- 19 Ağustos 2016
- 10
- 2
- 1
- 26
- Konu Sahibi maybe_oneday
-
Daha tam anlamıyla duzenimi oturtamadim. Bazen çalışıyorum bazen calismiyorum. Önümüzdeki hafta dersanem baslicak asıl o zaman calismam olucak.Yeterince çalıştığın halde mi böyle davranıyorlar yoksa yeterince calismiyormusun?
Önerini dikkate alicam teşekkürler :)Okuldaki rehber hocanla konus bu konuyu o sana ailene bu durumu nasil anlatman gerektini soyler.
Önerini dikkate alicam teşekkürler :)
Okuldaki rehber hocalar tamda bu gibi sorunlar icin oradadir. Boyle durumlarda onlara gitmekten cekinme. Gerekirse zaten o ailenle iletisime gecip bu stresli zamanlarda cocuklarina nasil davranmasi gerektigini anlatmasi lazim.
Bizde gectik bu yollardan asiri stres yapmamaya calis. Stres basariyi dusurur. Birduzen kurup calismaya baslarsan stresinin azaldigini goreceksin. Yavas yavas basla. Birden gunde 250 soru cozecegim diye dalma olaya bunalirsin. Mesela su gunlerde yavas yavas turkce paragraf cozerek baslayabilirsin. Konu calismani gerektirmeyecegi icin soru cozmeye alismis olursun. 10 soru bile olsa basla. Bugun 10 yarin 20 ertesi gun 30 diye git. Masanin basinda oturmak basta seni sikar ama yavas yavas arttirirsan bu sureyi sikilmayacagini goreceksin.
Olumsuz dusunme. Yapamazsam mahfolurum felan deme. Elimden ne geliyorsa yapacagim nasip de.
Kendine guven calisirsan olmayacak sey yoktur.
Basarilar....
Merhaba kızlar. Bu yıl lise sona geçtim ve bu nedenle üniversite sınavlarım var. Bu sınavlar (YGS LYS) beni tabiki de korkutuyor. Sonuçta bu sınavlar benim geleceğimi belirlicek. Bazen hiç mi hiç calisasim gelmiyor. Ve tabiki bunu ailem fark edince başımın etini yiyorlar. Evet haklilar ama aşırıya kacıyorlar bazen. Her şeyin bir sınırı var. Benim bu yılım zaten stresli gecicek. Onlar bana böyle neden calismiyosun dedikce daha da stresli sinirli oluyorum ve çalışma isteğim tamamen sifirlaniyor. Yıllardır anlatmaya çalışıyorum ustume gelinince tersini yaparım elimde değil diye ama işte dinlemiyorlar.. evet biliyorum çalışmalıyım ama gerçekten bu durumdan sıkıldım.. Tamam bazen bende abartiyorum ama işte onlar kadar yetişkin değilim maalesef. Sizce ne yapmalıyım ben ?
Teşekkürler :)Oncelikle başkaları sana böyle böyle yap diyor diye aksini yapmaktan vaz geçmelisin. Başkaları için değil kendin için kendi iyiliğin için her zaman harekete gecmelisin.
Onu dışında çalışma planını yapman gerekiyor. Hem konu konu hem test test hem de günde kaç saat çalışacağına göre. Hangi günler hangi dersleri tekrar edeceğim vs. Bu planları gerçekçi yapmalı ve buna uymaya çalışmalısin. Ay sonunda planin ilerisinde mi yoksa gerisinde mi olduğuna dair ve günlük çalışma temposunu seni nasıl etkilediğine dair dürüstçe bir değerlendirme yapmalısın. Buna göre planı revize etmelisin.
Ailen de senin düzenli ve planlı çalıştığını görünce seni sikistirmaktan vaz gecer.
Evet hedefim belli yavaş yavaş denemelere de başladım. Tesekkur ederimHedefin belirli mi
Denemelerde yakın sonuç alabiliyor musun
Tamam son sınıf konuları da var ama en azından ygs denemeleri ile kendini ölç
Ailemle de baskının dozu konusunda son yıllarda üniversite kazanan birileri varsa konuşsun
Çalışınca olur zaten strese gerek yok
Düzenli çalışmaya çalışıyorum. Benim istegim bana biraz zaman ve anlayış taninmasiBence düzenli çalışırsan bunları duymazsın
Merhaba kızlar. Bu yıl lise sona geçtim ve bu nedenle üniversite sınavlarım var. Bu sınavlar (YGS LYS) beni tabiki de korkutuyor. Sonuçta bu sınavlar benim geleceğimi belirlicek. Bazen hiç mi hiç calisasim gelmiyor. Ve tabiki bunu ailem fark edince başımın etini yiyorlar. Evet haklilar ama aşırıya kacıyorlar bazen. Her şeyin bir sınırı var. Benim bu yılım zaten stresli gecicek. Onlar bana böyle neden calismiyosun dedikce daha da stresli sinirli oluyorum ve çalışma isteğim tamamen sifirlaniyor. Yıllardır anlatmaya çalışıyorum ustume gelinince tersini yaparım elimde değil diye ama işte dinlemiyorlar.. evet biliyorum çalışmalıyım ama gerçekten bu durumdan sıkıldım.. Tamam bazen bende abartiyorum ama işte onlar kadar yetişkin değilim maalesef. Sizce ne yapmalıyım ben ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?