemle yasadigim icin o hep benimle zaten. Ablamla hemen hemen hergun konusurum. Diger kizkardesimle de haftada 1 telefonda. En kucuk kizkardesim ve abimle iletisimim yok. Abim evlendiginde uzak kalmayi tercih etti. Yenge kisisi de oyle istedi. Kimseye konus diye yalvarmam...

Ben evli değilim ama ailemden ayrı yaşadığım dönemler oldu. Biz her gün konuşuruz. N’aptınız vs. gibi. Hele kardeşlerimle daha çok. Yaşlar yakınsa daha çok paylaşım oluyor. Anne babamda Allah uzun ömür versin çok yaşlı değil o yüzden iletişimimiz çok iyi. Babam fotoğraf atar, annem ses kaydı atar. Anlık şeylerden bile sohbet, geyik çıkar çoğu kez. Evli ablam var. Bir gün görüşmezse annemle ikinci gün mutlaka arar.

Annemi babamı aramam. Annem haftada birkaç defa (2-3) arar. Babamı da o ara sorarım. 15 dakikalık mesafe var evlerimizin arasında ama pek gitmem babam nadiren uğrar bir çay kahve içip kalkar.
Abilerimle hiç telefonla konuşmam yılda bir iki kez annemlere geldiklerinde uğrar görürüm.
Bir problemimiz yok. Sağlıkları huzurları yerindeyse sorun yok. Aramızda bağ gelişmedi nedense. Ama bu durum beni rahatsız etmiyor.
Benim anne babamla ülkeler de ayrı çok az bir araya geldigimiz icin hergün bes dakika da olsa aramaya calisiyorum. Kardeslerle öyle degil ama hergün aramak istemiyorum haberlerini alıyorum zaten annemlerden sorun yok sagliklilar iyiler ama bu durum biraz rahatsız etti beni. Sanırım yalnizliktan

Benim anne babamla ülkeler de ayrı çok az bir araya geldigimiz icin hergün bes dakika da olsa aramaya calisiyorum. Kardeslerle öyle degil ama hergün aramak istemiyorum haberlerini alıyorum zaten annemlerden sorun yok sagliklilar iyiler ama bu durum biraz rahatsız etti beni. Sanırım yalnizliktan
Bence bu durum aklınızı kurcalamasın her insanın mizacı nasıl farklıysa her aile yapısı da öyle gelişiyor. Bizler kardeşler olarak mesafeli biraz soğuk sayılacak karakterlere sahibiz sanırım bundan ötürü bağımız yok. Sizler de böyle karakterdeyseniz iletişim kopukluğunun sebebi bu olabilir.

Annemle hergun görüşürüm telefonda babamla haftada bi kaç kez küçük kardeşimle de haftada bi kaç kez ama ablamla çok görüşmüyoruz şehir dışında evli kendisi çoluk çocuk, iş hayatı yoğun ve yorucu ne zaman arasam bitse de kapatsak modunda konuştuğunu hissettiğim için artık aramıyorum whatssap grubumuz var annem kardeşim ablamın olduğu ordan ne konuşursak o galiba zorla olmuyor bu işler bu sene bebek tedavisi için ufak tefek operasyonlar geçirdim onlarda aradı ama öylesine aramış gibi hissettim aramızda hiç kötü bisey olmadı ama biz o enerjiyi kaybettik galiba sizin de öyle olmuş bence zorlamayin

Ben de senin gibiyim canım ailemden uzaktayım evliyim anne babamla hemen her gün konuşuruz erkek kardeşim de evli onunla aynı sizin gibi çok sık olmamakla beraber merhaba nasılsın selam söyle şeklinde kız kardeşim de evli onunla haftada birkaç kez konuşuruz eşinin işte olduğu saatlerde araşırız genelde ama o benim sırdaşımdır her şeyimi bilir eşimin ailesi de burda değil tüm kardeşleri ve annesigille hemen her gün konuşur hatta uzun uzun görüntülü konuşurlar onlara göre kendi ailemi çok kopuk görüyorum

Her ailenin dinamiği farklıdır kimi saat başı araştır kimi haftada bir Belirli bir yaştan sonra hatta herkes kendi ailesini kurduysa bu tür uzaklaşmalsr oluyor bence çekinme canım uzaktayım ailemi özlüyorum deyin eğer daha yakın olmak istiyorum dersen hergün ara yada mesaj at bağınızı güçlendirin eşlerinede atın havadan sudan bu sizin elinizde

Olmayani bosuna zorlamayin,ortamlariniz farklilasmistir,ihtiyavlar degismistir,ben kendi kardesimle 1 Ay konusmasam konusmam,cunku ortak muhabbetimiz yok ama kayinbiraderlerimle her gun konusuruz ,cok sik gorusuruz ,kisilik ihtiyac meselesi

Aile bağlarımız çok kuvvetli ama kız kardeşimle bekar olmasına rağmen ayda iki üç kez haberleşiriz buluşmada da eskisi gibi devam ederiz

Bu sonradan daha sık aramaya başlayarak güçlendirilecek bir şey değil. Doğup büyüdüğünüz ailede sizle birlikte gelişen ya da gelişmeyen bir bağdır bu. Bir kuralı da yoktur kardeşler birbirini şu kadar aramalı daha azı iyi bir kardeşlik olmadığının göstergesi gibi bir durum yok yani. Bizim bi aile whatsapp grubumuz var her gün birbirimizle orada iletişim halinde oluyoruz bir şekilde, görüntülü ve sesli aramalar da oluyor bunun yanında. Abimle aramda nasılsın iyi misin diye birbirimizi aradığımız bir diyaloğumuz yok aile grubunda irtibatta olduğumuzdan belki. Ama anne babamızla konuşmadığımız şeyleri birbirimizle anlattığımız büyük bir güven bağı var aramızda bu da her gün araşmaktan çok daha kıymetli benim için. (Yani onunla dertleşiyor olabilmemiz.)
Eşleri hiç aramıyorken şimdi sık aramaya başlamanızı garipseyebilir evet ama sonuçta bundan rahatsız olmaya hakları yok çünkü onlar sizin abileriniz. Arada hal hatır sorun ama devamlı arayan siz oluyorsanız çok da yormayın kendinizi belki böylesi daha hayırlıdır

Annem ablam ve yengem ile her gün bir iki kere abimle haftada 1-2 kere konuşuruz. Havadan sudan da olsa sesimizi duyma ihtiyacı hissediyoruz. 7 yıl önce diğer abimi 3 yıl önce babamı kaybettik. İnanın merhaba demeyi geçtim nefesini duysam yeter. Bu arada pandemi öncesi de 1-2 haftada bir ya evlerimizde hep birlikte görüşürdük ya da ablam ve yengem ile iş çıkışımızda kahve/çay içerdik. Pandemiden beri 3 aile ve annem bir araya gelmedik ama kapıdan uğrayıp merhaba diyoruz birbirimize yeğenlerimizi görüyoruz filan.

Ben evliyim.. Annem ile günde en az bir kez konuşurum bazen bu 2 bazen 3 olur.. Ne bileyim aklıma en ufak birşey gelse direk onu arıyorum.. 2 kardeşim var biri erkek biri kız.. Ablamla daha sık konuşuruz erkek kardeşimde bekar annemin yanında olduğundan sürekli iletişim halindeyiz zaten..

sevgi bambaşka birşey haftada kaç kez konuşuyorsunla aradaki muhabbetle alakalı birşey değil bence...her insan sevgisini başka yaşar bazıları sıkı sıkı sarılarak bazıları konuşarak bazıları da tavır olarak sever.. Yani telefonla ne kadar sık iletişim kuruyoruz bu bir ölçüt değil bence.. Ama siz aslında onlarla konuşmak istediğinizi söylemişsiniz neden içinizden geldiği gibi arayıp konuşmuyorsunuz ki? Arayın boş boş da olsa konuşun ne olacak.. Ben annemi arıyorum bazen görüntülü olarak bak yakışmış mı bunu mu giysem şunu mu diyorum mesela kapatıyorum.. Hatta annem kızıyor bazen zırt pırt olur olmaza beni arama diye ama her seferinde açıyor canımın içi🥰

Back
X